Şansölye, NYC Okul Fonlarına Oy Vermenin Sistemi ‘Blow Up’ Olacağını Söyledi

Bilgin

Global Mod
Global Mod
New York City devlet okullarının yönetim organı olan Eğitim Politikası Paneli, şehrin her okulun ne kadar para alması gerektiğini belirlemek için önerdiği formüle karşı oy kullandı – bu, “bütün sistemi havaya uçurmak için,” dedi okulların rektörü David C. Banks.

Çarşamba günü yapılan oylama, eğitim panelinin New York Belediye Başkanı Eric Adams’ın yönetimine karşı ikinci kez oy kullanışı oldu; bu, belediye başkanının politikalarını çoğunlukla lastik damgalamayla geçen yirmi yıldan sonra bağımsızlığını esnetmekte olduğunun bir işareti. Panel, engelliler ve barınaklardaki öğrenciler gibi belirli öğrenci gruplarına gerektiği gibi finansman sağlamadığı gerekçesiyle formülü reddetti.

Panelin reddettiği formülün, yaklaşık 1.500 bireysel okul için eyalet ve yerel fonlarda 10.5 milyar dolar tahsis edilmeden önce onaylanması gerekiyor. Eğitim departmanının baş mali sorumlusu Lindsey Oates, finansmanın şehirdeki okul bütçelerinin çoğunluğunu oluşturduğunu söyledi. Finansmanın yaklaşık yüzde 95’i personel alımına gidiyor.

Eğitim departmanı sözcüsü Nathaniel Styer, “Bu oylamanın sonucu bizi hayal kırıklığına uğrattı ve bu, okul bütçelerini ve gelecek öğretim yılı için hazırlıkları potansiyel olarak geciktirecek” dedi.

Bay. Styer, bölümün formülü gözden geçirmeye kararlı olduğunu da sözlerine ekledi, “ancak bu inceleme, öğrencilerimizin hatırına, haftalar veya aylar içinde aceleye getirilemez.”

Dokuz belediye başkanının atandığı 15 üyeli Eğitim Politikası Paneli, belediye başkanının şehir okullarının kontrolünü ilk ele geçirdiği ve eski Eğitim Kurulunun kaldırıldığı 2002 yılından beri varlığını sürdürmektedir.

Önergenin kabul edilmesi için sekiz oya ihtiyaç vardı. Hepsi belediye başkanı tarafından atananlardan yedi tane aldı. İlçe başkanları tarafından atanan beş üyenin tamamı çekimser kaldı ve 32 yerel Toplum Eğitim Konseyinin başkanları tarafından atanan bir panel üyesi olan Thomas Sheppard hayır oyu kullandı. Bir belediye başkanı ataması yoktu ve Bay Adams’ın atamalarından bir diğeri, gey karşıtı yorumlar yapmakla suçlandıktan sonra görevden alındı. Henüz değiştirilmedi.

Panel ilk olarak Mart ayında Bay Adams aleyhine oy kullandı ve geçici personel hizmetlerini finanse etmek için 82 milyon dolarlık bir sözleşmeyi reddetti. (Daha sonra sözleşmeyi onayladı.) Ayrıca, geçen yıl şehrin yetenekli ve yetenekli programı için bir sözleşmeyi sonlandırdığında, Bay Adams’ın selefi Bill de Blasio’ya karşı oy kullandı.

Finansman önerisine karşı oy, belediye başkanının ülkenin en büyük okul bölgesinin kontrolünü elinde tutmak için savaşırken geldi. Salı günü yaptığı “Şehrin Durumu” konuşmasında belediye başkanı, bu yaz belediye başkanlığı kontrolünün devam edip etmeyeceği konusunda oy kullanacak olan eyalet milletvekillerine bir çağrıda bulundu: “Bize belediye başkanının sorumluluğunu verin!”

Belediye başkanlığı kontrolünün, süresi sona ereceği 30 Haziran’dan önce uzatılması kuvvetle muhtemeldir, ancak Eyalet Yasama Meclisi Adams yönetiminden önemli tavizler almaya çalışabilir süreç içerisinde.

Sayın Banks’in 2022-23 öğretim yılı için önerdiği ve heyetin reddettiği formül 2021-22’dekinden farklı değildi ve özel sınıftakiler de dahil olmak üzere bir dizi belirli kategorideki öğrenciler için kaynaklar içeriyordu. eğitim veya İngilizce öğrenenler kimdi.

Veliler de dahil olmak üzere bir dizi eğitim lideri, Çarşamba günkü toplantıda formülün sistemin en muhtaç öğrencilerini yeterince hesaba katmadığı yönündeki endişelerini dile getirdi.

Bedford’daki devlet okullarına hizmet veren Toplum Eğitim Konseyi 16’nın başkanı NeQuan McLean, “Bugün sizi bir tavır alıp bunu reddetmeye davet ediyoruz ve hadi çizim tahtasına geri dönelim” dedi. – Brooklyn’in Stuyvesant mahallesi.

“Şimdi oy vermezseniz, tüm sistem havaya uçacak” dedi Bay Banks toplantı sırasında.

Bay McLean Çarşamba günkü toplantıda, konuyu incelemek üzere bir görev gücünde görev yapmak üzere Bay de Blasio tarafından atandığını söyledi. Grup dokuz ay çalıştı ve formülde önerilen değişiklikleri içeren 20 sayfalık bir rapor yazdı.

Görev gücü, engelli öğrencilere daha fazla para verilmesini tavsiye etti, dedi Bay McLean. Görev gücü ayrıca, yalnızca uzmanlaşmış okullarda değil, tüm liselerdeki öğrenciler için, geçici konuttaki öğrenciler ve koruyucu devadaki öğrenciler için daha fazla para önerdi.

Ancak görev gücünün raporu hiçbir zaman kamuya açıklanmadı.

New York Şehri Bağımsız Bütçe Ofisi’nin eğitim ekibinin müdür yardımcısı Sarita Subramanian, formülü güncelleme çabalarının yeni olmadığını söyledi.

“Bunun, yeniden gözden geçirmeye ve gerçekten öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayıp karşılamadığını değerlendirmeye ve sorgulamaya değer bir formül olduğunu düşünüyorum” dedi Bayan Subramanian. “Bu oylamanın zamanlamasının ülkü olmadığını söyleyeceğim, çünkü okulları gelecek yılın planlamasında gerçekten zorlayıcı bir konuma getiriyor.”

Okullar genellikle bütçe tahsislerini Mayıs ayında alır ve bunları daha sonra almanın önemli sonuçları olabilir. Son iki yılda gecikmeler oldu. Bayan Oates, bütçelerin geçen yıl Haziran ortasında açıklandığını ve koronavirüs pandemisi sırasında bakanlığa yapılan bütçe kesintileri nedeniyle okulların tahsislerini Temmuz ayında aldığı 2020’de de geç kaldığını söyledi.

Çarşamba günkü toplantıda Bayan Oates, “Okullar için daha kısa bir işe alma süresiyle sonuçlandı ve açıkçası, 2020 sonbaharında yeniden açılmaya yol açan büyük bir karmaşaya yol açtı” dedi.

“Bu Adil Öğrenci Finansmanı formülüyle ilgili pek çok sorun var” dedi, tedbire hayır oyu veren Bay Sheppard. “Yapması gereken şeyi, yapması gereken şekilde yapmıyor. Bu konuda yıllardır görüşüyoruz” dedi.

Belediye başkanlığına atanan Gregory Faulkner, formülün evsizler barınaklarında yaşayan öğrenciler için fon sağlama konusunda endişeleri olduğunu, ancak yine de evet oyu verdiğini söyledi.

Bay Faulkner, “Yönetim bu konuda çalışmak ve ilerlemek için bir taahhüt olduğunu düşünüyorum” dedi. “Okullara ve çocuklara zarar verebilecek bir şey yapma şansını denemek istemedim.”

Panel muhtemelen 18 Mayıs’taki bir sonraki toplantısında formül üzerinde tekrar oylama fırsatına sahip olacak.

Ancak bu zamanlama olmayacak müdürler birliği Okul Denetçileri ve Yöneticileri Konseyi’nin başkanı Mark Cannizzaro, “Sistem genelinde kesintiyi önlemek için bütçelerini en geç Mayıs ortasına kadar alması gereken” okullar için çalışma.

Bay Cannizzaro, formülde yapılacak değişiklikleri tartışmaya başlamak için “çok geç” olduğunu söyledi.

Bir sonraki oylama için yeni bir belediye başkanının atanıp atanmayacağı belli değildi. Belediye Sözcüsü Amaris Cockfield, “Büyük şehrimizin çeşitliliğini ve ailelerin seslerini yansıtan birkaç gelecek vaat eden adayı daraltıyoruz” dedi.