Aşı Klinikleri NYC Devlet Okullarına Döndü. Çalışacaklar mı?

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Andrew Melville’in kızı, öğrencilerin yüzde 22’sinin koronavirüse karşı tam aşılı olduğu Bronx’taki PS 69 Journey Prep School’da dördüncü sınıfta. Bay Melville kendisi aşı yaptırmış olsa da, aşıların etkinliği konusunda endişeleri olduğu için kızının bunu yapması gerektiğine inanmıyor.

32 yaşındaki Bay Melville, “Çocuklar için buna yüzde 100 karşıyım” dedi. “Yine de onunla Covid’i yakalayabilirsin. İki kez Covid’e yakalandım, aşılarım tam ve destekleyici aşı oldum.”

Bay Melville gibi ebeveynler arasındaki direnç, New York City’deki 1 milyon devlet okulu öğrencisi için aşı oranlarının yetişkinler için olanlardan önemli ölçüde geri kalmasının nedenlerinden biridir. Bazı sağlık uzmanları, kısmen şehrin diğer pandemi kısıtlamalarıyla birlikte okul maskesi zorunluluğunu kısa süre önce kaldırması nedeniyle rakamları endişe verici buluyor. Ve koronavirüs vaka oranları, büyük ölçüde yüksek oranda bulaşıcı bir Omicron alt varyantı olan BA.2 tarafından yönlendirilerek yeniden yükselmeye başladı.

New York City yetkilileri, 5 ila 11 yaş arası çocuklar arasında aşılamayı desteklemek amacıyla bu hafta, öğrenciler arasında en yüksek aşı oranına sahip Manhattan hariç her ilçedeki devlet ilkokullarında aşı klinikleri açmaya başladı. New York Şehri Eğitim Departmanı sözcüsüne göre, haftalık klinikler her hafta büyüklüklerine ve aşı oranlarına göre seçilen 20 okulda yapılacak. Sözcü,

Pazartesi ve Salı günleri kliniklerde toplam 75 öğrencinin aşılandığını söyledi. Klinikler, ikinci dozları uygulamak için birkaç hafta içinde okullara dönecek.

Şehir, geçen sonbaharda beş hafta boyunca tüm ilkokullarda daha geniş bir çaba gösterdi ve bu baskı sırasında yaklaşık 60.000 öğrenci ve personel aşılandı. Beş hafta sona erdikten sonra, Aralık ortasında, 5 ila 11 yaş grubundaki tüm aşılı öğrencilerin yaklaşık yüzde 27’si okulda aşılarını yaptırmıştı.

SUNY Downstate Sağlık Bilimleri Üniversitesi başkanı Dr. Wayne J. Riley, kliniklerin bu seferki ana-babaları şimdiye kadar tereddütlü veya dirençli olan öğrencilere ulaşacağını umduğunu söyledi. Belediye Başkanı Eric Adams’ın sağlık-eşitlik görev gücünün başkanı.

“Sanırım şimdi, ebeveynler aşıların Covid’in en kötü etkilerini önlemek için çalıştığını açıkça görebiliyorlar” dedi.

Klinikler bazı ebeveynlere aşılara erişimi kolaylaştırarak yardımcı olurken, aşıların güvenliği ve etkinliği konusunda ikna olmamış ve bazı durumlarda yanlış bilgileri özümsemiş olan diğerlerini ikna etmek için yeterli olmayabilir. onlar hakkında. Bazı uzmanlar, aşı oranlarını iyileştirmenin kesin yollarından birinin aşıları zorunlu kılmak olduğunu söyledi.

“Kliniklerin yardımcı olacağını düşünüyorum, lojistik engellerin kaldırılmasına yardımcı oluyor, ancak şu ana kadar aşı oranlarını alıyorlar” dedi. CUNY Halk Sağlığı ve Sağlık Politikası Enstitüsü’nde epidemiyolog.

“Çocuklar için aşı kapsamını sağlamak için aşı gereksinimlerinin bunu yapmanın yolu olacağını hayal ediyorum” diye ekledi.

New York’ta yetişkinlerin yüzde 87’sinden fazlası ve 13 ila 17 yaş arasındaki çocukların yüzde 79’u tam olarak aşılanmışken, şehir verilerine göre, aynı şey 5 ila 12 yaş arasındakilerin yaklaşık yüzde 45’i için geçerlidir. (The New York Times’ın veri tabanına göre 5 ila 12 yaş arası çocuklar için ulusal aşılama oranı yüzde 27 ile daha da düşüktür.)

5 ila 17 yaş arasındaki beyaz çocuklar şehirdeki en düşük aşı oranına sahiptir: Şehir verilerine göre, Siyah çocukların yüzde 43’ü, Latin çocukların yüzde 54’ü ve Asyalı çocukların yüzde 99’una kıyasla yüzde kırkı tam olarak aşılanmıştır.

Şehir, öğretmenlerin ve okul personelinin aşılanmasını zorunlu kılmıştır, ancak öğrenciler için böyle bir gereklilik yoktur. Bu ayın başlarında Yüksek Mahkeme, New York Şehri öğretmenlerinin aşı zorunluluğuna itiraz etme konusundaki son çabalarını reddetti.

Şehrin yeni sağlık komiseri Dr. Ashwin Vasan Salı günü, devlet okulu öğrencileri için aşı zorunluluğunu tarttığını söyledi. Aşılara hak kazanan en son yaş grubu olan 5-11 yaş arası çocukların aşı oranlarının çok düşük olduğunu, sağlık ve eğitim yetkililerinin bu aşıları yükseltmek için çalıştıklarını söyledi.

Belediye binasında belediye başkanıyla düzenlediği basın toplantısında Dr. Vasan, “Sanırım, yetkilerin aşı seviyelerini yükseltmek için önemli bir araç olduğunu defalarca gördük” dedi.

Pfizer-BioNTech aşısı, 5 ila 11 yaş arası çocuklarda acil kullanım için geçen yılın sonlarında yetkilendirilmiştir. bu çocuklarda enfeksiyonları önlemede daha büyüklere göre daha az etkilidir, yine de hastaneye yatışı önlemede oldukça etkilidir. Ajans hâlâ hangi aşıların 5 yaşın altındaki çocuklar için en iyi sonucu verdiğini bulmaya çalışıyor

Pfizer, 5 yaşın altındaki çocuklara yönelik üç aşamalı bir çalışmanın sonuçlarını Nisan ayında yayınlamayı planlıyor ve Moderna Çarşamba günü acil durum izni isteyeceğini söyledi. The New York Times’ın takipçisine göre, aşısının 6 yaşından küçük çocuklarda kullanılması için

New York’ta koronavirüs vakaları son iki haftada yüzde 47 arttı. Okullardaki vaka sayıları da artıyor, Salı günü bildirilen 304 vaka sayısı, yaklaşık bir hafta önceki 206’ya kıyasla.

Andrew Melville aşılanırken ve güçlendirilirken, aşıların etkinliği konusunda endişeleri var ve kızı aşılanmadı. Kredi… The New York Times için Hilary Swift

Bazı öğrenciler aşı oranlarının oldukça düşük olduğu okullara gidiyor. Bu ay yapılan bir Chalkbeat analizine göre, siyahilerin çoğunlukta olduğu okullarda öğrencilerin yüzde 35’i aşılanıyor. Analiz, çoğu öğrencinin Latin kökenli olduğu okullarda yüzde 44’ünün aşılandığını, beyazların çoğunlukta olduğu okullarda yüzde 51 ve Asyalıların çoğunlukta olduğu okullarda yüzde 64 olduğunu gösterdi.

Çocuklar, bazıları virüsten ciddi şekilde hastalansa da, Covid-19’a yakalanırlarsa genellikle daha düşük kötü sonuç riski altındadır. Dr. Nash, enfekte olanların virüsü daha savunmasız başkalarına da geçirebileceğini kaydetti.

“Bu çocukların hepsi şehirdeki evlere, ailelere ve topluluklara bağlı,” dedi Dr. Nash. “Bana göre, çocukları korumak için aşılamayı artırmak ve aynı zamanda yayılmayı sınırlamak önemlidir.”

Çocuklar çeşitli nedenlerle aşısız kalır. Bazı ebeveynler, çocuklarına aşı yaptırmak için zamanları olmadığını söylüyor. Diğerleri atışların güvenliğine güvenmiyor. Ve bazı çocukların aşılardan kaçınmak için meşru tıbbi nedenleri var.

Tyasia Baptistte’nin oğlu, şehir verilerine göre öğrencilerin sadece yüzde 19,2’sinin aşılarının tam olduğu Brooklyn’deki PS 40 George W. Carver İlköğretim Okulu’nda üçüncü sınıfta. 23 yaşındaki Bayan Baptistte aşı oldu, ancak oğlu aşı olmadan önce daha fazla bilgi istediğini söyledi.

Bayan Baptistte, oğlunun akciğerinde bir sorun olduğunu ekleyerek, “Doktorlar, hasta olduğu için beklememi söylüyorlardı” dedi. “Annem bir hastanede çalışıyor, bu yüzden yakın görüşlü değilim. Sadece küçük bebeklerimiz için doğru kararı verdiğimizden emin olmak istiyorum.”

Chasity Arias aşılanmadı ve Bronx’ta ilkokul öğrencisi olan çocukları da olmadı. Kredi… The New York Times için Hilary Swift

Chasity Arias’ın çocukları, şehir verilerine göre öğrencilerin yüzde 20,6’sının tam olarak aşılandığı Bronx’taki PS 96 Richard Rodgers İlköğretim Okulu’nda dördüncü ve beşinci sınıfta. 31 yaşındaki Bayan Arias aşılanmadı ve çocuklarına da aşı yaptırmayı düşünmüyor.

“Önce benim için güvenli olup olmadığına bakmam gerekecek, sonra onu aldığımda ve benim için güvenli olduğunu hissettiğimde, belki çocuklarım için almayı düşüneceğim, ” dedi Bayan Arias.

Koronavirüs aşıları güvenlidir ve çok az yan etki bildirilmiştir. Aşılar ayrıca hastaneye yatışları ve Covid-19’dan ölümleri önlemede de etkili oldu.

Ancak tıp camiasından gelen en son araştırmaları takip etmeyen birçok aile, hala aşıların tam olarak nasıl çalıştığına dair soruları var. Ve birçok topluluk aşılar hakkında yanlış bilgi ve dezenformasyonla dolup taştı.

Queens merkezli bir tıp grubu olan Strong Children’s Wellness’ta dahiliye ve çocuk doktoru olan Dr. Toni Eyssallenne, “Hiçbir ebeveyn çocuğuna zarar verecek bir şey yapıyormuş gibi hissetmek istemez” dedi.

“Yanlış bilgileri engellemeye çalışmak ve kolay erişim sağladığımızdan emin olmak için daha iyi bir iş yapmalıyız, herkesin güvende olduğundan emin olmak için ebeveynlerimizle sabırlı konuşmalar yapmalıyız. ve güvenli” dedi.

Cynthia Nieves, kendisini ve çocuklarını koronavirüse karşı aşılamakla ilgili olarak “Bu henüz inanmadığım bir şey” dedi. Kredi… The New York Times için Hilary Swift

Aşılanmamış iki çocuk annesi Cynthia Nieves tarafından dile getirilen endişeler, aşı tereddütünün neden kalıcı bir sorun olduğunu göstermektedir.

Çocuklarından biri PS 96’ya gidiyor ve aşı olmaya hak kazanıyor, ancak Bayan Nieves bir pop-up klinikteki hiçbir bilginin onu ikna etmeyeceğini söyledi.

“Bu henüz inanmadığım bir şey,” dedi. “Onlara bir şey vermek istemiyorum ve yıllar sonra çocuklarıma bir şey oluyor, çünkü o zaman bu benim hatammış gibi hissediyorum.”

Emma G. Fitzsimmons raporlamaya katkıda bulundu.