Bankman-Fried Davasında Savcı Beyaz Yaka Davalarında Kariyer Yaptı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Samuel Bankman-Fried davasına bakan federal savcı Damian Williams, görevde yalnızca 14 ay olmasına rağmen şimdiden bir dizi beyaz yakalı kovuşturma yürüttü. Salı günü düzenlenen bir basın toplantısında bir muhabir, kötü şöhretli Ponzi dolandırıcısı Bernard Madoff gibi kişilerin yargılandığı bir bölgede yeni vakanın nerede sıralandığını sorduğunda, Bay Williams karşılaştırmanın zor olduğunu söyledi.

“Ama kim olursa olsun, bunun Amerikan tarihindeki en büyük mali dolandırıcılıklardan biri olduğunu söylemenin adil olduğunu düşünüyorum.”

Dava, Bay Williams’ın başkanlık ettiği ve yargı yetkisi Wall Street’i de kapsayan New York Güney Bölgesi ABD savcılığı için doğaldır. Bay Williams, geçen yıl Başkan Biden tarafından atanmadan önce, yaklaşık on yıl bölgede savcılık yaptı ve son olarak mali piyasalardaki dolandırıcılığı araştıran özel bir birimin yönetimine yardım etti.

230 yılı aşkın tarihinde çok katlı ofise liderlik eden ilk Siyahi savcı olan Bay Williams, Brooklyn’de Jamaika’dan Amerika Birleşik Devletleri’ne göç etmiş bir anne babanın çocuğu olarak dünyaya geldi. Harvard Üniversitesi ve Yale Hukuk Fakültesi mezunudur. 2007-8’de, o sırada Washington’da bir ABD temyiz yargıcı olan ve şimdi başsavcı olan Merrick B. Garland’ın hukuk katibiydi. Bay Williams daha sonra ABD Yüksek Mahkemesi’nde Yargıç John Paul Stevens adına katiplik yaptı ve daha sonra New York’ta Paul Weiss hukuk firmasında ortak olarak çalıştı.

ABD’li bir avukat yardımcısı olarak Bay Williams, New York Eyalet Meclisi’nin eski Demokrat sözcüsü Sheldon Silver’ın yolsuzluk suçlamalarıyla mahkumiyetini kazanmasına yardımcı oldu. Bay Williams ayrıca, içeriden öğrenenlerin ticareti davasında suçunu kabul eden, batı New York’tan eski bir Cumhuriyetçi kongre üyesi olan Chris Collins’in yargılanmasına da yardım etti. (Daha sonra Başkan Donald J. Trump tarafından affedildi.)

Salı günü, Bay Williams, Bay Bankman-Fried aleyhindeki suçlamaların, kurduğu kripto para borsası FTX’in bir gecede müşteri değerinde milyarlarca doları yok eden çöküşünden sadece bir ay sonra hızla geldiğini kabul etti.

FBI, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ve Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu ile birlikte ofisinin “ne olduğunu anlamak ve adalet arama sürecini başlatmak için gece gündüz çalıştığını” söyledi.

Bay Williams, soruşturmanın çok hızlı ilerlediğini kaydetti. “Ama başka bir konuda da açık olmak istiyorum,” dedi. “Bu bizim ilk kamu duyurumuz olsa da, son olmayacak.”