Belediye Başkanı Adams, NYC Okullarında Disleksi ile Mücadele Programını Açıkladı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Belediye Başkanı Eric Adams Perşembe günü New York’ta bir okuryazarlık krizini tersine çevirme planının ayrıntılarını açıkladı ve özellikle devlet okullarında, derin bir sorun olan disleksisi olan binlerce çocuğa hizmet etmek için. Kendi teşhis edilmemiş disleksinin akademik kariyerine zarar verdiğini söyleyen belediye başkanına özel.

Okul yetkilileri, neredeyse tüm öğrencileri disleksi açısından taramayı planlarken, 80 ilköğretim okulu ve 80 ortaokul, disleksili çocukların ihtiyaçlarını karşılamak için ek destek alacak. Şehir ayrıca, 2023 yılına kadar her ilçede benzer programlar açma hedefiyle, biri Harlem’deki PS 125 Ralph Bunche’da ve diğeri Güney Bronx’taki PS 161 Juan Ponce de Leonin’de olmak üzere iki yeni disleksi programı açacak.

Yetkililer ayrıca tüm öğretmenleri eğitmeyi planlıyor ve yeni bir disleksi görev gücü oluşturacaklar. Okul liderleri, okul müdürlerinden, okuma yazma uzmanlarının çoğu çocuğa okumayı öğretmenin en etkili yolu olduğunu söylediği ses temelli bir okuryazarlık müfredatına geçmelerini istiyor.

Bay Adams Perşembe sabahı düzenlediği basın toplantısında, “Disleksi birçok çocuğumuzu okulda ama en önemlisi hayatta engelliyor” dedi ve “uygun tedaviyi alana kadar sonsuza kadar sizi rahatsız ettiğini” sözlerine ekledi. hakettin.”

New York bir okuryazarlık kriziyle karşı karşıya: Üçüncü ila sekizinci sınıf öğrencilerinin yarısından azı ve Siyahi ve Latin öğrencilerin yalnızca yüzde 36’sı devlet okumasında uzmandı 2019 yılında uygulanan sınavlar, en son verinin bulunduğu yıl. Araştırmalar, koronavirüs pandemisinin yalnızca bu sonuçları daha da kötüleştirdiğini gösteriyor.

Disleksili çocuklar için kolay erişilebilir akademik desteğin olmaması belediye başkanının en önemli konularından biri olmuştur. Kendi disleksisinin yıllarca teşhis edilmediğini, çünkü annesinin onu taramak için gerekli bilgilere sahip olmadığını söyledi. “Her gün okula gelmek istemediğimi çünkü yetişemediğimi” hatırladı.

Şehir okullarında evrensel bir disleksi tarama programı geliştirmek, belediye başkanının kampanyası sırasında sunduğu birkaç özel politika reçetesinden biriydi. Disleksi ve diğer okuryazarlık sorunlarını ele almak için önerdiği bütçeye 7,4 milyon dolar ayırdı.

“Ülkede disleksi olan öğrencileri desteklemek için en geniş ve en kapsamlı yaklaşıma sahip olacağız,” dedi Bay Adams.

Yeni politika, şehirde okuma reformları için çağrıda bulunan bir grup tarafından alkışlarla karşılandı.

New York Çocukları Savunucuları’nın yönetici direktörü Kim Sweet, “Bugün açıklanan planlar iyi uygulanırsa dönüştürücü bir etkiye sahip olabilir” dedi ve grubun eğitim alanında çalışmayı dört gözle beklediğini de sözlerine ekledi. Yetkililer, “okula nereye giderlerse gitsinler tüm çocukların okumayı öğrenmesini” sağlamak için.

Şehirde kaç çocuğun disleksi olduğunu söylemek zor, çünkü bakanlık onları sistematik olarak tanımlayamadı, diyor milletvekili Carolyne Quintana öğretim ve öğrenim için rektör. Ancak ulusal rakamların beş çocuktan birinin disleksi olduğunu tahmin ettiğini kaydetti.

Şu anda, disleksi veya diğer öğrenme güçlükleri olan çocuklara destek almak zahmetli olabilir.

Ebeveynler, okul müdürleri veya diğer okul yetkilileri, öncelikle bir çocuğu disleksi değerlendirmesi için sevk etmelidir ve ebeveynlerin buna muvafakat etmesi gerekir. Eğitim departmanının daha sonra bir ilk değerlendirmeyi tamamlamak için 60 günü vardır. Daha sonra görevliler, çocuğun özel eğitim hizmetlerine ihtiyacı olup olmadığını belirler ve bireyselleştirilmiş bir program geliştirir.

Daha büyük mali olanaklara sahip birçok aile, genellikle zaman alıcı süreçten vazgeçip bunun yerine özel ders almayı tercih ediyor. Avukatlar ve aileler, düşük gelirli ve Siyahi ve Latin ailelerin çocuklarını teşhis etmede ve hizmetlere erişmede daha fazla zorluk yaşadıklarını söylüyor.

“Gösterimler pahalıdır, yüzlerce dolara mal olur, birçok aile bunu karşılayamaz, özellikle siyah ve kahverengi, çok dilli topluluklarda, ekonomik olarak mücadele eden topluluklarda” dedi.

Naomi Peña, disleksik dört çocuğu olduğunu ve bir savunuculuk grubu olan Okuryazarlık Akademisi Kolektifi’nin kurulmasına yardım eden birkaç ebeveynden biri olduğunu söyledi.

Bayan Peña Perşembe sabahı gözyaşları içinde “Çocuklarımın okumasını desteklemeyi savunmaya çalışmanın acısını çok iyi biliyorum” dedi. “Destek bulmak için çaresizdim, tek seçeneğim maliyetli ders programlarıydı çünkü çocuklarımın öğrenme stilleri bir sınıfta karşılanamadı.”

Yeni plana göre, anaokulundan ikinci sınıfa kadar tüm çocuklar yılda üç kez okuryazarlık taramasından geçirilecek. Bir eğitim şirketi olan Acadience Learning, gösterimleri sağlayacaktır. Bayan Quintana, üç ila 10. sınıflardaki çocuklar da yılda üç kez taranacak, ancak müdürler üç tarama seçeneğinden birini seçebilecekler, dedi.

Bir çocuk sürekli olarak kriterlerin altında performans sergiliyorsa, disleksi ve diğer dil temelli engelleri arayacak olan ikinci bir tarama için tavsiye edilecektir, dedi Bayan Quintana.

Çocukların risk altında olduğu belirlendikten sonra, nöropsikolojik değerlendirme için tavsiye edilecektir. Bazı okullar, düşük gelirli ailelerin bazen binlerce dolara mal olabilen değerlendirmeyi karşılamasına yardımcı olmak için, Columbia Üniversitesi Tıp Merkezi’ndeki kar amacı gütmeyen bir grup olan Promise Project ile ortaklık kurdu.

Öğrenciler daha sonra ya mevcut okullarında ek destek alacaklar ya da bu sonbaharda açılacak olan iki yeni programdan birine kaydolacaklar.

Ek destek, kelimeleri daha küçük, daha sindirilebilir parçalara bölen daha fazla uygulamalı yöntemlerle okumayı öğreten Orton-Gillingham yaklaşımına dayanan daha yoğun eğitimi içerir. Bölge bazlı koordinatörler, öğretimi ayarlamak ve bu öğrencilere müdahale sağlamak için tüm okullarla birlikte çalışacak.

Okuryazarlık Akademisi Kolektifi, sonbaharda PS 161’de ikinci ve üçüncü sınıf sınıfları için pilot uygulama yapacak ve her sınıfta o okuldan 15 ila 18 öğrenci olacak, dedi. kar amacı gütmeyen Amaç, sonunda ayrı bir okul açmak ve anaokulundaki çocuklarla sekizinci sınıfa kadar çalışmak.

Aile Okuryazarlığı Laboratuarı Okulu, programı PS 125’te yürütecek ve burada iki sınıf seviyesinin (birinci ve ikinci ya da ikinci ve üçüncü) her birinin zorlu okuyucular için ayrı bir sınıfı olacak. Bu sınıfların öğretmenleri, 10 günlük yoğun bir programda Orton-Gillingham yaklaşımında eğitilecek.

Okullar Şansölyesi David C. Banks, disleksi programlamasının diğer ilçelere yayılması nedeniyle bölümün öğrenilen dersler için bu okullara bakacağını söyledi.

“Bizim için inovasyon laboratuvarları olacaklar” dedi Bay Banks.

Tam günlük programlar şehirde ilk olmayacak. 2019 yılında Staten Island’da açılan Bridge Preparatory Charter School, eyaletin disleksi ve diğer öğrenme güçlüğü çeken çocuklara yardım etmek için oluşturulan ilk ve tek devlet okuludur. Şehir yetkilileri, programlama hakkında daha fazla bilgi edinmek için okul yetkilileriyle yakın işbirliği içinde çalıştı.

Şansölye ve diğer eğitim yetkilileri, hem New York City hem de White Plains’de öncelikle disleksi olan çocuklara hizmet veren kampüsleri olan özel bir okul olan Windward School’da kullanılan yöntemleri incelemek için zaman harcadılar. Bayan Quintana, Windward okulundan öğretmenlerin disleksik çocuklara yardım konusunda diğer okullardan öğretmenler yetiştireceğini söyledi.

Yeni plan kapsamında, okul yetkilileri müfredatlarını seçebilen müdürlerden okuma bilimi temelli bir okuma programına geçmelerini isteyecek. Birçoğu şu anda Columbia Üniversitesi, Teachers College’da bir akademisyen olan Lucy Calkins tarafından geliştirilen ve defalarca ateş altında kalan birini kullanıyor.

Yetkililer, müdürleri Fonlar, Gerçekten Harika Okuma ve Akademik Başarısızlığı Önleme gibi kapsamlı okuma programlarının bir parçası olarak dahil etmek için bir avuç ses temelli müfredat arasından seçim yapmaya teşvik edecekler, dedi Bayan Quintana.

Bay Adams ve Bay Banks – her ikisi de şehrin devlet okullarına devam eden Siyah erkekler – şehrin okuma krizini ele almanın, özellikle okuryazarlık sonuçlarındaki ırksal farklılıkları ortadan kaldırmanın en önemli öncelikler olduğunu söylediler. Belediye başkanı sık sık okuldan cezaevine giden boru hattıyla ilgili olarak okuma hakkında konuşuyor ve hapishane mahkumlarının yaklaşık yüzde 30 ila 40’ının disleksi olduğunu belirtiyor.

Devlet yetkilileri de disleksili çocuklara yardım etmek için beyin fırtınası yapıyor.

Brooklyn’in 44. Bölgesini temsil eden Meclis Üyesi Robert C. Carroll, devleti evrensel tarama, kanıta dayalı müfredat müdahaleleri ve eğitim için kılavuzlar geliştirmek üzere bir uzmanlar paneli oluşturmaya yönlendirecek bir yasa tasarısı yazdı. öğretmenler için programlar.

Bay. Carroll, kendisine birinci sınıftayken disleksi teşhisi konduğunu ve daha sonra iki özel okula gittiğini söyledi.

“Sıralı, çok duyusal ve fonetik temelli bireyselleştirilmiş, kanıta dayalı müfredata sahip olmak, başarılı bir öğrenci, okuyucu ve yazar olmamı sağladı” dedi. Tasarı Çarşamba günü Eyalet Meclisi’nden geçti ve şimdi Senato’da harekete geçmeyi bekliyor.