Belediye Başkanı ve ‘İki Şehrin Hikayesi’

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Bugün Perşembe — bu şekilde düşünmek isterseniz, Noel Arifesi arifesi. Görev süresi azaldıkça Belediye Başkanı Bill de Blasio’nun mirasına bakacağız. Bir fizik profesörünün paketini açtığında ve içindeki nakit parayı gördüğünde aklından neler geçtiğini de öğreneceğiz – bir sürü nakit.

Ama önce, yaklaşık önümüzdeki hafta. Michael Gold ve Mihir Zaveri, ben birkaç gün izin alırken ve 2021’in 2022’ye kadar getirisi varken burada olmak için güvertedeler.

Kredi. . . The New York Times için Sam Hodgson

Yılın sonu göründü. Koronavirüs pandemisinin ikinci yılı ve Başkan Biden’ın görev süresinin ilk yılı ve New York’ta Belediye Başkanı Bill de Blasio’nun Belediye Binası’ndaki sekiz yılı hakkında değerlendirmeler yapılacak.

Uzmanlar, belediye başkanının mirasının karmaşık olduğunu söylüyor. Özetle: Polis durakları kaldırıldı. Devriyedeki memurların ve sokaklarda çalışan dedektiflerin, çavuşların ve teğmenlerin artık vücut kameraları var. Ancak devlet okullarının yüzde 70’i ayrılmış durumda. Sığınma evlerinde yaşayan bekar yetişkinlerin sayısı yüzde 65 arttı. Ve otobüsler, göreve geldiği zamanki gibi saatte sekiz mil hızla ilerliyor.

İmza başarısı, ulusal bir model olarak hizmet edebilecek popüler bir program olan evrensel anaokuluydu. De Blasio ayrıca, koronavirüs pandemisi şehrin ekonomisini bozmadan önce, 2019’da kabaca yüzde 18’e düşen yoksulluk oranını 2013’te yüzde 20,5’ten gösterdi.

De Blasio’nun o yılki belediye başkanlığı kampanyası, “iki şehrin hikayesi” – New York’u inanılmaz zenginlik ve ezici yoksulluğun fay hatları boyunca giderek daha fazla bölen eşitsizlik – etrafında inşa edildi. Meslektaşlarım Emma G. Fitzsimmons ve Jeffery C. Mays, sadece yoksulluk oranının düştüğünü değil, aynı zamanda şehrin uygun fiyatlı konutlar inşa ettiğini de yazıyor.

Yine de, her düzeyde yetkilileri rahatsız etmeye devam eden salgın, zavallı New Yorklular için felaketten başka bir şey değildi. Ve belediye başkanının kendisi en büyük eksikliğinin evsizlik krizini nasıl ele aldığı olduğunu söyledi.

Black Institute’ün başkanı ve 2013’te de Blasio’nun ilericiler arasında destek kazanmasına yardım eden önemli bir figür olan Bertha Lewis gibi müttefikler, ondan anaokulunu diğer sorunları ele almak için bir gerçeklik haline getiren topyekün stratejiyi kullanmasını istedi. Şimdi, bunun için gereken siyasi sermayeyi riske atmaya isteksiz göründüğünü söylüyorlar. İlköğretim okulları için üstün zekalı ve yetenekli programını aşamalı olarak kaldırmak ve denetimli uyuşturucu enjeksiyon bölgeleri açmak için ikinci döneminin sonlarına kadar bekledi.

De Blasio, zenginleri desteklediğini söylediği politikaları sona erdirmeye söz verdiği için, selefi milyarder Michael R. Bloomberg ile doğrudan bir tezat oluşturuyordu. Ancak milyonerlerden veya ikinci evlerinden vergi alma girişimi Albany’de boşa çıktı. Ve zengin insanlar gelişmeye devam etti. Forbes, geçen yıl yedi New Yorklunun milyarder olduğunu hesapladı ve toplamı 99’a, dünyada ikinci olan Pekin’e getirdi.

İndirimli bir MetroCard teklifi, de Blasio’nun hedefleriyle örtüşüyor gibiydi. Yoksulluk karşıtı bir örgüt olan New York Topluma Hizmet Derneği başkanı David Jones, belediye başkanının Jones’u metroyu işleten devlet kurumu Metropolitan Ulaşım Otoritesinin yönetim kuruluna atadığını dile getirdiğinde o kadar çok hoşuna gitti ki.

Belediye Başkanı Bill de Blasio’nun Görev Süresi

Belediye Başkanı Bill de Blasio görevden ayrılmaya hazırlanırken, bazı önemli konulardaki performansına bakıyoruz.

• Eşitsizlik : Bay de Blasio, 2013’te belediye başkanlığına ilk adaylığını koyduğunda, şehir genelindeki eşitsizlikleri azaltacağına söz verdi. Bu rakamlar sonuçların karışık olduğunu göstermektedir.
  • Evsizlik : Bir evsiz kriziyle karşı karşıya kalan de Blasio, şehrin barınak sistemini yenileme sözü verdi. Şehir, bu hedefe ulaşmak için kötü şöhretli bir bina sahibine güveniyordu.
  • Güvenli Sokaklar : Trafik ölümleri bu yıl yaklaşık on yılın en yüksek düzeyine çıkarken, belediye başkanı bu konuda yeterince agresif hareket etmediği için eleştiri aldı.
“Bundan hemen sonra, ay yürüyüşünden uzaklaşmaya başladı,” dedi Jones.

De Blasio – başarısız bir şekilde – transit otorite bir devlet kurumu olduğu için eyalet hükümetinin programı üstlenmesi gerektiğini iddia etti. Ancak o zamanki vali de Blasio’nun baş düşmanı Andrew M. Cuomo’ydu.

Jones, aynı zamanda, belediye başkanının, çoğunlukla zengin, beyaz New Yorklular tarafından kullanılan, ağır sübvansiyonlu bir feribot sistemi için şehir finansmanı ayarladığını söyledi.

“Çok azı beyaz olmayan orta ve üst sınıf insanlara sübvansiyonlu bir feribot sistemi sağlayabiliyorsanız, çok fakirlere neredeyse aynı miktarda parayı sağlamanın bu kadar zor olan ne var?” diye sordu.

<saat/>

Hava durumu

Parçalı bulutlu ve sıcaklık 30’ların üst kısımlarında. Temps 30’ların ortalarında yerleşirken gece geç saatlerde iyi bir kar şansı var.

alternatif park yeri

Yarına (Noel Arifesi) kadar yürürlüktedir.

<saat/>

New York Covid Brifingi

Siyasi riskleri vaka sayısı rekor kırdığı için tartmak

Koronavirüs vakalarındaki son artış, yetkililerin, kısıtlamaların ekonomik toparlanmayı engelleyebileceği bir sağlık krizini yönetmenin siyasi risklerini tartmasına neden oldu. Vali Kathy Hochul ve Belediye Başkanı Bill de Blasio, Başkan Biden gibi, yeni bir kapatma turuna direniyor. De Blasio’nun halefi Eric Adams da öyle.

Çarşamba günü, Hochul rekor sayıda koronavirüs vakası daha duyurdu, ancak New Yorkluların tatil planlarını iptal etmesi gerektiğini söylemedi.

28.000’den fazla vakanın 17.221’i, kamu hastane sisteminin ziyaretçilere kısıtlamalar getirdiği New York City’dendi. Sistemin CEO’su Dr. Mitchell Katz, ziyaretçilerin şehrin 11 devlet hastanesinden birinde bir salgınla bağlantılı olduğunu söyledi.

Tutukluların sadece yüzde 38’inin aşılandığı şehir hapishanelerinde vakalar artıyor. Düzeltme komiseri Vincent Schiraldi, kentin bölge savcılarına yedi günlük pozitiflik oranının bir önceki hafta yüzde 4,8’den Pazartesi günü yüzde 17’yi geçtiğini söyledi. Şehir genelinde, oran Pazartesi günü yüzde 11,2 oldu.

<saat/>

En son Metro haberleri

• New Jersey’nin kıdemli ABD senatörünün 36 yaşındaki oğlu Robert Menendez Jr., Kongre’ye aday olmayı planlıyor.

• Broadway toparlanmaya çalışırken, Broadway Ligi geçen hafta sinema salonlarının brüt gelirde yüzde 26’lık bir düşüş gördüğünü söyledi.
<saat/>

Bir kutu açtı ve nakit olarak 186,000 dolar buldu

Vinod Menon, City College of New York’ta fizik bölümü başkanı. Kredi. . . James Estrin/The New York Times

Corey Kilgannon’un City College of New York Fizik Bölümü’ne gönderilen karton kutu parayla ilgili yazısını okuduğumda aklımdan geçenler: Kutuyu açıp 50 dolarlık desteler gören fizik profesörünün aklından neler geçti? ve 180.000 dolara kadar eklenen 100 dolarlık banknotlar?

Profesör Vinod Menon, “Hiç görmediğim bir şey” dedi. “Bu parayı sadece bir filmde görmüştüm. ”

Aklından bir sonraki şey şuydu: “Orada ne kadar olduğunu görmek istedim. “Elbette yaptı.

Ve ondan sonra? Fizik departmanında tek başına olan Menon, destek çağrısında bulundu – özellikle de üniversitenin bilim dekanı Susan Perkins. Ona, “Elimde bir şey var ve ona baktığımda birinin burada olmasına ihtiyacım var. ”

Çok geçmeden, kampüs kamu güvenliği ofisinden yetkililer uyarıldı. Menon, kendisiyle görüştüklerini ve saklama için parayı aldıklarını söyledi.

Corey’nin yazdığı gibi, paket aylarca fizik ofisinde bekledi – pandemi sırasında Menon zamanını kampüsteki laboratuvarında, farklı bir binada geçirdi – ve göndereni belirleme çabaları hiçbir yere gitmedi. İçinde para bulunan bir mektupta, City College’daki muhtaç fizik ve matematik öğrencilerine yardım etmeyi amaçlayan bir bağış olduğu yazıyordu.

Paketi açarken endişeli olup olmadığını sordum. Şöyle bir şey söylemek istedim, “İşliyor olabilirdi. ”

Aklından böyle bir düşüncenin geçmediğini söyledi. “Sürekli paket alıyoruz,” dedi. “Onlar laboratuvarla ilgili şeyler: bir grup mercek, ayna, aynaları tutmak için bir stand, bunun gibi şeyler. Kimyasalların kutusunda büyük bir işaret var. Ama bu yoktu. ”

<saat/>

Okuduklarımız

• Psikiyatrik bakımda marjinalleştirilen hastalar için mücadele eden Darby Penney 68 yaşında öldü.

• Brooklyn Daily Eagle’ın haberine göre, iklim değişikliğinin önemini vurgulamak için dünya turuna çıkan 278 fitlik bir yelkenli gemi ONE°15 Brooklyn Marina’ya demirledi.
<saat/>

Büyükşehir günlüğü

Eski

Sevgili Günlük:

Sekiz kış önce, üniversitenin birinci yılında kız kardeşimi ziyaret etmek için bir gecede ülkenin öbür ucuna uçtum. Geldiğimde üzerimde bir Güney Kaliforniyalı’nın Doğu Yakası kış giyimi fikri vardı: siyah uzun kollu bir kazak ve zeytin rengi kadife pantolon.

Ertesi sabah, kız kardeşimin yurt odasının pencerelerine vuran güneş ışınları bizi uyandırdı, iki yorgun sardalya. Sanki bir yürümeye başlayan çocuğu kayak okuluna hazırlıyormuş gibi bana kat kat kabarık dış giyim giydirdi.

Düğünüm yaklaşıyordu ve henüz elbise aramaya başlamamıştım. Ablam bir mesaj panosunda eski kıyafetler için bir ilan buldu ve omuzlarımızda kar taneleri olan ve kirpiklerimize yapışan kısa, titrek bir yürüyüşten sonra West 17th Street’e döndük.

İkinci kat adresi karanlıktı ama balkonda pembe şifon bir parti elbisesi asılıydı.

kaçmamız gerektiğini söyledim. Kız kardeşim, New York’ta geçirdiği birkaç ay boyunca beni binanın cereyanlı, ışıksız girişine soktu ve merdivenlerden yukarı çıkardı.

Bir kapının altından bir serap gibi ışık parlıyordu. Ama dükkân gerçekti ve denediğim ilk elbise tam olarak doğru geldi. Büyük bir çöp torbasında metrelerce dantelli, sararmış kumaşla yuvarlandık.

– Sarah de Crescenzo

Agnes Lee tarafından resmedilmiştir.
Gönderimleri buraya gönderin ve Metropolitan Günlüğünü buradan okuyun .

<saat/>

Burada bir araya gelebildiğimize sevindim. Yarın görüşürüz. – J.B.

P. S. İşte bugünün Mini Bulmaca ve Yazım Arısı . Tüm bulmacalarımızı burada bulabilirsiniz .

Melissa Guerrero, Jonah Candelario ve Olivia Parker New York Today’e katkıda bulundu. ekibe adresinden ulaşabilirsiniz.
nytoday@nytimes. com .

.