Bill de Blasio Sevilmediğini Biliyor

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Bill de Blasio’nun Kongre’ye aday olduğunu açıklamasından birkaç gün sonra -başkanlık girişimini ve New York eyaletini yönetebileceği fikriyle flört etmesini düşündüğünüzde nispeten alçakgönüllü bir hırs – kahvaltıya oturdum. ona, çoğunlukla sormak için: Neden?

Eski belediye başkanının 1990’ların başından beri yaşadığı ve teorik olarak ona olan sevginin yüksek olması gereken Park Slope’da neredeyse boş bir lokantadaydık. Sohbetimiz çok uzun sürmedi, 30’lu yaşlarında görünen, örgü bere takan bir adam birkaç metre öteden yürüdü ve fotoğrafını çekmek için telefonunu çıkardı. Sanki hayranlığını dile getirecek ya da belki bir fotoğraf isteyecekmiş gibiydi. Bunun yerine doğrudan Bay de Blasio’ya baktı ve ona “New York’un gelmiş geçmiş en kötü belediye başkanı” olduğunu bildirdi.

O an, Bay de Blasio’nun karşı karşıya olduğu sorunu mükemmel bir şekilde damıttı: Görünüşe göre, daha önce yerel okul yönetim kurulunda ve Belediye Meclisi’nde görev yaptığı, yakından tanıdığı bir mahallede bile, nasıl algılandığı konusunda pek bir fikri yok. Ama aslında, her türlü anlayışa sahiptir.

Bu ayın başlarında bir makalesinde “Popüler olmama söz konusu olduğunda, ne yazık ki biraz uzmanım” diye yazmıştı. Ülkenin en büyük şehrinin belediye başkanı olarak iki dönem görev yapan, kendisi hakkında ne düşündüğünüze gururla kayıtsız kalan adam, şimdi Belediye Binası balonunun baskıcı olduğunu, kendi özgün benliği olmayı zor bulduğunu ve bunun ne kadar zor olduğunu bilmenizi istiyor. , bana söylediği gibi, “şu anda gördüğünüz kişi benim olduğum kişidir.”

Gördüğüm kişi neşeli ve cana yakındı. Bill de Blasio 2.0, hızlı tepki veren bir politikacı, görünüşe göre kendi kendini düşünmekle meşgul ve pişmanlıktan rahat bir adam. Son siyasi kumarından bahsedebilir miyiz? “Tabii,” diye çabucak cevap yazdı, temasa geçtiğimde. Yüz yüze görüşebilirdik -aslında bu onun tercihiydi- ve bir yemeği paylaşabilirdik. Sonraki metinler ünlem işaretleri içeriyordu.

Yumurta beyazı omletlerin başında oturan bir gazeteci ve siyasi aday normalde dikkate değer olmasa da, Bill de Blasio’nun önceki versiyonu, yılın sonunda gözden düşmüş Andrew Cuomo’nun bile arkasında oy kullandığında en son kontrol ettiğimiz versiyon. Anna Wintour’un çimlerinizi biçmesi gibi, kendisini basına sunma olasılığı da o kadar yüksekti.

Bay de Blasio’nun büyük girişimlerinin başarısına rağmen – evrensel anaokulu, ücretli hastalık izni – belediye başkanlığının ayırt edici özelliği, onu sevmeye meyilli olan ve politikalarını büyük ölçüde kabul eden insanları yabancılaştırma yeteneğiydi. Onun belirleyici otoriterliği, seçmenler arasında hoşnutsuzluk yarattı. Neredeyse hiçbir yerde bu hoşnutsuzluk, Manhattan şehir merkezinin çoğuna ek olarak, yeni ana hatları çizilen 10.

Kahvaltımızdan eve dönerken, birkaç mil ötede ama yine de temsil edeceği bölge içinde, Brooklyn Heights’ta iki saat önce lokantada tanık olduğumdan daha ölçülü bir değerlendirme yapan bir komşuya rastladım. “Bill de Blasio yerine neredeyse bir Cumhuriyetçiye oy vereceği” ihtimalini içeriyordu.

Bölgedeki pek çok kişi gibi o da erken bir destekçiydi. Bay de Blasio’nun Long Island College Hastanesi’ni emlak geliştiricilerinden kurtarmaya yönelik bir kampanya vaadinden vazgeçmesiyle başlayıp, düşük maliyetli Covid aşılarını teşvik etme çabasıyla sona eren, şikayetlerini dile getirirken yaklaşık 10 dakika boyunca bir köşede durduk. Direnişin yerleşik bir güvensizlik meselesi olduğu gelir mahallelerinde bedava Shake Shack patates kızartması vaadiyle.

Bay de Blasio, görevdeki son yılının en başarılısı olduğuna ve yönetiminin diğer şehirler için bir model haline gelen pandemi yönetiminin seçmenler için önemli olacağına inanıyor. Geçen yılın büyük bir bölümünde onlarla birlikte evde kalan okul çocuklarının ebeveynlerinin farklı hissedebileceklerini bir yana bırakırsak, sekiz ya da 10 ay önce mevcut haber döngüsünde, çeyrek asır gibi hissedilebilir; duygu sonsuza kadar yapışabilir. Eski belediye başkanı bazı şeyleri küçümseyerek, “Uzak davrandım,” dedi. “İnsanların beni görmesine yardım etmem gerekiyordu.”

Bay de Blasio, ofisten ayrıldığından bu yana geçen beş ayı yaratıcı sınıf Brooklynite fantezisini yaşayarak geçirdi – bir şehir evini yeniliyor, yazıyor, “Morning Joe” hakkında yorum yapıyor. Öğretmenliği düşündü. Ama bunların hiçbiri uzun vadede onu aramadı. Sonra 16 Mayıs Pazartesi günü Greenwich Village’da bir arkadaşıyla öğle yemeğinden sonra – sekiz milyon insanı yönetirken bir yemekte oyalanmazsınız – yeni oluşturulan bölge hakkında e-postalar bulmak için eve geldi ve ne olduğunu biliyordu. sonra yapacaktı. Küçük bir müzakere gerekliydi. Siyasetten kısa süreliğine ertelediği için “Aileye bağlı olmak çok tatlıydı” dedi. “Yazı ödüllendiriciydi, ancak kamu hizmetine kıyasla sönük kalıyor.”

Geçmişte, Temsilciler Meclisi’nde bir koltuk, New York belediye başkanlığı için bir II. Yasa değil, bir basamak taşı olmuştur. John Lindsay ve Ed Koch, Belediye Binası’nı yönetmeden önce Kongre’de görev yaptı. Diğer yöne gitmenin emsali muhteşem değil. Fernando Wood, 19. yüzyılın ortalarında belediye başkanı olarak üç dönemlik görev süresinin ardından Kongre’ye döndü; yozlaşmış bir otokrat ve Konfederasyon sempatizanı olarak biliniyordu.

61 yaşındaki Bill de Blasio’nun insanlık için mevcut olan en prestijli ve zorlu siyasi görevlerden birine sahip olması, ardından Washington’a birinci sınıf bir kongre üyesi olarak gitmesi ve Dupont Circle’da üç yatak odalı kiralık bir evde bir nesil daha genç temsilcilerle birlikte yaşaması fikri. Eve yarım galon yulaf sütü getirme sırasının kimde olduğunu merak etmek, bir realite şovunun asıl oyun olup olmadığını merak etmenize yetecek kadar saçma. O değil. Aksi takdirde federal hükümette olmayan bir kentsel gündem için bir ses sağlamak istiyor.

Oraya ulaşmak için daha önce başarılı bir şekilde yaptığı kazanan bir koalisyon kurabileceğine inanması, bazı zor gerçekleri gözden kaçırıyor. Temsil edeceği tüm hoşnutsuz beyaz profesyonel sınıf seçmenlere ek olarak, yeni bölge aynı zamanda, çoğu düşük gelirli ağırlıklı olarak Asyalı seçmenlerin, eski belediye başkanının giriş sınavını bitirme konusundaki konumunu iyi karşılamadığı Chinatown ve Sunset Park’ı da içeriyor. özel liseler ve onun üstün zekalı ve yetenekli programları aşamalı olarak kaldırma isteği.

Bunu kendisine sorduğumda, bu okulların ve sınıfların kültürdeki özel yerini tam olarak anlayamadığını söyledi. Bana “Asya topluluğundan liderler almalıydım” dedi. “Üzgünüm çünkü saf bir şekilde fikir birliği olacağını varsaydım.”

Onlarca yıl New York’ta yaşamayı, Queens’deki pek çok sınava hazırlık merkezini geçerek ve Bay de Blasio’nun oğlu Dante’nin katıldığı Stuyvesant ve Brooklyn Tech gibi övülen statü okullarını tam olarak takdir etmemeyi hayal etmek zor. topluluklar.

Ayrıca, seçmen bilgi düzeylerinin alışılmadık derecede yüksek olduğu ve isim tanımanın pek önemli olmayabileceği bir mahalleler kümesinde, yarışa başka kimlerin katılacağı meselesi de var. Başka bir semtte görev yapan, Bölüm 8 konutunda büyüyüp Stanford ve Harvard’a giden Mondaire Jones da adaylığını açıkladı. Daniel Goldman sahaya girerse, Trump’ın ilk görevden alma davaları sırasında Temsilciler Meclisi Demokratlarının baş danışmanı olarak popülaritesine ve TriBeCa’da yaşadığı gerçeğine dayanarak büyük olasılıkla çok para toplayacak. Bay de Blasio, kapıları çalacak bir yaz için enerji dolu.