Bir ‘Avatar’ Kötü Adam Pazar Günlerini Nasıl Geçiriyor?

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Stephen Lang belki de en çok “Avatar”da hain, güçlü ve kıvrak Albay Miles Quaritch’i canlandırmasıyla tanınır. Ancak uzun süreli evlilikler bir göstergeyse, 70 yaşındaki sahne ve sinema oyuncusu daha iyi bir adam: O ve kostüm tasarımcısı olan eşi Kristina Lang 43 yıldır evliler. Zamanlarını Hudson Vadisi’ndeki bir ev ile Harlem’deki bir kumtaşı arasında paylaştırıyorlar ve bunu dört çocuklarından biri olan New York Eyaleti genel müfettişi Lucy Lang ve ailesiyle paylaşıyorlar. Çift Harlem’deyken minyatür dachshundları Ginger, “bir tür canlı sıcak su şişesi” dedi, yanlarında geliyor.

Bay Lang, en çok, hain Albay Miles Quaritch’i canlandırdığı “Avatar” filmindeki rolüyle tanınıyor olabilir. Kredi… The New York Times için Adrienne Grunwald

İŞTE ANLAŞMA Genelde sabah 4 civarında uyanırım Bunun bir nedeni de Ginger’ın kulaklarını sallamaya başlaması ve dışarı çıkmaya hazır olduğunu gösteren bir ses çıkarmasıdır. Ona erken bir kahvaltı veriyorum, sonra sabah 4 ile 5 arasında herhangi bir yerde iki fincan kahve içerim. İki fincan kahvem var çünkü tüm tesisatımın o gün için iyi durumda olmasını istiyorum. Sıhhi tesisatın temiz olması gerekiyor çünkü, işte anlaşma, ben yoga yapmak üzereyim. Ayrıntılı olmamı istediğini söyledin. Taneli hale geliyorum.

Toksik Olmayan Pandemi nedeniyle yoga stüdyoları kapandığında, yerimize boy aynası ve küçük bir ısıtıcı gibi yoga yapmak için şeyler koydum. Şimdi genellikle stüdyoda olmama rağmen Zoom aracılığıyla 60 veya 90 dakikalık bir ders alabiliyorum. Yoga yapmaya başladığımda buna Bikram yoga deniyordu ama artık öyle demiyoruz. Biz buna 26&2 yoga diyoruz çünkü Bikram onu icat eden kişi yüzünden zehirli bir kelime haline geldi. Ancak yoga süreci bundan çok ama çok ayrıdır.

ŞEHİR ADAMI Kızım Lucy, kocası ve çocukları kumtaşımızın ilk üç katını işgal ediyor – ortak sahibiz – ve karım ve benim bahçeli dairemiz şehirdeyken, hayatın çeşitli zamanlarında çok olabilir veya salgın sırasında hiç olmayabilir. Ama ben doğup büyümüş bir şehir adamıyım. Şehri biliyorum. Yogamı bitirdiğimde, muhtemelen gideceğimiz bir tür etkinlik ya da belki tiyatro olacak. Ama değilse, uzun bir yürüyüşe çıkacağım. New York’luysanız, yürümenin tren dışında en iyi ulaşım yöntemi olduğunu bilirsiniz.

Bay Lang ve karısı, solda kızları Lucy ve ailesiyle birlikte Harlem’de bir kumtaşının sahibi ve ortak sahibidir. Ailedeki iyi aşçılar arasında “kesinlikle aralarında en iyisi olmadığı” konusunda ısrar ediyor. Kredi… The New York Times için Adrienne Grunwald

AİLE BANKI New York’un en sevdiğim yanı Central Park, bu yüzden oraya gitmeyi ve her yerde güzel bir yürüyüş yapmayı seviyorum. Bütün parkı dolaşabilirim ve bunu birçok kez yaptım. Sık sık Doğu Yakası’ndaki 72. Cadde’de Terry’nin sırası dediğimiz bir bankın olduğu yere gelirim. Annem bankı satın aldı ve babama adadı. Belki konservatuara para verdiğinizde bir bankta plaket alırsınız. Oraya gidip annemle biraz sohbet etmeyi seviyorum. 2008’de öldü. Karşınıza çıkarsanız ve sizin sıranız olarak gördüğünüz yere birisi oturuyorsa, gerçekten “Afedersiniz, bu benim sıram, inin” diyemezsiniz. Siz veya abilir öyle söyle, ama onlar New Yorklular. Sana bakarlar ve “Bunun üzerine otur dostum” derlerdi.

Bay Lang, uzun yürüyüşleri sırasında bazen 72. Cadde’nin doğusundaki Central Park’ta, 2008 yılında ölen annesinin babasına adadığı bir sıraya gider. “Orada oturup annemle biraz sohbet etmeyi seviyorum” dedi. Kredi… The New York Times için Adrienne Grunwald

OTOBUS Bütün yolu park boyunca yürümek istemezsem, M10 otobüsüne binip Central Park West’e geri dönebilirim. M10’un hala orada olmasına sevindim. Birkaç yıl önce hizmetini azaltacaklarına inanıyorum ama tüm biniciler protesto için ayağa kalktı. Yoga stüdyosu kapanmadan önce, sabah 5:30 dersi için M10’u oraya, Columbus ve Amsterdam arasındaki 72. caddeye götürürdüm. New York City’de otobüse binmekten inanılmaz keyif alıyorum, özellikle günün sessiz olduğu ve otobüs şoförünün çoğu zaman içindeki NASCAR sürücüsünü kucakladığı ve rakun gibi tüm hayvanların parka geri döndüğünü göreceğiniz o zamanlar. bütün gece çöp avına çıktılar. Fareler mi? Sıçanlar bambaşka bir şey.

Bay Lang, Central Park’tan Harlem’deki evine gidecek havasında olmadığında M10 otobüsüne biner. Kredi… The New York Times için Adrienne Grunwald

HAFIZA KASLARI Her gün bir şeyler ezberlerdim. Robert Browning’in “Fareli Köyün Kavalcısı” şiirin en güzel parçalarından biridir ve aynı zamanda fareler hakkında, farelerden bahseden uyarıcı bir masaldır. Kafam artık her gün bir şeyler ezberleyemeyecek kadar dolu. İş için ezberlemem gerekenleri ezberliyorum. Ama şimdi bazı eski şeyleri gözden geçiriyorum. Eskiden çok Shakespeare bilirdim ve mühletinin beyninde kalması için üzerinde çalışmaya devam etmelisin.

RİTÜELİZE EDİLMİŞ Oyuncularla konuştuğunuzda, yaptığımız pek çok şey rutin olarak kabul edilebilir, ancak aslında bu bir ritüeldir. Gerekli sonucu almamız için bizi güçlendiren törensel şeyler. Jane Lynch’in Rutini’nde, bir performanstan önce iki fıstık ezmesi kabı yediğini, ardından arada iki tane daha yediğini okudum. Bundan kaynaklanabilecek belirli bir enerji sarsıntısı olduğunu anlıyorum ama aynı zamanda bu ritüelleşmiş bir davranış. Ve bana kesinlikle olağan geldi, çünkü yoga, karate veya ağırlık kaldırma olsun, yaptığım her şey ritüelleştirilmiş. Sadece iyi bir duygusal ve zihinsel durumda olma meselesi olsa bile, istenen bir hazırlık durumunu ortaya çıkarır.

UYKUDA Her yerde şekerleme yapabilirim. Altı dakika olabilir. Bence onarıcılar. Sanırım seni yeniden kalibre ediyorlar. Her zaman yenilenmiş ve tazelenmiş olarak uyanırsınız. Nedense Amerikalılar, kestirmekten utanıyoruz. Birini aradığınızda onu uyandırdığınızı ve “Hayır, hayır, hayır, uyumuyordum” diyeceklerini bilirsiniz. Ve “Evet, öyleydin ve bu iyi. Gündüzleri uyumak iyidir.” Üniversiteden beri kestirmeye inanırım. Bu yaşımdan beri benimsediğim bir şey değil.

AKŞAM YEMEGİ PARTİSİ Ailemde herkes iyi bir aşçıdır. Kesinlikle aralarında en iyisi değilim. Her iki oğlumuz da Los Angeles’ta yaşıyor – ikisi de film işinde – ama kızlarımız yerel ve aileleriyle akşam yemeğine gelebilirler ya da belki bazı arkadaşlar veya geniş aile gelebilir. Hep insanları besliyoruz. Bir Şükran Günü hatırlıyorum, kahrolası masamızdaki insanların yarısını tanımıyordum.

Lang konutunda akşam yemeği bazen daha büyük bir aile meselesidir. Kredi… The New York Times için Adrienne Grunwald

AKADEMİ GÖREVLERİ O zaman muhtemelen televizyonu çalıştırmaya çalışırdım ve sonunda damadım arayıp “Lütfen bunu benim için çalıştırır mısın da biraz Netflix izleyelim?” derdim. Oynadığım filmlere oy vermek yerine Oscar’lara biraz dürüstçe oy verebilmek için izlememiz gereken tüm filmleri izlemeye çalışıyoruz. Muhtemelen akşam yemeğine gelen insanlar orada olacak ama umarım değil çünkü ben pijamalarımı giymeliyim Unutma, sabah 4’te kalkıyorum

Pazar Rutini okuyucuları Stephen Lang’ı Twitter’da @IAmStephenLang veya Instagram @slang_711 üzerinden takip edebilir.