Bir Eğitim Paneli Belediye Başkanıyla Gerginleşiyor

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Günaydın. Bugün cuma. New York şehrinin okul finansmanına 10.5 milyar dolar ayırma planını engelleyen bir eğitim paneline bakacağız. Ayrıca 2004’ten beri zam alamayan küçük ama önemli bir avukat grubu için zam beklentilerine de bakacağız.

Kredi… The New York Times için Sarah Blesener

Okulların rektörü David Banks, bunun “bütün sistemin patlamasına” neden olacağını söyledi.

Şehrin devlet okullarının yönetim organı olan Eğitim Politikası Paneli’nin beklenmedik bir bağımsızlık gösterisine atıfta bulunuyordu. Çarşamba günü kurul, Banks’in okul finansmanına 10.5 milyar dolar ayırma ve her okulun ne kadar para alması gerektiğini belirleme formülünü onaylamayı reddetti.

Belediyenin okul sisteminin kontrolünü ele geçirmesinden bu yana geçen yıllarda, kurul büyük ölçüde birbirini izleyen belediye başkanlarının politikalarına lastik damgası vurdu. Ancak son iki ayda iki kez, kurul Belediye Başkanı Eric Adams’ın yönetiminin önerilerine karşı çıktı – Adams eğitim gündemini sürdürürken panelin bir engel haline gelebileceğine dair bir ipucu.

Fonların nasıl paylaşılacağına ilişkin oylama, şehirdeki devlet okullarının bir sonraki öğretim yılına nasıl hazırlanacağını etkiler, çünkü bir formülün 10,5 milyar dolarlık eyalet ve yerel fonlar kabaca 1.500 okula dağıtılmadan önce onaylanacak. Eğitim departmanı sözcüsü Nathaniel Styer, oylamanın 2022-23 için “okul bütçelerini ve hazırlıklarını potansiyel olarak geciktireceğini” söyledi.

Formüle karşı oy, Adams’ın ülkenin en büyük okul sisteminin belediye başkanlığını elinde tutmak için savaştığı bir zamanda gelen Belediye Binası için rahatsız ediciydi. Salı günü yaptığı Şehir Eyaleti konuşmasında, “bize hesap verebilirlik verin” diyerek, yenilenip yenilenmeyeceğine karar verecek olan eyalet yasa koyucularına bir itirazda bulundu. Meclis taviz isteyebilir.

Panel, bu yıl çalışmalarına başlamakta biraz geç kaldı. Ocak ayında göreve başlayan Adams, ilk planlanan toplantıdan önce atanan dokuz kişinin ismini vermedi. Ardından, eşcinsel karşıtı yorumlar yapmakla suçlandıktan sonra atananlardan biri görevden alındı. Henüz değiştirilmedi. (Belediye başkanının kontrolündeki dokuz üyeye ek olarak, her ilçe başkanı bir üye atar. Bir diğeri, şehrin 32 okul bölgesini temsil eden Toplum Eğitim Konseyleri başkanları tarafından seçilir.)

Panel — Şu anda Adams tarafından atanan sekiz üyeye sahip olan şirket, ilk olarak bir ay önce, geçici personel hizmetleri için tesettür için 82 milyon dolarlık bir sözleşmeyi geri çevirdiğinde yönetime karşı oy kullandı. Geçen yıl, Adams’ın selefi Bill de Blasio’nun yönetimindeki kurul, şehrin yetenekli ve yetenekli programının test edilmesi için bir sözleşme imzaladı.

Bankaların 2022-23 formülü esasen mevcut formülle aynıydı. Özel eğitimde olanlar veya İngilizce öğrenenler de dahil olmak üzere çeşitli kategorilerdeki öğrenciler için ek fonlar içeriyordu. Ancak, sistemin en muhtaç öğrencilerini hesaba katmak için yeterince şey yapmadığına dair endişelere yol açtı.

Önergenin kabul edilmesi için sekiz oya ihtiyaç vardı. Hepsi belediye başkanı tarafından atananlardan yedi tane aldı (Adams’ın atamalarından biri toplantıyı kaçırdı). İlçe başkanları tarafından atanan beş üyenin tamamı çekimser kaldı. Topluluk Eğitim Konseyleri başkanları tarafından seçilen üye Thomas Sheppard hayır oyu kullandı.

Panelin bir sonraki toplantısının 18 Mayıs’ta yapılması planlanıyor. Bu durumda bir formülün onaylanması, okullar için bir sorun olacak ve “sistem genelinde kesintiyi önlemek için bütçelerini en geç Mayıs ortasına kadar almaları gerekiyor” dedi Mark Cannizzaro. Okul Müfettişleri ve Yöneticileri Konseyi, müdürler birliğinin başkanı. Değişiklikleri tartışmaya başlamak için “çok geç” olduğunu söyledi.

Hava

Rüzgarın gece boyunca devam ettiği alt 60’lara yakın bir başka güneşli gün. Akşam çoğunlukla açık ve sıcaklık 40’ların en düşük seviyelerine düşecek.

alternatif yan park

Pazartesi (Ramazan Bayramı) tarihine kadar geçerlidir.

En son New York haberleri

• New York City, Çin Mahallesi’nde açmayı planladığı üç evsiz sığınağından birini iptal etti. sığınaklar, Asya karşıtı nefret suçlarında daha fazla artış anlamına gelecektir.

• Romancı Paul Auster’ın oğlu Daniel Auster, aşırı dozda uyuşturucu aldıktan sonra yaşam desteğinden çıkarıldıktan sonra öldü. 10 aylık kızının eroin ve fentanil maruziyetinden ölümüyle suçlanmıştı.

• En az 200 kişi, cinsel tacizle suçlanan Dr. David Sabatini’nin olası işe alınmasını protesto etmek için New York Üniversitesi tıp fakültesinde bir yürüyüş düzenledi.

En muhtaç müvekkiller için mahkeme tarafından atanan avukatlar zam istiyor

Kredi… Jeenah Moon, The New York Times için

2004’ten beri — Michael Bloomberg’in ilk belediye başkanı olduğu dönemde ve Mario Cuomo vali olarak son görevindeydi – New York şehrinin en muhtaç müşterilerini temsil eden mahkeme tarafından atanan avukatlara, ağır suç davaları ve aile mahkemesi meseleleri için saatte 75 dolar ve kabahat davaları için 60 dolar ödendi.

Enflasyona ayak uydursalardı, bu oranlar şimdi 114 dolar ve 93 dolar civarında olacaktı. Onlar yok.

Meslektaşım Jonah E. Bromwich, bir sonucun bu yüksek stresli, yüksek riskli işleri daha az avukatın alması olduğunu yazıyor.

Manhattan’da kendi meşru ücretlerini ödeyemeyen çocukları veya yetişkinleri savunan avukatlar olarak bilinen panel avukatlarının sayısı, altı yıl önce 70’ten 39’a düştü. Bronx’taki sayı aynı anda 80’den 48’e düştü. Brooklyn ve Queens, 2011’den bu yana heyet avukatlarının yaklaşık beşte birini kaybetti.

Diğer bir sonuç da, kalan heyet avukatlarının ince bir şekilde gerilmesidir. Manhattan’da bir panel avukatı olan Helen Bua’nın bu yılın başlarında 130 müvekkili vardı ve yeni davaları almayı bıraktı. Mahkeme dosyasında “İş asla bitmez” dedi. “Nadiren kendimi tamamen hazır hissediyorum.”

Brooklyn Hukuk Okulu’nda daha önce aile mahkemesinde çalışan bir profesör olan Cynthia Godsoe, oranların yükseltilmemesinin yetkililerin en savunmasız kişilerin hayatlarına karşı kayıtsızlığını yansıttığını söyledi.

“Bu davaların görüldüğü aile mahkemesi, tanımı gereği yoksullar mahkemesidir” dedi. “Bu avukatlara, iyi bir iş çıkarabilmeleri için ihtiyaç duydukları şeye uzaktan yakından ödeme yapmamak, bu insanların ebeveyn olarak temel hakları ve aileleri olarak yaşamları konusundaki bilgisizliği ya da küçümsemeyi yansıtıyor.”

Panel avukatları zam için mücadele ediyor. Geçen hafta üç gün boyunca, eyalet çapındaki heyet avukatları, konuya dikkat çekmenin bir yolu olarak yeni müvekkiller almayı reddettiler.

Aynı zamanda, New York merkezli birkaç barodan bir avukat, bir Eyalet Yüksek Mahkemesi yargıcından yeni maaş oranları belirlemesini ve komisyon avukatlarına bir sınırı aşan davalar için ödeme yapılmasını engelleyebilecek sınırları kaldırmasını istedi. belirli sayıda saat.

Yargıç Lisa Headley henüz bir karar vermedi. Avukatların taleplerini kabul etmezse, heyet avukatlarının maaşlarını yükseltmek Eyalet Yasama Meclisi ve Vali Kathy Hochul’a kalmış olacak. Ama devlet geçenlerde geçen bütçeye bu parayı dahil etmedi.

Devlet avukatı Anjali Bhat, bir duruşma sırasında Yargıç Headley’e Hochul ve Yasama Meclisinin bir çözüm üzerinde çalıştığını ve Hochul’un “oranların iki katına çıkarılmasına karşı olmadığını” söyledi, ancak Bhat ek bilgi vermedi. Vali sözcüsü Hazel Crampton-Hays, Hochul’un “adil bir oranı” desteklediğini ve “yoksul tarafların etkili bir avukat yardımı almasını sağlamak için bir çözüme ulaşmak için çalıştığını” söyledi.

Okuduklarımız

• Bu yaz Guggenheim Müzesi’nde sergilenen bazı eserler görsel arka planın beklenen formları olmayacak. Bunun yerine, müzenin ikamet eden ilk şairi Taylor Johnson sayesinde şiirle çiçek açacak.

• The City, New York’ta veteriner hekimlere dava açmanın zorluklarını ve uzun süredir bekleyen bir yasa tasarısının bunu nasıl değiştirebileceğini bildirdi.

• Üniversite eğitimli genç işçiler, ebeveynleri için mevcut olan ekonomik büyük pazarlığın bozulduğu hissine sahiptir. Ve sendikalaşmayı yeniden diriltmenin bir yolu olarak görüyorlar.

METROPOLITAN günlüğü

Süpürge ve faraş

Sevgili Günlük:

Yeni taşındığım apartmandan çıktım. Bir Eylül sabahıydı ve hafif bir yağmur yağıyordu.

Trenim birazdan geliyordu ve yağmur yağmıyordu, bu yüzden bir şemsiye almak için yukarı çıkmamaya karar verdim ve onun yerine istasyona gittim.

Dışarıda süpüren bir adamın yanından geçtim. Bir elinde süpürge, diğerinde faraş vardı.

“Hey, bayan” dedi, o kadar alçak sesle konuşuyordu ki neredeyse onu duyamıyordum. Benimle konuşuyor olabileceğini düşündüm ama sokaklarda yabancılarla pek çok kötü ilişki yaşamış biri olarak, yürümeye devam etmenin en iyisi olduğunu düşündüm.

“Bayan” dedi tekrar.

Bir şey düşürmüş olabilir miyim diye merak ettim. Ceplerimi kontrol edemeden, bu sefer biraz daha yüksek sesle tekrar duydum.

“Bayan!”

Döndüm. Elindeki süpürgenin yerini şeffaf plastik bir panço almıştı. Kapşonlu sarı bir tane giymişti. Önden su damlaları akıyordu.

“Yağmur için” dedi elini uzatarak.

Aiza Shahid-Qureshi

Resimleri Agnes Lee.
Gönderimleri buradan gönderin ve Metropolitan Günlüğünü buradan daha fazla okuyun.

Burada bir araya gelebildiğimize sevindim. Pazartesi görüşürüz. — JB

PS Bugünün Küçük Bulmaca ve Spelling Bee . Tüm bulmacalarımızı burada bulabilirsiniz.

Melissa Guerrero, Jeff Boda ve Ed Shanahan New York Today’e katkıda bulundu. Ekibe [email protected] adresinden ulaşabilirsiniz.

.