Bir Galeri Sahibi Pazar Günlerini Nasıl Geçirir?

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Greenwich Village’daki bir sanat galerisi olan Bernd Goeckler’in sahibi olan Katja Hirche, çağdaş sanat eserleri ve antika mobilyalardan oluşan son teknoloji bir koleksiyonun küratörlüğünü yapıyor.

Almanya’nın kaplıca kenti Baden-Baden yakınlarında doğup büyüyen Hirche, 22 yıl önce amcasının kendisiyle çalışmasını istemeden önce sadece bir kez amcasının adını taşıyan galeriyi ziyaret etmişti.

“Bana 10 ila 20 yıl içinde emekli olmayı planladığını söyledi” dedi. Bu yüzden Stuttgart Üniversitesi’ndeki eğitimini bırakıp Manhattan’a taşındığını söyledi. “Bir anda büyülendim; Dükkandaki kitapların 500’ünün hepsini okudum.”

44 yaşındaki Hirche, amcasının öldüğü 2019’dan beri galeriyi tek başına yönetiyor. O ve nişanlısı, 51 yaşındaki sanatçı Yolande Milan Batteau, şu anda köpekleri Kitsune, Misaki ve Dagmar ile birlikte yaşadıkları Brooklyn, Clinton Hill’de 19. yüzyıldan kalma bir ayakkabı fabrikasını yeniledi.

ATEŞ TARAFINDAN OKUMAK Pazar günleri biraz daha lüks hissediyorum, bu yüzden genellikle 8 yerine 9’a kadar uyurum. Bir ateş şeytanı, bu yüzden Yolande ve benim yaklaşık yarım saat oturup New York Times’ın bölümlerini birbirimize okuduğumuz dökme demir sobada ateş yakmak için aşağı koşuyorum. Ben genellikle Bergen Bagels’den lox ile her şeyi simit yerim, Yolande ise bir protein smoothie’sine sahip olacak. Yine de benden bir ısırık çalabilir. Makaleler hakkında sohbet ediyoruz, sonra Kitsune, Misaki ve Dagmar bloğunu dolaşıyoruz, sonra birkaç saat devam edebilen sohbetlerimize geri dönüyoruz.

Brooklyn’de ve dışarıda. “Orada ne olduğunu görmek ve kendi estetiğim dışındaki stilleri keşfetmek için birçok mağaza ve galeriyi ziyaret etmeyi seviyorum.” Kredi… The New York Times için Yuvraj Khanna

BİFTEK VE ROMANTİZM Bu saate kadar öğleye yaklaşır, bu yüzden öğle yemeğine gideriz ve sık sık Manhattan’a gideriz. En sevdiğimiz yer, TriBeCa’daki Fransız bistrosu ve barı Frenchette. Özel bir önemi var çünkü Yolande ve benim ikinci randevumuz orasıydı. Sadece üç randevumuz vardı ve onlar sadece üç günden fazlaydı; sonuncusundan sonra, ona benimle evlenmesini söyledim. Ayaklarım yerden kesildi; bir peri masalı gibiydi. Genelde her ikisi de harika olan biftek tartarını ve patates kızartmasını paylaşırız.

“En sevdiğimiz yer, TriBeCa’daki Fransız bistrosu ve barı Frenchette. Özel bir önemi var çünkü Yolande ve benim ikinci randevumuz orasıydı.” Kredi… The New York Times için Yuvraj Khanna

ALIŞVERİŞ İÇİN DURMAK Hediye vermeyi severiz, bu nedenle pazar günleri çokça alışveriş yaparız ve müze gezileri yaparız. Brooklyn’de kalırsak, Boerum Hill’deki bir butik olan Layla’ya uğrarız. Etik kaynaklı tekstil ürünlerine ve 18. ve 19. yüzyıl altın takılarına sahiptir; Yolande büyük bir mücevher koleksiyoncusu.

En sevdiğimiz yerlerden biri Brooklyn Botanik Bahçesi. Bitki bölümünü seviyorum çünkü sebzeler güzelce yerleştirilmiş. Ve ziyaretçilerin, hatta çocuk olmayanların bile açık havada oynadığı ksilofon gibi enstrümanları içeren çocukların sürükleyici bahçesi, büyüleyici bir fikir.

Brooklyn’deki Atlantic Avenue’deki bir butik olan Layla’da mücevherlere bakmak. Kredi… The New York Times için Yuvraj Khanna

MÜZELER Doğa Tarihi Müzesi’ni gerçekten çok seviyorum. Yakın zamanda tadilattan sonra yeniden açılan yeni maden bölümünü görmeye çalışıyoruz. İki kez randevumuz vardı ama Omicron vakalarındaki ani artış nedeniyle iptal etmek zorunda kaldık. Orada neler olduğunu görmek ve kendi estetiğim dışındaki stilleri keşfetmek için birçok mağaza ve galeriyi ziyaret etmeyi seviyorum. MoMA mağazasında her zaman bulunabilecek faydalı bir şeyler vardır. Orada aldığım son şey, dışarıda yemek yerken çatıda yanımıza aldığımız bir çift Setago masa lambasıydı. Covid ile her zaman mağazalara girme fırsatımız olmuyor, bu yüzden çok fazla vitrin alışverişi yapıyoruz.

Doğa Tarihi Müzesi’nin bir parçası olan Mignone Mücevher ve Mineraller Salonu’nda. Bu geziden önce birkaç kez ziyaret etmeye çalışmışlardı ama araya Covid girdi. Kredi… The New York Times için Yuvraj Khanna

Limandan Sofraya Yolande ve ben dışarıda vakit geçirmeyi seviyoruz ve hava güzel olduğunda New York Limanı’nda balık tutmaya gidiyoruz. Bir haftadan fazla sürecek iki fileto için yeterli olan 30 inçlik bir siyah bas yakalayabilirsiniz.

“Onunla tanışmadan önce uzun süre bekardım,” dedi Bayan Hirche, Bayan Batteau için. Kredi… The New York Times için Yuvraj Khanna

EVDE PİŞİRİLMİŞ YEMEKLER Eve döndüğümüzde, rahatlıyoruz. Hafta boyunca her gün ayaktayız, bu yüzden köpeklerle rahatlamayı seviyoruz. Yemek yapmak benim tutkularımdan biri ve bunu uzun zamandır yapıyorum. Kitsune, Misaki ve Dagmar için tavuk ve pilav yapıyorum. Yolande’nin sahip olduğumuz şeyi seçmesine izin verdim. Onunla tanışmadan önce uzun süre bekardım; Biriyle yemek paylaşabilmek güzel ve o maceracı bir yiyici, bu yüzden iyi çalışıyor. En sevdiğim yemeklerden biri Coca-Cola rostosu – Google, bu gerçek bir tarif. Uzun bir süre içinde ne olduğunu kimseye söylemedim; Sonunda gizli malzemeyi ortaya çıkardığımda insanlar şaşırdı.

“Sadece üç randevumuz vardı ve onlar sadece üç günden fazlaydı; sonuncusundan sonra, ona benimle evlenmesini söyledim. Ayaklarım yerden kesildi; bir peri masalı gibiydi.” Kredi… The New York Times için Yuvraj Khanna

YATAKDAN ÖNCE SOHBETLER Biz çok konuşuruz; bazen yemekten sonra üç dört saat her şey hakkında konuşuruz: güncel olaylar, sektörümüzdeki insanlar ve planladığımız şovlar. Bu maraton sohbetlerinden birinde Yolande için tam bir gösteri planladık. Konuşmuyorsak, ilham ve tarihsel referans için okuyoruz ve okuduklarımız hakkında konuşuyoruz. Architectural Digest ve Elle Décor gibi kitap ve dergilerin bölümlerini birbirimize okuyoruz; bunlar her zaman işimizle aynı şey olan tutkularımızla ilgilidir. Son zamanlarda Art Deco döneminde popüler olan Fransız sanatçı ve iç mimar Jean Dunand’ı okuduk.

10 veya 11’de yavruları yatırdık ve uyumaya hazırlanıyoruz. Katı bir kuralımız var: Yataktayken iPhone yok. Işıklar genellikle gece yarısına kadar söner.

Pazar Rutini okuyucuları Katja Hirche’yi Instagram @agranddayout’ta takip edebilir.