Bir Köpeğin Öldürülmesi Adalet ve Güvenlik Sorunlarını Nasıl Artırdı?

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Günaydın. Bugün Salı. Tatilde olan James Barron’un yerini dolduruyorum. Prospect Park’ta bir köpeğin ölümüyle ilgili çok daha fazla şey hakkında bir hikayeye bakacağız ve meslektaşım John Leland’den yanlışların olduğu, ancak doğrunun olmadığı bir makale yazma hakkında bir şeyler duyacağız. . Ayrıca hafta sonu meydana gelen bir suça da değineceğiz – Cumhuriyetçi vali adayı Lee Zeldin’in evinin hemen dışında bir silahlı saldırı.

Kredi… New York Times için Andrew Seng

John Leland, Metropolitan bölümünün kapak hikayesinde, 80 kiloluk bir golden retriever karışımı olan Moose, 3 Ağustos’ta sahibiyle birlikte Prospect Park, Brooklyn’de, liberal bir yerleşim bölgesi olan Prospect Park’ta yürüyüş yaparken bir yabancı tarafından dövüldü. hafta sonu. Köpek beş gün sonra öldü.

Ama bu, işlerin kesilmeyi ve kurutulmayı bıraktığı yerle ilgili. Köpeğe değnekle vuran adam firarda, köpeğin sahibi ise tutuklanmasını istiyor. Adam Siyah, muhtemelen evsiz ve belki de duygusal olarak rahatsız; köpek sahibi beyaz, şehrin en pahalı ceplerinden birinin sakini.

Parka girmeleri, sosyal medyada, parkta ve hatta Brooklyn’deki gerilime kaşlarını kaldıran bazı muhafazakar yayınlarda oynanan bir çatışmaya neden oldu. Bazıları polis müdahalesinin adamı ciddi bir risk altına sokacağından korkuyor; diğerleri, hiçbir şey yapılmazsa topluluklarının güvenliğinden korkar.

Köpeğin trajedisi, tam olarak kimin tehdit altında olduğuna dair karşıt görüşlerle mücadele ederken, ilerici komşuları farklı adalet tanımlarıyla boğuşmaya bıraktı. Köpekler Moose’u sever mi? Sakinler mi? Ya da marjinalleştirilmiş insanlar – birçok kişinin parktaki adamın öyle olduğunu varsaydığı gibi – kelepçeye değil de sosyal güvenlik ağlarına ihtiyacı olabilir?

Leland bana, “Değerlerinizin birbiriyle çatıştığı zamanlar olur,” dedi. “Kime bakıyoruz? Buradaki savunmasız kişi kim? çokBurada bu durumda insanların çoğu savunmasız, burada birçok insanın devaya ihtiyacı var.”

“Buradaki soru şu: Bunları ele almak için tüm araçlar daha fazla tehditle geldiğinde bunları nasıl uzlaştıracağız?”

‘Tehdit katmanları’

Leland, hikayeyi açarken, bir muhabir olarak gördüğü şeyi, ilk başta basit, korkunç olsa da, parkta görünen bir olaya nüfuz eden “tehdit katmanları” olarak tanımladı. Belki de en belirgin olanı, köpeklere ve parka gidenlere yönelik potansiyel tehdittir. Ancak Leland’in raporlaması, çerçevelediği gibi, en savunmasız insanları hakkında harekete geçmeyen bir toplum için daha büyük bir tehlikeye değiniyor – saldırganın olay sırasında çöpleri karıştırdığını bildiriyor.

Görüştüğü kişiler, kolluk kuvvetleriyle temasa geçtiklerinde veya ceza sistemine girdiklerinde ölümcül sonuçlarla karşılaşabilecekleri kişilere yönelik bir tehdit olduğunu söyledi.

Leland, en önemli sorunun şu olduğunu söyledi: Şimdi yapılacak doğru şey nedir? “Bu soruyu sormaya başlar başlamaz, birçok başka soru ortaya çıkıyor” dedi.

Leland’a gazeteciliğe pek de uygun olmayan bir soru sordum: Bütün bunlarla ilgili görüşü nedir? Ne de olsa bir köpeği var, Molly, teriyer-Chihuahua karışımı. Tam bir muhabir, cevap vermeyi reddetti. “Okuyucuların bu konuda uzman olmalarını ve konuyu karara bağlamalarını istedim” dedi. “Bir şeyleri ortaya koymaya ve okuyuculara güvenmeye çalışmanın en iyisi olduğunu düşündüm.”

Hava

Düşük 70’lerin yakınında güneşli bir günün tadını çıkarın. Akşam çoğunlukla açık, sıcaklıklar 50’lerin ortalarına düşüyor.

ALTERNATİF-YAN PARK

Bugün askıya alındı (Sukot).

En son New York haberleri

Kredi… New York Times için David Dee Delgado

• adam öldürme suçlaması : Brooklyn’li bir adam geçen hafta 23 aylık kızını kafasına yumrukladı ve ikinci doğum gününden önceki gün onu öldüren bir beyin hasarına neden oldu. Saldırıyla ilgili olarak adam öldürme ve diğer suçlarla suçlandı.
Eğer kaçırdıysanız…

• Anna Sorokin ev hapsinde: Sahte mirasçı Anna Sorokin, Manhattan’daki yeni dairesinde gece geç saatlerde yaptığı bir röportajda, göçmenlerin gözaltında tutulduğu zamanı, Anna Delvey günlerinden bu yana geçirdiği evrimi ve artık parmaklıklar ardında olmadığı için ne yapmayı planladığını tartıştı.

• İkinci Şehir: Chicago, Second City’nin uzun zamandır temel taşı olan, hikayelerle dolu komedi tiyatrosu, gelecek yıl Williamsburg, Brooklyn’de bir tiyatro ve eğitim merkezi açmayı planlıyor.

• ürkütücü sezon : Cadılar Bayramı geçit törenlerinde sokaklara musallat olun. Veya bir mısır labirentinde yolunuzu bulun. İşte şehirdeki ürkütücü mevsimi kutlamak için bir rehber. Tüm korku seviyeleri kabul edilir.

• New York’ta 36 saat: New York’u 36 saat içinde göremezsiniz ve bu kılavuz, bir listedeki önemli noktaları kontrol etmek için değil, ziyaretçilere New York’ta bir dilim yaşam sunmak için tasarlanmıştır (eksi çamaşır yıkama ve hızla yükselen kira).
Zeldin’in evinin önünde iki kurşun

Kredi… Justin Lane/EPA, Shutterstock aracılığıyla

Cumhuriyetçi New York valisi adayı Temsilci Lee Zeldin’in Long Island’daki evinin yakınında Pazar günü düzenlenen silahlı saldırıda iki genç yaralandı. Suffolk İlçe Polis Departmanına göre, her ikisi de 17 yaşında olan gençler, Mastic ve Mastic Beach’tendi ve hayati tehlike oluşturmayacak şekilde yaralandılar. Polis, olayın Zeldin ailesiyle ilgili olmadığını söyledi.

Polis, gençlerin arabadan ateş ederek vurulduğunu söyledi: Üç genç, Shirley, LI’de Saint George Drive West’te yürürken, koyu renkli bir araçtaki biri ateş etti ve ikisine çarptı. Polis, yaralı çocukların sokaktaki bir konutun bahçesinde saklanmaya çalıştığını söyledi.

Aday, Demokratik rakibi Vali Kathy Hochul’a karşı kampanyasının merkezi bir parçası haline geldi. Demokratlar, Bay Zeldin’i ateşli silahlarla ilgili daha sert kısıtlamalara karşı çıktığı için eleştirdiler.

Saldırı sırasında evde değildi, ancak 16 yaşındaki ikiz kızları evdeydi.

Olaydan sonra Zeldin, “Üst kata koştular, kendilerini banyoya kilitlediler ve hemen 911’i aradılar” dedi. Sarı suç mahalli bandı, çocukları ve eşi Diana ile birlikte olduğu Shirley’deki evinin çevresine asıldı. “Yolun her adımında çok hızlı ve akıllıca hareket ettiler ve Diana ve ben onlarla son derece gurur duyuyoruz.”

BÜYÜKŞEHİR günlüğü

Uzun koşu

Sevgili günlük:

48th Street ve Madison’daki ofisimden akşam 9 civarında ayrıldım ve bir taksi çağırdım.

Şoförle havanın ne kadar sıcak ve nemli olduğu hakkında konuşmaya başladık. Harlem’deki dairesinden Çin Mahallesi’ne kadar her yere yürüyerek gittiğini söyledi.

“Çin Mahallesi?” Dedim. “Ciddi anlamda?”

“Evet,” dedi. “Çin Mahallesi.”

“Pekala, bu durumda maratonu koşmalısın”

“Sahibim. Bir kaç sefer.”

Bana adını (Wilson) ve yaşını (73) söylemeye başladı. 10 New York maratonunu koştuğunu ve kişisel rekorunun 2:47 olduğunu söyledi.

Binama vardığımızda, maraton koşmayı ve onlar için antrenman yapmayı tartışırken 15 dakika takside kaldım.

Wilson bana ailesinin ve bitiş çizgisini geçerken çekilmiş fotoğraflarını gösterdi. Ona koştuğum son New York Maratonu’ndaki önlüğün resmini gösterdim.

Bana onu parkta aramamı söyledi ve birbirimize iyi dileklerimizi ilettik.

Bir süre sonra arkadaşım Carolyn ile parkta koşarken yanımızdan hızla geçen gri saçlı bir adam gördüm.

Carolyn’e, “Buna inanmayacaksın,” dedim.

Önsezimin doğru olup olmadığını görmek için acele ettim.

“Wilson!” Çığlık atma mesafesine vardığımda bağırdım.

Arkasını döndü ve yumruklaştık.

— Dana Weinstein

Agnes Lee tarafından çizildi.
Gönderimleri buraya gönderin ve Metropolitan Günlüğü’nün devamını buradan okuyun .

Burada bir araya gelebildiğimize sevindim. Yarın görüşürüz. – SMN

PS İşte bugünün Mini Bulmaca ve Heceleme yarışması . Tüm bulmacalarımızı burada bulabilirsiniz .

Melissa Guerrero ve Ed Shanahan, New York Today’e katkıda bulundu. Ekibe [email protected] adresinden ulaşabilirsiniz.

.