Köşe Dolabı
Sevgili Günlük:
Astoria. Bir gün dışarıda annemle telefonda konuşurken, bir kapı görevlisinin binamın birkaç kapı aşağısındaki kilisenin dışındaki bir çöp yığınının yanına güzel bir köşe dolabı koyduğunu gördüm.
Dairemde harika görüneceğini bildiğim kaliteli bir parçaydı, bu yüzden bir mezura almak için eve koştum ve doğru boyutta olup olmadığını görmek için geri döndüm.
Ölçüm yaparken arkamdan yumuşak bir ses duydum.
“Sığacak mı?”
Arkamı döndüğümde orada duran genç bir adam gördüm.
Annemle vedalaşıp genç adama döndüm.
“Sanırım” dedim.
“İsterseniz ben taşırım” dedi.
Nasıl reddedebilirim?
Tek kelime etmeden dolabı kolayca kaldırdı ve omzunun üzerinden kaldırdı. Benim binama vardığımızda caddeden aşağı indik ve sonra merdivenlerden yukarı çıktık.
İçeri girdiğimizde ve dolap yerine oturduğunda, ona nasıl teşekkür edeceğimi bilemedim.
Piyanomu fark etti.
“Bana bir şarkı çalar mısın?”
— Katie Coleman
Gerçek Bir Beyefendi
Sevgili Günlük:
Durmuş bir taksiye atladım Park Avenue’de kırmızı ışıkta. Taksi tertemizdi ve şoför, ailemin dediği gibi gerçek bir beyefendiydi.
Aniden, gideceğim yerin ortasında sordu: Kırmızı ışıkta olduğumuza göre kuşları besleyebilir miyim?
Evet, başımı salladım.
Elinde büyük bir tohum torbasıyla taksiden atladı ve onu alışveriş merkezinde dolaşan büyük bir grup güvercinin arasına yaymaya başladı.
Bunu sık sık yapıyor musunuz? Döndüğünde sordum.
Özellikle küçük kuşlar için kışın yemek bulmak zor, dedi.
Sonra bir ya da iki büyük ekmek kırıntısını bekleyen serçeye atmak için başka bir torbaya kazdı.
— Marcia DB Levy
Balıkçılık
Sevgili Günlük:
Kocam öğle yemeğinden çok mutsuz döndü. Kulaklıklarından biri eve gelirken fırlamış, bir yaprak yığınından sekmiş ve kanalizasyon ızgarasından düşmüştü.
Aşağıya baktığında, aşağıdaki yaprakların üzerinde durduğunu görebiliyordu. Onu çıkarabileceğini düşünerek, manyetik saplı bir kalem ışığına uzun bir kordon sardı. Geçmek için çok dar olan lağım ızgarası kadar yükseğe kaldırmayı başardı.
Bir toplantıya gitmesi gerekiyordu, bu yüzden pes etmek zorunda kaldı. Güneş batmadan denemeye karar verdim.
Uzun bir kabloya bağlı küçük ama güçlü bir mıknatısla donanmış olarak ızgaradan baktım, kulaklığı gözetledim ve şansımı denedim. Ben de mıknatısa tutturmayı başardım ama ızgaradan da geçiremedim ve tekrar düştü.
“Bir şey için mi balık tutuyorsunuz?” Bir adamın dediğini duydum.
Arkamı döndüğümde orada duran iki inşaat işçisi buldum. Onlara ne için avlandığımı söyledim. Biri ızgarayı çıkardı, mıknatısı istedi ve kulaklığı zahmetsizce yukarı çekti. Sonra ızgarayı tekrar taktı ve gittiler.
— Miriam K. Tierney
Bir Brooklyn Çatısında
Sevgili Günlük:
Brooklyn’de bir çatıdaydım aşağı bakıyor
ve bir kamera yerleştirdi, çıkardı
ve son siyah beyaz film rulomu yükledi.
sabırla hareketsiz duruyor.
pencere pervazında boş bir kuş yuvası gördü.
sanırım hepsi uçmayı öğrendiler, başarılar dileyin.
iyi giyimli bir kadının çantasına posta koyduğunu
ve bir tekerleği eksik olan bir üç tekerlekli bisikleti toprağa koyduğunu gördü.
değeri ne olursa olsun:
geriye doğru zamanda yolculuk yapmanın tek yolu bir fotoğraftır.
caddenin karşısında,
ilk başta bir kale gibi görünen
gerçekten kilisenin arkasıydı.
çatıya daha erken çıksaydım,
ay doğmadan önce daha fazla zamanım olacaktı.
o kadar uzun sürmedi ki lens kapağını tekrar taktım
ve aşağı indim — hızlı ileri:
bloğa geri tren platformuna
ve kapılar açıktı,
daha ne isteyebilirim ki?
— Leo Coltrane
Bilge Adam
Sevgili Günlük:
Madison Bulvarı’nı çok sıcak bir yolda geçiyordum. Ağustos günü. Cadillac bir kamyonun yanından geçip ışık için durduğunda trafik çoğunlukla donmuştu.
Kamyonun sürücüsü indi ve camları kapalı Cadillac’ın sürücüsüne bağırmaya başladı.
“Sen ne aptalsın ya da başka bir şey misin?” bağırdı.
Cadillac’ın camı yavaşça aşağı yuvarlandı.
“Aptal mı?” dedi arkasındaki adam. “Kamyonu kim sürüyor ve Cadillac’ı kim sürüyor?”
— Alan H. Zwiebel
tüm son girişleri ve bizim okuyun başvuru yönergeleri . Bize e-posta [email protected] aracılığıyla ulaşın veya Twitter’da @NYTMetro adresini takip edin.
Agnes Lee’nin
çizimleri
Sevgili Günlük:
Astoria. Bir gün dışarıda annemle telefonda konuşurken, bir kapı görevlisinin binamın birkaç kapı aşağısındaki kilisenin dışındaki bir çöp yığınının yanına güzel bir köşe dolabı koyduğunu gördüm.
Dairemde harika görüneceğini bildiğim kaliteli bir parçaydı, bu yüzden bir mezura almak için eve koştum ve doğru boyutta olup olmadığını görmek için geri döndüm.
Ölçüm yaparken arkamdan yumuşak bir ses duydum.
“Sığacak mı?”
Arkamı döndüğümde orada duran genç bir adam gördüm.
Annemle vedalaşıp genç adama döndüm.
“Sanırım” dedim.
“İsterseniz ben taşırım” dedi.
Nasıl reddedebilirim?
Tek kelime etmeden dolabı kolayca kaldırdı ve omzunun üzerinden kaldırdı. Benim binama vardığımızda caddeden aşağı indik ve sonra merdivenlerden yukarı çıktık.
İçeri girdiğimizde ve dolap yerine oturduğunda, ona nasıl teşekkür edeceğimi bilemedim.
Piyanomu fark etti.
“Bana bir şarkı çalar mısın?”
— Katie Coleman
Gerçek Bir Beyefendi
Sevgili Günlük:
Durmuş bir taksiye atladım Park Avenue’de kırmızı ışıkta. Taksi tertemizdi ve şoför, ailemin dediği gibi gerçek bir beyefendiydi.
Aniden, gideceğim yerin ortasında sordu: Kırmızı ışıkta olduğumuza göre kuşları besleyebilir miyim?
Evet, başımı salladım.
Elinde büyük bir tohum torbasıyla taksiden atladı ve onu alışveriş merkezinde dolaşan büyük bir grup güvercinin arasına yaymaya başladı.
Bunu sık sık yapıyor musunuz? Döndüğünde sordum.
Özellikle küçük kuşlar için kışın yemek bulmak zor, dedi.
Sonra bir ya da iki büyük ekmek kırıntısını bekleyen serçeye atmak için başka bir torbaya kazdı.
— Marcia DB Levy
Balıkçılık
Sevgili Günlük:
Kocam öğle yemeğinden çok mutsuz döndü. Kulaklıklarından biri eve gelirken fırlamış, bir yaprak yığınından sekmiş ve kanalizasyon ızgarasından düşmüştü.
Aşağıya baktığında, aşağıdaki yaprakların üzerinde durduğunu görebiliyordu. Onu çıkarabileceğini düşünerek, manyetik saplı bir kalem ışığına uzun bir kordon sardı. Geçmek için çok dar olan lağım ızgarası kadar yükseğe kaldırmayı başardı.
Bir toplantıya gitmesi gerekiyordu, bu yüzden pes etmek zorunda kaldı. Güneş batmadan denemeye karar verdim.
Uzun bir kabloya bağlı küçük ama güçlü bir mıknatısla donanmış olarak ızgaradan baktım, kulaklığı gözetledim ve şansımı denedim. Ben de mıknatısa tutturmayı başardım ama ızgaradan da geçiremedim ve tekrar düştü.
“Bir şey için mi balık tutuyorsunuz?” Bir adamın dediğini duydum.
Arkamı döndüğümde orada duran iki inşaat işçisi buldum. Onlara ne için avlandığımı söyledim. Biri ızgarayı çıkardı, mıknatısı istedi ve kulaklığı zahmetsizce yukarı çekti. Sonra ızgarayı tekrar taktı ve gittiler.
— Miriam K. Tierney
Bir Brooklyn Çatısında
Sevgili Günlük:
Brooklyn’de bir çatıdaydım aşağı bakıyor
ve bir kamera yerleştirdi, çıkardı
ve son siyah beyaz film rulomu yükledi.
sabırla hareketsiz duruyor.
pencere pervazında boş bir kuş yuvası gördü.
sanırım hepsi uçmayı öğrendiler, başarılar dileyin.
iyi giyimli bir kadının çantasına posta koyduğunu
ve bir tekerleği eksik olan bir üç tekerlekli bisikleti toprağa koyduğunu gördü.
değeri ne olursa olsun:
geriye doğru zamanda yolculuk yapmanın tek yolu bir fotoğraftır.
caddenin karşısında,
ilk başta bir kale gibi görünen
gerçekten kilisenin arkasıydı.
çatıya daha erken çıksaydım,
ay doğmadan önce daha fazla zamanım olacaktı.
o kadar uzun sürmedi ki lens kapağını tekrar taktım
ve aşağı indim — hızlı ileri:
bloğa geri tren platformuna
ve kapılar açıktı,
daha ne isteyebilirim ki?
— Leo Coltrane
Bilge Adam
Sevgili Günlük:
Madison Bulvarı’nı çok sıcak bir yolda geçiyordum. Ağustos günü. Cadillac bir kamyonun yanından geçip ışık için durduğunda trafik çoğunlukla donmuştu.
Kamyonun sürücüsü indi ve camları kapalı Cadillac’ın sürücüsüne bağırmaya başladı.
“Sen ne aptalsın ya da başka bir şey misin?” bağırdı.
Cadillac’ın camı yavaşça aşağı yuvarlandı.
“Aptal mı?” dedi arkasındaki adam. “Kamyonu kim sürüyor ve Cadillac’ı kim sürüyor?”
— Alan H. Zwiebel
tüm son girişleri ve bizim okuyun başvuru yönergeleri . Bize e-posta [email protected] aracılığıyla ulaşın veya Twitter’da @NYTMetro adresini takip edin.
Agnes Lee’nin
çizimleri