Bir Sports Bar Yöneticisi Pazar Günlerini Nasıl Geçirir?

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Bazı insanlar Midtown yakınlarındaki bir spor barı olan Blue Haven East’e futbol sezonunda o kadar dindar bir şekilde giderler ki, buna kilise derler. Hatta bir düzenli orada onun bebek duş vardı.

Omicron hakkında gerginseniz, muhtemelen burası size göre bir yer değil. Her pazar bar o kadar dolup taşar ki, masaları rezerve edilenlerin bile oturacak yeri yoktur. Budweiser kutularından kulelerle dolu yüksek masaların ortasında, müşteriler ekipleri için çılgınca çığlık atıyor ve bazıları barın tepesinde dans ediyor ve şarkılar söylüyor. “New York Groove” ve “New York, New York” kalabalıkların favorileridir.

Çılgınlığa başkanlık eden kadın, baş barmen ve genel müdür yardımcısı Abby Dowd. Her pazar saatlerce barın etrafında dolaşarak, içkileri yeniden doldurarak, müdavimlerini isimleriyle selamlayarak ve kalabalığı sahne malzemeleriyle coşturarak geçiriyor. “İşim neredeyse performatif” dedi. “İnsanlar burada her Pazar bu yüksek enerjiyi bekliyor ve bunun gerçekleşmesi için çalışmam gerekiyor.”

31 yaşındaki Bayan Dowd, bir medya şirketinde çalışan 28 yaşındaki erkek arkadaşı Tate Simpkins ile bardan iki blok ötedeki Murray Hill semtinde yaşıyor.

GÖSTERİ ÖNCESİ HAZIRLIK Öğlene kadar işte olmam gerekmiyor, bu yüzden genellikle 9 veya 9:30 civarında uyanırım ve yarım saat daha yatakta uzanır, tavana bakar ve bunu nasıl atlatacağımı düşünürüm gün. İşe başladığımda, iyi ya da kötü, yukarı ya da aşağı hissetsem de yüzde 100 oyunuma devam etmem gerekiyor. İnsanlar benden bunu bekliyor ve ben bunu gerçekleştirmek istiyorum. Kendimi zihinsel olarak hazırlamalıyım.

Abby Dowd, erkek arkadaşı Tate Simpkins ile Murray Hill’deki dairelerinde, bardan sadece iki blok ötede. Kredi… The New York Times için Gregg Vigliotti

SİMİT DÜZELTMEYataktan dışarı çıktığımda ya spor yaparım ya da gidip Bagel Express 3’ten simit alırım. Simitleri çok cıvık, çok sıcak çıkıyor ve ağzımda eriyor.

Pazar günkü barmenlik vardiyası için “Kendimi zihinsel olarak hazırlamalıyım” dedi Bayan Dowd. Bazen bu, spor salonu olan Crunch Fitness’ı ziyaret etmeyi içerir. Kredi… The New York Times için Gregg Vigliotti

JET YAKITI İşe giderken Wattle adında bir mahalle kahvesinde duruyorum. Her cumartesi ve pazar giderim, bu yüzden orada çalışan herkesi tanırım. Kahve siparişim kargaşaya hazırlanmak için jet yakıtı. Bir veya iki espresso shot ile buzlu kahve alıyorum.

“Kahve siparişim kargaşaya hazırlanmak için jet yakıtı.” Kredi… The New York Times için Gregg Vigliotti

EYLEM İÇİN GÜÇLENDİRMEBarımız her hafta kalabalık. En geç Çarşamba gününe kadar, bazen de ondan önce, Pazar masaları için tamamen rezervasyon yaptırıyoruz. Covid yüzünden başladı aslında; Dışarıya ekranlar kurduk ve kaldırımdaki insanlar eğlenceyi görebiliyordu. Hepsi katılmak istedi.

Futbol maçları saat 1 civarında başlar; Aynı anda gelen kitlesel bir insan akını var. Bu yüzden öğlen saatlerinde bara gitmeye çalışıyorum ve her şeyin tam olarak ayarlandığından, rezervasyonların hazır olduğundan ve masaların doğru sayıda tabureye sahip olduğundan emin oluyorum.

MEGAPHONE İLE SUNUCUİlk maçın devre arasında, saat 2:30 civarında, bar neredeyse tüm hızıyla hareket ediyor. Bu süre zarfında içki servisi yapıyorum, masalar ve barlar arasında gidip geliyorum. Noel için her pazar gelen bir grup kız bize hediye olarak beş megafon gönderdi. Bu herkes için bir lütuf ve lanet çünkü benimkini çok seviyorum. Bir tepsi bira ve şurupla yürüyeceğim, üstüne binip “Afedersiniz, afedersiniz” diyeceğim.

Bir grup müdavim tarafından personele verilen megafonlar, kalabalıkları ekiplerinin etrafında toplamak veya içecekler dağıtılırken onları yoldan çekmek için kullanılıyor. Kredi… The New York Times için Gregg Vigliotti

KEPEYİ VUR Bir New York takımı gol atar atmaz “New York Groove” oynamamız geleneğimizdir. İnsanlar onu o kadar çok sevdiler ki, Jets veya Giants başaramamış olsa da playofflar sırasında oynamaya başladık. Kalabalığı harekete geçirmek benim işim ve bu genellikle Bud Lights veya seltzers içeri giriyor ve bir şişe açacağı alıyor ve kelimenin tam anlamıyla bu kovayı dövüyor.

e.

BULANIK ÇİZGİLER8:30’da vardiyam bittiğinde bacaklarım zonkluyor ve yorgunum ve eve gitmeye hazırım. Bazen yan kapıdan dışarı çıkacağım, ama diğer günlerde içkiye kapılmak çok kolay. Düzenli olarak gelen hemen hemen her mürettebatı tanıyorum; bu noktada patron ve arkadaş arasındaki çizgi bulanık. Bu yüzden Patrick’in masasına gidip onlarla bir içki içmek ve sonra Lindsey’nin masasına gidip onlarla bir içki içmek çok kolay. Bilmeden önce, hala oradayım.

Kalınlığında. Bayan Dowd, vardiyasının ertesi günü için “Bazen Pazartesi sabahı o kadar yorgun oluyorum ki hareket edemiyorum” dedi. Kredi… The New York Times için Gregg Vigliotti

BURRITO KASE Bu çok utanç verici çünkü dünyanın herhangi bir yerinden daha fazla yemek seçeneğine sahip dünyanın en harika şehrinde yaşıyorum ama her Pazar tek istediğim Chipotle. Burrito kasesi alıyorum, her seferinde aynı şey. Yine de oraya o kadar geç geliyorum ki, genellikle hafif salsadan çıkıyorlar ve bu olduğunda hayal kırıklığı seviyem astronomik. Yine de bu Pazar ritüeli vazgeçemeyeceğim bir şey.

HAFTASONU İÇİN HAZIREve döndüğümde, günden beri hala kafam iyi. Gevşemeye çalıştığımda bile, her şey çok hareketli. 11:30 ya da 12’ye kadar yatmam ama neyse ki ertesi gün uyuyabilirim. Söylemesi komik ama pazartesiler benim hafta sonlarım ve bazen pazartesi sabahı o kadar yorgun oluyorum ki hareket edemiyorum.

Pazar Rutini okuyucuları, Abby Dowd’u Instagram’da @bluehaven_East adresinden takip edebilir.