Bir Yasakla Karşılaşan Okul Bölgesi, ‘Hintli’ Takma Adını Korumak İçin Savaşıyor

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Cory, NY, Cambridge’den Cory ve Sarah McMillan, 6 yaşındaki kızları bir gün birinci sınıf sınıfından eve geldiğinde geri teptiler ve kendisinin ve arkadaşının “hayvanlar gibi” oynadıklarını “” dedikleri bir oyunda” anlattıklarını söylediler. Vahşiler. ”

Okul bültenindeki Hint maskotunu işaret ederek, “Böyle,” dedi.

New York şehrinin birkaç saat kuzeyindeki 2.000 kişilik kırsal bir kasabada büyüyen 42 yaşındaki Bay McMillan, “Bu iyi değil dedik” dedi.

Çift, yarım yüzyıldan fazla bir süredir tanıdık bir okul ve memleket gururu sembolü olarak duran Cambridge “Kızılderililerini” emekli etmek için yerel bir kampanyaya katıldı.

Black Lives Matter protestoları eşitsizlik sorunlarını gündeme getirdikçe ve eyalet ve ülke genelindeki birçok okul Kızılderili temalı takma adları ve logoları kaldırdıkça kampanya daha kararlı hale geldi. Profesyonel sporlarda, Washington Futbol Takımı 2020’de eski adını bıraktı ve Cleveland Indians yakın zamanda Guardians oldu.

Cambridge’li Cory McMillan ve karısı, yerel okul bölgesinin maskotunu emekli etmek için bir kampanyaya katıldı. “Bence bazı insanların buna izin vermesi için bir nesil geçmesi gerekecek” dedi. Kredi. . . The New York Times için Cindy Schultz

Ancak McMillan’ların ve diğerlerinin, ağırlıklı olarak beyaz olan kasabada öğretilebilir bir an olmasını umdukları şey, acımasız tepkilerle karşılandı: Dostluklar kesildi ve müstehcen hareketler yapıldı. Logo ve “Gururu Geri Getir” sloganıyla süslenmiş çim tabelalar her yerde bulunur hale geldi. Aynı mesaj, kasabadaki K-12 okulunun yakınındaki bir ilan panosunda görünüyor.

Takma adın bir rakibi, çimlerinde bırakılmış bir gübre yığını buldu.

Maskotu korumanın pek çok destekçisi, siyasi doğruculuğun çıldırdığı, öncülük ettiği küçük bir liberal grubun öncülüğünde endişeleri reddetti; bunların çoğu, belki de çoğu yakındaki birçok bölgenin, Mechanicville de dahil olmak üzere benzer temalı isimlere sahip olduğunu fark edecek kadar uzun süredir şehirde yaşamamıştır. Red Raiders, Averill Park Warriors ve Lake George Warriors.

Cambridge’de ikamet eden ve Onondaga Nation üyesi olan Duane Honyoust, okul bölgesinin Yerli insanlara bir övgü ve öğrencilere yerel Yerli tarihinin önemini hatırlatmak için takma adı ve logoyu kullanmasını desteklediğini söyledi.

Maskot karşıtı hareketle ilgili olarak, “Okullardan Yerli Amerikalılara atıfta bulunduğunuzda, bizi silmeye başlıyorsunuz. ”

McMillans ve diğerleri, ismin emekliye ayrılmasına her yaklaştığında, muhalefet -güçlü, sağlam bir çoğunluk- çabalarını zorlaştırıyor.

Haziran ayında, aylarca süren çekişmeli okul yönetim kurulu seçimleri ve hırçın aylık toplantılardan sonra, okul yönetim kurulu adı emekli etmek için oy kullandı. Ancak bir ay sonra kararı tersine çevirmek için oy kullandı.

Buna karşılık, McMillans ve diğer altı ebeveyn, bireysel okul bölgelerini ve kurullarını denetleyen devlet eğitim yetkililerine müdahale etmeleri için dilekçe verdi. Kasım ayında, eyaletin eğitim komiseri Betty A. Rosa, onların lehinde karar verdi ve bölgeye, adı ve logoyu Temmuz 2022’ye kadar kullanımdan kaldırmasını, aksi takdirde devlet eğitim fonunun kesilmesini ve okul yönetim kurulu personelinin görevden alınmasını içerebilecek sonuçlarla karşı karşıya kalmasını emretti.

Cambridge Merkez Okul Bölgesi için uzun süredir kullanılan “Hint” maskotunun kaldırılıp kaldırılmayacağı konusundaki tartışmalar küçük bir kasabayı kargaşaya sürükledi. Kredi. . . The New York Times için Cindy Schultz

Rosa, kararında maskotu tutmanın öğrenciler için “güvenli ve destekleyici bir ortamı” engellediğini söyledi. Ayrıca, “Lil’ Indians” ilkokul gazetesinden ve “Little Hiawatha”daki Kızılderili çocuğu tasvirinden, miting için bir Kızılderili kostümü giyen bir öğretmen uygulamasına kadar, bölgenin Yerli stereotiplerini kullanmasına da istisna getirdi. Cambridge’in spor takımları.

Okul yetkilileri yaptığı açıklamada, okul yönetim kurulunun Bayan Rosa’nın kararından “hayal kırıklığına uğradığını” ve yönetim kurulunun, nasıl devam edileceğini en iyi şekilde belirlemek için kararı “kapsamlı ve düşünceli bir şekilde gözden geçireceğini” söyledi. ”

Okul yönetim kurulu, takma adı savunmayı tercih eden birçok sakin tarafından teşvik edilen, adı ve logoyu yine de tutma olasılığını düşünüyor.

Bazı veliler, takma adı korumak için açıkça yokuş yukarı bir yasal savaşta daha da fazla eğitim fonunu israf etmeye karşı yönetim kurulunu uyardı. Bölge, iki grup arasındaki arabuluculuk oturumları (iyi gitmediler) ve ebeveynlerin temyizine itiraz etmek için yasal ücretler de dahil olmak üzere, konuyu ele almak için yaklaşık 80.000 dolar harcadı.

Tüm çabalar tartışmalı olabilir: New York Eyaleti Yasama Meclisinin, 2024 sonbaharından itibaren devlet okullarında Kızılderili temalı isimleri, logoları ve maskotları yasaklayan bir yasa tasarısını bu yıl oylaması bekleniyor.

Bu, ismi korumak isteyen insanların şevkini durdurmadı.

Eyalet düzenine yönelik bir meydan okumayı keşfetmek için bazı yerliler, Washington Redskins’in adını savunan ve ülke genelinde spor logosu kavgalarına girişen bir grup olan Kızılderili Muhafızları Derneği ile görüşmelerde bulunuyor.

Bir zamanlar pek tanınmayan okul yönetim kurulu toplantıları, sesini duyuran katılımcılarla dolup taşıyor, bu da daha geniş alanlara ve bazen de düzeni sağlamak için görevlendirilen yerel bir polis memuruna ihtiyaç duyuyordu.

Bu ayın son haftasında bir okul kafeteryasında, yönetim kurulu üyeleri Kızılderili maskotuyla süslenmiş katlanır sandalyelere oturdu. Yaklaşık 75 katılımcının çoğu, turuncu tişörtler ve Kızılderili logosuyla süslenmiş diğer giysiler giydi.

Maskotu korumayı desteklemek için konuşurken çoğu coşkulu bir şekilde tezahürat yaptı.

Bir yetkili, spor salonu katında, koridor işaretlerinde, okul otobüslerinin kenarlarında ve diğer yerlerde takma adı ve logoyu fiziksel olarak değiştirmenin tek başına 90.000 dolardan fazlaya mal olacağını açıkladı.

Bir konuşmacı kürsüye çıktı ve muhalefet adını “ırkçılığı uyandırdı. Bir diğeri ayağa kalktı ve çocuklarını 20 dakika uzaklıktaki bir okula gönderdiğini çünkü “Bu deneyimi eğitimlerinde yaşamalarını istemedim. ”

Sn. Honyoust, Kızılderililerin üniversite ceketini giydi ve Cambridge’in takma adını saygılı kullanımı olarak gördüğü şey ile Cleveland beyzbol oyunlarında popüler olan “tomahawk pirzola” tezahüratı gibi saygısız kullanımlar arasındaki farkı çizdi.

Onondaga Nation üyesi olan ve oğlu yerel okul yönetim kurulunda olan Duane Honyoust, “Ben bir Hintliyim ve Cambridge’in bu görüntülere saygı duyduğunu biliyorum” dedi. Kredi. . . The New York Times için Cindy Schultz

Sn. Honyoust, babası David Honyoust’un 20 yıl önce bir devlet emri okulları emekliye ayırmaya çağırdığında Cambridge maskotunu korumak için bir harekete öncülük ettiğini söyledi. Duane’nin oğlu Dillon, geçen yıl, maskotu korumaya yardımcı olma vaadiyle Cambridge okul yönetim kurulu seçimini kazandı.

“Ben bir Hintliyim ve Cambridge’in bu görüntülere saygılı olduğunu biliyorum” dedi ve kasabadaki bölünmenin “çocuklarımızı incittiğini, dostluklarımızı incittiğini” de sözlerine ekledi. ”

Ancak ülke çapında birçok kabile, Cambridge maskotunu kınayan açıklamalar yayınlayan bölgedeki birkaç kabile de dahil olmak üzere Yerli takma adların kullanılmasına karşı çıkıyor. Amerikan Kızılderilileri Ulusal Kongresi, ülke çapında 984 bölgedeki 1.925 okulu Kızılderili takma adlarıyla sayan bir maskot veritabanı tutuyor.

New York’ta, 110’dan fazla okuldan oluşan yaklaşık 60 okul bölgesi, Cambridge’deki maskot karşıtı sakinlerin elde ettiği bir çeteleye göre Warriors, Raiders, Braves ve Tomahawks gibi Kızılderili temalı takma adlara sahip.

Maskot sorunu, 1978’de Cambridge Central School’dan mezun olan bir Kızılderili aktivisti olan John Kane’in 2020’nin sonlarında yönetim kurulundan bunu değiştirmeyi düşünmesini istemesiyle hız kazandı.

Sn. Kane, maskotu “Kızılderili oynamayı seven beyaz insanlar” olarak gördü. ”

Bir telefon görüşmesinde, “Yerli insanlara geçmişin kalıntılarıymışız gibi davranıyor ve öğrenciler Hintlinin bu olduğunu düşünerek büyüyor” dedi.

Geçen Haziran ayına kadar, beş üyeli kurul, takma adı ve logoyu kullanımdan kaldırmak için 3-2 oyla bir karar aldı. Ardından tepki geldi, kararı tersine çevirmek için bir oylama, devlet yetkililerine yapılan başarılı başvuru ve şimdi de doğrudan bir kültür savaşı.

Kasabada bir restoran müdürü olan 49 yaşındaki Belinda Sawyer, “Aslında buralı olmayan ve ondan kurtulmak isteyenler çoğunlukla yabancılar” dedi.

Bir lise amigosu olan 49 yaşındaki Belinda Sawyer, “Bundan kurtulmak isteyenler çoğunlukla yabancılar, aslen buralı olmayan insanlar,” dedi. Kredi. . . The New York Times için Cindy Schultz

Cambridge’de liseye giderken bir amigo kız olan Bayan Sawyer, geçtiğimiz bir akşam restoranın zeminine indi ve tribünlerde perküsyonlu bir davul ritmi eşliğinde “Indians on the Warpath”i okumaya başladı. (Büyük büyükannesi bir Karaayak Kızılderilisiydi, dedi.)

Adı ve maskotu korumayı destekleyen bir Cambridge sakini olan Greg Woodcock, bir telefon görüşmesinde bölge sakinlerinin yaklaşık yüzde 85’inin destekleyici olduğunu tahmin ediyor.

Gerekirse yasal ücretleri kendileri yükselteceklerini söyledi.

Temyiz başvurusunda bulunan bir Cambridge sakini olan Alex Dery Snider, birçok eleştirmen, maskot karşıtı kampanyayı Cambridge’e yapılan son nakillerin öncülük ettiğini söyledi.

“Mesaj, yabancıların burada hoş karşılanmadığıdır” dedi. “Bu konu yüzünden buraya taşınmayı planlayan ve fikrini değiştiren insanlar tanıyorum. Sadece yeni insanlar için gerçekten hoş karşılanmadı. Mesaj şuydu: Eğer buradan değilseniz, buraya ait değilsiniz. ”

Bay McMillan için, ancak üniversiteye taşındıktan ve daha çeşitli arkadaşlar edindikten sonra, belirli şeylere farklı bir ışıkta bakmaya başladı. Adı, Yerli Amerikalıların klişelerini sürdüren duyarsız bir karikatür olarak görmeye başladı. Bir genç olarak, lisenin futbol takımına tezahürat yapmak için tomahawk pirzolası yaptı.

Maskotu korumak için bir kampanyanın sloganı olan “Guru Restore” ile süslenmiş bir ilan panosu, kasabanın K-12 okulunun yanına dikildi. Kredi. . . The New York Times için Cindy Schultz

Adı kaldırmak için mücadeleye katıldığından beri, yerel ev boyama işi için işinde gözle görülür bir düşüş olduğunu ve bazı uzun zamandır arkadaşlarından soğuk bir karşılama olduğunu söyledi.

Cambridge “Kızılderilileri” muhtemelen bir gün geçmişte kalacak olsa da, şehirdeki bölünmeyi iyileştirmenin çok daha uzun süreceğini söyledi.

“Bence bazı insanların bunu bırakması için bir nesil geçmesi gerekecek,” dedi. ”