Birçok Metro Binicisi, Hochul Yapmadan Önce Maske Görevinden Vazgeçti

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Günaydın. Perşembe, New York’taki devlet okullarının ilk ders günü. Metro yolcularının Vali Kathy Hochul’un toplu taşıma için maske zorunluluğunu kaldırma kararına nasıl tepki verdiğine bakacağız. Ayrıca, bir zamanlar Trump danışmanı Stephen Bannon’a yönelik yeni suçlamaların bugün kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

Kredi… James Barron

Daha önce Cecily Vlack metroda maske takmıyordu. Kimsenin fark etmemesini umuyordu. Ama tabii ki yanından geçtim, bir muhabir o anda hala yürürlükte olan metro maskesi talimatı hakkında konuşmak istiyordu – her ne kadar Vali Kathy Hochul onu kaldırmak üzere olsa da.

18 yaşındaki ve üniversiteye hazırlanmak için direksiyon kursuna giden yukarıdaki Vlack, “Dürüst olmak gerekirse o kadar da fazla bir şey yapmıyor, çünkü son sekiz ayda herkes birçok yerde maske takmayı gerçekten bıraktı” metrosuz Oregon’da, bana söyledi.

Ve metro da bu yerlerden biri. Hochul’un maskelerin artık “teşvik edildiğini, ancak isteğe bağlı” olduğunu ilan ettiği zamandan başlayarak yarım düzine metroya bindim – ve biraz saydım. Brooklyn’deki Jay Street istasyonundan bir C treninde, içinde bulunduğum arabadaki 51 kişiden 14’ünün maskeleri vardı – yüzde 27, daha sonraki bir A trenindekiyle hemen hemen aynı ve tarafından belirtilen yüzde 64 uyum oranının yarısından az. İstatistiklerin mevcut olduğu en son ay olan Nisan ayı Büyükşehir Ulaşım Otoritesi.

Spring Street’te yakaladığım seyrek dolu bir E treninde, bindiğim arabadaki altı kişiden üçü maskeliydi. Daha sonra, 59. Caddeden şehir dışına çıkan bir C treninde 14 yolcu arasında altı maskeli kişi saydım.

Moda perakendecileri ve tasarımcıların danışmanı Todd Hanshaw gibi, pek çok yolcu da peronda maskesiz çıktı, ancak gelen bir sonraki trenin nispeten dar alanına adım atarken yüzlerini örttüler.

Hanshaw, West Fourth Street’teki peronda, “Burada olmaz,” dedi. Ancak aşı olduğunu ve iki takviye aldığını söyledi. “İlerlemenin zamanı geldi,” dedi, “yani iyiyim”, maske gereksinimini ortadan kaldırarak.

Bir A treni yanaşıp bir maske takarken, “Ama kendininkini almalısın,” dedi.

Bu, Hochul’un yaptığı bir noktayı tekrarladı. Kime maruz kaldığınız, kendi güvenlik açıklarınız, nerede çalıştığınız konusunda kendi kişisel risk değerlendirmenizi yapacaksınız” dedi. “Kendi kararını kendin verirsin.” Ayrıca, yaşa ve yaşat yaklaşımı için yalvardı: “Yolcu arkadaşlarınızı seçimlerinin ne olduğu konusunda yargılamayın” dedi.

Pek çok yolcu bunu görmezden gelmeyi tercih ederken, maske gereksinimini sürdürmek daha da zorlaştı. Transit ajansının başkanı ve CEO’su Janno Lieber, “şehrin büyük bir kısmı ve diğer pek çok yer – barlar, restoranlar, ofisler – açılırken, bunu haklı çıkarmanın ve uygulamanın sorunlu hale geldiğini söyledi.

Ve Uber ve Lyft’tekiler gibi taksiler ve ortak araçlar. Kentin Taksi ve Limuzin Komisyonu, Hochul’un açıklamasının ardından maske gereksinimlerini gevşetti. Evsiz barınaklarında da maske zorunluluğu düşürülüyor, ancak hastaneler ve huzurevleri gibi sağlık deva tesislerinde devam edecek.

Hochul, “Hayatlarımıza biraz normallik getirmeliyiz” dedi. Ancak metroda bazı sürücüler maskeleri olmasa bile endişeli kaldı.

Bir küresel lojistik danışmanı olan Donna Johnson, şehir merkezindeki bir B treninde, yanındaki koltuğa büyük bir taşıma çantası koyarak kendini izole etmişti. Ortaya bakan üçüncü koltuğa oturduğumda neredeyse onu sıkıştırıyormuşum gibi hissettim.

Okuduğu yepyeni romandan başını kaldıran Johnson, o anda maske takmadığını kabul etti. Ama insanların yapması gerektiğini söyledi. “Bu yüzden herkesten uzakta tek başıma oturuyorum” dedi.

Peki maskesi neredeydi? Çantasında, dedi. Platforma giden basamaklardan inerken nefes almakta güçlük çektikten sonra onu düşürmüştü. “Alerjiler,” diye açıkladı. “Bir anlığına çıkarıyorsun ve sonra tekrar takıyorsun. Bir sonraki trene geçer geçmez onu tekrar takacağım.”

Hava

Yüksek 70’lere yakın sıcaklıklarla çoğunlukla güneşli bir gün bekleyin. Bu gece için, 60’ların ortalarındaki sıcaklıklarla çoğunlukla açık.

ALTERNATİF-YAN PARK

26 Eylül’e (Roş Aşana) kadar yürürlüktedir.

En son New York haberleri

Kredi… New York Times için Jefferson Siegel

• Seks kültü ‘güvenilir teğmen’ suçunu kabul etti: Isabella Pollok, solda, Lawrence Ray’in etkisi altına giren Sarah Lawrence öğrencilerinden biri, kara para aklamak için komplo kurmaktan suçlu bulundu.

• Üçüncü taraf bir meydan okumadan kaçmak: Demokratik ön seçimde 10. Bölge koltuğu için Daniel Goldman’dan sonra ikinci olan Yuh-Line Niou, Kasım ayında Çalışan Aileler Partisi hattında yarışmayacak.

• Mahkumiyetleri atmakBrooklyn savcıları, daha sonra işleriyle ilgili suçlardan hüküm giyen 13 eski NYPD memurunun çalışmalarına dayanan 378 mahkumiyet kararının düşürülmesini istiyor.
Sanat ve Kültür

• Yeni bir ‘Noel Şarkısı’:Tek bir aktörün 50’den fazla rolü (bir patates dahil) oynadığı “Noel Şarkısı”nın virtüöz tek kişilik prodüksiyonu Kasım ayından itibaren Broadway’e geliyor.

• Central Park’ın Rakunları bisikletçidir : Gevşek bir grup bisikletçi, hava karardıktan sonra doğaçlama yarışlar için toplanır. İki tekerlekli her şey (elektrikli bisikletler hariç) rekabet edebilir.

• ‘Komik kız’ : Lea Michele ilk kez Broadway’de yayınlanan “Funny Girl”de Fanny Brice olarak sahne aldı. İşte böyle görünüyordu.

• New York Moda Haftası : Geri döndü ve her zamanki gibi büyük. İşte bilmeniz gerekenler.
Bannon, New York yetkililerine teslim olacak

Kredi… Alex Brandon/Associated Press

Eski Başkan Donald Trump’ın eski baş stratejisti Stephen Bannon’a yönelik yeni suçlamaların bugün ortaya çıkması bekleniyor. Meslektaşım Rebecca Davis O’Brien, Bannon’un New York’ta Trump’ın Meksika ile bir sınır duvarı inşa etme vaadini teşvik etmek için oluşturulan bir fon toplama operasyonunu içeren devlet suçlamalarıyla yüzleşmek üzere teslim olmasının beklendiğini bildirdi.

Bannon aleyhindeki iddianame mühürlendi ve Çarşamba günü kesin iddialar belirsiz kaldı. Ancak Bannon, onlara “sahte” diyen bir bildiri yayınladı.

Açıklamada, “Bu, ceza adalet sisteminin partizan bir siyasi silahlandırılmasından başka bir şey değil” dedi. Manhattan bölge savcısı Alvin Bragg’ın bir sözcüsü yorum yapmayı reddetti.

Bannon ve diğer üç kişi, Duvarı İnşa Ediyoruz olarak bilinen ve Trump ile bağlarından bahseden Instagram ve Twitter gönderilerinde tanıtılan duvar projesine bağışçıları aldattıkları iddialarını içeren federal suçlamalarla 2020 yazında tutuklandı. Duvarı İnşa Ediyoruz 25 milyon dolardan fazla katkı sağladı. Federal savcılar, Bannon’un kişisel harcamalar için yaklaşık 1 milyon dolarlık para kullandığını söyledi.

Bannon asla yargılanmadı – Trump, Ocak 2021’de görevinden ayrılmadan saatler önce onu affetti. Ancak af yalnızca federal suçlamaları kapsıyordu. O sırada Cyrus Vance Jr. tarafından yönetilen Manhattan bölge savcılığı kendi ayrı soruşturmasına başladı. Yeni iddianame ilk olarak The Washington Post tarafından bildirildi.

Onunla birlikte tutuklanan diğer ikisi, Brian Kolfage ve Andrew Badolato, Nisan ayında dolandırıcılık komplosu kurmaktan suçlu bulundular. Irak’ta iki bacağını ve bir kolunun bir kısmını kaybeden Hava Kuvvetleri gazisi Kolfage de vergiyle ilgili suçlamaları kabul etti.

Onlarla birlikte tutuklanan üçüncü kişi Timothy Shea, Mayıs ayında telsiz dolandırıcılığı ve kara para aklama komplosu suçlamalarının yanı sıra ek bir kayıt tahrifat suçlamasıyla yargılandı. Yargıç Analisa Torres, Haziran ayında Manhattan’daki Federal Bölge Mahkemesinde 11 jüri üyesinin kendisine 12. jüri üyesinin kanıtlara dayanarak görüşmeyi reddettiğini ve “hükümet cadı avı”ndan bahsettiğini belirten bir not göndermesinin ardından bir yanlış yargılama ilan etti.

Bannon, Shea ile yargılanmamasına rağmen, davaya odaklandı. Kanıtlar, Kolfage’e fon yönlendirmek için çalışırken diğerleriyle temas halinde olduğunu gösterdi.

BÜYÜKŞEHİR günlüğü

Yanlış adres

Sevgili günlük:

Havanın neredeyse akşam 9’da hala aydınlandığı o Haziran akşamlarından biriydi.

West Village apartmanıma dönerken ön kapının kilidini açtım ve neredeyse elinde bir paketle girişte duran bir komşuya çarpıyordum.

Selamlaştık ve paketin yanlışlıkla binamıza teslim edildiğini söyledi. Uzattı ve adresin bizimkine yakın olduğunu ancak birkaç farklı numaraya sahip olduğunu gördüm.

Komşum, “Oraya gideceğim, zili çalıp bırakacağım” dedi.

“Neden bir dahaki sefere teslimat yapan kişiyi yakalayıp onlara geri vermiyorsun?” Diye sordum.

Komşum tereddüt etti.

“Ya da yarın yap,” diye önerdim. “Geç.”

Yine tereddüt etti.

“Dışarısı çok güzel,” dedi. “Biraz yürüyebilirim ve bunun kime gitmesi gerekiyorsa gerçekten takdir edebilir.”

Bu sefer tereddüt ettim.

“Kim bilir,” diye devam etti komşum. “Gecelerini güzelleştirebilir. Ya da benim.”

— Doug Sylver

Agnes Lee tarafından çizildi.
Gönderimleri buraya gönderin ve Metropolitan Günlüğü’nün devamını buradan okuyun .

Burada bir araya gelebildiğimize sevindim. Yarın görüşürüz. -JB

PS İşte bugünün Mini Bulmaca ve Heceleme yarışması . Tüm bulmacalarımızı burada bulabilirsiniz .

Melissa Guerrero, Francis Mateo ve Ed Shanahan, New York Today’e katkıda bulundu. Ekibe [email protected] adresinden ulaşabilirsiniz.

.