Blizzard-Weary Buffalo’da, Üst Düzey Bir Yetkili Saldırıya Uğradı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
BUFFALO – Batı New York’ta şiddetli bir kar fırtınasından ölenlerin sayısı Çarşamba günü 40’a yükselirken, kendisi de giderek artan eleştirilere maruz kalan Erie İlçesi yöneticisi, şehrin sokaklarını temizleme çabaları nedeniyle Buffalo belediye başkanına saldırdı.

İlçe yöneticisi Mark Poloncarz bir basın toplantısında, “Ne yazık ki şehir her zaman en son açılan şehirdir” dedi. “Doğruyu söylemek gerekirse utanç verici.”

Bay Poloncarz, “Bunu artık görmek istemiyorum – bundan bıktım – ben de bir şehir sakiniyim” dedi. “Belediye başkanının bunu duyduğuna sevinmediğini biliyorum ama artık deva yapmıyorum. Yapılmasını istiyorum.”

Belediye Başkanı Byron Brown, ayrı bir basın toplantısında Bay Poloncarz’ın krizin stresiyle mücadele ettiğini öne sürdü. “İnsanlar bu fırtınanın başlangıcından beri gece gündüz çalışıyorlar” dedi. “Biliyor musun, bazı insanlar bu baskıyı çok farklı şekilde ele alıyor. Bazıları çalışmaya devam ediyor. Bazıları topluluğumuzun sakinlerine yardım etmeye çalışıyor ve bazıları yıkılıp saldırıyor.

Bir muhabir tarafından halkın hayal kırıklığı ve fırtına nedeniyle can kaybı nedeniyle istifa etmesi gerektiğine inanıp inanmadığı sorulduğunda, Bay Brown geçen hafta eylemlerini savundu.

İstifa etmem gerektiğini düşünmüyorum” dedi. “Yine, bunlar tarihi kar fırtınası koşullarıydı.”

Bay Poloncarz da, sürücülerin ilçe yollarına girişini ondan daha önce yasaklaması gerektiğine inanan bölge sakinlerinin sert eleştirilerine maruz kaldı. 23 Aralık’tan itibaren yüzlerce sürücü, elektrik kesintisi koşulları ve yoğun kar yağışı nedeniyle saatlerce mahsur kaldığı için otoyollarda ve daha küçük caddelerde mahsur kaldı. Erie İlçesindeki fırtınaya atfedilen 37 ölümden dördü arabalarında bulundu.

20 yıldan fazla bir süredir Buffalo’da My Precious Angels adlı bir günlük devayı yöneten ve tabandan bir kurtarma ve iyileştirme çabasının bir parçası olan Felicia Williamson, “Yapılabilecek daha çok şey olduğunu hissediyorum” dedi. “Eğer bir araba kullanma yasağı oluşturacak olsaydınız, insanların evde kalmasını sağlamak için Perşembe günü bir araba kullanma yasağı oluşturabilirdiniz.”

Bay Poloncarz Çarşamba günü Twitter’da tartışmayı kabul etti. “Bugün daha önce araba kullanma yasağının daha önce getirilmesi gerekip gerekmediğine cevaben söylediğim gibi, bu bir şeyi değiştirir miydi bilmiyorum ama bu benim kararımdı ve tüm sorumluluk bana ait.” “JFK’nin dediği gibi, ‘zaferin yüz babası vardır ama yenilgi yetimdir.’ ”

Halkın parmakla işaret etmesi, sakinlerin fırtına tepkisinin hızından giderek daha fazla hayal kırıklığına uğradığı bir bölgede dramatik bir gelişmeydi. Yetkililerin son zamanların en kötülerinden biri olarak nitelendirdiği kar fırtınası 23 Aralık’ta geldi. Kar yaklaşık 36 saat sürdü ve buna kör edici rüzgarlar eşlik etti. Altı gün sonra, sakinler hala kazmaya çalışıyorlardı. Kamu hizmetleri ekipleri buzla kaplı trafo merkezlerini tamir etmek için mücadele ederken, çoğu kişi ısınmadan evlerinde mahsur kalmıştı.

Ölenlerden bir düzineden fazlası dışarıda bulundu. Diğer ölümler, acil durum personelinin gecikmelerine bağlandı. Bazı insanlar evlerinde dondu. Bazıları arabalarında öldü. Birçoğu kürek çekmeye veya kar temizleme makinesi kullanmaya çalışırken kalp krizi geçirdi. Yetkililer, daha fazla kurban bulunup tespit edildikçe ölü sayısının artmasını beklediklerini söylediler.

Çarşamba günü yüzlerce Ulusal Muhafız birliği bölgeye dağıldı. Yetkililer, görevlerinin büyük ölçüde kurtarma operasyonlarından güç kaybeden evlerin kontrollerine ve sokaklardaki karı temizlemeye yönelik devasa bir projeye kaydığını söylediler.

Yetkililer, sıcaklık arttıkça yaklaşık 25 Humvee aracındaki dört kişilik ekiplerin hala elektriksiz kalan yüzlerce evden bazılarını kontrol ettiğini söyledi. Küreklerle donanmış askerler, kamu hizmeti şirketlerinin devrilen hatları tamir etmesi için erişimi kolaylaştırdı.

New York Eyaleti Askeri ve Deniz İşleri Bölümü halkla ilişkiler müdürü Eric Durr, “Güç dışı olan herhangi bir yere, onları kontrol etmeleri için insanları gönderiyoruz” dedi.

Yaklaşık 14 yeşil ve ten rengi Humvee’nin yanı sıra daha büyük ikmal ve güvenlik kamyonları, Buffalo şehir merkezinin hemen kuzeyinde, Connecticut Street Armory’nin dışında sıralanmıştı. Büyük kar yığınları yol kenarlarına itilirken, şehir merkezindeki caddeler büyük ölçüde temizlendi.

Bazı durumlarda devlet polis araçları tarafından takip edilen önden yükleyici lejyonları, Salı gününden Çarşamba gününe kadar yerleşim bölgelerinde önemli ilerleme kaydetti.

Salı gece yarısından hemen önce, birkaç sakin ellerinde küreklerle evlerinin önünde durup tezahürat yapıp el sallarken, tek başına bir yükleyici yan sokaktan yuvarlanarak yolun kenarına kar yığınlarını iterek ve toplayarak tek bir şerit açtı. yaklaşık beş gündür bir kar yer altı mezarında mahsur kalan araçlarını kazın.