Broadway Şarkı Antrenörü, 87, Sokak Saldırısından Sonra Beyin Hasarı Var

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Polis ve akrabalar, 87 yaşındaki saygın bir şarkı söyleme koçunun Perşembe gecesi Manhattan’daki apartmanından sadece birkaç adım ötede bir kadın tarafından yere itilmesinin ardından travmatik beyin hasarı geçirdiğini söyledi.

Barbara Maier Gustern – bir zamanlar rock şarkıcısı Debbie Harry’ye koçluk yapan, performans sanatçısı Taylor Mac ve müzikal “Oklahoma!” , Chelsea’deki West 28th Street’teki evinden akşam saat 21:30 sularında ayrıldıktan kısa bir süre sonra arkadan itildi ve başını kaldırıma çarptı.

Bayan Gustern’in dairesinde bir kabare gösterisi için prova yapan arkadaşları, lobi kapısını açarak onu kanlar içinde bulduklarını anlattılar. Saldırıya tanık olan bir bisikletli ona binaya kadar eşlik etti ve acil tıbbi müdahale ekipleri çağrıldı.

Bayan Gustern, arkadaşı ve meslektaşı Barbara Bleier’e başının üstünde bir kesikle kucağında yatarken “Hayatımda hiç bu kadar sert vurulmamıştım” dedi. Bayan Gustern polise saldırganının tarifini verdi ve kadının kendisine saldırmadan önce aşağılayıcı bir ifadeyle bağırdığını söyledi.

Saldırıdan kısa bir süre sonra Bayan Gustern’in durumu hızla kötüleşti.

Yakınlardaki bir hastaneye götürüldü ve ardından torunu AJ Gustern, doktorların beyin şişmesini hafifletmek için acil ameliyat gerçekleştirdiği Bellevue Tıp Merkezi’ne transfer edildiğini söyledi.

Bay Gustern Pazar günü bir telefon görüşmesinde “İyi değil” dedi. “Doktorlar iyileşirse eski yerinde olmayacağını söylüyorlar.”

Saldırı gecesi, öğrencileri New York avangart sahnesinin önde gelen isimlerinden olan şarkıcı ve aranan vokal koçu Bayan Gustern, Halk Tiyatrosu’ndaki Joe’s Pub’a koşuyordu. öğrencilerinin çoğu, arkadaşlarının ve eski öğrencilerinin sık sık yaptığını söylediği bir şey yaparken, aynı zamanda günde 10 saat koçluk sağlıyor.

New York Polis Departmanı, Bayan’da aranan kadının bir videosunu yayınladı. Gustern’in saldırısı. Kredi Kredi… –

Onu koç olarak işe alan ve daha sonra 2016’da ödüllü 24 saatlik konseri için onunla düet yapması için yardım eden Mac, onu “karşılaştığım harika insanlardan biri” olarak tanımladı.

Bay. Mac, dairesinde şarkı söylemeye çalıştığını hatırladı ve bir barda dans ettiğine dair güzel bir anısı olduğunu söyledi.

Perşembe günü erken saatlerde, Bayan Gustern bir iç mücadeleyi paylaşmak için sosyal medyaya gitti. Ayrılık duygularını dile getirdi. Şarkı sözlerini hatırlayamıyordu ve sesi onu “terk etmiş” gibi hissediyordu. Gösteri yapma fikrinin “beni işkenceye mahkum etmek gibi” olduğunu söyledi.

Ancak işler aniden tersine döndü ve kendisini en son şovu üzerinde çalışmak için enerji dolu buldu, diye yazdı. Ms. Gustern, Ms. Bleier ve aktör ve oyun yazarı Austin Pendleton tarafından yönetilen müzikal bir kabare olan gösterinin bu ay içinde başlaması planlanıyordu.

“Sonsuza kadar ilk kez yeniden bir şarkıcı gibi hissediyorum” diye yazdı Gustern.

Saldırıdan günler sonra, arkadaşları ve meslektaşları gösterinin onun onuruna devam edeceğine söz verdiler ve ne olduğunu anlamaya çalıştılar.

“Bu ülkede ve dünyada bir nefret ve öfke iklimi büyüyor” dedi Bayan Bleier. “İnsanlar daha önce yapmak istedikleri gibi davranma ve konuşma iznine sahip oldular, ancak bu benim hafızamda hiç bu kadar kabul görmedi. Tüm tiyatro topluluğu için büyük bir şok oldu.”

Gözetleme videosu, Bayan Gustern’e saldıran kişinin bölgeden ayrıldığını gösteriyor. Polis, en son siyah ceket ve tozluk, beyaz etek veya elbise ve koyu renk ayakkabılar giyen uzun siyah saçlı bir kadını aradıklarını söyledi. Pazar akşamı itibariyle herhangi bir tutuklama yapılmadı.

Bayan Gustern, on yıllar önce Indiana’daki küçük bir kasabadan New York’a burayı büyütme hayalleriyle geldiğini söyledi, dedi torunu. Daha sonra “The Phantom of the Opera”da sahne alacak olan kocası Joseph ile tanıştığı bir tapınak da dahil olmak üzere çeşitli dini evlerde şarkı söylemeye başladı.

Performans kariyeri umduğu gibi gitmeyince, Bayan Gustern vokal koçluğuna yöneldi, önce bir üniversitede öğretmenlik yaptı ve daha sonra kendi işini kurdu. .

“Oklahoma!”nın Broadway canlandırmasının müzik direktörü Nathan Koci, Bayan Gustern’i şarkıcılara yardım etmek için “gitmesi gereken kişi” olarak tanımladı.

Bay Gustern, tatillerde gidecek yeri olmayan herkese evini açtığını söyledi. 85 yaşına geldiğinde, kilisesinin yemek mutfağı için Joe’s Pub’da para toplayarak kutladı. Ve Bay Gustern’in annesi olan kızı, o küçük bir çocukken öldüğünde, Bayan Gustern onun annesi rolünü üstlendi.

Hafta sonu hastanede yatarken Bay Gustern elini tuttu. “O, genellikle karanlık olan ve hiçbir anlam ifade etmeyen bir dünyada sadece bir ışık topu” dedi. Kendisine saldıran kadının akıl hastalığı varsa, yardım alması için dua ettiğini de sözlerine ekledi.

Mallory Portnoy, “Oklahoma!” diriliş ve vokal dersleri aldığını söyleyen Gustern, perişan halde olduğunu söyledi.

“İnsanların bu yaşta böyle bir şeyden nasıl geri döndüklerini bilmiyorum, ama eğer yapabilen varsa bu kadındır” dedi Bayan Portnoy, “çünkü o çok güçlü ve hayat dolu ve üstesinden gelebilir, öyle görünüyor ki, gerçekten her şeyi.”