Canlandırıcılar Tüfeklerini ‘Savaşlara’ Getirmekten Endişeleniyor

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Günaydın. Bugün cuma. Ayın başında yeni bir silah yasasının yürürlüğe girmesinden sonra yeniden canlandıranlar arasındaki kafa karışıklığına bakacağız. Ayrıca duvarları veya pencereleri olmayan, ancak hoş bir manzaraya sahip bir sınıfa ve orada öğretmenlik yapmanın daha geleneksel ortamlarda iş bulmasına yardımcı olduğunu söyleyen bir öğretmene bakacağız.

Kredi… Mario Tama/Getty Images

Yeniden canlandıranlar için – eski savaş alanlarında veya parklarda geçmişin çatışmalarını yeniden yaratan tarih seven tipler – istenmeyen sonuçlar yasası yeni bir eyalet yasasına uygulanıyor gibi görünüyor.

İnsanların belirli yerlere silah taşımasını yasaklayan yasanın, tüfekleriyle, diğer namlu yükleyicileriyle ve hatta II. Dünya Savaşı döneminden kalma M1 tüfekleriyle tarihi savaşları anamayacakları anlamına geldiğini söylüyorlar. Uzun zamandır planlanmış bazı canlandırmalar iptal edildi, örneğin NY, Madrid’in kuzeyindeki Fort Tribute’ta 1 Ekim’de yapılacak bir etkinlik, Fransız ve Hint Savaşı’ndan II.

St. Lawrence Nehri’ne yaklaşık dokuz mil uzaklıktaki bir eğitim yorumlama merkezi olan Fort Tribute’un gönüllü kale koordinatörü Scott Wilson, “Bazıları bunu ciddiye aldı ve bazıları yeniden canlandırma baskını yapmayacaklar gibi” dedi. Bu, İç Savaşta savaşan o bölgeden 6.000 adama odaklanıyor.

“Bazen bir yasa yazıyorsunuz ve onu o kadar geniş yazıyorsunuz ki, parçaları unutuyorsunuz” dedi. “Fransız ve Hint Savaşı, Devrim Savaşı veya İç Savaş olsun, yeniden canlandırma konusunda ilgilenmiyorsanız veya pek bir şey bilmiyorsanız, bu muhtemelen sizin radarınızda değildir.”

Söz konusu yasa, Haziran ayında ABD Yüksek Mahkemesi’nin uzun süredir devam eden ve halka açık yerlerde silah taşıma konusunda katı sınırlar belirleyen New York yasasını iptal etmesinden sonra kabul edildi. Buna karşılık, Vali Kathy Hochul Yasama Meclisini acil bir oturum için Albany’ye geri çağırdı ve milletvekilleri, insanların silah taşımasının yasaklanacağı yerleri “hassas alanlar” olarak belirleyen yeni bir yasa çıkardı.

Yasa yerlerinde listelenen hassas alanlar arasında müzeler, tiyatrolar ve performans mekanlarının yanı sıra parklar ve oyun alanları yer alıyor – bunların hepsinin yeniden canlandıranların onlar için geçerli olduğunu söylüyorlar. Herhangi bir büyük askeri savaşta yer almamasına rağmen, bir sınır dışı yer adıyla bile tanımlandı: Times Meydanı.

NY, Eski Bethpage’deki Amerikan Zırh Müzesi ile ilgili olan Long Island Askeri Koruma Derneği başkanı Jim Lennon, “Bunun iyi düşünülmüş bir yasa olmadığını düşünüyorum” dedi. ateşli silahlar, tüfekler sergiliyoruz, hepsi yasal olarak ele geçirilmiş. Ama artık bunu yapamayız. Bence bu yasa, bir şey yaptıklarını söyleyebilmek için ani bir tepki.”

Farklı siteler, etkinliklerin iptal edilip edilmeyeceği konusunda farklı sonuçlara ulaştı. Fort Ticonderoga’nın başkanı ve CEO’su Beth Hill, bu hafta sonu 1777 baskınının yeniden yürürlüğe girmesiyle devam eden devlet yetkilileri “yaptığımız şeyi yapmaya devam etmemiz için bizi cesaretlendirdi” dedi. “Evet, tüfekler ateşlenecek” dedi. “Onlar boş atış yapan üreme tüfekleridir. Bunu her gün yapıyoruz. Bu sadece daha büyük ölçekte olacak.”

Ancak geçen hafta Plattsburgh Savaşı’nın yıllık anma töreni fiyasko oldu.

Etkinliği organize eden grubun başkanı Tom Donahue, “Herkes çok heyecanlıydı ve biz de gerçekten bunun tanıtımını yapıyorduk” dedi. “Ama başlamadan bir gün önce, Rochester’daki bir reenaktörden iptal edilip edilmediğini soran bir telefon aldım. ‘Neyden bahsediyorsun?’ dedim. Bana silah yasasını ve iptal edilen çevredeki olayları anlatmaya başladı.”

Donahue, eyalet polisinin kendisine silahlarını getirmeleri halinde yeniden canlandıranların tutuklanma riskiyle karşı karşıya olduğunu söylediğini söyledi.

Daha sonra, Plattsburgh’u temsil eden bir Demokrat olan Meclis Üyesi Billy Jones ile düzenlediği basın toplantısında, bir muhabir, Bayan Hochul’un ofisinden, yasanın yeniden canlandırmaları bozmayı amaçlamadığını söyleyen bir e-posta aldı. Donahue, “Benim fikrim şuydu, bence bu sorun değil” dedi.

Ancak anma, umduğu büyük olay olmadı. Sadece 30 ila 40 reenaktör katıldı, dedi.

Hochul’un bir sözcüsü Perşembe günü, yeniden canlandıranların endişelenmesine gerek olmadığını söyledi – tarihi canlandırmalara izin verilir. Sözcü, New York Eyaleti Parklar, Rekreasyon ve Tarihi Koruma Departmanı tarafından yeni kılavuzun hazırlandığını da sözlerine ekledi.

Hava

70’lerin yüksek sıcaklıklarında güneşli bir günün tadını çıkarın. Bu gece, 60’ların ortalarındaki en düşük seviyelerle açık olacak.

ALTERNATİF-YAN PARK

26 Eylül’e (Roş Aşana) kadar yürürlüktedir.

Kredi… Brendan Mcdermid/Reuters

En son New York haberleri

• kumarhane teklifi: New York şehrinin en üretken geliştiricilerinden biri olan İlgili Şirketler, Manhattan için kumarhane lisansı almak için Las Vegas kumar devi Wynn Resorts ile birlikte çalışıyor.

• Trump’a dava mı?New York başsavcılığı, Donald Trump’ın avukatlarının bir uzlaşma teklifini reddetti ve potansiyel olarak bir dava için zemin hazırladı.

• Barınak: Belediye Başkanı Eric Adams, Mayıs ayından bu yana 11.000 göçmen alan ve “kırılma noktasına gelmek üzere” dediği barınma sistemindeki operasyonları yeniden değerlendirmek istiyor.

• Doğu New York ağaçları : New York’un iklim değişikliğiyle mücadele çabaları için hayati önem taşıyan bir şehir programının parçası olarak gölge eksikliği olan mahallelere 13.000’den fazla ağaç dikildi. İşte Doğu New York’a bir bakış.
Sanat ve Kültür

• Amerikan Bale Tiyatrosu: Misty Copeland, 8-10 yaş arası çocuklar için 12 haftalık ücretsiz bir programa başladığını ve daha fazla Siyahi ve Latin çocuğu dansa getirmesini umduğunu duyurdu.

• Yeni sanat yönetmeni : Harlem Dans Tiyatrosu, sanat yönetmeni Virginia Johnson’ın gelecek yıl bu rolden emekli olacağını duyurdu. Robert Garland halefi seçildi.

• Yeni sabah görünümü: CNN sabah programını elden geçiriyor, Don Lemon’ı prime time’dan, Poppy Harlow’u sabah ortasından ve Kaitlan Collins’i Beyaz Saray’dan getiriyor.

• Küçük Amal geliyor : 12 fit uzunluğundaki Suriyeli mülteci kukla geçen yıl Türkiye’den İngiltere’ye gitti. Şimdi beş ilçede çok sayıda etkinliğe katılarak yaklaşık üç hafta geçirecek.
Bu sınıfta duvar veya pencere yok ama zemin güzel

Kredi… Gregg Richards

Prof. Eugene Opoku-Mensah, hafta sonu Prospect Park’taki göl kenarında “tercih edilen yer” dediği yerde iki ders verecek.

Brooklyn Halk Kütüphanesi tarafından Prospect Park Alliance ile ortaklaşa yürütülen bir açılır öğretim programı olan University Open Air’in 13 öğretim üyesinden biridir. László, 13’ünün de göçmen olduğunu -yukarıdaki Opoku-Mensah’ın Gana’lı olduğunu ve yüksek lisans ve doktorasını eşini bu ülkeye getirmeden önce Çin’de aldı- ve onlara saatte 125 dolar ödeniyor, çoğu ders 60 veya 90 dakika sürüyor, dedi László Kütüphanenin sanat ve kültürden sorumlu başkan yardımcısı olan Jakab Orsós, Üniversite Açık Havasını koordine ediyor.

Orsós, harçsız programın arkasındaki fikrin “New York’a gelen ve her zaman sisteme nüfuz etme araçlarına sahip olmayan insanlar için bir platform” sağlamak olduğunu söyledi. mesleki kimliklerinden vazgeçerler.”

Opoku-Mensah, birkaç yıl önce geldikten sonra mücadele ettiğini söyledi. “Burada bir üniversitede ders verme fırsatı bulmak zordu,” dedi, “tüm yeterliliklere sahip olmama rağmen. ABD’de öğretmenlik deneyimim yoktu ve ABD’li öğrencilerin davranışları veya bir profesörle ilişkileri açısından nasıl olduklarını bilmiyordum. Açık Hava çalışanları bana platformu verdi ve ABD’de öğretmenliğe olan güvenim o kadar arttı ki, yaptığım görüşmelerde kendime çok daha fazla güven duydum.”

Bahsettiği görüşmeler iş görüşmeleriydi. Şu anda New Jersey’de üç okulda öğretmenlik yaptığını söyledi: Felician Üniversitesi, Middlesex Community College ve Essex County College. New York’taki orta okullarda vekil öğretmen olarak çalışmasının önünü açan öğretmenlik belgelerini beklerken Macy’s’de çalıştığını söyledi.

“Kim bilir?” Opoku-Mensah dedi. “University Open Air olmasaydı, hala bir öğretim pozisyonu arıyor olurdum.”

BÜYÜKŞEHİR günlüğü

ilet

Sevgili günlük:

Yağmur yağmaya başladığında eşimle Çağdaş Arka Müzesi’nden yeni çıkmıştık. Şemsiyemiz olmadığı için yağmurun sağanak yağışa dönüşmemesini umduk.

Karşıdan karşıya geçerken tanıdık olmayan bir adam ve kadının yüzlerinde gülümsemeyle bize doğru yaklaştığını gördük.

Kadın şemsiyesini bize doğru uzatarak, “İşte,” dedi. “Eve dönüyoruz ve metroya biniyoruz.”

Onlara teşekkür ettik ve tren istasyonuna doğru yürüdüler. Kocam şemsiyeyi başımızın üzerine kaldırdı.

“Aman, benim,” dedi. “Gerçekten iyi bir şemsiye.”

Otobüs durağında beklerken, turist gibi görünen bir çift, artık aralıksız yağan yağmurda korumasız bir şekilde yanımızdan geçti.

“İşte,” dedim şemsiyeli kolumu uzatarak. “Otobüsümüz az önce geldi.”

Cheryl Rosenberg

Agnes Lee tarafından çizildi.
Gönderimleri buraya gönderin ve Metropolitan Günlüğü’nün devamını buradan okuyun .

Burada bir araya gelebildiğimize sevindim. Yarın görüşürüz. -JB

PS İşte bugünün Mini Bulmaca ve Heceleme yarışması . Tüm bulmacalarımızı burada bulabilirsiniz .

Francis Mateo ve Ed Shanahan, New York Today’e katkıda bulundu. Ekibe [email protected] adresinden ulaşabilirsiniz.

.