‘Carlo ve ben Greenwich Village Music Bar’daki Tek Müşteriydik’

Bilgin

Global Mod
Global Mod
müzik çubuğu

Sevgili günlük:

Carlo ve ben Greenwich Village müzik barının tek müşterisiydik. Akşamın erken saatleriydi ve güneş tam olarak batmamıştı.

İki koruyucu cam panelin arasına yerleşerek karşılıklı oturduk. Sonunda bir sevinç, bir dinginlik hissettim. Boş müzik barında Carlo’yla geçen anın sürmesini istiyordum.

Gece çökerken uzun boylu bir müzisyen gitarını akort etti ve blues çalmaya başladı. Carlo’nun BB King, Muddy Waters, Ray Charles ve hatta Marvin Gaye’i istediği gibi cömertçe oynadı.

Gitarist ayrıca kendi orijinal bestelerinden bazılarını da çaldı. İki rom ve kola içtim. Carlo’nun diyet sodası vardı. Bir fincan patates kızartması paylaştık.

Pencereler açıktı ve dışarısı soğuk ve yağmurluydu, bu yüzden paltolarımızı giymedik. Carlo parmaklarıyla müziğe dokundu ve ben de koltuğumda sessizce ritme geçtim.

Carlo ve benim aynı bara daha kolay zamanlarda Latin caz dinlemek için gittiğimizi hatırladım. O gece yer doluydu. Memnun oldum, Carlo’nun koltuğunda dizginlenemez bir sevinçle, gözleri sımsıkı kapalı, dudakları zevkle kıvrılmış arsızca dans etmesini izlemiştim.

Aniden gülümseyerek, onu izleyip izlemediğimi anlamak için gözlerini açmıştı. Ben … idim. O anı hatırlamadan artık “Oye Como Va”da dans edemem.

— Tiffany Osedra Miller

Yeni İnci Küpeler

Sevgili günlük:

Geç oluyordu. Beşinci Cadde’de şehir merkezindeki otobüsü beklerken kaldırım ızgarasına tünemiştim.

Paltomun yakasını boynuma kadar çektim ve örgü klozetimi kulaklarıma kadar indirdim. Varlığını yeni belli etmeye başlayan rüzgarı dışarıda tutmayı umuyordum. Görünürde otobüs olmayınca, silahımı tekrar soğuğa karşı ayarladım ve kulak mememde küçük bir çekiş hissettim.

Ne hissettiğimi anlamak için uzandım ve bunu yaparken, yeni inci küpem kaydı, eldivenli elimden düştü, kalkık yakamdan sekti, atkıma sola döndüm ve paltomun önünden fırladı ve üzerinde durduğum ızgaradan.

Küpeyi ayaklarımın altındaki karanlık tutuştan kaldırmak için yapabileceğim hiçbir şey olmadığını fark ederken bir an öylece dikilip öylece baktım.

Bir an sonra, diğer küpeyi çıkardım ve şanslı bir ruh onu bulursa, eşleşen bir çift olacağını umarak ızgaradan düşürdüm.

— Kathleen Fitzmaurice

Raket Kuralları

Sevgili günlük:

Batı Yakası’nda dışarıda akşam yemeği yiyordum. Parlak renkli yoga pantolonları giyen yaşlı bir kadın olan komşumu gördüm. Arkasında duran birkaç tenis raketi olduğunu fark ettim.

Tenis oyununun nasıl olduğunu sordum.

Ortağının bir gözünün kör olduğunu, bu yüzden her zaman ön tarafına vurmak zorunda kaldığını söyledi.

— Mark Kinn

Yerli gibi

Sevgili günlük:

Şehre yeni gelmiştim, Galler’den New Yorklu olan karımla Yukarı Batı Yakası’nda yaşamak için yeni gelmiştim.

Uyum sağlamak için can atarken, o ve arkadaşları bir yere gitmek için otobüs, metro, yürüyüş, taksi, Uber gibi görünüşte sonsuz kombinasyonları tartışırken kıskançlıkla dinlerdim. Tek bildiğim 1 ve 2 numaralı satırlardı.

Bir gün, 86. Cadde’deki 1 numaralı sokaktan indim ve 90. ve Broadway’deki dairemize doğru yola çıktım. Gürültülü, kalabalık platformda bir adam ve bir kadın bana yaklaştı. Endişeli bakışları vardı.

“Özür dilerim,” dedi adam. “Times Meydanı’na nasıl gideceğiz?”

“Ah,” dedim, “şehir dışına gidiyorsun. Şehir merkezine gitmeniz gerekiyor. Merdivenlerden çıkın, karşıdan karşıya geçin ve diğer platforma geri dönün. Şehir merkezinden 42nd Street’e 1 trenle gidin. Orası Times Meydanı durağı.”

Bana teşekkür edip uzaklaştılar.

Orada durdum, gururla parlıyordum.

– Paul Stapleton

Nasıl denir

Sevgili günlük:

1980’lerin ortalarındaydı ve Midtown’da oldukça iddialı bir özel gıda dükkanındaydım. Hazır yemek kuyruğunda beklerken arkamda iyi giyimli bir adam fark ettim.

Sıra bana geldiğinde, yarım kilo “porseeny” ravioli istediğimi söyledim.

Tezgahtaki kişi siparişimi hazırlarken, iyi giyimli adam koluma dokundu.

“Affedersiniz,” dedi, “ama İtalyanca’da ‘por-chee-knee’ olarak telaffuz ediliyor.”

Hatamı düzelttiği için teşekkür ettim, paketimi aldım ve gitmek üzereyken dört parça “jal-o-peeno” mısır ekmeği sipariş ettiğini duydum.

Arkamı döndüm ve koluna dokundum.

“Affedersiniz,” dedim, “ama İspanyolca’da ‘hal-eh-pen-yo’ olarak telaffuz ediliyor.”

-Jerry Wolbert

Okumak
tüm son girişler ve bizim gönderim yönergeleri . Bize e-posta yoluyla ulaşın günlü[email protected] veya takip et @NYTMetro Twitter’dan.

Agnes Lee’nin çizimleri