Carrefour PepsiCo ürünlerini satmayı bırakacak

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Fransız perakendecinin bir sözcüsü, Perşembe gününden itibaren Fransa'daki Carrefour mağazalarındaki PepsiCo PEP.O ürünlerinin raflarına şu notun eşlik edeceğini söyledi: “Kabul edilemez fiyat artışı nedeniyle bu markanın satışını durdurduk.”

Posterler, Paris'in zarif 16. bölgesindeki bir Carrefour süpermarketinin raflarında şimdiden görülebiliyordu ve müşteriler bu tedbiri büyük ölçüde alkışladı.

Müşterilerden Edith Carpentier, Reuters'e “Hiç şaşırmadım” dedi. “Raflarda çok fazla ürün kalacağını düşünüyorum çünkü artık çok pahalı hale geldiler ve satın almaktan kaçınabileceğimiz şeyler bunlar.”

PepsiCo yorum talebine yanıt vermedi.

ABD'li şirket Ekim ayında, artışlara rağmen talebin devam etmesi nedeniyle bu yıl “mütevazı” fiyat artışları planladığını ve bunun da şirketin 2023 kar tahminini üst üste üçüncü kez yükseltmesine yol açtığını söyledi.

Aralarında Almanya ve Belçika'nın da bulunduğu pek çok ülkedeki gıda perakendecileri, geçen yıl enflasyon nedeniyle gerginleşen müzakerelerde uygulanan fiyat artışları nedeniyle tüketim ürünleri şirketlerinden siparişleri askıya aldıklarını açıklamıştı.

Halihazırda Carrefour raflarında bulunan PepsiCo ürünlerinin kaldırılıp kaldırılmayacağı belli değil diyen sözcü, müşterilerin sergilenen ürünleri satın almasını engelleyemeyeceğini de sözlerine ekledi.