CFE, Meksika'daki kesinti dalgasının ortasında rekor bir yatırımla övünüyor

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Eyaletin yan kuruluşlarından biri olan CFEnergía'nın yöneticisi Miguel Reyes bu sabah, “Federal Elektrik Komisyonu, cumhurbaşkanının desteğiyle, ulusal elektrik endüstrisi tarihinde benzeri görülmemiş tarihi bir yatırıma imza attı” dedi.

Kırılımda ayrıca 60 iletim projesine 4,6 milyar dolar, üretim projesine ise 9,171 milyon dolar yatırım yaptıkları belirtildi. Bu perşembe günü sabah konferansında konuşulanlara göre, bu son rakam, altı yıldır konuşulan ancak henüz kamuya açık bir sonucu olmayan 16 hidroelektrik santralinin rehabilitasyonunu da içeriyor.

Ve yalnızca iki yeni proje var: Sonora'daki Puerto Peñasco güneş enerjisi tesisi ve Maya Trenine hizmet sağlayan Yucatán'daki Nachi Cocom fotovoltaik tesisi. Birincisiyle ilgili olarak, Baja California'nın izole edilmiş enterkonnekte sistemini Ulusal Enterkonnekte Sisteme bağlamak için 300 kilometrelik bir hattın inşa edildiği açıklandı.

Ayrıca 4 barajın hidroelektrik santrale dönüştürülmesi için ekipmanlarını da eklediklerini söylediler. Projelerin ortalama yüzde 80'in üzerinde ilerleme kaydettiğini ve bu yönetim sırasında tamamlanacağını söylüyorlar.

Birkaç ay önce CFE rüzgar enerjisi pazarına gireceğini duyurdu ancak bu projelerin hiçbiri bu sabahki sunumda yer almadı.

Yeni gaz santralleri

Devlet tarafından işletilen CFE, bu sabah hazırlanan rapora göre, enerji dönüşümü için ideal olduğu düşünülen ancak çoğunlukla ABD'den getirilen bir yakıt olan 13 gaza dayalı üretim tesisi de geliştiriyor.

Bunlar 10 adet kombine çevrim tesisi, bir adet turbogaz tesisi ve iki adet içten yanmalı tesistir. Yapılan açıklamalara göre bu son üçü zaten tamamlanmış, geri kalanı ise inşaatlarının son aşamasına geçmiş durumda ve hatta bazıları zaten test aşamasında.

“(Tesisler) önceki yönetimlerin unuttuğu alanlarda bulunuyor. Bu, Yucatan yarımadası ve Baja California örneğidir. Üretimin büyük bir kısmı, bölgede meydana gelen elektrik talebinin büyümesini garanti altına alma arayışı içinde oraya yerleştirildi. Reyes bu sabah, “Bu bölgeler, ulusal ortalamanın üzerinde bir performansa sahip ve aynı zamanda yeni yatırımların gelmesini de garanti altına almayı hedefliyor” dedi. “Bu yatırımlarla bu ülkenin önümüzdeki 5 yıl boyunca ihtiyaç duyacağı enerjinin tamamının karşılanmasını garanti altına alıyoruz”
garantilidir”.

Ancak bu projeler ilerlerken, yasal izin almadıkları için veya iletim sisteminin doymuş olduğu iddiasıyla hala beklemede olan bazı özel santraller var.

iletim hatları

Birkaç gün önce yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle federal hükümete sürekli gelen eleştirilerden biri de, yeni nesil santrallerin girişine izin vermeyen ve talebin aksamalara yol açtığı iletim ve dağıtım hatlarının doyuma ulaşmasıydı.

Federal hükümetten alınan bilgiye göre “iletim sistemi ve dağıtım sistemi açısından stratejik” 60 proje geliştiriliyor.

Toplamda verilere göre yaklaşık 8 bin 598 kilometre devre veya kilometre iletken kablo içeren 4,6 milyar dolarlık bir yatırım.

“CFE aynı zamanda enerji talebindeki büyümeyi, artık kıyıya yakın olarak adlandırılan endüstrinin ihtiyaçlarını ve elektrik sisteminin güvenilirliğini karşılayabilmek için hangi projelerin gerekli olduğunu belirleyen sonraki yönetimlere bırakmaktan da sorumludur” dedi. CFEnergía'nın direktörü.