Çinli Göçmeni Ölümcül Şekilde Döven Adam 20 Yıla Mahkûm Edildi

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Queens’te kaldırımı süpürürken Çinli bir göçmene ölümcül sopayla vurarak adam öldürme suçunu kabul eden bir adam Salı günü 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

33 yaşındaki Elisaul Perez, kahverengi uzun kollu sweatshirt ve yeşil pantolonla Queens İlçe Ceza Mahkemesi’ne çıktı ve içeri girerken tek bir taraftarı onu el sallayarak karşıladı. Bay Perez, duruşma sırasında yere bakarak oturdu ve bir tercüman aracılığıyla sadece herhangi bir yorumu olmadığını söylemek için konuştu.

61 yaşındaki kurban GuiYing Ma, 26 Kasım 2021 sabahı Kuzey Corona mahallesinde bir kaldırımdaydı, Bay Perez onunla yüzleşti, onunla tartıştı ve ardından büyük bir taşla kafasına iki kez vurdu. Kuzeydoğu Çin’deki oğullarını ve ailesini desteklemek için daha iyi maaşlı işler aramak üzere 2017’de kocasıyla birlikte New York’a taşınan büyükanne Bayan Ma, ölmeden önce Elmhurst Hastanesinde yaklaşık üç ay geçirdi.

Salı günü mahkeme salonu iki düzineden fazla insanla doldu – arkadaşlar, destekçiler, avukatlar ve muhabirler. Kurbanın kocası Zhanxin Gao orada değildi: Çin’e döndü. Bunun yerine, ailesiyle birlikte çalışan ücretsiz bir avukat olan Jennifer Wu, ondan bir açıklama okudu.

Bay Gao, mahkemeye, karısının saldırısından sonra kendisine yardım eden arkadaşlar topluluğu ve milletvekilleri için minnettar olduğunu, ancak ailesinin “hala keder içinde bunalmış durumda” olduğunu söyledi.

“New York City’deki hayatımızın sona ermesi çok ani oldu” diye yazdı. “Karımın ani ölümünü hâlâ kabul edemiyorum. Haberlerde yaşlı insanlara yönelik şiddetli saldırılar gördüm ama bu gerçekten benim başıma geldiğinde bunaldım.”

Bir arkadaşı ve çiftin eski ev sahibi Yihung Hsieh, duruşma sırasında yaptığı açıklamada, Bay Gao’nun karısını oğulları ve annesiyle yeniden bir araya getiremediği için suçluluk duygusuyla mücadele ettiğini söyledi.

Bay Hsieh, “Bayan Ma’nın başına gelen trajedi onu çok etkiledi,” dedi.

Davaya nezaret eden Queens Yüksek Mahkemesi yargıcı Michael Yavinsky, Bay Perez’in beş yıl hapis sonrası gözetimi de içeren cezasını açıklamadan önce olayı “dahil olan herkes için bir trajedi” olarak nitelendirdi.

Saldırı, New York’ta Asya kökenli insanlara yönelik bir saldırı dalgasının ortasında geldi: Michelle Alyssa Go, Ocak ayında Times Meydanı metro istasyonunda akıl hastası bir adam tarafından itilerek öldürüldü. Ertesi ay, Christina Yuna Lee, onu sokaktan dairesine kadar takip eden bir adam tarafından 40’tan fazla bıçaklanarak ölümcül bir şekilde yaralandı.

Avukat Bayan Wu, ceza verilmeden önce, “Bu dava ilgi uyandırdı çünkü çok ilişkilendirilebilirdi,” dedi. “Şükran Günü’nden sonraki gün sabah bir sundurmayı süpürmek, toplum için temizlik yapmak için kalkan bir kadındı ve vahşice saldırıya uğradı.”

Savcılara göre Bay Perez, büyük bir kayayı yerden alırken ve Bayan Ma’nın kafasına vururken güvenlik kamerası görüntülerinde yakalandı. Evvel yere düştü, ona tekrar vurdu, dediler.

Olay yerine yakın bir yerde tutuklandı ve mahkeme belgelerine göre yaptıklarını bir polis memuruna anlattı.

Brooklyn’den Bay Perez, başlangıçta saldırı ve suç teşkil eden bir silah bulundurmakla suçlandı. Bayan Ma’nın ölümünden sonra, suçlamaları ikinci derece cinayet ve birinci derece adam öldürme olarak yükseltildi. Geçen ay adam öldürme suçunu kabul etti.

Queens bölge savcılığı geçen ay yargıcın Bay Perez’i 20 yıl hapis cezasına çarptıracağını belirttiğini söyledi.

Queens bölge savcısı Melinda Katz, cezanın ardından “Yirmi yıl adalete hizmet edecek ve aynı zamanda bir mesaj da gönderecek” dedi.

Bay Gao, ifadesinde, yargıçtan Bay Perez’e en yüksek cezayı vermesini istedi.

“Hala karımı unutamıyorum ve onu her tatil sezonunda daha çok özlüyorum” diye yazdı. “Aile toplantıları düzenlediğimizde, çocuklarımız genellikle yemek yemeden önce ağlarlar çünkü onlar da annelerini veya büyükannelerini özlerler.”