Çinli markalar ajans satış personeli üzerinde savaş başlattı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Bu durum, otomotiv markalarının hem yanmalı modeller hem de aşağıdaki gibi yeni teknolojilerin kullanımı konusunda eğitimli teknisyenler aramasına yol açmıştır: elektrikli araçlar.

Elektrikli araçların onarımı

Elektrikli modellerin teklifi son beş yılda, Çinli markaların pazara gelmesiyle önemli ölçüde arttı. BYD, MG, JAC, Ora ve Zeekr'in kataloglarında halihazırda elektrikli araçlar yer alırken, Chirey, Haval, Tank ve MG ise hibrit modelleri tanıttı.

Bu teklife Kore ve Amerikan markalarının son lansmanları da eklendi. Kia, ilk elektrikli modeli EV6'yı tanıttı ve Sportage'ın hibrit versiyonunu ekledi; Hyundai ise IONIQ 5 SUV'unu tanıttı ve iki SUV'unun iki yeni hibrit versiyonunu piyasaya sürdü. Chevrolet yakın zamanda Equinox EV elektrikli SUV'unu tanıttı.

Elektrikli otomobil markası Zerkr'in satış sonrası direktörü Carlos Real, “Asıl zorluk, onları yüksek voltajlı araçların kullanımı konusunda eğitmektir” diyor. Teknik açıdan bakıldığında elektrikli arabaların tamiri içten yanmalı arabalara göre daha kolaydır. Ancak anahtar güvenlik protokollerindedir. Daha önce BMW'de çalışan Real, “Elektrik hataları affetmez ve bir şok ölümcül sonuçlara yol açabilir” diye ekliyor.

Elektrikli bir aracın bakımı, piller, şarj sistemleri ve kontrol yazılımı gibi bileşenlerin gözden geçirilmesini ve sonunda değiştirilmesinin yanı sıra elektrikli ve elektronik sistemlerin izlenmesini de içerir. Genellikle elektrikli araçların bakımının her 12 ayda bir veya 15.000 kilometrede (hangisi önce gerçekleşirse) yapılması tavsiye edilir.

Öneririz: Bunlar 2024'te Meksika'da en çok satan otomobiller

En çok hangi profiller talep görüyor?

Markalar özel onarım alanlarına yatırım yapıyor ve yetenek arıyor. Bu teknisyenler için ideal profil, yüksek gerilim işleme konusunda uzmanlaşmış uygulamalarla tamamlanan, teknik lisans veya otomotiv makine mühendisliği eğitimi almış olandır.

İlk aşamada bazı markalar halihazırda diğer gruplarla çalışan teknisyenlere güvenecek, ancak amaçları son derece uzmanlaşmış bir profil bulmak. Zeekr örneğinde marka, özellikle elektrik veya mekanik odaklı, üniversite eğitimi almış teknisyenler arıyor. Bunu gerçekleştirmek için otomotiv alanına yönelik elektronik ve elektrik eğitimleri sunan CEDVA gibi uzmanlaşmış teknik eğitim merkezlerinde yetenekleri işe alıyorlar.

Ancak otuz yeni marka varken, satış sonrasında teknisyen rotasyonu zorlaşıyor. Bu sorunu çözmek için markalar distribütörleriyle iki temel ölçüm üzerinde çalışıyor: eğitim oranı ve çalışan devri. Zeekr yöneticisine göre çalışanların cirosunu ölçmek, distribütörlerin maaşları rekabetçi olacak şekilde ayarlamasına ve dolayısıyla ciroyu azaltmasına olanak tanıyor.

Ayrıca markalar yeteneklere yönelik teşvikleri genişletiyor. Örneğin Hyundai bayileri için ödüller belirledi. “Satış ve satış sonrası alanında en iyilerin yanı sıra en iyi 25 satış danışmanını ve atölye teknisyenini de belirledik. Bu, ağımız içindeki bu büyük yeteneği ilk kez kutlayıp öne çıkarıyoruz ve hedefimiz olarak hedefimizi yükseltmeyi hedefliyoruz. Böylece bayilerimizdeki herkes özverilerinin değerli olduğunu biliyor.

Ayrıca kendi personelini eğitmeye de odaklanıyorlar. Hyundai Meksika Servis ve Müşteri Hizmetleri Direktörü Carlos Rivera, markanın servis mühendislerini eğittiği bir Hyundai Eğitim Akademisine sahip olduğunu açıkladı. “Hyundai'de tüm işbirlikçilerimiz herhangi bir araç üzerinde çalışmaya başlamadan önce teknik akademimizde eğitim alıyorlar. Her yıl teknik alanlardan ticari alanlara kadar 56 uzmanlık alanında 700 çalışanımıza eğitim veriyoruz” diye ekledi.

Yakın zamanda bir elektrikli araç ve üç hibrit modelini piyasaya süren Hyundai, Koreli mühendislerin öncülüğünde bir eğitim programına başlayacak. Yerel teknisyenlerin bu yeni teknolojiler konusunda eğitilmesi amacıyla IONIC 5 elektrikli modelinin pazarlanacağı ilk 25 Hyundai bayisini ziyaret edecekler. Hyundai'nin Meksika'daki Pazarlama Direktörü Juan Carlos Ortega, “Teknisyenlerimizin bu yeni becerileri kazanması çok önemli” diye ekledi.