De Blasio, Red Sox Lover, Harvard’a Gidiyor

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Boston Red Sox hayranı olduğunu gizlemeyen New York şehrinin eski belediye başkanı Bill de Blasio, sonbaharda Harvard Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi olacak.

Valiliğe ve ardından Kongre’ye aday olmakla flört eden Bay de Blasio, yeni pozisyonunun kendisine evrensel anaokulu oluşturma ve ülkenin en kalabalık şehrinin belediye başkanı olarak ölümcül bir salgınla mücadele konusunda öğrendiği dersleri aktarmasına izin vereceğini söyledi.

Eski belediye başkanı, hem Harvard Kennedy Okulu’ndaki Politika Enstitüsü’nde hem de Harvard TH Chan Halk Sağlığı Okulu’nda misafir öğretim üyesi olacak. Bir bursiyer olarak görev yaptığı süre boyunca, Bay de Blasio, erken çocukluk eğitimi ve eski belediye başkanının sekiz yıllık görev süresinin “kitap ayracı” olarak gördüğü bir pandemiden kurtulma gibi konulara odaklanacak.

Bay de Blasio, Halk Sağlığı Okulu’nda büyük halk sağlığı sorunlarının üstesinden gelmeye odaklanan sekiz haftalık bir liderlik dersi verecek. Her iki bursun bir parçası olarak belediye başkanı, öğrencilerle bire bir mentorluk için buluşacak ve seminer konuşmacısı olarak görev yapacak.

Halk sağlığı okulundaki diğer arkadaşlar arasında Boston’un eski Belediye Başkanı Kim Janey de yer alacak. Siyaset enstitüsünde Bay de Blasio’ya katılanlar arasında İsveç’in eski başbakanı Stefan Lofven ve Wyoming’in eski valisi Matthew Mead da yer alacak.

Bay de Blasio bir röportajda “Kamu hizmetine girmeyi dört gözle bekleyen gerçekten yetenekli gençlerle vakit geçirmek heyecan verici” dedi. “Umarım onlara ilham verebilirim, aynı zamanda onlara gelecekte neler olduğuna ve nasıl etkili olabileceklerine dair gerçek yaşam anlayışı da verebilirim.”

Massachusetts’te büyüyen belediye başkanı, New Yorklu olarak kalacak ve Brooklyn’in Park Slope semtinde yaşamaya devam edecek.

Bay de Blasio, seçildikten kısa bir süre sonra evrensel anaokulunu kurdu ve bu onun imza başarısı olarak kabul ediliyor. Görev süresinin son yılında, Bay de Blasio, koronavirüs pandemisinin merkezi haline geldiği için şehre başkanlık etti.

Politika Enstitüsü’nün geçici direktörü Setti D. Warren, “New York şehrinin belediye başkanıydı ve bunun içinde sağlık, barınma veya eğitim olsun, yönetim kurulu genelindeki politikanın inanılmaz karmaşıklığı geliyor” dedi.

Newton, Mass.’ın eski belediye başkanı Bay Warren, kendisinin ve Bay de Blasio’nun, kendi şehirlerinin belediye başkanı olarak görev yaparken birbirlerini daha iyi tanıyan arkadaşlar olduklarını söyledi.

19. yüzyılın ortalarından bu yana, New York şehrinin hiçbir belediye başkanı daha yüksek bir makam kazanamadı.

Fordham Üniversitesi’nde siyaset bilimci olan Christina Greer, Bay de Blasio’nun yeni rolünün onun hâlâ ulusal bir figür olmaya odaklandığını gösterdiğini söyledi. ikinci döneminde cumhurbaşkanlığı için başarısız oldu.

“Bir New York belediye başkanı işlerini bitirdikten sonra nereye gider?” dedi Bayan Greer. “Dünyadaki en harika işe sahipler, ama aynı zamanda birçokları için aynı zamanda çıkmaz bir iş gibi görünüyor.

Bay de Blasio, düşük anket sayılarıyla görevden ayrıldı, ancak seçim siyasetinde devam etmek istediğini açıkça belirtti. Andrew Cuomo, New York Eyaleti başsavcısının Bay Cuomo’nun birkaç kadını cinsel olarak taciz ettiğini tespit eden bir raporun ardından Kasım ayında bu görevden istifa etmesinin ardından aylarca valiliğe aday olabileceğinin sinyallerini verdi. Belediye başkanı, Gov. Kathy Hochul’un arkasından koşmamaya karar verdi.

Bay de Blasio, Staten Island ve Park Slope bölgelerini birleştirecek bir kongre koltuğu için yarışa girmeyi de düşündü, ancak bölge mahkemeler tarafından geçersiz kılındıktan sonra buna karşı karar verdi. Daha sonra yeniden çizilen bölgeler, Manhattan’dan Park Slope’a uzanan yeni bir kongre koltuğu oluşturdu ve Bay de Blasio bu baharda atladı.

Belediye başkanı, okulların dışında şort ve spor ayakkabılarla kampanya yürütürken görüldü, muhtemelen ebeveynlere ve potansiyel seçmenlere erken çocukluk eğitimi konusundaki başarılarını hatırlattı. Ama önceki anketlerde de Blasio’nun adaylığı için yine güçlü bir istek olmadığı ortaya çıkınca, yine önce ayrıldı.

Her çekilmeden sonra, Bay de Blasio, belediye başkanı olarak geçirdiği zaman hakkında daha fazla düşünmeye başladı. Bir eleştiri, belediye başkanı olmaktan sık sık hoşlanmamış görünmesiydi.

Kongre yarışından çekilmesi sırasında, Bay de Blasio, işe yaklaşımında “hatalar” yaptığını söyledi.

Bu, Bay de Blasio’nun gelecekteki liderlere aktarmayı umduğunu söylediği bir ders.

Politikayı popülerlikle karıştırdım,” dedi Bay de Blasio röportajda. “Ama aslında, daha da iyi bir lider olmak için, optikler ve ses tonu hakkında benim sık sık yaptığımdan farklı düşünmeniz gerekiyor.