Doo-Wop’un Tarihi Sandy Enkazından Ortaya Çıkıyor

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Günaydın. Bugün Pazartesi. Sandy Kasırgası milyarlarca dolar değerinde hasar verdi, ancak yoluna çıkan her şeyi yok etmedi. Sandy ham görüntüleri mahvetmediği için var olan bir belgeseli öğreneceğiz. Kampanyalara ve adaylara son bir kez bakacağız.

Kenny Vance, 2012’deki Sandy Kasırgası’ndan sonra evinden geriye kalanların üzerinde duruyor. Kredi… Angel Franco/New York Times

Son birkaç hafta içinde Sandy Kasırgası’nın 2012’de savunmasız mahallelerde yıkıcı gücünü nasıl hedeflediği ve New York’ta iklim değişikliği konusunda bir uyandırma çağrısı işlevi gördüğü hakkında çok şey okuduk. Meslektaşım Corey Kilgannon, fırtınanın şaşırtıcı bir şekilde şarkıcı ve söz yazarı Kenny Vance’in doo-wop hakkında bir belgeselinde de ortaya çıktığını söylüyor. Corey’den açıklamasını istedim:

Kenny Vance, 1950’lerde Brooklyn’de sokak köşelerinde pratik yaptığını ve performans sergilediğini gördüğü ilk doo-wop gruplarını idolleştirdi. Gençlerin hevesli kulaklarına radyolardan patlamaya başladığında rock’n’roll’u etkilediler. Ayrıca çılgın gösterilere katıldığını da hatırlıyor. Brooklyn Paramount Tiyatrosu Bu, her iki türden de eylemler sundu.

Jay and the Americans’ın orijinal bir üyesi olan Vance, 1962’de “She Cried” gibi hit şarkılar söyledi ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ilk performanslarından önce Beatles ve Rolling Stones için açıldı. Daha sonra “Animal House” ve “American Hot Wax” gibi filmlerin müzik süpervizörlüğünü yaptı.

Ayrıca New York City doo-wop efsaneleriyle röportajlar topladı ve filme aldı.

Görüntüleri Queens’teki Rockaways’deki okyanus kıyısındaki evinde saklayan 78 yaşındaki Vance, “Sinema yapmak her zaman aklımın bir köşesindeydi” dedi.

Görüntüleri bir araya getirmek her zaman gündeminde olan şeylerden biriydi, ama buna hiç yanaşmadı. Ve sonra, 2012’de Sandy Kasırgası, Vance’in evini yerle bir ederek içerideki her şeyi mahvetti.

Ya da öyle sanıyordu.

Eve sırılsıklam bir yığın halinde dönen ve kalan birkaç eşyasını eleyen Vance, görüntünün mahvolduğunu ve bir sinema umudunun suya düştüğünü anladı.

Enkazda, ikinci kattan geriye kalanların üzerinde masasını gördü. Merdivenlerden birine tırmandı ve çekmecelerden birini çıkardı. İçeride, nemli ama kurtarılabilir, onun çekimlerinin görüntü dosyalarını içeren bir disk paketi vardı.

Vance sonunda sinema yapmak için zaman ayırdı ve şimdi, Sandy’den on yıl sonra proje bitti. Sonuçlanan belgesel “Heart & Soul”, bu akşam dizinin bir parçası olarak prömiyerini yapacak.
Port Jefferson Belgesel Dizisi , Long Island’da. Sinema da filmin bir parçası olarak gösterilecek. Filmlerle Dans Festivali gelecek ay Manhattan’da.

Sinemada Vance’in Chantels, Jive Five ve Little Anthony and the Imperials gibi grupların üyeleriyle yaptığı röportajlar yer alıyor.

“Heart & Soul”un dokunaklı bir bölümünde Vance, Harlem’de öğrencilerinin önünde Arlene Smith adında bir öğretmenle konuşuyor. Onun 1950’lerin sonlarında Smith tarafından ortaklaşa yazılan ve daha sonra Janis Joplin tarafından kaydedilen “Maybe” ile hit olan Chantels grubunun baş şarkıcısı olduğundan haberleri yoktu.

Vance, sinemanın, şöhreti genellikle kısa ömürlü olan grupların anısını korumasını umduğunu söyledi.

“50’lerde bu sanatçıların eğlence avukatları yoktu, bu yüzden hayatlarını imzaladılar” dedi. “Bir numaralı rekorunuz olsa bile, takip eden bir başarı olmadan bitti – bitirdiniz. Bu günlerde, büyük bir şarkınız var, hayata hazırsınız.”

Hava

Güneşli bir gün, 70’lerin ortalarına yakın sıcaklıklarla, kısmen güneşli başlar. Akşam çoğunlukla açık. Sıcaklıklar 40’ların ortalarına düşecek.

ALTERNATİF-YAN PARK

Bugün yürürlükte. Yarın (Seçim Günü) askıya alındı.

En son Metro haberleri

Kredi… New York Times için Dave Sanders

• Cumhuriyetçiler ve ‘Trumplikanlar’ : Greenwich, Conn., tarihsel olarak ılımlı bir muhafazakar kale olmuştur. Ancak kültür savaşları tarafından harekete geçirilen yeni sertlik yanlıları saldırıya geçti.

• 5G kuleleri şehre geliyor : Şehir 5G kablosuza yükselirken, sokak manzarası değişiyor. Brooklyn caddesinde 32 metrelik bir 5G kulesi göründüğünde herkes etkilenmedi.

• Prospect Park’ta köpek ölümü: Son derece kamuoyuna duyurulan bir saldırının bir köpeği ölü bırakmasından üç ay sonra, herhangi bir tutuklama yapılmadı ve parkın içinde bulunduğu karakolun komutanı, “Topu düşürmüş olabiliriz” dedi.

• Bu New York işleri ne kadar tıslıyor? Geçen hafta, New York City’deki çoğu şirketin iş ilanlarına maaş aralıklarını dahil etmesi gerekiyordu. Sadece New York’ta bulunan bazı iş ilanlarında maaşları ne kadar iyi tahmin edebileceğinizi görmek için testimizi yapın.
Başkanlar, geçmiş ve şimdiki, Hochul için miting

Kredi… New York Times için Ahmed Gaber

Vali Kathy Hochul evvel, vali olarak tam bir görev süresine giden bir süzülen yolda gibi görünüyordu. Ancak Demokratların kendilerini başka yerlerdeki potansiyel kayıplara karşı çelikleştirmesine neden olan sorunlar – özellikle enflasyon ve kişisel güvenlik – beklenmedik türbülans yarattı.

Yarışta Cumhuriyetçi’nin önünde olan Temsilci Lee Zeldin, son anketlerde tek haneli rakamlara indi. Zeldin, enflasyonu ve suçu ana temaları haline getirdi. Değişime açık ılımlı ve bağımsız seçmenleri kazanmayı umarak, eyalet hükümetinin tek parti denetimine de karşı çıktı. Demokratlar, yalnızca bir sandalye kaybederlerse, Eyalet Senatosu’ndaki vetoya dayanıklı üstün çoğunluklarından vazgeçeceklerdi.

Hafta sonu boyunca Hochul bir coşku açığını kapatmak için çalışıyor gibiydi. Başkan Biden, Pazar günü onunla birlikte Bronxville, NY’deki Sarah Lawrence Koleji’nde göründü. Başkan ona “işleri halledebilen” bir vali dedi ve Seçim Günü ve önümüzdeki 2024 kampanyasının önümüzdeki 20 yıl için “büküm noktaları” olacağını söyledi.

Bu 11. saatlik miting, Cumartesi günü Brooklyn’de Demokratları Zeldin’in korku tellallığı ve maço kabadayılığı olarak nitelendirdiği şeyi reddetmeye çağıran eski Başkan Bill Clinton ile izledi.

Zeldin, vali konağını kazanmasına yardım etmek için en az 11 milyon dolar harcayan kozmetik varisi Ronald Lauder tarafından desteklendi. Lauder, insanları New York’tan uzaklaştırmaktan endişe duyduğu suçla ilgili endişelerin kendisini motive ettiğini söyledi. Lauder, “Metroya binmem için beni tıslayamazdın” diyerek, çocuklarının ve torunlarının (kendisi gibi) “korumalarla gitmesini” istemediğini de sözlerine ekledi.

Lauder ayrıca, Hochul’un, savcıların daha az ciddi suçlar için nakit kefalet talep etmesini engelleyen eyaletin kefalet yasasındaki değişiklikleri geri almak için daha fazla zorlamadığından da şikayet etti.

Demokratlar için bir başka endişe de, Cumhuriyetçilerin Demokratlar tarafından tutulan bir avuç Meclis koltuğunu çevirmesine izin verebilecek mahkeme emriyle sınırların yeniden çizilmesiyle sona eren yeniden dağıtım sürecini nasıl yanlış oynadıklarıdır. Demokratlar, iki yıl önce kazanan Cumhuriyetçi Temsilci Nicole Malliotakis ile mağlup ettiği Demokrat Max Rose arasındaki rövanş maçını kazanmayı umuyor. Ve Zeldin’in Long Island’da boşaldığı koltuğun Demokrat adayı Bridget Fleming, Suffolk County Yasama Meclisi’nin Cumhuriyetçi kurmay başkanı Nicholas LaLota’ya göre önemli bir bağış toplama avantajına sahip.

Eyalet başsavcısı Letitia James de yeniden seçilmek için yarışıyor. Eski Başkan Donald Trump, eski Vali Andrew Cuomo ve Ulusal Tüfek Derneği’nin soruşturmalarıyla ulusal çapta bir isim yaptı. Bu soruşturmalar da onu bir hedef haline getirdi – Trump, meşru danışmanlarından bazılarının tavsiyesine karşı, geçen hafta kendisine karşı “acımasız, zararlı, aleni ve mazeretsiz bir haçlı seferi” yürüttüğünü söyleyerek dava açtı. James’in cinsel taciz iddialarıyla ilgili bir soruşturmayı denetlemesinin ardından 2021’de istifa eden Cuomo, kendisine yönelttiği bir etik şikayette, “kendi siyasi güdümlü ve kişisel çıkar odaklı bir gündemi” olduğunu söylediğini söyledi.

James, başsavcı olarak çalışmasının siyasi amaçlı olduğu fikrini uzun süredir çürütüyor. Trump ya da NRA’nın yanlış yaptığına dair kanıtlara bakmamanın “görevimi ihmal etmek” olacağını söyledi.

BÜYÜKŞEHİR günlüğü

Sardalya

Sevgili günlük:

Sıcak bir öğleden sonra Manhattan’da yürüdükten sonra, sokağa park ettiğim arabama döndüm. Sürücünün yan camına vurulmasıyla irkildiğimde daha yeni binmiştim. Bakmak için döndüğümde orada duran bir adam gördüm.

“Yerinizi boşaltır mısınız?” O sordu. Karısı olarak kabul ettiğim bir kadın utanarak arkasına yaslandı ve bir özür mırıldandı.

Kocamın şehirden geçmesini beklediğimi ve yakında gelmesi gerektiğini açıkladım.

Adam kendini ve karısını tanıttı, bana numarasını verdi ve benden önce kocam geldi aramamı istedi. Arabasını sokağın karşısından çekmek istedi. Beklerken bana bir bira getirmeyi teklif etti. Cazip bir teklifti ama reddettim.

Yerlerine doğru yürürlerken adam omzunun üzerinden “Sardalya sever misin?” diye seslendi.

20 dakika sonra kocam geldiğinde, çifti aramam gerektiğini açıkladım. Yerleşti ve birkaç dakika sonra adam belirdi, kocama bira isteyip istemediğini sordu ve bana iki kutu sardalya uzattı.

Onlar, dedi, “gerçekten iyi olanlar”.

— Leslie Schulte

Agnes Lee tarafından çizildi.
Gönderimleri buraya gönderin ve Metropolitan Günlüğü’nün devamını buradan okuyun .

Burada bir araya gelebildiğimize sevindim. Yarın görüşürüz. -JB

PS İşte bugünün Mini Bulmaca ve Heceleme yarışması . Tüm bulmacalarımızı burada bulabilirsiniz .

Melissa Guerrero ve Ed Shanahan, New York Today’e katkıda bulundu. Ekibe [email protected] adresinden ulaşabilirsiniz.

.