Dubai'de ayakkabı parlatmayı amaçlayan Meksikalı marka El Oso

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Ürünler nasıl üretiliyor?

Ürünlerin doğal kökenli mumlarla yapıldığını ve aynı şirket bünyesinde geliştirildiğini belirten kalite müdürü Graciela Pérez Cerón, “Ayakkabılar deriden gelir, dolayısıyla kozmetikle aynı prensiplere sahiptir” diye açıklıyor.

“Gresler en çok satanlar arasında yer alıyor, bunu cilalama süngerleri takip ediyor ve üçüncü sırada tenis jeli geliyor. “Pazarın ihtiyaçlarına odaklanıyoruz” diyor.

Fabrika müdürü Rodrigo Terrón, 10 üretim hattında işçilerin yürüttüğü süreci ve hedeflerinin günde 50.000 parça üretmek olduğunu açıklıyor, “gerçi bu yaklaşık bir rakam çünkü ürünün türüne ve talebe bağlı.”

Guadalupe Bakiresi'nin bir tablosu, her gün 40 çalışanın bir arada yaşadığı bu koridorların ortasında asılı duruyor; bazıları onlarca yıldır, bazıları ise ancak bir yaşında. Aileden, çocuklardan, yemekten, evde ne yapacaklarından bahsediyorlar.

Sıkıntılı ve gülen bazıları, ülkede ve uluslararası alanda satılan ürünlerin süreçlerine katılmanın ne anlama geldiği konusunda Expansión ile konuşmayı kabul ediyor.

Eller çeviktir, ayakkabıları fırçalayan bolerolar gibi soldan sağa hareket ederler, fark şu ki burada, tesiste paketlenir, kapaklar konulur ve süreçlerin belirlenen gereksinimleri karşıladığını doğrularlar.

Mavi tulum, şapkalı botlar, kemerler, yüz maskeleri giyiyorlar, bazıları kask ve gözlük takıyor; kazaları önlemek için kıyafetlerin güvenlik standartlarına uygun olması gerekiyor.

“Burada çalışmayı seviyorum ama El Oso'nun ne olduğunu bilmiyordum ve bu kadar uzun süre dayanacağını da düşünmemiştim. Sıvı balmumunun kapağına etiket yapıştırmaya başladım, bana hatların nasıl çalıştırılacağını, nasıl paketleneceğini öğrettiler. Bir yıl içinde her şeyi öğrendim. Hiç sıkılmadım, yapmaktan en çok hoşlandığım şey kapları özel renklerle elle doldurmak” diyor 24 yıldır şirkete hizmet veren Julieta Álvarez.

Yarım yıldan biraz fazla bir süredir şirkette çalışan Nefertiti Fonseca, kutuların montajından sorumlu. Kendisi için en karmaşık şeyin makinelerin nasıl çalıştığını öğrenmek olduğunu söylüyor, özellikle de önceki işinin kültür yöneticisi olması nedeniyle.

“Tüm bunlarla, anlaşmayla yüzleşmek gibi. Daha önce ofiste çalışıyordum, şimdi tüm bunlarla yüzleşmek her şeyi yeniden öğrenmek anlamına geliyor.”

“Yağ ve sabun en karmaşık hatlardır, çünkü bunlar küçüktür ve çabuk yapılması gerekir,” diye gülüyor, yemek vaktini almak için izin istiyor ve gidiyor.

“Boleralı komşum sayesinde El Oso'da çalışıyorum”

İki aydır genel asistan olarak çalışan Sharon Castillo, makine çalıştırmak istediğini paylaşıyor. El Oso'ya katılmayı başardı çünkü komşusu onu oradaki boş pozisyonlar konusunda uyarmıştı.

36 yaşındaki kadın, “Bolerocu ve aynı zamanda ürünleri de satıyor, her yere gidiyor, yakınımda yaşıyor ve burada çalıştığımı zaten biliyor” diyor.

Yukarıya doğru uzanan saçları ve bal rengi gözleriyle üretim hatlarından birinde yürüttüğü faaliyete hız veriyor. “Çocukluğumdan beri El Oso ürünlerini tanıyorum. “Bu harika bir şey, sonunda bu şirkette çalışacağımı hiç düşünmezdim.”

Sharon, üzerinde Meksika bayrağının da bulunduğu şirket üniformasını gururla giydiğini garanti ediyor.

Ailenin annesi, El Oso'da da sattıkları, gravürü ek bir tedarikçiyle yapılan kişiye özel bolero kutusunu alacağını öngörüyor.

Meksika'da kutup ayısıyla olan yakınlığımız daha çok onun özellikleriyle bağlantılı, çünkü temiz kalmayı sevmesi de bunlardan biri. Belki de Don Prisciliano, Meksika ayakkabılarının nasıl görüneceğini hayal etmişti.

Buna ek olarak, kürkleri kutup ortamlarına o kadar iyi uyum sağlamıştır ki, ister tenis ayakkabıları ister erkek ayakkabıları olsun, ayakkabıların temizlenmesine yardımcı olan binlerce çift halinde kamufle edilen ürünler işe yaradığından bazen bir kar yığınıyla karıştırılabilir. sahiplerinin talep ettiği kilometre.