Eric Adams için Beklenmedik Göçmen Akını Büyük Bir Testi Ortaya Çıkarıyor

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Belediye Başkanı Eric Adams, Teksas’tan New York’a gelen göçmen akınına yanıt vermeye çalışırken, her adımda direnişle karşılaştı.

Bronx’taki bir plajı su bastıktan sonra göçmenler için bir çadır barınağı taşımak zorunda kaldı. Staten Island’daki bir yolcu gemisine göçmen yerleştirmek istediği için eleştirildi. Gelen göçmenlerin “şehrimize saldırı” olduğunu ve ekonomik toparlanmasını “zedelediğini” söylediği için ateş açtı.

Ve belediye başkanı, yasama meslektaşlarının arkasını kollayacağına dair zayıf bir umut taşıyorsa, bazı eyalet ve şehir milletvekillerinin “Çadır Şehir Yok” yazılı tabelaların önünde durduğu Belediye Binası dışındaki yakın tarihli bir protesto sırasında çabucak yok oldu.

Brooklyn’den sol eğilimli eyalet senatörü Jabari Brisport, “Bu bir politika başarısızlığı, hayal gücü ve liderliğin başarısızlığıdır” dedi.

Bay Adams zor durumda. New York’u hâlâ sığınak bir şehir, göçmenlerin “Amerikan rüyasını takip edecekleri” bir yer olarak görüyor. Ancak bu vizyon, Başkan Biden’in göçmenlik politikasına karşı çıkarak birkaç ay içinde 20.000’den fazla göçmenin New York’a gelmesine katkıda bulunan Cumhuriyetçi liderler tarafından gölgelendi.

Akın, yoksullar için barınak ve barınak eksikliğini daha da kötüleştirdi ve Bay Adams’ı bir şekilde başkalarının insafına bıraktı: Teksas’taki yetkililerden otobüsler dolusu göçmen göndermeyi durdurmalarını istedi, Başkan Biden’dan acil mali yardım istedi ve Vali Kathy Hochul ve hatta federal yetkilileri sınırdaki göçmen akışını azaltmaya çağırdı.

Fordham Üniversitesi’nde siyaset bilimi doçenti olan Christina Greer, “Eric Adams gibi Demokratların Cumhuriyetçiler gibi ses çıkardığı bir andayız” dedi.

Bay Adams, Ocak ayında göreve başladığında, kendisine hemen zorlu zorluklar miras kaldı: Salgın sırasında şiddet suçları arttı ve ekonomi bir dalışa geçti. Belediye başkanı, çabalarının ve mesajlarının çoğunu bu konulara odakladı, hatta şehrin gece hayatından zevk alma eğilimini ekonomiyi canlandırma yolu olarak belirledi.

Ancak Bay Adams göçmen akınıyla uğraşırken daha az çevikti, belki de bir takım tartışmalar yüzünden idaresi tehlikeye girdi. Sosyal hizmetler komiseri Gary Jenkins, göçmenlerin yaz boyunca bir alım merkezinde bir gece kaldıklarında kentin barınma hakkı yasası ihlallerini gizlemeye çalışıp çalışmadığı konusunda soruşturma altında.

Son aylarda New York’a 20.000’den fazla göçmen geldi. Kredi… New York Times için Dave Sanders

Ve geçen ay, göçmen bir anne Queens’teki bir sığınakta intihar ederek öldü ve şehrin, savunmasız bir nüfusun zorlu bir yolculuktan kurtulmasına yardımcı olmak için yeterince şey yapıp yapmadığına dair endişeleri artırdı.

Bay Adams, göçmen seline ev bulmak için acele ettiği ve otellerde 45’ten fazla acil durum barınağı açtığı için biraz övgü aldı.

Ancak akın, yönetiminin hızlı hareket eden bir krize yanıt vermek için yetersiz donanıma sahip olabileceğine dair artan bir endişeyi de vurguladı. Eleştirmenler, belediye başkanını daha uygun fiyatlı konutlar oluşturmak için hızlı hareket etmemekle, şehir yönetimindeki personel sıkıntısının daha da kötüleştirdiği bir sorunla ve Randalls Adası’ndaki yetişkinler için yeni çadır barınağına karşı çıkan Kent Konseyi liderleri de dahil olmak üzere paydaşlarla koordinasyonda başarısız olmakla suçladılar. .

Sağlık ve insan hizmetlerinden sorumlu belediye başkan yardımcısı Anne Williams-Isom, şehrin tepkisinden gurur duyduğunu söyledi: göçmenleri geldiklerinde karşılamak, onlar için konut bulmak ve çocukların okullara kaydolmasına yardımcı olmak.

Bir röportajda, “Herkes tüm bu yanlış adımların olduğunu söylüyor, ancak hiç kimse bizim en yeni New Yorklularımıza şefkat ve sevgiyle yaptığımız tüm iyi şeyleri görmüyor” dedi.

Protestocular belediye başkanının göçmenleri çadır barınaklarına yerleştirme planını eleştirdiler. Kredi… New York Times için Caitlin Ochs

Bayan Williams-Isom, her Perşembe sabahı 100’den fazla seçilmiş yetkiliyle bir güncelleme sağlamak ve geri bildirim almak için bir telefon görüşmesi yaptığını söyledi. Çadır barınağı, yatakları birbirine çok yakın yerleştirdiği için eleştirildi, ancak yetkililerin göçmenleri diğer yataklara yerleştirdiğini söyledi.

“İnsanların üst üste uyuduğu fikri doğru değil” dedi.

Belediye başkanının sözcüsü Fabien Levy, Bay Adams’ın baskısının işe yaradığını çünkü Başkan Biden’ın Bay Adams’ın olağanüstü hal ilan eden konuşmasından birkaç gün sonra sınırdaki göçmenlik politikasını değiştirdiğini kaydetti.

Ancak eleştirmenler, şehrin daha fazlasını yapabileceğini söyledi. 250 mülteci aileyi barındıran kadın ve çocuklar için bir sığınma evi ağı olan WIN’in eski Kent Konseyi sözcüsü ve CEO’su Christine Quinn, “Bazı iyi şeyler yaptıklarını ve kalplerinin doğru yerde olduğunu düşünüyorum” dedi. . Ama bence kendi mali kaynaklarıyla ve kabadayı kürsüleriyle yapabilecekleri daha çok şey var.”

Kriz kötüleştikçe, Bay Jenkins, belediye başkanının olağanüstü hal ilan etmek için yaptığı son basın toplantısını atlayarak büyük ölçüde kamuoyundan kayboldu; belediye başkanı, Bay Jenkins’in o gün bir “aile krizi” yaşadığını söyledi. Ancak Bay Jenkins, yeni çadır barınağı turunu ve evsizler kriziyle ilgili bir Kent Konseyi gözetim oturumunu da kaçırdı.

Randalls Adası’nda bekar erkeklerin barındığı bir çadır barınağı. Kredi… The New York Times için Sarah Blesener

Gözetim duruşmasında yokluğu, Konsey liderlerinin ve bazı evsizlerin Adams yönetiminin sorunu çözmek için kendileriyle birlikte çalışmadığı konusundaki hayal kırıklıklarının altını çizdi.

Temmuz ayında, Evsizler için Koalisyon’un bir lideri, Bay Jenkins’i bir e-postada durumun korkunç bir şekilde büyüdüğü konusunda uyardı ve barınaklarda yüzde 1’in altına düşen boşluk oranı ve engelli aileler için yalnızca 30 ünitelik hızla küçülen bir havuzdan bahsetti. çocuklar. Pandemi döneminden kalma bir tahliye moratoryumunun sona ermesi ve şehirde yüksek kiraların rekor seviyeye çıkmasıyla birlikte, birçok kişi evsiz nüfusun artmasını bekliyordu.

Koalisyonun politika direktörü Jacquelyn Simone, “Aileler için boşluk oranının çok düşük olduğunu ve marjlara çok yakın oynadıklarını işaretledik” dedi.

Şehrin Bronx’taki Orchard Plajı’nda, rüzgarlı, alçak bir yarımadada, neredeyse suyla çevrili ve toplu taşımadan uzak bir çadır barınağı yerleştirme kararı da kötü bir seçim olarak görüldü.

Bronx ilçe başkanı Vanessa Gibson, Bay Adams ve acil durum yönetim komiseri Zachary Iscol ile endişeleri hakkında konuştu ve genişleyen kapalı Kingsbridge Cephaneliği de dahil olmak üzere diğer alanları değerlendirmek için onlarla birlikte çalıştı. Şehir yetkililerinin 100.000 metrekarelik ve 1.000 kişiyi alabilecek büyük bir site istediğini söyledi.

Bayan Gibson, “Büyüklüğü, kapasitesi, alanı ve şehrin mülkiyetinde olması nedeniyle Orchard Beach ile ilerleme konusunda çok kararlıydılar” dedi. “Bunun elverişli olmadığını anlamalarına sevindim.”

Bayan Gibson ve diğerleri, Bay Adams’ı Orchard Plajı’ndaki sel endişeleri konusunda uyarmış olsalar da, belediye başkanı ancak inşaat başladıktan ve site bir yağmur fırtınası sırasında su bastıktan sonra bu fikri terk etti.

Yetkililer Salı günü yaptığı açıklamada, çadır barınağının Bronx’taki Orchard Plajı’ndan Manhattan’ın Doğu Nehri’ndeki Randalls Adası’na taşınmasının şehre en az 325.000 dolara mal olduğunu söyledi.

Şehir, 2.700 kadar göçmeni barındıracak bir yolcu gemisinde daha da fazla harcama yapabilir; Belediye başkanının personel şefi Frank Carone, iki yolcu gemisi operatörüyle görüşüyor.

Şehrin acil durum yönetim komiseri Zachary Iscol, Adams yönetiminin evsizler krizine verdiği yanıtta kilit rol oynadı. Kredi… The New York Times için Sarah Blesener

Boş otellerimiz var. Bu kriz anında öncelik verilmesi gereken sendikalı işçi otellerimiz var Konseyin Göç Komitesine başkanlık eden bir belediye meclisi üyesi olan Shahana Hanif dedi. “İnsanları teknelere bindirme fikri gerçekten insanlıktan çıkarıcı.”

Eleştirmenler ayrıca, uygun fiyatlı konut birimlerinin oluşturulmasına öncelik vermediği için Bay Adams’a saldırdı. En son belediye başkanının yönetimine göre, ana barınma sisteminin nüfusu Çarşamba günü 63.578 ile rekor bir yüksekliğe ulaşırken, kentin uygun fiyatlı konut üretimi Haziran ayında sona eren mali yılda yüzde 45 azalarak sadece 16.000 adede geriledi. bildiri.

Avukatlar, belediye başkanının bir ara çözüm benimsemesini önerdiler: sığınma talebinde bulunan göçmenlere yönelik bir konut kuponu programını genişletmek ve bir konut kuponu kullanılmadan önce 90 günlük bir sığınma evinde kalmayı gerektiren kuralı ortadan kaldırmak.

Bence iyi bir krizin boşa gitmesine izin vermeyin diyen Churchill’di,” dedi Bayan Quinn. “Aslında evsiz aileleri onaylayacak ve canlandıracak ve evsiz aile krizini sona erdirmeye ve mültecilere yardım etmeye yardımcı olacak değişiklikler yapabiliriz.”

Bay Adams bunun yerine evsizlere barınak sağlama kurallarını değiştirmeye ve şehrin evsiz New Yorklulara ve göçmenlere farklı davranmasına izin vermeye zorlayarak evsiz savunucuları ve Meşru Yardım Derneği gibi grupları hayal kırıklığına uğrattı.

Kanunî Yardım Cemiyeti’nin kadrolu avukatı Joshua Goldfein, şehir yakın zamanda Midtown Manhattan’daki Row otelinde 200 aile için yeni bir insani yardım merkezi ilan ettiğinde, bunu net kurallar paylaşmadan yaptı, dedi. İki gün sonra, oradaki çocukların okullara nasıl bağlanacağı gibi hala cevapsız sorular bırakan 14 sayfalık bir kurallar listesi dağıtıldı.

Manhattan’daki Port Authority Otobüs Terminali’nde göçmenleri karşılamak için gönüllü olarak çalışan eski Manhattan ilçe başkanı Ruth Messinger, “Kalçadan çok sayıda ateş açıldı” dedi. “Sonuçlarını düşünmeden fikirden fikre sürükleniyorlar.”

Göçmenler, yaz boyunca şehir yasalarını ihlal ederek Manhattan’daki evsizler için bir şehir kabul merkezinde gece kaldı. Kredi… New York Times için Dave Sanders

Ancak birçok göçmen, şehrin desteği için minnettar. 4, 7 ve 10 yaşlarındaki üç çocuğuyla New York’a gelen Ekvadorlu 31 yaşındaki Veronica Castro, Perşembe günü Row Hotel’in dışında orada mutlu olduğunu söyledi.

Belediye başkanı için “Bu noktada, onun gerçekten iyi bir insan olduğunu düşünüyorum” dedi. “Şu anda bize çok yardımcı oluyor. Tanrı onu korusun.”

Bay Adams, zorlu koşullar altında elinden gelenin en iyisini yaptığını savundu. Şehrin umutsuzca federal yardıma ihtiyacı olduğunu söylüyor ve 100.000 göçmenin sonunda gelip şehre 1 milyar dolara mal olabileceğini tahmin ediyor.

Ancak belediye başkanı, savunma avukatı Arthur Aidala ile yakın tarihli bir radyo röportajında hatalar yaptığını kabul etti. Neredeyse her sabah Theodore Roosevelt’in eleştirmenlerle başa çıkmakla ilgili “The Man in the Arena” adlı bir konuşmasını okuduğunu söyledi.

Bay Adams, “Gerçek itibar, gerçekten arenada olan adama aittir – yüzü toz, ter ve kanla lekelenmiş,” dedi Bay Adams. “Ben arenadayım.”

“Bu şehir için en iyi çağrıları yapıyorum. Bazen bu çağrılar iyi gelmiyor ve tökezliyorsunuz ama kalkıyorsunuz ve ayarlamaları yapıyorsunuz.”

Andy Newman ve Brittany Kriegstein raporlamaya katkıda bulundu.