Eyaletin En Yüksek Yargıcı Üzerindeki Mücadele Bitti mi?

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Günaydın. Bugün perşembe. Albany’de bir ilki ve Vali Kathy Hochul’un ilk tam dönemine seçilmesine yardım etmelerinden iki aydan biraz daha uzun bir süre sonra Demokrat arkadaşları tarafından bir yenilgiye bakacağız. Aynı zamanda araç paylaşımlı sürücülerin neden mücadele ettiklerini söylediklerine de bakacağız.

Kredi… The New York Times için Cindy Schultz

Pekala, bu bir ilkti, ama belki de tam bir sürpriz değildi: Vali Kathy Hochul’un New York Eyaleti’nin en yüksek yargıcı olma seçimi, adli adaylara beğeni ya da olumsuzluk veren Eyalet Senatosu komitesi tarafından reddedildi.

Hochul’un Temyiz Mahkemesi baş yargıçlığına yükseltmek istediği eyalet temyiz yargıcı adayı Yargıç Hector LaSalle’e karşı oy 10’a karşı 9’du. sadece 11 hafta önce onu tam bir dönem için seçmek. Çarşamba günü, ilk kez bir valinin baş yargıç seçimini reddettiler.

Tüm havai fişeklere rağmen, oylama, Hochul tarafından Janet DiFiore’nin yerini alması için seçilen eski bir savcı olan ve birçok Demokratın mahkemenin muhafazakar dönüşü olarak gördükleri için küçümsediği LaSalle konusundaki kavganın sona erdiği anlamına gelmiyordu. DiFiore geçen yıl istifa etmişti.

Hochul, komite oylamasından sonra LaSalle’in yanında olmaya devam etti ve yaptığı açıklamada LaSalle’nin “neden bu rol için doğru kişi olduğunu tam olarak gösterdiğini” söyledi. Eyalet Senatosunun tamamını oylamaya zorlamak için yasal işlem yapılmasını dışlamadı. Bu, anayasal imalarla yüksek riskli bir siyasi hesaplaşmaya neden olabilir.

Oylama, tartışmalı bir duruşmanın ardından geldi. Albany’deki adaylık işlemleri genellikle ağır ilerliyor. Bu sefer değil. LaSalle, ele aldığı davaları sendika karşıtı ve kürtaj karşıtı olarak nitelendiren birkaç sendika, üreme hakları grubu ve toplum kuruluşu tarafından adaylığına karşı çıkıldıktan sonra zorlu bir savaşla karşı karşıya kaldı.

LaSalle, rakiplerinin onu olduğu gibi gösterdiği “kişiyi tanımadığını” söyleyerek bunu yalanladı.

Muhaliflerinin seçtiği kararların usule ilişkin sorulara dönüştüğünü ve meseleler hakkındaki görüşlerini yansıtması gerekmediğini savundu. “Emek hakkında konuştuğunda,” dedi bir noktada, “beni onlar büyüttü.” “Büyük işletmelerin, organize emeğin sesini soğutmak için davayı kullanmaması gerektiği konseptine tüm kalbiyle katıldığını” söyledi.

Ayrıca bir kadının kürtaj hizmetlerine olan inancını da doğruladı. Kızımın annesinden daha az hakkı olmasını istemiyorum” dedi.

Hava durumu

40’lı yılların ortalarından ortalarına kadar sıcaklıklar sabit kalacak şekilde yağmur bekleniyor. Akşam çoğunlukla yağmurlu olacak.

ALTERNATİF TARAFTA OTOPARK

Cumartesi (Ay Yeni Yıl Arifesi) tarihine kadar yürürlüktedir.

En son New York haberleri

Kredi… Hiroko Masuike/New York Times

Suç

• İnşaat komisyonu ve rüşvet planı: İki düzine inşaat yöneticisi, kendilerini ve 26 şirketi lüks binalar ve butik oteller inşa eden müteahhitlerden 5 milyon dolar çalmakla suçlayan rüşvet ve komisyon komplo suçlamalarıyla yüzleşmek için teslim oldu.

• Rikers Adası krizi: Üç düzeltme memuru, 2021’de Rikers Adası’ndaki bir mahkuma yapılan saldırıyı örtbas etmekle suçlandı.
Daha fazla yerel haber

• Silah kanunu: Yüksek Mahkeme, New York’taki ateşli silah satıcılarının, İkinci Değişiklik haklarını ihlal ettiğini söyledikleri yeni bir eyalet yasasının bazı bölümlerinin bloke edilmesi talebini geri çevirdi.

• Kamyon deposu soğukluğu:Harlem’deki pek çok yer yüksek katlı bir kompleks olarak tasavvur edildi, ancak yerel bir meclis üyesi protesto ettikten sonra, bir müteahhit bir kamyon deposu inşa etmek için harekete geçti.

• Hollanda Tüneli onarımları: Sandy Kasırgası’nın Hollanda Tüneli’ni 30 milyon galon su ile doldurmasından on yıldan fazla bir süre sonra, bir elden geçiriliyor. New Jersey’e bağlı kuzey tüpü, 2025’e kadar haftada altı gece kapalı olacak.

• Columbia Üniversitesi’nin yeni başkanı:London School of Economics’in başkanı Nemat Shafik, Columbia’yı yöneten ilk kadın olacak.
Araç paylaşımlı sürücüler mücadele ettiklerini söylüyor

Kredi… Todd Heisler/New York Times

Uber ve Lyft sürücüleri, özellikle şimdi güvendikleri bir zam alamadıkları için mücadele ettiklerini söylüyorlar. Geçen hafta, aynı zamanda, araç paylaşımlı arabaları ve taksileri düzenleyen şehrin Taksi ve Limuzin Komisyonu verilerinden, araç paylaşımlı yolcuların bahşiş konusunda nispeten cimri olduğunu da öğrendik.

Son haftalarda, sürücüler iki grev düzenledi ve müşterilerini Uber’i boykot etmeye çağırdı. Şirket, geçen ay taksi komisyonuna şoför zammını engellemek için dava açtı ve kazandı.

Meslektaşımız Ana Ley ile birlikte sürücüler için kazanç resmini rapor eden Winnie Hu’dan açıklamasını istedim.

Bu aslında sürücüler ve kazançları hakkında bir hikaye. Rakamlar nereden geliyor?

Taksi komisyonu, taksi sürücüleri ile Uber ve Lyft sürücüleri hakkında veri toplar.

Veri uzmanı olmayan bizler için, komisyon daha geçen hafta veri merkezine yeni bir arama özelliği koydu, böylece artık herkes taksi şoförlerinin Ocak 2011’e kadar uzanan herhangi bir ayda ne kadar kazandığını görebilir. sürücüler Şubat 2019’a kadar gider.

Kiralama endüstrisinin neredeyse pandemiden önceki haline geri döndüğünü belirtmekte fayda var. Uber ve Lyft taksilerden daha hızlı toparlandı, ancak son zamanlarda hepsi daha fazla yolculuk görüyor. Citywide, Uber ve Lyft, şehir verilerine göre 2019’un aynı ayı için 666.485 seyahatle karşılaştırıldığında geçen Eylül ayında ortalama 592.221 günlük seyahat sağladı. Sarı taksiler de toparlandı, ancak daha yavaş bir şekilde, aynı önceki dönemde 216.027 günlük yolculuktan 103.752’ye yükseldi.

Bu rakamlar ilginç çünkü araç paylaşımı endüstrisinin taksilerden daha hızlı toparlandığını gösteriyor. Ancak araç paylaşımlı sürücüler, toparlanmaya rağmen kendilerinin de hala mücadele ettiğini söylüyor.

Enflasyon sürücüler üzerinde daha fazla baskı yaratmadı mı? Sürücüler, daha yüksek ücretlerin Uber’e kendilerinden daha fazla fayda sağlayacağını söylemiyor mu?

Tıpkı enflasyonun kazançlarından daha büyük bir kesintiye uğradığını çünkü kendi arabalarının devalarını almak zorunda olduklarını söyledikleri gibi – yağ değişimleri, hatta arabaları temiz tutmak için araba yıkama. Her şey birikiyor ve masraflar arttığında baskıyı daha da fazla hissediyorlar.

2011’de araç paylaşımı başladığında, diğer yerlerde olduğu gibi burada da bazı sürücüler bunu yarı zamanlı bir iş olarak gördü. Ama New York’ta, bir işi geçime dönüştürmeye çalışan tam zamanlı şoförleriniz vardı. New York’ta yaşamanın ve çalışmanın pahalı olduğunu hepimiz biliyoruz ve araba sahibi olmak daha pahalı.

Şehrin uygulama servisleri için en az onun standartları yok mu?

Evet. Bu nedenle kazançlar 2018’den beri arttı. Belediye Meclisi bir yasa tasarısı çıkardı ve o zamandan beri taksi komisyonu sürücüler için asgarî hiss standardını yükseltti.

Sürücüler eskisinden çok daha fazlasını kazanıyor. Soru şu ki, yaşamak için yeterli mi? Bazı Uber ve Lyft sürücülerinin pandemiden önce bile öğrendiği şey, öyle olmadığıydı. Bu yüzden birçoğu ağır bir şekilde borca girdi veya kirasını geciktirdi veya bakkaliye tıslamak için mücadele ediyor.

Çok fazla kiralık sürücü var mı, bu da hiçbirinin düzgün bir yaşam sürmediği anlamına mı geliyor?

Bazı ulaşım uzmanları, New York’ta çok fazla sürücü olduğunu ve sürücülerin daha fazla yolculuk yapmak istedikleri için işin çok ince olduğunu söylüyor.

Taksi komisyonu, hem taksi hem de ortak araç kullanabilen lisanslı kiralık sürücü sayısının pandemiden önce 204.000 iken şu anda 173.000’e düştüğüne dikkat çekiyor. Araç sayısı da azaldı.

1960’ların sonlarında ve 1970’lerin başlarında taksi şoförlüğü yapan bir ulaşım danışmanı olan Samuel Schwartz, şehrin taksi sayısını sınırlayan bir madalyon sistemi kurmasından önce, taksi endüstrisinin 1930’larda benzer bir sürücü ve araba fazlası ile karşılaştığını söyledi. “Sokakta çok fazla araba olması, mutfakta çok fazla aşçı olması gibidir,” dedi bana. “Herkes birbirine çarpıyor.”

Peki ya Uber ve Lyft’e geçiş yapan taksiciler? Ne yapıyorlar?

Geçiş yapan ve şimdi karardan pişman olan birkaç eski taksi şoföründen haber aldık. Uber ve Lyft için araba kullanmak üzere yeni arabalara yatırım yaptılar ve aldıkları kredilerden hala binlerce borçlular.

Taksi sektörü iyi gidiyor gibi değil. Taksi sektörü de zor durumda. Ancak bazı sürücüler Uber ve Lyft’e atlayarak taksi sektörünün zorluklarından kurtulduklarını düşündüler.

BÜYÜKŞEHİR günlüğü

Anlatımlı ses

Sevgili günlük:

Geçen yaz bir gün pencereler açık olarak evden çalışırken, ilk kez görüştüğüm iş arkadaşım Paul ile Zoom toplantısı yapıyordum.

Manhattan’da yaşıyorum ama şirketim Boston’da bulunuyor, bu yüzden iş arkadaşlarımın çoğu orada yaşıyor.

Paul de evden çalışıyor gibi görünüyordu ve toplantının ortasında, arka planda bir ambulans sireninin belli edici sesini duydum.

“New York’ta mısın?” Diye sordum.

“Evet,” dedi. Chelsea. New York’un neresindesin?”

“Washington Heights,” dedim. “Nasıl bildin?”

“Bay Softee kamyon sesini duydum.”

— Tom Ziegler

Agnes Lee’nin çizdiği.
Başvuruları buraya gönderin ve Büyükşehir Günlüğü’nün devamını buradan okuyun .

Burada bir araya gelebildiğimize sevindim. Yarın görüşürüz. — JB

PS İşte bugünün Kısa Bulmaca ve Heceleme yarışması . Tüm bulmacalarımızı burada bulabilirsiniz. .

Melissa Guerrero, Luis Ferré-Sadurní, Jesse McKinley, Steven Moity ve Ed Shanahan, New York Today’e katkıda bulundu. Ekibe [email protected] adresinden ulaşabilirsiniz.

.