Fare Katilinin Belediye Başkanı Adams’a Bazı Tavsiyeleri Var

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Günaydın. Bugün cuma. Belediye Başkanı Eric Adams’ın konut faresi sorunu var. Haşere kontrol işinde 40 yıldan fazla zaman geçirmiş birinin belediye başkanına ne yapmasını tavsiye edeceğini duyacağız.

Eric Adams, 2019’da Brooklyn ilçe başkanıyken, farelerin ne kadar hızlı üreyebileceğini gösteren bir grafikle. Kredi… Angela Weiss/Agence France-Presse — Getty Images

Resmi sıfatıyla farelere savaş açan Belediye Başkanı Eric Adams, Brooklyn’in Bedford-Stuyvesant bölümünde sahibi olduğu dört birimlik kürek evinde fareleri kontrol edemediği için bir kez daha para cezasına çarptırıldı.

En son celpler, belediye başkanının önceki celplere itiraz etmesinden bir gün sonra, 7 Aralık’ta yayınlandı ve 1.200 dolara varan para cezaları içeriyor. Belediye başkanı çarşamba günü kentte fare sorunu olduğunu kabul etmesine rağmen alıntılarla yeniden mücadele edeceğini söyledi. “Yani, kimi kandırıyoruz?” dedi.

Belediye başkanının fare sorunu, meslektaşım Dana Rubinstein’ın ifadesiyle Çarşamba günü “başka bir saçmalık düzeyine” ulaştı. Geçen yıl belediye başkanlığı seçimlerinde Adams’a yenilen Guardian Angels’ın kurucusu Curtis Sliwa, belediye başkanının sıra evinin önüne çıktı. Sliwa, karısıyla birlikte yaşadığı 16 kediden ikisini getirdi, ölü bir fareyi gösterdi ve belediye başkanına bir kedi kolonisi kurmayı teklif etti.

Belediye başkanı farklı bir tavsiye isteyip istemediğini merak ettim. Fare istilasını kontrol altına almak için ürünler geliştiren ve dağıtan bir şirket olan Lipatech’te yönetici olan John Murphy’nin bazı fikirleri vardı. Geçen yıl New York Pest Expo’da ve “Tarzla Ciddi Kemirgen Yönetimi” adlı daha önceki bir çalıştayda yer aldı. Görevi, diğer lisanslı pestisit uygulayıcılarını eğitmek ve kemirgen sorunları konusunda belediyelerle birlikte çalışmaktır.

Peki belediye başkanına ne diyeceksiniz?

Sayın Başkan, sorununuz halledilebilir. Yaşadığınız bu durumu yönetmek için yapılabilecek eylem var.

İlk soru, Sayın Başkan, fareleriniz nereden geliyor? Dışkı mıydı? Yuvalama malzemesi miydi?

Sayın Belediye Başkanı, Brooklyn’deki nüfus yoğunluğundan dolayı rastgele bir fare olabilir. Üç ev ötedeki rastgele bir sıçan veya bir sonraki blokta bir inşaat alanı olabilir. Neden seni alıntılıyorlar? İhlalin nasıl okunduğunu bilmiyorum.

Ve belediye başkanına cezayı veren müfettiş olsaydım, sorardım, dışarıda kanıt var mı yoksa gerçekten içeri girdiniz mi? Dışarıdaysa, fareler kanalizasyon hattından mı geliyor yoksa bir komşunun mülkünde mi koşuyorlar? Burada mı yuva yapıyorlar? Sadece geçiyorlar mı yoksa bu evin önünde çok fazla çöp mü var? Belki de çöp başka bir yerden gelen fareleri kendine çekiyordur.

Yani, Sayın Belediye Başkanı, burada bir fare, orada bir fare. En iyi tavsiye, lisanslı bir profesyoneli aramaktır. Durumu değerlendirmelerine izin verin ve bir haşere kontrol uygulayıcısının en iyi yaptığı şeyi yapmalarına izin verin: Elverişli koşullar arayın ve size evinizin ve bloğunuzun nasıl göründüğünün bir özetini verin.

Belediye başkanı, fareleri azaltma çabalarına 7.000 dolar harcadığını söylüyor. Ona ne söylerdin?

Kusura bakmayın sayın Belediye Başkanı, ne için tısladınız? Birinin konutta dışlama çalışması yapmasını, yani eski bir binadaki delikleri falan kapatmasını mı istediniz? Bir kişinin bir değerlendirme yapmasını ve mülke farelerin gelmesini ve mülkü istila etmesini önlemek için kemirgen kontrol araçlarından koruyucu bir bariyer koymasını istediniz mi?

Sırf binanıza fareler girmesin diye binanızı korumak için onlara para mı ödüyorsunuz? Belki de daha kapsamlı bir program oluşturacak birine ihtiyacınız var, komşulara bakıp “Neden fareler buraya gelmeye devam ediyor ve ben sürekli ihlaller alıyorum?”

Yedi bin dolar çok para. İçeri girip binayı sağlamlaştırdılarsa, böylece içeri giremezsiniz, buna saygı duyarım ama dışarıda başka neler oluyor? Tekrarlayan bir sorun olduğu için kapsamlı bir yaklaşıma sahip olmanız gerekir.

Eğer istila yan binadan geliyorsa, belediye başkanı ne yapabilir? Komşuyla sohbet ettin mi?

Evet Sayın Başkan, sorun komşunuz diyebilirim.

Şimdi bu ev sahibi bunu kendisi mi yapıyor yoksa bir profesyonel mi çağırıyor? Bir profesyonel çağırırlarsa, evet, ceplerinden tıslayacaklar, ancak gelip bir program kuran ve bu nüfusu kontrol eden bir şirket bulabilirler.

Komşu fare kapanı kullanmak isteyebilir. Ama belki de sebebi farelerin kaldırımın altında yaşaması ve kaldırımda çatlaklar olması ve ardından çöp konteynırlarının olmasıdır. Belki komşu çöp torbalarını dışarı atıyor ve fareler çöp torbalarını yiyor.

Peki, yine evvel, fareler nereden geliyor?

İhlal edilen birinin yan komşusu bir hırdavatçıdan kemirgen ilacı satın alamaz mı?

Yapabilirlerdi, ancak muhtemelen etiket yönergelerine karşı uygularlardı. Sıçan sorununu kontrol etmek için ihtiyaçların ne olduğunu değerlendirebilecek ve bir özet sağlayabilecek lisanslı bir profesyonel haşere kontrol şirketi getirmeyi tercih ederim.

Ortalama bir ev sahibi etiketi okumaz. Burada ev sahibine saygısızlık ediyorum, ancak çoğu zaman ev sahiplerinin kemirgen ilacı uygulama şekli, etiketin size söylediğinin tam tersidir. Etiket, kurcalamaya dayanıklı bir yem istasyonunda olmadığı sürece bu yemi dışarıda kullanamayacağınızı söylüyor. Binanın etrafına yem atmayacaksın.

Bir ev sahibi bunu okumayabilir ve ‘Yemi çöp kovalarımın etrafına gevşek bir şekilde koyacağım’ diyebilir. Bunu yapamazsın. Yem istasyonunu başınızın üzerine kaldırıp yemi sallayamamanız için sabitlenmesi ve sabitlenmesi gerekir. Bir ev sahibi bunun farkında mı? Bir ev sahibi bunu düşünür mü?

Başkan Adams’ın bunu bildiğini düşünüyor musun?

Sayın Belediye Başkanı’nın emrinde çalışan bir grup insan var. Sorularına cevap verecek insanlar var. Ama beni arayabilir. Brooklyn’e gidersem belki EZ Pass’ımı tıslayabilirdi. Ama kedilerle gelmeyeceğim, bu mühlet için.

Hava durumu

1 pm’den önce yağmur ve 40’ların ortalarına yakın sıcaklıklar bekleniyor. Akşam parçalı bulutlu, sıcaklık 30’ların ortalarında.

ALTERNATİF TARAFTA OTOPARK

Bugün askıya alındı (Üç Kral Günü).

En son New York haberleri

Kredi… The New York Times için Cindy Schultz

Siyaset

• Albany’de ikamet soruları: Bir Brooklyn bölgesini temsil eden yeni seçilmiş bir Cumhuriyetçi olan Lester Chang, o bölgede mi yoksa Manhattan’da mı yaşadığına dair sorularla karşı karşıyadır.

• Adams, de Blasio yardımcılarının eleştirilerini reddediyor: Belediye başkanı sorulmadan, yedi dakikalık bir tiradda, önceki yönetimde görev yapan yetkililerin politikalarına yönelik eleştirilerinden duyduğu hayal kırıklığını dile getirdi.
Daha fazla yerel haber

• Connecticut milletvekili öldü : Middletown Eyalet Temsilcisi Quentin Williams, Perşembe günü erken saatlerde ters yönde giden bir otoyol kazasında hayatını kaybeden iki kişiden biriydi. Williams, yeni dönemi başlatmak için bir açılış balosundan eve dönüyordu.

• kripto bankası: New York başsavcısı Letitia James, çöken kripto para bankası Celsius Network’ün kurucusunu yüz binlerce yatırımcıyı dolandırmak için bir plan yapmakla suçlayarak dava açtı.

• Ne kadar sıcak oldu: Yeni yıla sadece birkaç gün kala, Central Park 66 dereceye ulaştı, bu 1950’den beri 4 Ocak’ta görülmemiş bir yükseklik.
BÜYÜKŞEHİR günlüğü

hızlı geri dönüş

Sevgili günlük:

Yukarı Batı Yakası’ndaki bir toplantıdan soğuk bir kış akşamı çıktım ve evime giden otobüse yetişmek için hızla aşağı indim. O zamanlar içinde gümüş simler olan örgü bir şapka takıyordum.

Muhtemelen 20’li yaşlarının sonunda olan bir grup adam bir bardan çıktı.

İçlerinden biri alaycı ama iyi huylu bir şekilde, “Güzel çizgi,” diye bağırdı.

Bir an bile düşünmeden ergenliğime geri döndüm.

“Güzel yüz,” diye bağırdım.

Otobüs durağına vardığımda, onun ve arkadaşlarının uzaktan gülüştüğünü duyabiliyordum.

— Irene Biggs

Agnes Lee’nin çizdiği.
Başvuruları buraya gönderin ve Büyükşehir Günlüğü’nün devamını buradan okuyun .

Burada bir araya gelebildiğimize sevindim. Pazartesi görüşürüz. — JB

PS İşte bugünün Kısa Bulmaca ve Heceleme yarışması . Tüm bulmacalarımızı burada bulabilirsiniz. .

Melissa Guerrero ve Ed Shanahan, New York Today’e katkıda bulundu. Ekibe [email protected] adresinden ulaşabilirsiniz.

.