Gecikmiş ve Endişeli

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Günaydın. Bugün Salı. Dairelerinden atılacaklarından endişe eden toplu konutlardaki kiracılara bakacağız.

Kredi… The New York Times için Juan Arredondo

Birkaç hafta önce, New York Şehri Konut İdaresi veya NYCHA, eyalet sakinlerine e-posta göndererek, devletin tahliye moratoryumunun süresi dolduktan sonra “ödeme yapılmayan tahliye işlemlerini yeniden başlatmayı” planladığı konusunda uyarıda bulundu.

Önemli sayıda NYCHA hanesi kira borcuna sahiptir. Kasım 2021’de 68.000 kiracı – New York City’deki toplu konutlardaki hanelerin kabaca yüzde 42’si – kiranın gerisindeydi. Bu, birçok kiracının işine mal olan pandemiden önce Kasım 2019’da yüzde 35’e yükseldi.

E-posta, ajansın geçmiş uygulamalarının anılarıyla birlikte kiracıları korkuttu. Konut Verileri Koalisyonu ve Danışmanlık Hakkı Koalisyonu tarafından toplanan mahkeme verilerine göre, 2016 ve 2018 yılları arasında NYCHA kiracılarına karşı yılda 40.000’den fazla tahliye davası açıldı. New York, 15 Ocak’ta sona ermeden önce, gelirleri kuruduğunda kiracılar için bir can simidi olan tahliye moratoryumunu defalarca uzattı.

Şimdi, Omicron kaynaklı enfeksiyonlar azaldıkça şehir temellerini bulmakta zorlanıyorken, konut yetkilisi yetkilileri çok sayıda dava açmanın mahkemeleri bunaltabileceğini kabul ediyor. NYCHA yetkilileri, pandemi öncesinde önemli miktarda geri kira borcu olan yaklaşık 2.600 haneye odaklanacaklarını söyledi – toplamda yaklaşık 50 milyon dolar veya her biri yaklaşık 19.000 dolar.

NYCHA’nın genel danışmanı Lisa Bova-Hiatt bir röportajda, “Son çare olarak tahliyeleri takip ettiğimizden emin olmak istiyoruz” dedi.

[‘Korkuyorum’: New York Toplu Konutlarında Binlerce Kira Geride Kaldı]

New York City’nin toplu konut sistemi, 350.000 sakiniyle ulusun en büyüğüdür – Pittsburgh, St. Louis veya Orlando nüfusundan daha fazla. Ve NYCHA gelişmeleri, en düşük gelirli New Yorkluların çoğuna ev sahipliği yapıyor. Ortalama NYCHA hane halkı, şehir genelindeki ortalama 64.000 $ ile karşılaştırıldığında yılda 16.956 $ kazanıyor. NYCHA’nın genellikle bir kiracının gelirinin yüzde 30’u ile sınırlandırılan ortalama aylık kirası, 389 dolar veya şehir genelindeki medyanın yaklaşık yüzde 73 altındadır.

Ödenmeyen kira acente için bir yüktür. Yıllarca süren kötü yönetimin yanı sıra federal hükümetin onlarca yıllık yatırımını azaltan NYCHA, günlük operasyonlara harcadığı paranın yaklaşık dörtte biri için kiraya güveniyor. 2019’da 1 milyar dolardan fazla kira toplayan ajans, 2020’de 964 milyon dolar ve 2021’de sadece 898 milyon dolar topladı.

NYCHA’nın başkanı ve CEO’su Greg Russ, ajansın bunu nasıl telafi edeceğini bilmediğini, ancak açığı “kapatmanın” bir yolunu bulabileceği konusunda ısrar etti.

NYCHA, Başkan Biden’ın 2,2 trilyon dolarlık harcama faturasından milyarlarca dolar talep etmeyi umuyordu, ancak Kongre’de durdu. Vali Kathy Hochul ve Belediye Başkanı Eric Adams, NYCHA için herhangi bir yeni harcama planı açıklamadı.

Bu, kiracıları belirsiz bir gelecekle karşı karşıya bıraktı.

Brooklyn’de NYCHA’nın Red Hook Houses geliştirme bölümünde yaşayan bir koruyucu aile kurumunda yönetici asistanı olan Eileen Dominick, “Tahliye edilmekten korkuyorum” dedi. Ayda 900 dolarlık dairesine 3.000 dolardan fazla borcu olduğunu söylüyor. “Bugün pazarla bir daireye param yetmezdi.”

NYCHA sakinlerinin devletin 2.1 milyar dolarlık kira yardım programına kaydolmaya çalıştıklarında karşılaştıkları barikat, endişesini artırıyor ve bu da insanları yardım hattının sonuna doğru sübvansiyonlu konutlara yerleştiriyor.

Dominick, yaklaşık 105 milyon dolarlık yardım için başvuran 28.000 NYCHA kiracısından biriydi.

Ancak tüm para harcandı veya konuşuldu. Toplu konut kiracıları için kalan olup olmadığı belli değil.

Dominick, “Böyle havada olmanın adil olduğunu düşünmüyorum” dedi.

<saat/>

Hava Durumu

40’lı yılların ortalarında kuvvetli rüzgar ve sıcaklıklarla çoğunlukla güneşli bir gün bekleyin. Akşam, sıcaklıkların 30’a düşmesiyle çoğunlukla açık olacak.

alternatif park yeri

Cumartesi (Lincoln’ün Doğum Günü) tarihine kadar yürürlüktedir.

<saat/>

Balık yiyen belediye başkanı kabul ediyor: Kesinlikle vegan değil

Belediye Başkanı Eric Adams, geçen yılki kampanya sırasında salata, pancar, mercimek ve yeşil smoothie’lerden bahsetmiş, bitki bazlı diyetinden bahsetmişti. Görevdeki ilk ayında, şehrin devlet okulları için yeni bir “Vegan Cuma” programını duyurdu.

Ancak Pazartesi günü kendisinin “kusurlu” olduğunu ve her zaman katı bir vegan diyeti izlemediğini kabul etti.

Kabul, Cumartesi günü Politico’nun Midtown Manhattan’daki bir İtalyan restoranı olan Osteria La Baia’da düzenli olarak balık yediğini bildirmesinin ardından geldi. Belediye başkanının sözcüsü Maxwell Young, Politico’ya Adams’ın balık yediğini yalanladı.

Adams Pazartesi günü yaptığı açıklamada, New Yorkluların “gürültüyü görmezden gelmesi” ve “yemek polisi” – onu restoranlarda takip eden muhabirler olduğunu söyledi. Sürekli diyetiyle ilgili sorular sorulmasından rahatsız görünüyordu.

“Ne yediğime dair soruları olanlar, 18 yaşın üzerindeyim ve kendime nasıl bakacağımı biliyorum” dedi. “Fark etmediyseniz, geçmiş yılların fotoğraflarına bakın, sonra şimdiki fotoğraflara bakın. Takım elbiselerimi sekiz yıl öncesine göre çok daha iyi giyiyorum.”

<saat/>

Bir sığınak işletmecisi, bir rüşvet planında suçunu kabul ediyor

New York’taki evsiz barınaklarının en büyük operatörlerinden birinin eski CEO’su, şehirdeki evsizliğin rekor sayılara ulaşmasıyla birlikte yıllarca devam eden bir düzende müteahhitlerden yüz binlerce dolar rüşvet almaktan suçlu bulundu.

Yürütme, Victor Rivera, mahkeme belgelerine göre federal hükümete 1,2 milyon dolar kaybetmeyi kabul etti. Savunma, bir New York Times soruşturmasının, yönettiği kar amacı gütmeyen kuruluş Bronx Ebeveyn Konut Ağı’nda cinsel suistimal ve mali suistimal iddialarını ortaya çıkarmasından sonra geldi. 2017’den bu yana sığınma evlerini işletmek için 274 milyon dolardan fazla şehir finansmanı aldı.

<saat/>

En son Metro haberleri

• Brooklyn’de çökmek üzere olan bir binada çıkan yangına 130’dan fazla itfaiyeci müdahale etti. Ciddi yaralanma bildirilmedi.

• “Cehennem Haftası” olarak bilinen, birkaç günlük zorlu Navy SEAL eğitimini tamamladıktan sonra, Manalapan, N.J.’den bir aday olan Kyle Mullen öldü. Bir diğeri hastaneye kaldırıldı.
<saat/>

Sokaklar kalmalı mı?

Kredi… The New York Times için John Taggart

Koronavirüs pandemisi restoranları kaldırımlara ve sokaklara taşıdı. Orada kalmalılar mı?

NYC Belediye Başkanı Eric Adams’ın Yeni Yönetimi

<saat/>

Kart 1 / 8

Okullar Rektörü: David Banks. Herkese açık bir erkek okulları ağı oluşturduktan sonra öne çıkan New York City eğitimcisi, pandemiden çıkmak için mücadele ederken ülkenin en büyük devlet okulu sisteminde liderliği alıyor.

Polis Komiseri: Keechant Sewell. Nassau İlçesi dedektif şefi, New York şehrinin ilk kadın polis komiseri olur ve Amerikan polis teşkilatına duyulan güven krizi ve şiddetteki rahatsız edici bir yükselişin ortasında ülkenin en büyük polis teşkilatını devralır.

İslah Departmanı Komiseri: Louis Molina. Eski N.Y.P.D. Las Vegas kamu güvenliği departmanının şefi olan memur, şehrin güç durumdaki Düzeltme Departmanına liderlik etmek ve sorunlu Rikers Island hapishane kompleksinde düzeni sağlamakla görevlendirilmiştir.

Baş Danışman: Brendan McGuire. Bir hukuk firmasının beyaz yakalı ofisinde ortak olarak görev yaptıktan sonra, eski federal savcı, belediye başkanına Belediye Binası, idari personel ve idari konularla ilgili yasal konularda tavsiyelerde bulunmak üzere kamu sektörüne geri döner.

Ulaştırma Komiseri: Ydanis Rodriguez. Manhattan belediyesi üyesi, Bay Adams’ın güvenilir bir müttefikidir. Bay Rodriguez yeni rolünde büyük zorluklarla karşılaşacak: 2021’de şehirdeki trafik ölümleri, kısmen hız ve dikkatsiz sürüş nedeniyle 2013’ten bu yana en yüksek düzeyine ulaştı.

Sağlık Komiseri: Dr. Ashwin Vasan. Dr. Mevcut komisyon üyesi Dave A. Chokshi, şehrin pandemi müdahalesine süreklilik sağlama rolünde kalıyor. Mart ayı ortasında, bir akıl sağlığı ve halk sağlığı yardım kuruluşunun başkanı olan Dr. Vasan görevi devralacak.

Belediye başkan yardımcıları. Adams, Lorraine Grillo da dahil olmak üzere beş kadını belediye başkan yardımcısı olarak atadı. Philip Banks III, eski bir N.Y.P.D. 2014 yılında federal soruşturma altındayken istifa eden şef, daha sonra kamu güvenliğinden sorumlu belediye başkan yardımcısı olarak atandığını duyurdu.

Belediye başkanlığı güvenliğinden sorumlu yönetici: Bernard Adams. Kayırmacılık endişeleri arasında, Belediye Başkanı Adams’ın emekli bir polis çavuşu olan erkek kardeşi, başlangıçta polis komiser yardımcısı seçildikten sonra belediye başkanlığı güvenliğini denetleyecek.

Bu soru, bugün kaldırım ve karayolu kafelerinin kalıcı hale getirilmesiyle ilgili bir Kent Konseyi komitesinin üzerinde duracak. Şehir, pandemi kapanmadan ve restoranların çoğu tamamen kapanmadan önce 340.000 kişiyi istihdam eden harap olmuş bir endüstriyi kurtarmak için bir acil durum önlemi olarak barların ve restoranların kaldırımlara ve sokaklara kurulmasına izin verdi.

Belediye Başkanı Eric Adams Pazar günü bir sözcü tarafından aktarılan bir açıklamada “Bu programı kalıcı kılmak çok önemli” dedi. Ancak, “herkes için işe yarayan net yönergelerle bu mevzuatı doğru bir şekilde almanın” önemli olduğunu da sözlerine ekledi.

Restoran ve barları temsil eden bir ticaret grubu olan New York City Hospitality Alliance, açık hava tesislerini kalıcı hale getirmek için baskı yaptı. Pazar günü, ittifakın genel müdürü Andrew Rigie, Bronx’taki Arthur Bulvarı’ndaki ünlü bir İtalyan restoranı olan Mario’s’ta bir toplantıdan sonra belediye başkanının bir fotoğrafını tweetledi.

Kent Konseyi duruşması, şehre karşı açılan bir davanın Manhattan’daki Eyalet Yüksek Mahkemesi’nden geçmesiyle geliyor. Geçen hafta, Yargıç Frank Nervo, şehrin davayı reddetme hareketini reddetti. Cue-Up olarak bilinen koalisyonun üye gruplarından West Village Sakinleri Derneklerinden Leslie Clark, “Başından beri, bunun kadar büyük bir programın çevresel etkisine yakından bakmak istedik” dedi. Belediye aleyhine açılan davadaki 22 davacıdan biri.

Üniformalı İtfaiyeciler Derneği başkanı Andrew Ansbro’dan destek aldılar. “Bu işler kalıcı hale gelirse, bir motor şirketinin veya bir kamyon şirketinin caddeyi yıkması ve bu yapılardan birinin yoluna çıkması an meselesi” dedi. “Kapılar bu yapılara çarptığı için itfaiyeden bile inemeyeceğiniz bazı sokaklar var.”

<saat/>

Okuduklarımız

• Curbed, Brooklyn’deki Clark Street metro istasyonunda faaliyet gösteren beş işletmeye, istasyon bakım nedeniyle kapandığından beri nasıl yönettiklerini sordu.

• Olimpiyat Oyunları var. Brooklyn Magazine raporlarına göre Brooklyn’de Rekabetçi Kış Pikniği var.
<saat/>

BÜYÜKŞEHİR günlüğü

Tanınma

Sevgili Günlük:

Brooklyn’deki Windsor Terrace’ta yaşayan bir üniversite öğrencisiydim ve her sabah uzun bir okuma içeren Nichiren Budizmi’ni uygulamaya başlamıştım.

Bir sabah geç kaldığımda, her zamanki gibi dolu olduğunu bulmak için F trenine bindim. Tutunacak bir şey alarak, küçük ayin kitabımdan sessizce ve ihtiyatlı bir şekilde okumaya başladım.

Yolun yarısında yukarı baktım ve yanımda duran kadının aynı duaları okuduğunu fark ettim.

Birbirimize gülümsedik ve devam ettik. Onu bir daha hiç görmedim, ama onu asla unutmadım.

— Brad Larsen-Sanchez

Agnes Lee tarafından resimlendirilmiştir.
Gönderimleri buraya gönderin ve Metropolitan Günlüğünü buradan okuyun .

<saat/>

Burada bir araya gelebildiğimize sevindim. Yarın görüşürüz. – J.B.

P.S. İşte bugün Mini Bulmaca ve Yazım Arısı . Tüm bulmacalarımızı burada bulabilirsiniz .

Melissa Guerrero, Olivia Parker ve Ed Shanahan, New York Today’e katkıda bulundu. ekibe adresinden ulaşabilirsiniz.
[email protected] .

.