Ghislaine Maxwell’in Davası Jüriye Gidiyor

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Bugün Salı. Şu anda jürinin elinde olan Ghislaine Maxwell davası hakkında bir güncelleme alacağız. Ayrıca New York’taki koronavirüs hakkında en son haberleri alacağız ve şehrin bir zamanlar “en kötü ev sahipleri” listesine giren bir ev sahibine nasıl bel bağladığına bakacağız..

Kredi. . . The New York Times için Stephanie Keith

Ghislaine Maxwell’in avukatlarından biri, davanın önemsiz olduğunu ve müvekkilini Cruella de Vil ve “Şeytan Giyer Prada”daki bir karakter olarak önemsizleştirdiğini söyledi – “hepsi bir arada. ”

Savcılardan biri, “Maxwell’in Epstein’ın çocuklara yönelik cinsel istismarını bildiği ve derinden karıştığı çok açık” dedi. ”

ABD’li avukat yardımcısı Alison Moe Pazartesi günü jüriye “Maxwell tüm operasyonun anahtarıydı” dedi.

Epstein, elbette, iki yıldan fazla bir süre önce hücresinde kendini asan gözden düşmüş finansör Jeffrey Epstein’dı. Bir İngiliz medya baronunun kızı olan Maxwell, hükümetin Epstein’ın reşit olmayan kızları cinsel sömürüsüne “yardım ettiğini, kolaylaştırdığını ve katkıda bulunduğunu” söylediği, çok seyahat eden bir sosyetik olan eski arkadaşıydı.

Jüri, Pazartesi gününün çoğunu iki tarafın kapanış argümanlarını dinleyerek geçirdi. Cruella de Vil ve “Şeytan Prada Giyer”e atıfta bulunan Maxwell avukatı Laura Menninger, hükümetin Epstein’ın bir “usta manipülatör” olduğunu “kesinlikle kanıtladığını” kabul etti. ”

Ancak Maxwell’i Epstein’dan uzaklaştırmaya çalıştı ve “burada Jeffrey Epstein’ı savunmak için değiliz. ”

[ Ghislaine Maxwell Davasında Jüri Müzakereleri Başladı ]

Üç meslektaşım – Benjamin Weiser, Rebecca Davis O’Brien ve Colin Moynihan – Menninger’in sunumunun sırayla ısırıcı, alaycı ve öfkeli olduğunu yazıyor. Bir noktada Menninger, Maxwell’in sadece Epstein ile olan ilişkisi nedeniyle yargılandığını söyledi. “Belki de bu hayatının en büyük hatasıydı,” dedi, “ama bu bir suç değildi. ”

Maxwell’in kendisi ifade vermedi. İngiliz aksanlı sesi sadece Cuma günü hakimin kürsüye çıkmak isteyip istemediğini sorduğunda duyuldu. “Sayın yargıç,” dedi, “hükümet iddiasını makul bir şüphenin ötesinde kanıtlamadı ve bu yüzden tanıklık etmem için hiçbir neden yok. Manhattan’daki Federal Bölge Mahkemesi’nden yargıç Alison Nathan, bunun aslında kürsüye çıkmayacağı anlamına gelip gelmediğini sordu. Maxwell, yargıcın “doğru” olduğunu söyledi. ”

Pazartesi günü, hükümetin kapanış argümanı, Bayan Maxwell aleyhindeki davayı sistemli bir şekilde bir araya getirirken, Menninger hükümetin davayı savcıların yüz değerinde aldığı “hatalı hatıralardan” oluşturduğunu söyledi.

Menninger jüriye, “Hükümetin sahip olmadığı bir şeye – bu hikayelerin zaman içinde nasıl dramatik bir şekilde değiştiğine dikkat etmeniz gerekiyor” dedi. Kurbanların federal müfettişlerle yaptığı röportajların ilk başta Epstein hakkında olduğunu, ancak sonunda odağın Maxwell’e kaydığını söyledi.

Bununla birlikte, “Kadınlar yıllar sonra birdenbire anılarını geri kazandılar – Ghislaine’in orada olduğu anılarını kurtardılar. Ancak hükümetin kadınlarla yaptığı görüşmeler kayıt altına alınmadı” dedi. Menninger, “Bu, tasarım gereğiydi, bu yüzden hiçbirimiz F. B. I. ile yapılan bu görüşmelerde olanların bir dökümüne sahip değildik,” dedi.

Savcı Moe, savunmanın Maxwell’in yapmadığı bir şey için suçlandığını öne sürdüğünü söylediği açılış ifadesini hatırlattı. Moe, duruşmadaki kanıtların Bayan Maxwell’in “kendi seçimlerini yaptığını gösterdiğini” söyledi. ”

Bu, savcıların geçen ayki duruşmanın başında kısaca değindiği, ancak hiçbir zaman Moe’nun iki saatlik özeti sırasında olduğu kadar doğrudan değindiği bir argümandı. Epstein’ın Maxwell’e 30 dolar verdiği banka kayıtlarına atıfta bulunarak. 1999 ve 2007 yılları arasında 7 milyon olan Moe, jüriye Maxwell’in hükümetin yaptığını söylediği şeyi neden yaptığına dair bir gerekçe sundu: para.

Moe jüri üyelerine “Sağduyunuz size tam olarak istediğinizi vermedikçe birine 30 milyon dolar vermediğinizi söylüyor” dedi ve “Epstein’ın istediği şey reşit olmayan kızlara dokunmaktı. ”

<saat/>

Hava durumu

40’lı yılların ortalarında hava sıcaklığının çok yüksek olduğu New York’un en güneşli gününün tadını çıkarın. Ardından, gece geç saatlerde sağanak yağış ihtimali ve 30’ların ortalarında sıcaklıkların görüldüğü, çoğunlukla bulutlu bir akşam.

alternatif yan park

Cuma (Noel Arifesi) tarihine kadar geçerlidir.

<saat/>

New York Covid Brifingi

‘Düz yukarı gidiyor’

Omicron varyantı New York’u yıkarken, Vali Kathy Hochul, vakalardaki dalgalanmayı “dikey bir artış” olarak nitelendirdi – bir brifingde “doğrudan yukarı gidiyor” dedi. Eyalet sağlık komiseri Dr. Mary Bassett katılmadı: Birkaç saat önce hızlı bir testle pozitif test etmişti. Hochul, Basset’in aşılandığını ve güçlendirildiğini ve teşhisi doğrulamak için bir P. C. R. testi yapacağını söyledi.

Belediye Başkanı Bill de Blasio, kentin son vakalara yanıt verirken “daha hızlı hareket etmesi” gerektiğini söyledi. Ancak başka bir sokağa çıkma yasağının “bu şehrin insanları üzerinde korkunç etkileri olacağını” savundu. ”

Ama planları yeniden yap. “Hamilton”ın Broadway’deki tükenmiş prodüksiyonu Noel sonrasına kadar tüm performanslarını iptal etti ve New York’taki Piskoposluk Piskoposluğunun merkezi olan Aziz John Katedrali, hizmetlerini çevrimiçine taşıdı. “Hamilton”, şirketindeki çığır açan vakaları gösterdi. Katedral programlama ve iletişim direktörü Isadora Wilkenfeld bir e-postada, katedralin duyurusunun Noel Arifesi ve Noel Günü’ndeki hizmetlere, Yılbaşı Gecesi’ndeki bir konsere ve normal hafta içi ve hafta sonu hizmetlerine “bir sonraki duyuruya kadar” uygulandığını söyledi.

<saat/>

En son New York haberleri

• Donald Trump, New York Eyaleti başsavcısı Letitia James’e, iş uygulamalarıyla ilgili uzun süredir devam eden soruşturması nedeniyle dava açtı. Dava, siyasi önyargı ile motive edildiğini ve “siyasi bir rakip” olarak gördüğü “sıradan bir vatandaşı taciz etme, korkutma ve misilleme yapma arzusu” olduğunu söylüyor. ”
<saat/>

Geçmişi olan bir barınak ev sahibi

Kredi. . . The New York Times için Desiree Rios

Belediye Başkanı Bill de Blasio, dört yıl önce kar amacı gütmeyen kuruluşlar tarafından yönetilen yeni barınaklara yönelerek evsizler barınağı sistemini yenileme sözü verdi. Ancak bazı şeyler değişmedi, geçmişleri damalı ev sahiplerine güvenmek gibi – şu ana kadar açılan sığınakların neredeyse üçte birine sahip olan gibi.

David Levitan’ın şirketi 2015’te şehrin en kötü ev sahiplerinden biri olarak listelenmişti. O zamanki sorunlar arasında fare istilası, kurşun boyanın soyulması, günlerce çalışmayan asansörler ve Queens’teki bir binada, bazen ısı ve sıcak su vardı. sporadik görünüyordu.

Meslektaşım Amy Julia Harris’in açıkladığı gibi, kar amacı gütmeyen birçok barınak işletmecisinin kendi alanı yoktur ve özel ev sahiplerinden kiralamak zorundadır. Birlikte, bu bina sahipleri rekor oranlarda bir konut krizinden kazançlı bir endüstri oluşturdular, çünkü şehrin kar amacı gütmeyen kuruluşlara ödediği paranın büyük bir kısmı onların eline geçiyor.

[Sığınakları Açmak için, New York Damalı Geçmişi Olan Ev Sahibine Güvendi]

Levitan sadece binaların sahibi değil; ayrıca mülklere hizmet vermek için bir bakım şirketi işletiyor ve milyonlarca dolar ek gelir sağlıyor. The New York Times, iki durumda, Levitan’ın kar amacı gütmeyen grupların binalarını kiralamasını, bakım şirketini kiralamasını gerektirdiğini, bunun da şehir ihale kurallarının açık bir ihlali olduğunu tespit etti.

Ailesi uzun süredir evsizleri barındırmak için şehre otel odaları kiralamakla uğraşan ve Manhattan’da lüks oteller işleten Shimmie Horn ve bir emlak geliştiricisi olan Daniel Rabinowitz, yeni sığınakların işgal ettiği binaların önemli bir kısmına da sahip.

Ancak Didi olarak bilinen Levitan en çok sahibi: de Blasio’nun görev süresi boyunca açılan 49 yeni sığınağın 14’ü. Levitan binaları genellikle iş ortaklarıyla birlikte sınırlı sorumlu şirketler aracılığıyla satın aldı. Bir röportajda, yeni sığınaklar için satın aldıklarını yenilediğini ve halihazırda sahip olduğu binalardaki ihlalleri düzelttiğini söyledi. “Biz tüm sığınakların Cadillac’ıyız ve bununla gurur duyuyoruz” dedi.

Sığınma evlerini denetleyen şehir ajansı olan Sosyal Hizmetler Departmanı’nın bir sözcüsü, seçimleri nihayetinde departman tarafından onaylanmasına rağmen, kar amacı gütmeyen kuruluşların – şehir yetkilileri değil – Levitan’ın binalarını seçtiğini söyledi. Sözcü Isaac McGinn, de Blasio yönetiminin barınma alanı sağlayan ev sahiplerinin sayısını artırdığını söyledi. Ayrıca Levitan’ın yeni binalarındaki koşulların eskilerinden daha iyi olduğunu söyledi.

<saat/>

Okuduklarımız

• Tatil günleri boyunca çalışan uzun yol kamyoncuları, Dina McKinney’in Connecticut sahili yakınlarında park ederken yaptığı gibi, kamyonlarının kabininde tatil ziyafetleri pişiriyor.

• Michael R. Jackson’ın Pulitzer Ödüllü meta-müzikali “A Strange Loop” bu bahar Broadway’e geliyor.
<saat/>

Büyükşehir günlüğü

Açık havada

Sevgili Günlük:

Babam mahallemde öğle yemeğine gitmek isteyip istemediğimi sordu. Evinden pek çıkmıyordu, bu yüzden beni dışarı çıkarmak için Batı 72. Cadde’ye geleceği için gerçekten heyecanlandım.

O geldikten sonra Broadway’e doğru yürüdük.

“Nereye gidelim?” Ona sordum.

Beni biraz ekmek ve soğuk et aldığı Fairway’e götürdü.

“Dışarıda yemek yiyeceğimizi sanıyordum,” dedim.

“Biz,” dedi. Caddeyi geçerken onu takip ettim ve Broadway ile 75. Cadde’de refüjdeki bir banka oturdum. “Açık havada yemek yiyoruz!”

Bize sandviç yaptı ve biz de onları sokağın ortasında yedik. Dehşete kapılmıştım: Bu bizim gezimiz miydi?

Ancak bu günlerde ne zaman Beacon Theatre’ın önünden geçsem ve Broadway’den geçsem kendi kendime şöyle düşünüyorum: “Şu anda onunla açık havada yemek yemeyi ne kadar isterdim. ”

– Pam McCool

Agnes Lee tarafından resimlendirilmiştir.
Gönderimleri buraya gönderin ve Metropolitan Günlüğünü buradan okuyun .

<saat/>

Burada bir araya gelebildiğimize sevindim. Yarın görüşürüz. – J.B.

P. S. İşte bugünün Mini Bulmaca ve Yazım Arısı . Tüm bulmacalarımızı burada bulabilirsiniz .

Melissa Guerrero ve Olivia Parker, New York Today’e katkıda bulundu. ekibe adresinden ulaşabilirsiniz.
nytoday@nytimes. com .

.