‘Güvenlik İçin İyi Aydınlatma Altında Bir Bank Seçtik’

Bilgin

Global Mod
Global Mod
İyi ışık

Sevgili günlük:

Soğuk bir kasım akşamı Goethe Enstitüsü’ndeki bir dersten sonra Almanca öğretmenimle sohbet ediyorduk. İkimiz de açtık, bu yüzden Union Square Park yakınlarındaki bir helal gıda kamyonundan tavuklu sandviç almaya karar verdik.

Parkın çoğu ıssızdı ama yine de orada oturup yemek yemeye karar verdik. Geceleri yalnız iki kadın olarak, güvenlik adına iyi aydınlatmanın altında bir bank seçtik.

Yemek yerken bir adam yanımıza yaklaştı.

“Sana bir şey sorabilir miyim?” dedi.

Tereddüt ettik ama süre dedik devam edin.

“Bana o bankın adını söyler misin?” O sordu.

Plakaya baktığımızda, adı okuyoruz: Richard Helm.

Adam ehliyetini uzattı ve üzerindeki ismi okumamızı istedi: Richard Helm!

Bize buranın kendi bankı olduğunu ve her sabah orada oturup kahvesini içtiğini söyledi. Plaketi kardeşi ayarlamıştı.

“Yürüdüm ve tüm park boştu ve sen benim sırama oturmayı seçtin!” dedi.

Bu kadar seçilmiş olmasına şaşırmışa benziyordu. Işığının iyi olduğunu söyledik.

Bize her 2 doları verdi, onunla bir kahve almamızı söyledi ve uzaklaştı.

Sandviçlerimizi bitirdik ve her birine iki dolar daha vererek yola koyulduk.

— Colleen Alkalay-Houlihan

Bunun için zaman yok

Sevgili günlük:

Bir Greenwich Village hırdavatçıda uzatma kablosu alırken kulak misafiri oldu.

Bir müşteriyle görüşmesini bitiren bir kasiyer, “New Yorklulara nasıl New Yorklu olunacağını öğretecek vaktim yok,” diye mırıldandı.

— Leslie Yetiştirme

West 81st’de Bir Baykuş

Sevgili günlük:

Kocam ve ben, aşırı sıcak bir sonbahar akşamında West 81st Street’teydik. Excelsior Hotel’in önünde, kaldırımdan uhrevi gözlerle bakan çok küçük bir baykuşun etrafında bir grup toplanmıştık.

Bir adam, insanlara baykuşa basmamalarını söylerken, bir kadın köpeklerle yaklaşanları yönlendirdi. Bebek tüyü olmamasına rağmen bir bebek gibi görünüyordu. Minik tüyleri pürüzsüz ve olgundu. Elbette yaralıydı ve uçamıyordu.

Hepimiz telefonlarımızı çıkardık, kuşun fotoğraflarını çektik ve internette kuş kurtarma grupları aradık. Sonunda birisi bir kurtarma merkezi operatörüne ulaştı ve ona baykuşu uygun devayı alacağı Doğu Yakası’ndaki bir ofise getirmesi söylendi.

Bir adam, “Dairemde bir kutu var,” dedi.

“Hayır,” dedi bir başkası, “sanırım kullanabileceğin bir çantam var.”

Arkadaşlık duygusu apaçık ortadaydı.

Akşamın sıcaklığına rağmen eldiven takan zarif giyimli yaşlı bir kadın, “Vahşi hayvanlarla uğraşmaya alışkınım,” dedi.

Sakin görünen ve toplanan grupla oldukça ilgili görünen baykuşu almak için eğildi. Hepimizi içeri almak için serbestçe başını çevirdi.

Kadın baykuşa uzandığında yüksek sesle ciyakladı, küçük kanatlarını açtı ve en yakın ağaca uçtu.

Küçük dostumuz mühlet’in gerçekten iyi olduğunu söylemek için ağaca koştuğumuzda kendiliğinden bir tezahürat koptu. Oraya vardığımızda, gece çoktan uçmuştu.

— Melaney Mashburn

alacakaranlıkta manhattan

Sevgili günlük:

Ofisin yükseldiği o an
gri gölgelerde parıldayan,

cumbalı pencerede Tiffany lambası yandığında
sıcak bir şekilde parlıyor ve merak ediyorsunuz,
Burada kim yaşıyor? Kimin hayatı bu kadar büyüleyici?

Park yolunda, banliyöler evlerine gidiyor,
taze bir sürü kasabaya hücum ederken
bir “New York akşamı” için.

Sokak lambaları yanıp sönüyor. Şarkı söylerler:
“Gün bitti, küçük zaferler,
küçük çekişmeler, bırak gitsinler.”

Ama sende bir şey alacakaranlığa tutunuyor,
zamanın o tatlı şeridine tutunmak istiyor,
o zayıf parıltı –

parlak karanlıkta kaybolmadan önce
bir şehir gecesinden.

—Jimmy Roberts

Sadie’nin Bankı

Sevgili günlük:

Ekim ayında bir Pazar sabahıydı ve yakın zamanda yeniden bağlantı kurduğum bir arkadaşımla West Side Otoyolu boyunca uzun bir yürüyüşe çıkmıştım.

Daha sonra West Village’da bir kahve alıp sohbet etmek ve güneşin tadını çıkarmak için Washington Caddesi’ndeki bir bankta oturduk.

Biz konuşurken bir adam köpeğiyle yanımıza geldi. Oturduğumuz banktan hemen önce yürümeyi bıraktı.

“Hadi Sadie,” dedi adam, “başka bir sıra buluruz.”

Omuz silkerek, “Burası onun sırası,” dedi.

Onu yakındaki bir sonraki banka doğru çekmeye çalıştığında, birkaç adım yürüdü, gözlerimizin içine baktı ve tekrar uzandı.

Adama “Yandaki sıraya geçelim, sorun yok” dedik.

Bize teşekkür etti ve biz uzaklaşırken Sadie’nin ayağa kalktığını, koşarak geldiğini ve adamın yanındaki sıraya atladığını gördük.

— Katie Perkowski

Okumak
tüm son girişler ve bizim gönderim yönergeleri . Bize e-posta yoluyla ulaşın günlü[email protected] veya takip et @NYTMetro Twitter’dan.

Agnes Lee’nin çizimleri