Hasidik Okullara Hizmet Veren Eğitim Firmaları Dolandırıcılık Soruşturması Ortasında Yasaklandı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
New York City eğitim yetkilileri, sektördeki dolandırıcılık endişeleri nedeniyle özel okullarda eğitim hizmeti veren 20 şirketle iş yapmayı bıraktı.

Geçtiğimiz haftalarda gönderilen e-postalarda, şehir eğitim departmanı çalışanlarına, özel eğitim veya çocuk deva hizmetleri sağlayan şirketlerin işe alınmasını engelleme talimatı verdi.

Hareket, özellikle şehir tarafından finanse edilen hizmetler arayan engelli özel okul öğrencilerinin ebeveynleri söz konusu olduğunda, şehrin eğitim sözleşmelerine yaklaşımında keskin bir değişikliğe işaret ediyor. Ebeveynlerin yasal bir süreçten geçmesi ve bir duruşma görevlisinden finansman emri vermesini istemesi gerekirken, şehrin yıllardır bu tür taleplerin çoğunun onayını hızlandırma politikası var. Şimdi, şehir önemli sayıda şirketi tıslamak için taleplerle mücadele edecek.

Şirketler, geçen yıl yalnızca özel eğitim sağlamak için birlikte 60 milyon dolar aldı. Hepsi, özellikle hararetli dindar Hasidic cemaatinde, yeşivalar olarak bilinen özel Yahudi okullarındaki öğrencilere hizmet ediyor.

Yeni politika, şehrin en çok kazanan özel eğitim sağlayıcılarından bazılarının yöneticisi olan Martin Handler’ın geçen ay tutuklanmasının ve düşük gelirli çocuklara erken eğitim için tıslamaya yönelik kamu parasından milyonlarca doları çalmakla suçlanmasının ardından geldi. Bay Handler suçsuz olduğunu iddia etti.

Yetkililer, 20 firmanın hepsinin Bay Handler veya dört sanıktan biri veya daha fazlasıyla veya aileleriyle bağlantılı olduğunu söylüyor.

Şehir eğitim departmanı sözcüsü Nathaniel Styer yaptığı açıklamada, “İddianamedeki iddiaların çok ciddi olduğu ve New York Şehri Devlet Okulları ortaya koydukları sorunları yakından inceliyor” dedi.

Bay Handler’ın avukatı, bir yorum talebine yanıt vermedi ve birçok şirketin temsilcisi artık finansmanı kapattı.

New York City, özel okullarda özel eğitim veren Brooklyn merkezli büyük bir sağlayıcı olan Special Edge’i ve çok çeşitli diğer firmaları kiralamayı kabul etmeyi bırakacak. Kredi… The New York Times için Jonah Markowitz

İddianame ve müteakip şehir düzeni, Aralık ayında New York Times’ta Ortodoks Yahudi ve Hasidik topluluklardaki birçok özel eğitim sağlayıcının son yıllarda bazen ihtiyaç duyulmayan hizmetler için beklenmedik bir şekilde vergi mükelleflerinden para aldığını ortaya çıkaran bir makalenin ardından geldi. bile sağlandı. Yazıya cevaben belediye yetkilileri, talepleri daha yakından incelediklerini söylüyor.

Times, Eylül ayında, Brooklyn ve aşağı Hudson Vadisi’ndeki çok sayıda Hasidik erkek yeşivasının, öğrencilerine temel bir laik eğitim sağlamazken, son yıllarda vergi mükelleflerinden yaklaşık 1 milyar dolar topladığını bildirdi.

ABD Okulları ve Eğitimi hakkında daha fazla bilgi

• Ağır kayıplar:Yeni bir küresel analiz şunu gösteriyor: Çocuklar, Covid-19 salgını sırasında bir okul yılı değerindeki bilgi ve becerilerin yaklaşık üçte birine tekabül eden öğrenme eksiklikleri yaşadılar.
  • Okullarda Polis:Bir öğrencinin bir okul kaynak görevlisi tarafından şiddetli bir şekilde tutuklanmasının görüntüleri, silahlı görevlilerin kampüslerdeki rolü hakkında soru işaretleri uyandırdı.
  • Transseksüel Gençlik:Eğitimciler, öğrenciler okulda adlarını, zamirlerini veya cinsiyet ifadelerini değiştirdiklerinde ailelere haber verip vermemeleri konusunda yeni gerilimlerle karşı karşıya.
  • Florida’da:Eyalet, liselerinde Afro-Amerikan çalışmaları üzerine yeni bir Gelişmiş Yerleştirme kursunun verilmesine izin vermeyecek ve “uyandırma beyin yıkama” dediği örneklere atıfta bulunacak.
Geçen ay, eyalet eğitim departmanı, Belediye Başkanı Eric Adams’ın yönetimine, Haziran ayına kadar Brooklyn’deki iki düzineden fazla Hasidik yeşivada laik eğitimin kalitesine ilişkin uzun süredir ertelenen bir soruşturmayı tamamlaması gerektiğini söyledi. Devlet eğitim komiseri Betty Rosa tarafından imzalanan emir, devletin yeşiva eğitimini iyileştirmek için şehir üzerindeki baskıyı artırdığının son işareti. Geçen sonbaharda Bayan Rosa, bir Brooklyn yeşivasının özel okulların temel İngilizce ve matematik eğitimi vermesini gerektiren bir eyalet yasasını ihlal ettiğine karar verdi. Bu karar, belediyenin okulun uygun olduğuna dair daha önceki bir tespitini bozdu.

Eyalet eğitim komiseri Betty Rosa, hükümetin Hasidik okullara yönelik denetimini artırarak yeshiva savunucularını ve Hasidik liderleri kızdırdı. Kredi… Will Waldron / The Albany Times Union, Associated Press aracılığıyla

Eski Belediye Başkanı Bill de Blasio, okulların düzinelerce eski öğrencisinin yazılı şikayetine cevaben yeşivalarla ilgili soruşturma başlattı.

Bay de Blasio’nun yönetimi tarafından 2019’da yayınlanan bir ara rapor, incelenen yeşivaların çoğunun yeterli laik eğitim vermediğini, ancak 2020’de pandemi başladığında soruşturmanın büyük ölçüde terk edildiğini ortaya çıkardı.

Hasidik liderlerin uzun süredir müttefiki olan Bay Adams, geçen yaz The Times’a yönetiminin soruşturmayı bu yıl içinde tamamlayacağını söyledi.

Bay Styer, bu hafta yetkililerin yakın zamanda orijinal şikayette yer alan tüm yeşivaları ziyaret ettiğini ve her okulu en az bir önceki kez ziyaret etmeyi planladığını söyledi. Ziyaretler, Bay de Blasio yönetiminde olduğu için önceden planlanmıştır.

Bay Styer, belediyenin her okulun yasalara uyup uymadığına ilişkin tespitleri Haziran ayına kadar yayınlamayı planladığını söyledi. Bay de Blasio’nun 2019 raporunun aksine, nihai raporun her okulu adıyla tanımlayacağını söyledi.

Bay Handler ve diğer sanıklara karşı açılan ceza davasının mahkeme sisteminde sonuçlanması aylar alabilir. Geçen ay Manhattan’daki Federal Bölge Mahkemesinde ortaya çıkan bir iddianameye göre, savcıların “sahte okul sonrası programı” olarak adlandırdığı ve asla sağlamadığı hizmetler için faturalandırma da dahil olmak üzere, bazılarının gizlice sahip olduğu çocuk deva firmaları aracılığıyla para çaldı. . Savcılar, Bay Handler’ın parayı, kullanılmayan işleri dağıtmak, emlak satın almak ve müzayedelerde bir dizi tarihi dini eser satın almak için kullandığını söyledi.

Special Education Associates, tutuklanan ve düşük gelirli çocuklar için erken eğitim için tıslamak amacıyla milyonlarca doları çalmakla suçlanan Martin Handler ile bağlantılı birkaç şirketten biridir. Kredi… The New York Times için Jonah Markowitz

Şehir tarafından kapatılan firmalar arasında, kamu kayıtlarında Bay Handler ile bağlantılı olan iki şirket vardı: Özel Eğitim Yardımcıları ve Çocuklara Yönelik Çocuk Bakım Merkezleri. Bay Handler’ın çocuk deva işletmeleri gibi, her iki şirket de Brooklyn, Borough Park’taki aynı binadan çıktı.

Ancak, geçen yıl çoğu yeşivalar olmak üzere özel okullarda özel eğitim sağlamak için yaklaşık 30 milyon dolar alan Special Edge adlı büyük bir şirket de dahil olmak üzere, şehir işinden dışlanan başka firmalar da vardı.

Special Edge ve başka bir eğitim şirketi olan Evalcare’in temsilcileri yaptıkları açıklamada, suçlanan adamlardan hiçbirinin hiçbir zaman her iki firmada da mülkiyet hissesi, memur pozisyonu veya yönetim rolü olmadığını ve Special Edge tarafından hiç istihdam edilmediğini söyledi. Bildiride, “şehrin bizimle iletişime geçmeyi ve Special Edge ve EvalCare Inc.’i iyi durumdaki sağlayıcılar haline getirmeyi reddetmesi, yalnızca özel eğitim hizmetlerine ihtiyaç duyan hak eden öğrencilere zarar veriyor” dedi.

Şirketler meşru işlemler yoluyla hizmet talep eden bireysel ebeveynlere hizmet vererek paralarının çoğunu kazanırken, yeni şehir politikası aynı zamanda firmaların okullarda öğrenci gruplarına hizmet sağlamak için şehirden sözleşme alma fırsatlarının da kapatılacağı anlamına geliyor. .

The Times tarafından elde edilen şehir çalışanlarına gönderilen bir e-postada, Eğitim Bakanlığı yetkilileri politikayı geniş kapsamlı olarak nitelendirdi.

E-postada, “Derhal yürürlüğe girmek üzere, DOE’nin satıcılar tarafından öğrencilere hizmetlerin sağlanması veya ödenmesi için anlaşma yapmasına, yetki vermesine veya başka bir şekilde düzenlemesine izin verilmez.”

Julie Tate araştırmaya katkıda bulundu. Alex Lemonides raporlamaya katkıda bulundu.