Ian McKellen, 1988'de 48 yaşında, Christopher Marlowe'nin tiyatro çalışması “Edoardo II” de eşcinsel bir hükümdar oynadıktan sonra çıktı, TV'de yayınlanan ve seyircilerin küçük ekranda ilk eşcinsel öpücükleri gördükleri, Edoardo II ve Piers Gaveston arasındaki ilk eşcinsel öpücük gördü. “Hala neslimin adamlarının bu öpücüğün onlar için harika bir an olduğunu söylediğini duyuyorum,” dedi aktör, “Eşcinsel bir adam oynamaktan heyecan duydum. Parayı alan diğer aktör düzdü ve mükemmel bir öpücükti. Edward II oynamak için eşcinsel olmana gerek yok … ama yardım,” diye ekledi şaka yolla.
Variety ile ortaya çıkma seçeneğiyle 2023 röportajı sırasında McKellen, kararın hayatını nasıl “değiştirdiğini” açıklamıştı. “Neredeyse bir günden diğerine hayatımdaki her şey daha iyisi için değişti,” dedi, “insanlarla ilişkilerim ve oyunculuk konusundaki tüm tutumum değişti”.
McKellen hiç evlenmedi. Şubat 2024'te yıldız, 2022 sonunda çıkmaya başladığı otuz yaşındaki Oscar Conlon-Mourrey ile olan erkek arkadaşı Oscar Conlon-Mourrey ile ilişkisini bitirdi.
Variety ile ortaya çıkma seçeneğiyle 2023 röportajı sırasında McKellen, kararın hayatını nasıl “değiştirdiğini” açıklamıştı. “Neredeyse bir günden diğerine hayatımdaki her şey daha iyisi için değişti,” dedi, “insanlarla ilişkilerim ve oyunculuk konusundaki tüm tutumum değişti”.
McKellen hiç evlenmedi. Şubat 2024'te yıldız, 2022 sonunda çıkmaya başladığı otuz yaşındaki Oscar Conlon-Mourrey ile olan erkek arkadaşı Oscar Conlon-Mourrey ile ilişkisini bitirdi.