Jane Lynch, Aktris Pazar Günlerini Nasıl Geçiriyor?

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Belki de en çok televizyon (“Glee”, “The Marvelous Mrs. Maisel) ve sinemadaki (“Best in Show”) çalışmalarıyla tanınan karakter oyuncusu Jane Lynch, Broadway’de sahne aldı. 2013’tü, “Annie”nin yeniden canlanmasında Bayan Hannigan’ı oynuyordu.

Şimdi geri döndü ve Beanie Feldstein’la birlikte “Funny Girl”ün yeniden canlanmasında rol aldı. Bayan Lynch, “Bir tiyatro grubunun parçası olmayı her zaman sevmişimdir” dedi. “İşte böyle yaşamayı, tek bir şeye odaklanmayı ve onun her şeyi kapsayıcı olmasına izin vermeyi seviyorum.”

Ms. Lynch, ortada, Bayan Rosie Brice, Debra Cardona, solda ve Toni DiBuono. Kredi… Sara Krulwich/The New York Times

60 yaşındaki senarist Jennifer Cheyne ile yeni evli, 61 yaşındaki Bayan Lynch, genellikle Santa Barbara, Kaliforniya’da yaşıyor. New York’ta kalması geçicidir; Gösteriye olan bağlılığı Eylül ayı sonlarında sona erene kadar merkezi Midtown’da. Hız değişikliğinden zevk aldığını söyledi.

“New York’ta 7/24 nabzı atan, canlı ve hareketli bir nabız var” dedi. “Los Angeles akşam 8’de sokaklarını dolduruyor”

Günaydın Ben bir keşişim. Çok fazla alana ihtiyacım yok. Provaların ilk üç ayında rahat olan Mandarin Oriental’deydim. Birkaç hafta önce iki valizimi topladım ve prodüksiyonun benim için bulduğu iki yatak odalı bir daireye taşındım, bu harika çünkü şirket geldiğinde kalacak bir yerleri var. Genellikle sabah 6’da kalkarım, ne zaman yatağa gidersem gideyim, ama bir gece önce iki gösteri yapmaktan yoruldum, bu yüzden 7 veya 8’e kadar uyuyabilirim.

EKRAN ŞART Son zamanlarda çok militan oldum ve 15 yıllık e-postaları sildim ve e-postama bir filtre koydum, bu yüzden şimdi çok azını alıyorum – menajerim Jennifer ve kız kardeşim ve erkek kardeşimden. Bunları genellikle yatakta okurum. Artık dairede olduğum için kendimi oturma odasında yapmaya zorluyorum. Telefonumda UFO’lar, Jung psikolojisi üzerine dersler ve Jeffrey Mishlove’nin “Yeni Düşünmeye İzin Verilir” konulu YouTube videoları izliyorum. Entelektüel, ruhani bir Mister Rogers gibi. Midem kahveyi sevmiyor, bu yüzden iki Perrier kafeinli enerji içeceği alacağım.

Geçici dairesinde kapalı kalma süresi. “Telefonumda UFO’lar, Jung psikolojisi üzerine dersler ve Jeffrey Mishlove’nin ‘New Thinking Allowed’ adlı kitabıyla ilgili YouTube videoları izliyorum.” Kredi… The New York için Natalie Keyssar Times

CENTRAL PARK STROLL 11 civarında yürüyüşe çıkacağım. Bazen Ground Central’da durup yulaflı sütlü latte sipariş ediyorum. Columbus Circle’a yürüyorum ve yavru köpeğimi tamir ettirmek için köpek parkına doğru ilerliyorum. Köpekleri ve köpek insanlarını seviyorum. Genellikle evimizde aynı anda üç veya dört köpeğimiz olur. Şu anda elimizde sadece Belçikalı bir çoban olan Mildred var. Bir saat kadar kalıp insanlarla sohbet edeceğim, sonra parkta yürüyeceğim ve tanıdığım bir binayı bulana kadar kaybolacağım.

“New York’un 7/24 nabzı atan, canlı ve hareketli bir nabzı var. Los Angeles akşam 8’de sokaklarını dolduruyor” Kredi… The New York Times için Natalie Keyssar

Central Park’ta. “Köpekleri ve köpek insanlarını seviyorum.” Kredi… The New York Times için Natalie Keyssar

“Bir saat kadar kalıp insanlarla sohbet edeceğim, sonra parkta yürüyeceğim ve tanıdığım bir binayı bulana kadar kaybolacağım.” Kredi… The New York Times için Natalie Keyssar

PROTEIN HIT Parktan çıktığımda karnım acıktı. Vegandım ama sevdiğim suşiden vazgeçebileceğimi düşünmemiştim. Maki Maki’ye gidiyorum ve orada yiyeceğim üç baharatlı somon böreği sipariş ediyorum. Sonra tiyatroya gidiyorum.

Maki Maki’de baharatlı somon ruloları. Bayan Lynch, gününü geçirmek için büyük ölçüde çikolata ve suşiye güveniyor. Kredi… The New York Times için Natalie Keyssar

YENİ PROTOKOL Saat 14:00’de sahne kapısından içeri giriyorum. Adım dünkü Covid testinden temizlendiyse, imzalayıp binaya girdiğim defterde yazıyor. Ardından telefonumda bir QR kodu ile oturum açıyorum. Soyunma odam bir kat yukarıda ve orada bir Covid testi yapıyorum ve orada bir şişeye tükürüp, üzerinde ismimin yazılı olduğu bir keseye koyup kapımın dışındaki duvara asıyorum.

SOYUNMA ODASI Evden yanımda getirdiğim tek şey, annemle babamın 1959’da İstanbul’da çekilmiş çerçeveli, profesyonel bir fotoğrafıydı. Plaza Hotel, My Fair Lady’ye gitmeden önce kahvaltı yapıyor. Annemin karnındayım. Duygusal değilim ama onların bir Broadway gösterisine gitmelerini ve benim Broadway’de bir gösteri yapmam hoşuma gitti.

Soyunma odasında Bayan Lynch’in ebeveynlerinin 1959’da Plaza’da çekilmiş bir fotoğrafı. “Bir Broadway gösterisine gitmeleri hoşuma gitti ve ben Broadway’de bir gösteri yapıyorum.” Kredi… The New York Times için Natalie Keyssar

HAZIRLIK “Annie” için şifonyerim olan şifoniyerim Barry Hoff, oraya vardığımda genellikle gardırobumu ütüler. Boğazımı bulan yüzümü buharlaştırıyorum. Sonra Manhattan Transfer’in en iyi hitlerini dinliyorum ve “A Nightingale Sang in Berkeley Square” şarkısını söylüyorum. Şovda soprano söylemememe rağmen, bunu sopranoda iki veya üç kez söylüyorum. Bu benim vokal ısınmam. Sesimi gevşetiyor ve bir kadansta nefesimi alıyor.

Ms. Lynch, ses tellerini bir vapur ve biraz Manhattan Transferi ile ısıtıyor. Kredi… The New York Times için Natalie Keyssar

Artık KAYGI YOK Yüzümü yıkayıp nemlendiriyorum ve kendi makyajımı yapıyorum. 2:40’ta peruğum ve şapkam geliyor. Vakıf kıyafetlerim, kostümüm ve mikrofon paketimdeyim. Gösteriden önce endişelenirdim ve “Jane, bu gösteriyi biliyorsun ve bundan zevk alıyorsun” derdim. Yaklaşık iki hafta önce kaygı gitti.

Ms. Lynch kendi makyajını yapıyor. Kredi… The New York Times için Natalie Keyssar

RİTÜELLER 2:55’te “yer” denir. Kontrolcüden iki küçük fıstık ezmesi alıyorum, ki bu muhtemelen sahneye çıkmadan önce yemek kötü bir şey ama beni rahatsız etmiyorlar ve diğer iki aktörle birlikte döner merdiven boşluğunda duruyorlar. Uvertür başlarken kollarımızla çember egzersizleri yapıyoruz ve sahneye çıkmadan hemen önce maskelerimizi çıkarıyoruz. Sonraki bir buçuk saat bölgedeyim.

ARA Ben zaten odamda bornozluyum, çünkü aradan biraz önce işim bitti. Barry ikinci perde için giyinmemiz gerektiğini söyleyene kadar orada oturdum. Kontrol elemanından iki fıstık ezmesi daha alıyorum.

BELİRLİ DURDURMALAR “Sadie, Sadie” ve “Ona Her Şeyi Kim Öğretti”nin yer aldığı ilk üç sahnedeyim. Biliyor mu?” sayılar. Her zaman sahnede değilim ama Beanie’nin aksine yeterince sahnedeyim. O her şey için trende; Belirli duraklarda iniyorum.

Soldan, ön plan, Beanie Feldstein, Ms. Lynch, Jared Grimes, Ms. DiBuono, Amber Ardolino ve Leslie Blake Walker “Funny Girl”de ” August Wilson Tiyatrosu’nda. Kredi… Sara Krulwich/The New York Times

PERDE ÇAĞRISI Selam verdiğimizde bu harika çünkü o an seyircilerin gözlerini görebiliyoruz çünkü onlar maskeli. Onlar deneyimin çok fazla bir parçası. Hep birlikte bir şeyler yaptık. Bunu sevdim.

GÜVENLİ ÇIKIŞ Pazar günleri farklı hissettiriyor çünkü haftanın sonu. Bu benim favori programım çünkü sekiz gösteri yapmış olmanın verdiği tatmin duygusu var, ayrıca ertesi gün izinliyim. Her şeyi olabildiğince çabuk değiştirip farklı bir sahne kapısından dışarı süzülüyorum. Kalabalık insanları sevmiyorum, bire bir seviyorum. Ve ben üstün güvende olmaya çalışıyorum çünkü Covid kaparsan 10 günlüğüne dışarıdasın.

AKŞAM YEMEĞİ İÇİN HUBUBAT Bazen eve giderken Westerly’de durur ve bir Ocho bitter çikolata fıstık ezmesi alırım. Dairede makyajımı çıkarıyorum ve pijamalarımı değiştiriyorum, belki bir kase badem sütlü Kuru Üzüm Kepeği yiyebilirim.

TEMİZ YÜZEYLER YouTube’a bilgisayardan değil telefonumdan dönüyorum. Haberlerden ve Twitter’dan uzak durmaya çalışıyorum. Ocak ayında kırdığım korkunç bir Twitter alışkanlığım vardı. fazla takıntılıydım. Günde üç veya dört kez tweet atardım; şimdi bir gün önce kontrol edip dizi hakkında tweet atıyorum. Artık DM atmıyorum – bu benim profilimde. Ben çok daha mutluyum. Temiz yüzeyleri severim; buna beynim ve dolabım da dahil.

(980070 İPEK LINENS, ŞEHİR
MANZARALAR Uyku saatim olan 9’da uyuyorum. Alnıma ve göz çevreme silikon bantlar koydum. Ve evden ipek yastık kılıflarım var. Güzel bir şehir manzarasına sahibim. Yatakta yatarken uykum gelene kadar bakıyorum.

Pazar Rutin okuyucuları Jane Lynch’i Twitter @janemarielynch ve Instagram @janelynchofficial üzerinden takip edebilir.