‘Kocam ve Ben Şubatta Belediye Memurluğunda Evlendik’

Bilgin

Global Mod
Global Mod
‘Aşk Şapeli’

Sevgili Günlük:

Kocam ve ben, Şubat ayında Şehir Memuru’nun ofisinde evlendik. Randevumuz cuma günü saat 9:15’teydi. Törende sadece bir tanığımız olmasına izin verildi, bu yüzden diğer aile üyeleri dışarıda arabada beklerken baldızım bize katıldı.

Daha sonra, kutlama brunch’ı için Jack’in Karısı Freda’ya yürüdük. Biz oturup sipariş vermeyi beklerken, Dixie Cups’ın “Aşk Şapeli” restoranın ses sisteminde yüksek sesle çalmaya başladı.

Garsonumuz masa için cava ile çıktı, diğer personel de arkasından, ritmi alkışlayarak ve gülümseyerek.

Müşterilerin geri kalanı eğlenceye katıldı. Hiç kimse, hafta içi sakin kahvaltılarının kutlama nedeniyle kesintiye uğramasından şikayet etmedi.

Gözlerim yaşlarla doldu.

— Sarah Henry

Önemli mi?

Sevgili Günlük:

Başkalarının bizim hakkımızda ne düşündüğü önemli mi?

Bunu anlamak için bilişsel davranışçı terapistimin ödevine bir şans verdim: Bir otobüse binin ve durakları ve ilgi çekici noktaları, tüm rotayı yüksek sesle ve net bir şekilde söyleyin.

M14’te tanıdığım hiç kimseye rastlamayacağımı biliyordum, bu yüzden bir bahar gününde birine bastım, ücretimi ödedim ve zar zor bir fısıltı ile başladım:

” İşte Göz Kulak Reviri” dedim.

“Con Ed Binası,” diye devam ettim.

Union Meydanı’na ve eski Luchow’ların bulunduğu yere vardığımızda, görülecek yerleri ve durakları sıralıyordum.

Çoğu kişi sinirli bir şekilde kenara çekildi ya da arkadan kayıp gitti.

Sonunda Yedinci Cadde’de koridordan aşağı sallandım.

“Bu son durak mı?” diye sordum şoföre. “Yoksa şehir merkezine mi gidiyorsun?”

“Bilmiyorum hanımefendi” dedi. “Sen tur rehberisin.”

— Frances Schwartz Wheeler

Acil Durum Onarım

Sevgili Günlük:

1995 yılının Aralık ayıydı. Bir Madison Avenue isim ajansı ve ben yeni bir meslektaşımın Carroll Gardens’daki tatil partisine gidiyordum. 22 yaşındaydım, dünyayı fethetmeye hazırdım ve partiye davet edildiğim için gurur duydum.

Arkadaşım ve ben F tren istasyonundan yeni çıkmıştık ki derin bir deliğe adım atmış gibi hissettim. Aşağıya baktığımda yeni siyah çizmelerimden birinin topuğunun zar zor takılı olduğunu gördüm.

Partiye bozuk botla gelmeyecektim ama arkamı dönüp eve de gitmeyecektim.

Blokta bir içki vardı ve biz de aptalca bir şekilde topuğu tamir etmek için yeterli olacağını düşündüğüm Krazy Glue’u aramaya gittik.

Tezgahtaki genç kadın yapıştırıcıya neden ihtiyacım olduğunu sordu. Ona gösterdiğimde anlamadığım bir dilde bir şeyler söyledi ve elinde büyük bir alet çantasıyla askeri kıyafetli genç bir adam belirdi.

Çizmeyi kendisine vermemi işaret etti ve ardından topuğu tekrar yerine oturtmak için elektrikli matkapla devam etti. İnsanlar süt ve muz almaya gelirken, garip bir flamingo gibi tek ayağımın üzerinde dengede durdum.

Genç adam topuğu yeniden bağladı ve hatta vidaları hissetmemem için botun içine birkaç kat karton koydu.

Ona tıslamayı teklif ettim ama o reddetti ve beni nazik bir uyarıyla gönderdi: Fazla dans etme.

— Alina Shteynberg

Antik Oyun Alanının Yakını

Sevgili Günlük:

85th Street ve Fifth Avenue köşesi. Genç bir dedesiyle kumsal topu oynadıkları, Antik Oyun Alanı denilen şeyin yakınında.

Aniden bir rüzgar topu oyun alanı çitinin üzerinden uçurdu. Köpeğini gezdiren bir adam topu durdurdu, aldı, çite doğru yürüdü ve geri atmaya çalıştı.

Havada daha da yükseğe çıkan top Beşinci Cadde’ye giderken yakınlarda park etmiş bir taksici taksisinden atlayıp topu kaparak dedesine ve dedesine doğru koşturdu.

Topun tapasını çıkardı, havayı dışarı verdi ve parmaklığın içinden kaydırdı.

Ben ve otobüsü bekleyen diğerleri onu alkışladık.

— Dave Clark

Uzun Çadır Elbise

Sevgili Günlük:

Bir arkadaşım ve ben metrodaydık Brooklyn’e. Arabanın ucundaki direğe tutunarak ayakta sohbet ediyorduk.

Marimekko’dan uzun bir çadır elbise giyiyordum. 6 fit boyunda olduğum için, direğe yaslandığımda elbise geniş bir kumaş parçası olarak sunuldu.

Yanımızdaki bir koltuk boştu ve çetin sınırlar ve iş çizmeleri içindeki inşaat işçisi, otursa sorun olur mu diye sordu. O gün iş yerinde yaralandığını söyledi.

Tabii ki arkadaşım ve ben dedik. Tren nehri geçerken sohbet etmeye devam ettik. İnşaat işçisinin bizi dinlediği açıktı.

Sohbetimize ara verdiğimizde konuştu.

“Özür dilerim” dedi, “Umarım bunu söylememe kızmazsınız ama bu elbise kemerle çok daha güzel durur.”

— Celia Rodrigues

tüm son girişleri ve gönderme yönergelerimizi okuyun . Bize e-posta [email protected] aracılığıyla ulaşın veya Twitter’da @NYTMetro adresini takip edin.

Agnes Lee’nin

çizimleri