Lauren Smith-Fields’ın Arkadaşları Neden TikTok’a Döndü?

Bilgin

Global Mod
Global Mod
22 Ocak’ta, Lauren Smith-Fields’ın 24 yaşına girmesinden önceki gece, arkadaşları başka bir arkadaşının doğum gününü kutlamak için toplandı. Konuştular, müzik dinlediler. Ardından SZA’nın “Good Days”i çalmaya başladı.

22 yaşındaki Ray Rose ağlamaya başladı. Odaya baktı ve bazı arkadaşlarının da ağladığını fark etti. Bay Rose, Bayan Smith-Fields’ın nasıl hiçbir şarkının sözlerini bilmediğini düşündü ama bu şarkının sözlerini biliyordu. Onun favorisiydi.

Dışarı çıktı ve iki hafta önce çektiği ve ikisinin lise yıllarından oluşan kliplerini içeren bir videoyu açtı. Bunu, 12 Aralık’ta Conn., Bridgeport’taki dairesinde bir Bumble randevusunun ardından ölü bulunan Bayan Smith-Fields’ı hatırlamanın bir yolu olarak yaptı. Videoyu TikTok’ta yayınlamaya karar verdi ve ardından telefonunu kapattı.

Video şu anda 1,4 milyondan fazla görüntülendi, 440.000’den fazla beğeni ve binlerce yorum aldı. İçinde, Bay Rose ve Bayan Smith-Fields, güneşli bir günde, dolup taşan gülümsemelerle dışarıda yürüyor, bir sahnede şarkı söylüyor ve uyum içinde dans ediyor. Arka planda “İyi Günler” çalıyor. “Kelimenin tam anlamıyla sadece bir gözyaşı döktüm, buna hala inanamıyorum. Seni seviyorum,” Bay Rose başlıkta yazdı.

23 yaşındaki Bayan Smith-Fields’ın ailesi, ölümünü yaklaşık iki gün sonraya kadar öğrenmediklerini söyledi.

Ms. Smith-Fields, Norwalk Community College’da fizyoterapist olmak isteyen bir öğrenciydi. Ailesi ve arkadaşları, kişiliğini canlı ve çekici olarak tanımladı.

Annesi Shantell Fields, kızının ölümünü yaklaşık iki gündür öğrenmediğini ve haberi Bridgeport Polis Departmanından değil, bir ev sahibi aracılığıyla öğrendiğini söyledi. Avukatı, ailenin dairede bulunan delilleri toplaması için departmana yalvarmak zorunda kaldığını söyledi.

Aileye yapılan birkaç güncelleme ve davaya medyanın çok az ilgi göstermesiyle haftalar geçtikçe, TikTok’ta Bayan Smith-Fields hakkında, çoğu ailesinin yardım için duyduğu duygusal ricaların görüntülerini içeren videolar giderek daha fazla toplanmaya başladı. dikkat. Arkadaşları da onun ne kadar oyuncu ve enerjik olduğunu gösteren klipler yayınlamaya başladı. Ve Polis Departmanından gelen haberler yerine amatör dedektifler, davayla ilgili büyük soruları yanıtlamaya çalıştıkları videolar çekmeye başladılar.

Bayan Smith-Fields ile ilgili videolar o zamandan beri milyonlarca görüntüleme ve yüz binlerce yorum topladı. #laurensmithfields ve #justiceforlaurensmithfields hashtagleri TikTok’ta 27 milyondan fazla kez görüntülendi.

Bridgeport Polis Departmanı sözcüsü, davanın açık durumunu gerekçe göstererek gönderiler hakkında yorum yapmayı reddetti.

Bayan Smith-Fields’ın akrabaları ve destekçileri, 23 Ocak’ta Bridgeport Belediye Başkanı’nın ofisine yürüdüler ve bu onun 24. doğum günü olacaktı. . Yetkilileri, kadının nasıl öldüğüne dair ayrıntılı bilgi vermeye çağırdılar. Kredi… Ned Gerard/Hearst Connecticut Media, Associated Press aracılığıyla

Ancak, sosyal medyada soru yağmuruna tutulduktan ve Bayan Smith-Fields’ın aile üyeleri ve destekçilerinin yürüyüşünden sonra, belediye başkanı davayla ilgili ilk kamuoyuna açıklamasını ancak Ocak ayı sonlarında yaptı. Connecticut Başhekimliği Ofisi daha sonra Bayan Smith-Fields’ın ölüm nedenini açıkladı: Reçeteli ilaç ve alkol ile birlikte kazara aşırı dozda fentanil.

Bu bulgular açıklandıktan sonra, Polis Departmanı bir ceza soruşturması başlattı ve Bayan Smith-Fields’ın davasını ele alan dedektif açığa alındı.

Siyah kadınlar için savunuculuk grupları, TikTok videolarının bir fark yarattığından emin.

Yakın zamanda kayıp ve öldürülen beyaz olmayan kadınları bulmak için bir görev gücü başlatan New York merkezli bir sivil toplum kuruluşu olan Girl Vow’un başkanı Dawn Rowe, “Sosyal medya son derece önemli” dedi.

Brenda Lee Rawls hakkında da haberler yavaş yavaş yayılmaya başladı. Bayan Rawls, Bayan Smith-Fields gibi, 12 Aralık’ta Bridgeport’ta ölü bulunan Siyah bir kadındı.

Bayan Rawls’ın akrabaları, 53 yaşında ölümünü öğrendiklerini söyledi. Polis Departmanı aracılığıyla, ancak bir komşu aracılığıyla. Ölüm nedeni hala bilinmiyor ve davasını denetleyen dedektif de görevden alındı.

Brenda Lee Rawls, 53, Bayan Smith-Fields ile aynı şehirde ve aynı gün öldü. Ailesi de onun ölümünü Emniyet Müdürlüğü aracılığıyla öğrenmediklerini söyledi. Kredi… aracılığıyla Dorothy Rawls Washington

Siyahi ve Kayıplar Vakfı, siyahilerin kayıp vakalarına dikkat çekmek için çalışan ulusal bir kar amacı gütmeyen kuruluş, sosyal medyanın ölen Siyah kadınların hikayelerine dikkat çekmede etkili olduğunu söyledi.

2015 yılında trafik durduktan sonra bir hapishane hücresinde asılmış halde bulunan Sandra Bland ve Louisville, Ky. yıllar sonra.

“Haber döngüsünde bekleyemeyiz, birinin bir hikayeye yeşil ışık yakmasını bekleyemeyiz” dedi Bayan Wilson. “Sosyal medyayı kullanıyoruz ve etkili oldu” dedi.

Bayan Rowe, bunu “renkli insanların acılarını ve bozuk bir sistemin başarısızlıklarını tartışmak zorunda olduğu” tek platform olarak tanımladı.

31 yaşındaki Jared Stokes, Bayan Smith-Fields hakkında ilk TikTok videosunu yayınlamış gibi görünüyor. 27 Aralık’ta yayınlanan videosu, hikayeyi ele alan ilk haber kaynağı olan News 12 Connecticut’taki kapsamı vurguladı ve Bayan Smith-Fields’ın randevuda olduğu, beyaz olan adamın getirilmediğini belirtti. sorgulamak için.

Ayrıca geçen Eylül ayında kaybolan ve daha sonra boğularak öldürülmüş bulunan 22 yaşındaki beyaz bir kadın olan Gabrielle Petito’nun davasına yoğun bir şekilde odaklanıldığını ve Bayan Petito’ya nispeten az ilgi gösterildiğini kaydetti. . Smith-Fields davası.

“Siyah kadınlarla ilgili birçok hikayenin, Siyah çocukların pek ilgi görmediğini biliyorum” dedi. Maryland’de ve Siyahi meselelere odaklanan bir medya eğitim şirketinin kurucusudur. “Sadece söndürdüm ve ‘Tamam, umarım, bu ilgi görür ve umarım ailesi bunun için adaleti bulur’ dedim.”

Bayan Smith-Fields’ı tanımayan Jared Stokes, davasıyla ilgili ilk videoyu TikTok’ta yayınlamış gibi görünüyor. Kredi… The New York Times için Rosem Morton

Gönderi havada kaldı ve diğer kullanıcılar daha sonra bunu kendi videolarına ekledi. Ancak, Bayan Smith-Fields’ın arkadaşları, izleyicilerin onun hayatına samimi bakışları görebildiklerini yayınlayana kadar değildi.

Bay Rose, arkadaş grubuna “Lauren’ın nasıl bir insan olduğunu görmeleri gerektiği için daha fazla gönderi göndermeye başlamalıyız” dedi.

23 yaşındaki başka bir arkadaşı Miryam Abdul-Hakeem, telefonunda Bayan Smith-Fields’ın yer aldığı klipleri inceleyerek saatler geçirdi. Yayınladığı videolardan biri TikTok’ta 2,1 milyon görüntüleme ve 450.000’den fazla yorum aldı.

Abdul-Hakeem, videolarının aldığı yorumlar hakkında “Bunların çoğu kalbimi dolduruyor” dedi. “Bazıları beni üzüyor çünkü bazı insanlar en iyi arkadaşlarını etiketliyor. ‘Sensiz ne yapardım bilmiyorum’ gibi bir yorum. Bu beni gerçekten üzüyor.”

Birleşik Krallık, Hollanda ve İtalya da dahil olmak üzere dünyanın her yerinden insanlar, 22 yaşındaki bir başka yakın arkadaşı Verónica DeLeon’un TikTok gönderilerine yorum yaptı. Arkadaşının bir insan topluluğu olduğunu söyledi. onu derinden umursayan ve onun için savaşacak olan.

“Kimsenin ne düşündüğünü bilmiyorum ama Lauren doğru kişiydi” dedi Bayan DeLeon. “Doğru kızı yakaladın, onun arkasından sertçe geleceğiz.”

Ms. Smith-Fields’ın arkadaşları, onun kişiliğini dünyayla paylaşmak ve ailesinin Bridgeport Polis Departmanı tarafından kendilerine nasıl davranıldığını hissettiklerine ışık tutmak için TikTok’u kullandı. Kredi… The New York Times için Yehyun Kim

Bayan Smith-Fields’ın kuzeni Justin Evans-Smith, ilk kez yabancıların sosyal medyada onun hakkında paylaşımlar yaptığını gördüğünde, bunun midesini ağrıttığını söyledi. Ama aynı zamanda ona anıtsal bir şey oluyormuş gibi hissettirdi.

“Bu bizden daha büyük, bu bir hareket olacak” dedi Bay Evans-Smith, 24.

Kuzeninin davası ile dava arasında açık bir bağlantı gördüğünü söyledi. daha geniş Black Lives Matter hareketi.

“Lauren’in davasına nasıl bakıldı, bu sadece Siyahların hayatlarına diğer herkes kadar iyi davranılmadığı gerçeğini takip ediyor” dedi ve onun davasının başka bir şekilde ele alınacağını düşündüğünü de sözlerine ekledi. Bayan Smith-Fields beyaz bir kadın olsaydı ve birlikte olduğu son kişi bir Siyah adam olsaydı Polis Departmanına.

Onun davasının haber medyası tarafından da farklı şekilde ele alınacağını düşünüyor.

News 12 Connecticut ve birkaç Siyahi yayın kuruluşu Aralık ayında hem Bayan Smith-Fields hem de Bayan Rawls’u haber yaparken, çoğu ulusal yayının vakalar hakkında makaleler yayınlamaya başlaması Ocak ayı sonuna kadar değildi. Ve kapsama hacmi, Bayan Petito hakkında yazılan makalelerin sayısına kıyasla azaldı.

Black and Missing Foundation’dan Bayan Wilson, dengesizliğin, çoğu hâlâ ağırlıklı olarak beyaz olan haber odalarındaki bir önyargıyı yansıttığına inanıyor.

“Kapı bekçileri bize benzemiyor, bu yüzden Siyah ve kahverengi insanların hikayelerini anlatmıyorlar” dedi. “Hikayelerimizin anlatılabilmesi için haber odalarında daha fazla çeşitliliğe, daha fazla çeşitliliğe ihtiyacımız var.”

O zamana kadar pek çok aile, kaybettiklerini duyurmak için ellerinden gelenin en iyisini yapmalıdır.

“Ailelerde çoğu zaman bir umut kaybı olur, bu yüzden kendi hikayelerini zorlayacak, kendi hikayelerini zorlayacak gücü olmayan ailelerden bahsediyoruz çünkü mücadele çok ağır. ”dedi Girl Vow’dan Bayan Rowe. “Yükler çok ağır, keder ağır.”

Bayan Rawls’ın kız kardeşlerinden biri olan Dorothy Washington, bilgisayar mühendisi olmayı hedefleyen 17 yaşındaki torunu da dahil olmak üzere, çevrimiçi farkındalığı artırmak için genç aile üyelerinden yardım almayı planladığını söyledi.

“Kız kardeşim 50’li yaşlarında, ben 50’li yaşlarındayım,” dedi Bayan Washington. “Sosyal medyayı pek kullanmıyoruz”