Mahkeme Demokratları Tercih Eden Haritaları Ortadan Kaldırdı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Günaydın. Bugün perşembe. Bugün New York’ta siyaseti takip eden pek çok kişinin beklemediği bir karara bakacağız: Eyaletin en yüksek mahkemesi, kongre ve Eyalet Senatosu bölgeleri için yeni haritayı kaldırdı. Ayrıca, şehrin Çin Mahallesi’ndeki evsizler barınaklarına yönelik planlarına muhalefete de bakacağız.

Kredi… Cindy Schultz, The New York Times için

New York’un en yüksek mahkemesi, Demokratların yeni kongre ve eyalet meclisi oluşturmayı üstlendikleri zaman Eyalet Anayasasını ihlal ettiklerini söyledi. Demokrat adayları destekleme olasılığı yaygın olarak görülen Senato bölgeleri. Yargıçlar, mahkeme tarafından atanan bir bilirkişiye yeni haritalar hazırlamasını emretti.

Kararın, kongre ve Eyalet Senatosu bölgeleri için 28 Haziran ön seçimlerini Ağustos ayına kadar ertelemesi, yeni haritaların hazırlanması için zaman tanıması ve adayların bu bölgelerdeki oy pusulasına hak kazanmak için dilekçe toplamaları bekleniyor. haritalar.

Ama yine de Haziran ayında vali ve Eyalet Meclisi için ön seçimler olabilir, çünkü bu bölgeler söz konusu değildi. Yüksek mahkeme, ayrıntıları “gerekli aceleyle” çözmeyi bir mahkeme yargıcına ve eyalet Seçim Kurulu’na bıraktı.

Meslektaşım Nicholas Fandos, Demokrat liderlerin, yedi yargıcın da Demokrat valiler tarafından atandığı Temyiz Mahkemesi’ne, Steuben County’deki bir Cumhuriyetçi yargıcın kongre ve Eyalet Senatosu haritalarıyla ilgili önceki kararlarını bozması için güvendiğini yazıyor ve Rochester’da iki taraflı bir temyiz mahkemesi. Yüksek mahkeme bunun yerine temyize tabi olmayan daha yıkıcı bir karar verdi.

Ulusal Demokratlar sonbaharda üç yeni sandalye almak ve ülke genelinde Cumhuriyetçilerin yeniden bölüştürme kazanımlarını dengelemek için New York’a bakmışlardı. Şimdi, kararın New York’ta Demokratik kazanım olasılığını ortadan kaldırması muhtemel, Cumhuriyetçilerin Temsilciler Meclisi’nin kontrolünü yeniden ele geçirme şansları artmış görünüyor.

Baş Yargıç Janet DiFiore çoğunluk görüşünü yazarken, mahkeme, Meclis ve Eyalet Senatosunu kontrol eden ve söz konusu haritaları Şubat ayında kabul eden Demokratların, 2014 yılında seçmenler tarafından onaylanan bir anayasa değişikliğini görmezden geldiği sonucuna vardı. partizan gerrymandering yasaklandı. Yargıçlar, Demokratların bölgeleri “kabul edilemez partizanlık amacıyla” tasarladığını söyledi.

Bir Demokrat olan Vali Kathy Hochul, kararı gözden geçirdiğini söyledi. Eyalet Senatosu’ndaki Demokratların sözcüsü Michael Murphy, haritalarının “anayasallığına hâlâ inandıklarını” ve haritaları çizmekle görevlendirilen mahkeme tarafından atanan uzmana bunu tekrar edeceklerini söyledi.

Cumhuriyetçiler ve birkaç partizan olmayan kamu çıkarı grubu kararı alkışladı. “Demokrasi, adil seçimler ve Anayasa için muazzam bir zaferle halkın iradesi Yozlaşmış Albany Makinesine galip geldi!” Nesli tükenmekte olan bir Cumhuriyetçi olan Temsilci Nicole Malliotakis, Twitter’da yazdı. Staten Island merkezli bölgesi, Demokratların kongre haritasının Brooklyn’deki Park Slope’dan liberal seçmenler ekleyerek önemli ölçüde daha mavi hale getireceği birkaç bölge arasındaydı.

Yeniden Kısıtlama Hakkında Bilinmesi Gerekenler

• Yeniden Kısıtlama, Açıklama: İşte bazı yanıtlar Amerikan siyasetini yeniden şekillendiren süreçle ilgili en acil sorularınız.
  • Gerrymandering’i anlayın: Partinizi iktidara getirebilir misiniz? Bu hayali durumda kendi semtlerinizi çizmeye çalışın.
  • Öldürme Yarışması: Her iki taraf da kendilerini güvenli koltuklara çekmek için yeniden bölgelendirmeyi kullandığından, rekabetçi bölgelerin sayısı düşüyor.
  • Ayrımların Derinleşmesi: Siyasi haritacılar orantısız yeni bölge hatları oluştururken, zaten kutuplaşmış olan partiler daha da uzaklaşıyor.
Hava

Sıcaklığın 40’lara düştüğü, çoğunlukla açık bir akşama kadar devam edecek esintilerle birlikte güneşli bir günün tadını çıkarın.

alternatif yan park

Pazartesi (Ramazan Bayramı) tarihine kadar geçerlidir.

En son New York haberleri

• Belediye Başkanı Eric Adams, bilinen kırmızı bayrakları olmayan birkaç saygın devlet görevlisini atadı. Ama aynı zamanda, protestolara ve hatta tutuklamalara yol açan geçmişleri olan dostları ve müttefikleriyle çevresini sardı.

• Capitol isyanı sırasında Washington polis memuruna saldırmakla suçlanan eski bir Polis Departmanı memuru yargılanıyor.

• Yeni yayınlanan, kısmen düzeltilmiş bir 2017 mektubu, Yankees’in rakip takımların işaretlerini deşifre etmek ve paylaşmak için yasadışı elektronik cihaz kullandığını doğruladı.

Çin Mahallesi şehrin barınak planıyla mücadele ediyor

Kredi… The New York Times için Andrew Seng

Manhattan’daki Chinatown mahallesi biri uyuşturucu kullanımına izin vermeyi teklif eden iki yeni evsiz barınağı almak üzere. Sakinleri şehrin planlarıyla mücadele ediyor. Evsizlik ve ilgili konuları ele alan meslektaşım Andy Newman’dan açıklamasını istedim.

Yeni sığınaklar için verilen mücadele, arka bahçemde olmayan olağan itirazları artırdı. Sakinlerin artan aciliyetini besleyen nedir?

Şehirdeki hemen hemen hiçbir mahalle evsizler barınaklarını kabul etmez. Ancak Asya karşıtı nefret suçları 2020’den 2021’e yüzde 300’ün üzerinde arttı ve bu saldırıların çoğu evsizlerle bağlantılıydı ve Çin Mahallesi’ndeki birçok insan yaşama haklarının saldırı altında olduğunu düşünüyor. Chinatown’da çocukları okula giden bir adam bir topluluk kurulu oturumunda şunları söyledi: “Bu ülke ve şehir için çok şey yapıyoruz ve insan haklarımız, oğlumun ve kızımın insan hakları elimizden alınıyor.”

Yeni sığınma evlerinden birine karşı oy veren topluluk kurulundan bahsettiniz. Bu oy bir fark yaratacak mı yoksa Belediye Başkanı Eric Adams üzerindeki baskıyı mı artıracak?

Topluluk kurulunun oyu bağlayıcı değildir – şehrin Grand Street’teki sığınağı açmak için topluluk kurulunun desteğine ihtiyacı yoktur. Ancak topluluktan gelen şikayetlere yanıt olarak sunulan topluluk yönetim kurulu kararı, muhalefet derecesinin bir ölçüsüdür.

Optik, Adams için aldatıcıdır. Sokaklarda ve metrolarda yaşayan insanları içeri girmeye ikna etme planının bir parçası olarak ağırlığını daha fazla sığınak açmaya verdi. Ayrıca, bu planlı sığınağın kapsadığı opioid krizine yönelik “zarar azaltma” yaklaşımının da güçlü bir destekçisi olmuştur.

Ama aynı zamanda Asyalı New Yorklulara karşı nefret suçlarını durdurması için baskı altında ve Chinatown sakinlerinin çoğu bu sığınağın bu tür suçlara yol açacağına inanıyor – hatta sığınma evinin destekçileri ve şehir evsiz hizmetleri yetkilileri, sığınağın mahallede zaten evsiz olan insanları alarak ve onları ruh sağlığı ve madde bağımlılığı hizmetlerine bağlayarak mahalleyi gerçekten daha güvenli hale getireceğini savunuyorlar.

Doğu Broadway’in Concerned Citizens of East Broadway’in kurucusu Jacky Wong, başka bir Chinatown sığınağına karşı çıkıyor, şehrin sokak evsizliğinin çok olduğu bölgelerde sığınak açma yaklaşımını sorguluyor. “İnsanlar buraya sadece uyuşturucu satın almak için gelebilirler ve bu yüzden bu mahalleden ‘olarak kabul edilirler” dedi. “Neden onlara daha olumlu bağlantılara sahip oldukları bir mahallede konut vermiyorsunuz?”

Chinatown, sakinlerin pandemiye eşlik eden rastgele şiddet ve hırsızlıklarda artış olduğunu söylediği şeylerle nasıl başa çıktı?

Görüştüğümüz her Çince konuşan kişi, evsiz bir kişiye atfedilen bir tür şiddet, suç veya düzensizlik olayına ya tanık olmuştur ya da bu olayın kurbanı olmuştur. Yaşlılar kendini savunma kursları alıyor. Doktorlar, hava karardıktan sonra sokaklar ve metrolarla uğraşmak zorunda kalmamak için çalışanlarını eve erken gönderdiklerini söyledi.

Şehir, yeni sığınakların kısmen 2019’da evsiz bir Asyalı adamın öldürülmesine bir tepki olduğunu söylüyor. Ancak onun için sığınaklardan birine isim verme planları muhalefet çekti. Niye ya?

Chinatown’daki birçok insan, şehrin, Chinatown’da sokakta uyuyan Hong Konglu 83 yaşındaki Chuen Kwok’un 2019’da öldürülmesini sömürdüğünü düşünüyor. bunu istemeyen bir topluluğa sığınmak. Bu planlı barınaklar sokaklarda yaşayan evsizlere yöneliktir ve Chinatown’da, Kwok’a rağmen, sokak evsizliğinin öncelikle Çinli olmayan nüfusun bir sorunu olduğuna dair yaygın bir inanç vardır.

ABD Yeniden Dağıtımı Nasıl Çalışır

Kart 1 / 8

Yeniden dağıtma nedir? Kongre ve eyalet yasama bölgelerinin sınırlarının yeniden çizilmesi. Nüfustaki değişiklikleri yansıtmak için nüfus sayımından sonra her 10 yılda bir olur.

Bu yıl neden önemli? Temsilciler Meclisi’nde son derece dar bir Demokratik marjla, birkaç kilit eyaletteki haritaları yeniden çizmek, 2022’de Kongre’nin kontrolünü belirleyebilir.

Nasıl çalışır? Sayım, her eyaletin Kongre’de kaç sandalye alacağını belirler. Harita oluşturucular daha sonra, Meclis’te eşit temsili sağlamak için bir eyaletin tüm bölgelerinin kabaca aynı sayıda sakine sahip olmasını sağlamak için çalışır.

Yeni haritaları kim çiziyor? Her devletin kendi süreci vardır. On bir eyalet, harita oluşturmayı bir dış panele bırakıyor. Ancak çoğu – 39 eyalette – eyalet milletvekillerinin Kongre için yeni haritalar çizmesi gerekiyor.

Eyalet milletvekilleri kendi bölgelerini çizebilseler, önyargılı olmazlar mı? Evet. Partizan harita yapımcıları, seçmenleri siyasi bir hedefi ilerletecek şekilde kümelemek için – kurnazca veya aleni bir şekilde – genellikle bölge hatlarını hareket ettirir. Buna gerrymandering denir.

Gerrymandering nedir? Bir tarafa avantaj sağlamak için bölge haritalarının kasıtlı olarak çarpıtılması anlamına gelir. Tüm ilçeler kabaca aynı nüfusa sahip olsa da, haritacılar partizan bir eğilim yaratmak için öznel kararlar verebilirler.

Gerrymandering yasal mı? Evet ve hayır. 2019’da Yüksek Mahkeme, federal mahkemelerin partizan gerrymanders’ı engellemede hiçbir rolü olmadığına karar verdi. Ancak mahkeme, Oy Hakları Yasası’nın ırksal veya etnik gerrymandering’i yasaklayan kısımlarını olduğu gibi bıraktı.

Yeniden dağıtım ve gerrymandering hakkında daha fazla bilgi edinmek ister misiniz? Times muhabirleri en acil sorularınızı burada yanıtlıyor.

Okuduklarımız

• Uluslararası Fotoğraf Merkezi, 94 yaşındaki William Klein’ı tanıyacaktır, Aşağı Doğu Yakası’ndaki yeni mekânı ilk kez tek kişilik bir sergiyle tek bir sanatçıya ayrıldı.

• Bronx Sanat Müzesi, 50. yılını bir restoran, bir butik ve geliştirilmiş kamusal alanları içerecek genişleme planlarıyla kutluyor.
BÜYÜKŞEHİR günlüğü

Batı Dördüncü Cadde mahkemeleri

Sevgili Günlük:

Nezaket toplantıları devam ederken, felaket oldu. Daha sonra, sanki her şey bana karşıymış gibi hissederek sokaklarda sendeleyerek yürüdüm.

Yıllar boyunca bana birçok ipucu verdikten sonra, şehir bana açıkça önce ve herkesin dışarı çıkmasını söylüyor diye düşündüm. Belki de sonunda dinlemenin zamanı gelmişti.

Bir noktada West Fourth Street basketbol sahalarına gittim. Maçı seyrederken iyi giyimli, el çantası olan bir adam yanıma yaklaştı.

“İnsanlar sizi hafife alıyor,” dedi istenmeden. “Veriyorsun ve veriyorsun ve karşılığında hiçbir şey almıyorsun. Ama sen iyi bir insansın ve…”

Söylediklerinin geri kalanını tam olarak hatırlamıyorum çünkü gözyaşlarına boğulmamak için çok uğraşıyordum.

Bir not defteri çıkardı ve benden bir dizi sorunun yanıtını düşünmemi istedi – ama ona söylemedim – en sevdiğim numara, karımın adı , yaşı, en sevdiğim renk, düşmanımın ilk adı.

Daha sonra tüm cevaplarımın temiz bir listesini çıkardı. Sihir numaralarına gelince kaba değilim, ama bu adam sertifikalı bir büyücüydü.

Bana hayatımın iyi olacağına ve o ay sonra hayalimdeki işi alacağıma dair güvence verdi. Sonra üç sayı yazdı: önerilen bağışlar.

Ona o kadar nakitim olmadığını söyledim.

“Yakınlarda bir ATM var” dedi.

Mark Hsu

Resimleri Agnes Lee.
Gönderimleri buradan gönderin ve Metropolitan Günlüğünü buradan daha fazla okuyun.

Burada bir araya gelebildiğimize sevindim. Yarın görüşürüz. — JB

PS Bugünün Küçük Bulmaca ve Spelling Bee . Tüm bulmacalarımızı burada bulabilirsiniz.

Melissa Guerrero, Jeff Boda ve Ed Shanahan New York Today’e katkıda bulundu. Ekibe
[email protected] adresinden ulaşabilirsiniz.

.