New Jersey’de Esrar İçin Yeni Bir Gün Doğuyor

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Günaydın. Bugün cuma. Bakalım New Jersey’de kanunî marijuana satışının ilk gününde işler nasıl gidecek. Ve Dünya Günü olduğu için, şehir parklarına dikmek için ağaç seçen kişiyle tanışacağız.

Kredi… The New York Times için Bryan Anselm

İşte bu yüzden Daniel Garcia Perşembe günü saat 3:30’da bir mağazanın önünde kuyrukta duruyordu.

“Otlarım konusunda çok seçiciyim” dedi ve “bazen adamıma ‘Hangisi iyi?’ diye soruyorum. ve her zaman doğru değildir. Dispanserlere gelmeyi seviyorum çünkü bana söylediklerinin doğru olduğunu bir süredir biliyorum.”

23 yaşında olan ve daha önce marihuanasını bir satıcıdan satın alan Garcia, New Jersey’de parıldayan bir marihuana dispanseri olan Rise Paterson’daki ilk kişiydi. İki buçuk saat sonra nihayet açıldığında -eyaletteki yasal eğlence esrar satışlarının ilk gününde- New York bölgesindeki ilk kanunî marihuana alımlarından birini yaptı. 60 dolarlık seçimi, Banana Cream adlı güçlü bir türün yarım ons’uydu.

New Jersey, eğlence amaçlı esrarı yasallaştıran en az 18 eyaletten biridir. New York da bunlar arasında ve yıl içinde satışlara başlayacak. Destekleyenler, esrar alımlarını gölgelerden çıkarmanın yeni işler yaratacağını ve vergi geliri getireceğini söylüyor – 2022 mali yılı için 30 milyon dolar ve 2023 için 121 milyon dolar, New Jersey Valisi Philip Murphy’nin daha önceki tahminlerine göre. Perşembe günü Elizabeth’teki dispanser.

New Jersey’de satılan esrar, New Jersey’de bolca yetişen yaban mersini, kızılcık, taze kesilmiş otlar, şeftali, ıspanak veya kuşkonmaz için geçerli olmayan bir gereksinimle karşı karşıyadır. Her yerde satılabilirler, ancak New Jersey’de satılan marihuana, New Jersey’de yetiştirilmelidir. Ve New Jersey’deki alıcılar yasal olarak eyalet dışına taşıyamaz.

Bir medya yöneticisi olan Greg DeLucia, Bloomfield, NJ’de bir dispanserin açılmasını sabırla bekledi. Esrarını daha eskiz ortamlarda satın aldığını söyledi.

“Bağlayıcım” dedi, “Bubbles adında dört dişli bir adamdı.”

Dispanser, satıcı Bubbles’tan çok uzaktı. Karşılayanlar, otoparktaki bir yemek kamyonundan hamur işleri dağıttı. Bir çelik davulcu pop hitleri çaldı ve mağazayı, Rise Bloomfield’ı ve New Jersey’deki diğer birkaç kişiyi işleten Green Thumb Industries’in kurucusu ve CEO’su Ben Kovler, kulağa hoş bir şekilde hoş geliyordu.

“Bütün ülkede çok fazla endişe var” dedi. “Yani bu ürünün talebi ve çekiciliği evrensel çünkü refah hepimizin istediği bir şey.”

Hava

Rüzgar esintileri ve sıcaklığın geceleri 40’lara düştüğü 60’ların yakınında güneşli bir günün tadını çıkarın.

alternatif taraf park

Bugün (Fısıh Bayramı ve Hayırlı Cuma, Ortodoks) ve yarın (Fısıh Bayramı) askıya alındı.

Ağaçları topluyor. Bir sürü ağaç.

Bronx için akçaağaçlar mı? Brooklyn için leylaklar mı? Maureen Clancy, hangi ağaçların nereye gideceğine karar verir.

Uzun bir iş unvanına sahip — New York City Parklar ve Rekreasyon Departmanı için orman tedarik görevlisi. Kaldırımlara ve parklara dikilen binlerce ağacın seçiminden sorumludur.

Belediye Başkanı Eric Adams 2030 yılına kadar bir milyon ağaç daha dikmeyi taahhüt ederse, çok daha fazla ağaç toplamaktan sorumlu olacak. Beş ilçe başkanı, MillionTreesNYC programının yeniden canlandırılması çağrısında bulunarak Şubat ayında ilk adımı atması için ona baskı yaptı. Bu, Michael Bloomberg’in belediye başkanı olduğu 2007’de başladı.

Şehir için ağaç bulmak için Clancy, Maryland’e kadar uzanan keşif misyonlarına devam ediyor – “kreşler benim ikinci evim” dedi. Şehre geri döndüğünde, her bir ağaç türü için ne kadar alana ihtiyaç duyulduğunu hesaplıyor, kamu hizmeti şirketleri ve şehir ajansları ile mühlet yapmak için yer üstünde ve altında yer açmak için koordine ediyor. Ama hepsi bu kadar değil.

“Belirli bir ağacın 40 yıl boyunca ne kadar gölge sağlayabileceğini düşünüyorum” dedi. “Bu nedenle, belirli bir cadde ve mahalle için doğru ağacı seçmek için çok fazla düşünce ve planlama gerekiyor.”

En son New York haberleri

• İki adam, Donald Trump’ın sınır duvarına yardım etmeyi amaçlayan bir projeye bağışçılardan para aldı. Mahkeme dosyalarına göre, Manhattan’daki Federal Bölge Mahkemesinde suçlarını kabul ettiler.

• Belediye başkanı ve polis komiseri, Brooklyn metrosu saldırısında tutuklanan Frank James’i gördükten sonra polise haber veren muhbirleri onurlandırdı.

• CNN’nin yeni kurumsal sahipleri, çıkışından bir aydan kısa bir süre sonra yeni yayın hizmeti CNN+’ı sona erdirmek için harekete geçiyor.
Bir koşucu geriye ve ileriye bakar

Cheryl Toussaint Kredi… Jason LeCras Colgate-Palmolive Company

ile koşucu Cheryl Toussaint ile bir konuşmada, bir şeyden söz edilmedi – gümüş madalya kazandığı günün 50. yıldönümü. Olimpiyatlarda 1.600 metre bayrak yarışı. Gelecekten bahsediyordu – Pazar günü Randalls Adası’ndaki Icahn Stadyumu’nda Colgate Kadınlar Oyunları’nda yarışacak 260 finalist – ve Toussaint’in bu oyunlarda kendinden bir şeyler görüp görmediğini merak etmemek zordu.

1970’lerde rakipken, 1999’da yönetmenle tanışmak için yönetmen asistanlığına geçti ve 2014’te yönetmenle tanıştı ve şimdi bir açık hava etkinliğine başkanlık ediyor. 1970’lerde içeride başlayan Colgate oyunları, geçen yıl pandemi nedeniyle atlandıktan sonra bu yıl dışarı çıktı ve Toussaint, son yarı finallerde gördüklerinden etkilenmişti.

“Rekabet seviyesi sezonun bu başlarında inanılmazdı,” dedi. “Bu kısa sürede ne kadar çok şey yapabildikleri konusunda çenemiz düşmüş durumdayız. Kapalı sezon sadece Mart ayında sona erdi.” Yarı finallerden çıkarken, lise klasmanında 400 metrede liderler arasında sadece beş puan var – Brooklyn’den Anissa Moore ve Wynnewood, PA’dan Avery Lewis.

Bu yıl toplamda yaklaşık 2.000 atlet yarıştı Colgate-Palmolive sponsorluğunda Colgate Kadın Oyunları’nda. Öğrenciler için her etkinlikte 1,000$’a varan burs ödülleri bulunmaktadır.

Colgate oyunları, Toussaint’in 1960’larda başladığı bir Brooklyn koşu kulübünde ilk kez karşılaştığı, New York City College’da eski bir koşu yıldızı olan Fred Thompson’ın beyniydi. 13 yaşındayken bir elbise ve sandaletle uğradı ve o kadar meraklandı ki koşu kıyafetlerine dönüştü, 100 metre yarışına girdi ve dördüncü oldu.

“Koç Thompson’ın yanına gittim, beni baştan aşağı süzdü ve ‘Tabii ki dışarı çık, Pazartesi antrenman yaparız’ dedi” diye hatırlıyor. “Ve o an hayatım değişti. Hayatım değişti çünkü artık kendim için sahip olduklarımın ötesinde hedefleri olan organize bir spor etkinliğinin parçasıydım.

“Bütün bu program, asla eskimez” dedi. “Asla eskimez çünkü yaşadığımız her gün birinin kapıdan girip kendisi hakkında bir şeyler fark ettiği bir gündür.”

Okuduklarımız

• Curbed, “park yeri sağlamanın kraliçesi” ve şu anda geçersiz olan Alternatif Yan Park Yerinin arkasındaki kişi olan Mary Norris ile röportaj yaptı Okuyucu blogu.

• Debbie Harry, Kathleen Hanna, Justin Vivian Bond ve diğer şarkıcılar, geçen ay 87 yaşında ölen sevilen vokal koçu Barbara Gustern’i hatırlıyorlar.

• Ne izliyoruz: Metro’nun polis büro şefi Ashley Southall, şehirdeki suçları konuk sunucu Clyde Haberman ile “The New York Times Close Up With Sam Roberts” programında tartışacak. Şov Cuma 20:00, Cumartesi 13:30 ve Pazar 12:30’da [CUNY TV]
yayınlanıyor

METROPOLITAN günlüğü

Cevapsız e-posta

Sevgili Günlük:

Doğum günümdü ve o zaman için bir dönüm noktasıydı.

Başımı ve kalbimi en iyi dileklerin mutluluğuyla dolduran kutlama çağrıları ile ertesi gün hayatımın çizim atölyesine kayıt olmayı unuttum. Katılım, akşam 17.00’de gelen bir e-postaya yanıt veren ilk 13 kişiyle sınırlıydı ve ben yanıtlamayı hatırladığımda sınıf dolmuştu.

O akşamın ilerleyen saatlerinde, aynı zamanda düzenli bir atölye olan bir komşumu aradım ve ertesi gün ona katılamayacağımı söyledim.

Ayrıca hatırlatma alarmını yanlışlıkla 17:30’a ayarladıktan sonra e-postayı da kaçırmıştı. Kutlamak için yemeğe çıkmamızı önerdi.

Yukarı Batı Yakası mahallemizde bir İtalyan lokantasına gittik. Komşum garsonumuza doğum günüm olduğunu söyledi.

Tatlı isteyip istemediğimizi sordu. Reddettik ve çek istedik.

Bir sürprizle geri döndü: yanan mumlu çikolatalı mus. “Mutlu Yıllar” şarkısını söylemediği için özür diledi, şarkı söyleyen sesinin “çok da harika olmayan” olduğunu söyledi.

Zaten ilgiden nefret ettiğim için bu benim için iyiydi.

Yan masada garsonun kulak misafiri olan bir kadın, bir opera şarkıcısı olan arkadaşının bu şerefe nail olmasını önerdi.

Ve öyle yaptı, bana, restoranın geri kalanına ve muhtemelen dışarıda yürüyen herkese “Mutlu Yıllar”ın güzel bir soprano yorumunu yaptı.

Hepimiz onu ayakta alkışladık.

— Terry Staverman

Agnes Lee tarafından resmedilmiştir.
Gönderimleri buradan gönderin ve Metropolitan Günlüğünü buradan daha fazla okuyun.

Burada bir araya gelebildiğimize sevindim. Pazartesi görüşürüz. — JB

PS Bugünün Küçük Bulmaca ve Spelling Bee . Tüm bulmacalarımızı burada bulabilirsiniz.

Melissa Guerrero, Olivia Parker ve Ed Shanahan New York Today’e katkıda bulundu. Ekibe
[email protected] adresinden ulaşabilirsiniz.

.