New York City Üstün Yetenekli ve Yetenekli Programını Genişletecek Ama Hurda Testi

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Belediye Başkanı Eric Adams Perşembe günü, şehrin ilköğretim öğrencileri için üstün zekalı ve yetenekli sınıflarını genişletmek ve 4 yaşındakilere verilen çekişmeli kabul sınavını kalıcı olarak ortadan kaldırmak için bir plan açıkladı. program, düşük gelirli ve Siyah ve Latino öğrencileri kısalttı.

Bay Adams’ın planına göre, şehir, programdaki anaokulu öğrencileri için mevcut 2.400 sandalyeye 100 ve üçüncü sınıflar için ilave 1.000 sandalye ekleyecektir.

2020 sonbaharından beri sunulmayan şehir çapında kabul testinin yerini, K-öncesi öğretmenlerinin öğrencileri piyangoya katılmak için aday göstereceği bir eleme süreci alacak. Programa başvurular, 2022-23 eğitim öğretim yılı için 31 Mayıs’ta başlayacak.

Belediye başkanı Perşembe günü düzenlediği basın toplantısında “Tüm öğrencilerimizin kişiliklerini ve tam potansiyellerini geliştiren sınıf programlarına erişme zamanı geldi” dedi. “Bugünün duyurusu öz sermayeyi genişletmekle ilgili.”

Programı genişleterek ve kabul sınavlarını kalıcı olarak ortadan kaldırarak, belediye başkanı ve okullarının rektörü David Banks, şehir yetkililerinin yıllardır kabul ettiğini ele almayı umuyor : Üstün zekalı ve yetenekli programı, ırksal olarak ayrılmış sınıflara katkıda bulunmuştur.

Şehrin okul sistemindeki öğrencilerin yüzde 70’i Siyahi ve Latin kökenli olsa da, üstün zekalı sınıflara kayıtlı öğrencilerin yaklaşık yüzde 75’i beyaz veya Asyalı Amerikalı’dır.

Birleşik Öğretmenler Federasyonu başkanı Michael Mulgrew yaptığı açıklamada, “Şehrin üstün zekalı ve yetenekli programlarına genişletilmiş erişimin zamanı çoktan geldi” dedi.

Ancak planın, şehrin 70.000’den fazla anaokulu için az sayıda koltuk ve programa birkaç giriş noktası gibi programın kusurlarını ele alacak kadar ileri gitmediğine dair endişeler var.

Eğitim Bakanlığı sözcüsü Nathaniel Steyer’e göre, bir milyondan fazla öğrenciye hizmet veren bir okul sisteminde, bu yılki üstün yetenekliler programına yaklaşık 1.900 anaokulu çocuğu ve yaklaşık 90 üçüncü sınıf öğrencisi kabul edildi.

Ve bazı yetkililer üstün zekalı programın değerini sorguladı. New York Şehri denetçisi Brad Lander yaptığı açıklamada, “Öğrencileri genellikle sınıf ve ırk temelinde ayıran bir programın ölçeğini büyütmek, öğrencilerimizin ezici çoğunluğu için kaliteli eğitimi geliştirmek için hiçbir şey yapmayan geriye dönük bir yaklaşımdır” dedi. .

Üstün zekalı ve yetenekli programların savunucularının da bazı endişeleri vardı.

“Genel olarak, programı sürdürüyoruz, programın olmadığı yerlere genişletiyoruz, bence bu harika bir haber,” dedi Hızlandırılmış Müfredat için Veli Liderleri’nin kurucu ortağı Yiatin Chu ve Üstün zekalı ve yetenekli okulları destekleyen beyaz ve Asyalı ebeveynler tarafından kurulan bir grup olan Education. “Bu ortama ihtiyacı olan çocuklar var, ellerinden gelenin en iyisini yapacak çocuklar.”

Ama üstün zekalı ve yetenekli programında olmayan beşinci sınıf öğrencisi Chu Bayan Chu, planın kusurları olduğunu söyledi. Neredeyse yeterli koltuk eklenmedi, dedi. Göçmen ailelerin hala çocukları değerlendirmek için “daha standart ve daha az öznel” bir yol görmek istediklerini söyledi.

Mevcut program kapsamında, il genelinde yapılan sınavda başarılı olan yükselen anaokulu öğrencileri, okullarında hızlandırılmış programa kaydolmak için çekilişe katılıyor ya da okullarında program yoksa bir programa kaydolmaya çalışıyorlar. olan okul.

Belediye Başkanı Eric Adams ve okullarının rektörü David Banks, üstün yetenekliler eğitimine kendilerini adamıştır. Kredi… The New York Times için Dave Sanders

Programlar, birçok ebeveyn tarafından şehrin rekabetçi orta ve liselerine giden bir boru hattı ve mücadele eden bölge okullarına bir alternatif olarak görülüyor. Şehir, üçüncü sınıf öğrencilerinin programa girmek için başvurmaları için bir pilot program yürütüyor, ancak her bölgede değil.

Kabulün normalde bir teste bağlı olduğu mevcut programın eleştirmenleri, çok fazla Siyah ve Latin çocuğu dışarıda tuttuğunu ve bazen en güçlü öğrencileri ve öğretmenleri yetenekli ve yetenekli öğrencilere kaydırarak bazı normal okulları zayıflattığını söylüyor. kendi bölgeleri dışındaki programlar.

Bu eleştirmenlerden bazıları, yalnızca programı genişletmenin çeşitliliği artırma olasılığının düşük olduğunu söylüyor; Düşünce kuruluşu Century Foundation’ın kıdemli üyelerinden Halley Potter, geçmişte gördüğümüzden çok daha çeşitli bir öğrenci grubuna ulaşacak” dedi.

Bayan Potter, şehir yetkililerinin öğrenci nüfusunun çok küçük bir yüzdesine çok az sayıda sandalyenin nasıl tahsis edileceğine odaklanmak için çok fazla zaman harcadıklarını ve bunun nasıl yapılacağını bulmanın daha iyi olacağını söyledi. şehir genelinde karma yetenek sınıflarında bulunan zenginleştirme ve hızlandırma seçeneklerine sahip olmak mümkün.”

İlk olarak Belediye Başkanı Michael R. Bloomberg tarafından on yıldan uzun bir süre önce uygulamaya konan şehir çapındaki test, çoğu Siyahi ve Latin kökenli olan düşük gelirli aileleri dezavantajlı duruma sokuyor, çünkü pek çoğu böyle olmayan bölgelerde yaşıyor. yetenekli ve yetenekli programları var ve onlara seyahat edemiyorlar veya çocukları için sınav hazırlığı için binlerce doları karşılayamıyorlar.

Testin uygulamaya konmasından sonraki yıllarda, ağırlıklı olarak Siyah ve Latin mahallelerindeki üstün yetenekli programların tümü, şehrin birçok yerinde neredeyse tamamen ortadan kalktı. Yine de Manhattan’ın 2. Bölgesi – şehrin en beyaz, en zengin bölgelerinden biri – 2021’de şehrin en yoksul ilçesi olan Bronx’un neredeyse iki katı yetenekli programlara sahipti.

Test o kadar tartışmalı hale geldi ki, şehrin yönetimine yardımcı olan bir danışma kurulu geçen yıl en son testi reddetti. Sonuç olarak, bu yıl için sınavın uygulanması için bir sözleşme yoktu.

Görevden ayrılmadan önce, eski Belediye Başkanı Bill de Blasio üstün zekalılar programını ortadan kaldırmaya ve daha sonra ilkokulda öğrencilere hızlandırılmış öğrenme sunan bir programla değiştirmeye söz verdi. Planına göre, şehir, genel eğitim sınıflarında farklı öğrenme yeteneklerine sahip öğrencileri barındırmak için yaklaşık 4.000 eğitimci yetiştirmiş olacaktı.

Ancak Bay Adams, kampanyası sırasında, hızlandırılmış öğrenmeyi kullanılabilir hale getirmenin önemine değinerek, üstün zekalılar ve yetenekliler programını sürdürme sözü verdi.

Perşembe günü açıklanan plan, belediye başkanının kampanya izinde vaat ettiği şeyle uyumludur: kabul testinin iptali ve programın genişletilmesi.

Bay Adams’ın planına göre, öğretmenler K-öncesi öğrencilerini değerlendirecek ve ardından onları programa aday gösterip göstermeyeceklerine karar verecekler. Yetkililer, sürecin ilk olarak danışma kurulunun son testi reddetmesinden sonra 2021-22 öğretim yılında kullanıldığını ve başvuru için davet alan daha çeşitli bir öğrenci havuzuna yol açtığını söyledi.

2020 sonbaharında, bir giriş testi kullanıldığında, Eğitim Departmanından alınan verilere göre, tekliflerin sadece yüzde 4’ü Siyah ön-K öğrencilerine gitti. 2021 sonbaharında evrensel bir ekran kullanıldığında bu oran yüzde 11’e yükseldi. Tekliflerin yüzde yedisi, 2021’de yüzde 13 olan İspanyol öğrencilere gitti.

Asyalı öğrencilere giden tekliflerin yüzdesi 8 azaldı 2020 ve 2021 arasında yüzde ve beyaz öğrencilere giden tekliflerin yüzdesi yüzde 3 azaldı.

Eğitim Bakanlığı sözcüsüne göre, 2022-23 öğretim yılı için tarama süreci 2021-2022 öğretim yılı ile aynı olacak.

K-öncesi öğrencilerin tarama sürecinin tam olarak nasıl işleyeceği konusunda çok az ayrıntı mevcuttu, ancak eğitim yetkilileri öğretmenlerin her çocuğu Eğitim Bakanlığı’nın üstün yetenekli davranışların bir dizi göstergesi olarak tanımladığı şeye dayanarak değerlendireceğini söyledi. azim ve merak gibi. 2022-23 eğitim öğretim yılı için tarama süreci başlamadı, ancak yakında başlayacak.

Araştırmalar, üstün zekalı yeteneklerle ilgili daha sonraki değerlendirmelerin öncekilere göre daha doğru olabileceğini gösteriyor, yetkililer, bu nedenle yükselen üçüncü sınıf öğrencileri için 1.000 koltuk eklendiğini söyledi. Yetkililer Perşembe günü yaptığı açıklamada,

yeni program kapsamında, şehirdeki her ilçede üçüncü sınıf öğrencileri için en az bir üstün zekalı ve yetenekli öğrenci programı olacak.

Her okuldaki ikinci sınıf öğrencilerinin ilk yüzde 10’u giriş için başvurmaya davet edilecektir. Davet, öğrencilerin İngilizce, matematik, fen ve sosyal bilgiler olmak üzere dört ders alanındaki notlarına dayalı olacaktır.

Her iki program için de başvurular 31 Mayıs’ta başlıyor. Ardından öğrenciler çekilişe katılıyor.

Yerleştirme ilçeye, velilerin tercihine, kardeşlerin okula gittiği yere ve koltuk müsaitliğine göre belirlenecektir. Yetkililer sonunda dördüncü ve beşinci sınıfta giriş noktaları oluşturmayı umuyorlar.

Birkaç Bronx ebeveyni, Perşembe günkü öğleden sonra güneşinin gölgesinde çocuklarını PS 11 Highbridge’den almak için bekledi. Birçoğu programın geri döneceğini duymaktan memnundu, ancak ilçedeki daha geniş eğitim kaynaklarının eksikliğiyle ilgili endişelerini dile getirdi.

33 yaşındaki iki çocuğu olan Maileng Payano, “günde sekiz saat onlarla vakit geçiren ve onları çok iyi tanıyan ve gerçekte kimlerin katılabileceğini bilen öğretmenler tarafından öğrenci tavsiyelerinden yana olduğunu” söyledi. Bence bu oldukça iyi.”

38 yaşındaki topluluk irtibat görevlisi ve dört çocuk annesi Pamela Ward, oğlunu almak için bekledi ve yakındaki PS 126’dan neşeyle Paskalya temalı şekerleme çantalarını taşıyan bir sürü çocuk çıktı.

“Bu okuldaki birçok çocuk yetenekli ve yetenekli” dedi Bayan Ward, ancak “programları bu topluluğa getirmiyorlar. Bu nedenle, daha sonraki yaşamlarında aynı fırsatlara sahip değiller. ”

En küçüğü K öncesi eğitimine gidiyor ve katılma şansına sahip olacağını umuyor.

“Kullanılabilir hale gelirse, çocuklarımı kaydettireceğim” dedi ve ekledi, “Her çocuğa bir fırsat verin.”

Téa Kvetenadze raporlamaya katkıda bulundu.