‘New York Ne Hakkında Her Şey’: Piyano Barına Tekrar Hoş Geldiniz

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Bu hikaye, New York’taki gece hayatını araştıran ara sıra bir dizinin parçasıdır.

İster loş ışıklı salonlarda 20$’lık kokteylleri yudumlarken, ister hareketli bir düello piyano gösterisinde şarkı isteklerine teklif veriyor olun, görünüşe göre New York’taki her piyano barını birleştiren bir melodi var.

Yukarı Doğu Yakası’ndaki Brandy’s’te, Midtown’daki Don’t Tell Mama and the Duplex’te haftalık olarak çalan piyanist Nate Buccieri, “Devam edin ve Vanessa Carlton’dan ‘A Thousand Miles’ı çalın” dedi. Greenwich Köyü. “Herkes ‘Aman Tanrım!’ gibi olacak”

“Nines’ta Vanessa Carlton’ın ‘A Thousand Miles’ını patlatacağım ve tüm oda şarkı söylemeye başlayacak – bu çılgınca!” dedi Nines in NoHo ve Bar Nine in Hell’s Kitchen’da düzenli olarak oynayan Sam Behr. “Ben, ‘Gerçekten mi? Siz çocuklar?’”

Kendi deyimiyle “40’lı yaşlarına giren” Bay Buccieri ve 27 yaşındaki Bayan Behr, onlarca yıldır var olan ama bir o kadar da kapalı olan bu mekanlarda geçimini sağlıyor. yeni sanatçılar ve dinleyicilerle bir canlanma görmek. Bazı barlar, şarkı söyleyen garsonlar, barmenler ve bahşiş karşılığında istek alan sanatçılarla tamamen sürükleyiciyken, diğerleri daha kısıtlı, yalnız piyanistlerin kendi çalma listelerinden şarkı düzenlemeleri çaldığı.

Ms. Behr, 2014 yılında Boston’daki Berklee Müzik Koleji’nde okurken Howl at the Moon adlı bir zincirde işe alındığında piyano barlarında çalmaya başladı. İki yıl sonra, Times Meydanı yakınlarında yeni bir yer açıldığında New York’a taşındı.

Nate Buccieri, Yukarı Doğu Yakası’ndaki Brandy’s’te bir gece geç saatlerde oynarken. Kredi… The New York Times için Sabrina Santiago

Şimdi, haftada birkaç gece, hem müşterilerin Billy Joel’den Metallica’ya kadar her şeyi talep edebileceği düello piyanoları barı olan Bar Nine’da hem de Ocak’ta açılan çita halı kaplı şık bir piyano bar olan Nines’da performans sergiliyor. havyarla süslenmiş, 95 dolarlık ünlü bir patates servis eden voguish bir kalabalık çekiyor).

“Çoğu zaman o odanın fon müziğini yapıyorum,” dedi Nines’daki daha rafine ambiyansı anlatırken. “Fakat her evvelce – ve bu odada olduğu zaman daha da özeldir – bu sanki, ‘Aman Tanrım, bu süslü lokantaların omzunun arkasına bakıp bir saniyeliğine şarkı söylemelerini sağladım.'”

Bazı geceler, Bar Nine’ın çektiği kabadayı ve kendinden geçmiş seyircileri tercih ettiğini, ancak Nines gibi yerlerdeki alçakgönüllü titreşimlerin de özgürleştirici olabileceğini söyledi.

“Tutsak bir seyirciyi tercih ederim,” dedi Bayan Behr. “Ama Nines’da o odaya girmek neredeyse bir rüya gibi geliyor çünkü çok gösterişli ve çok güzel.”

“Yaptığım şeye gerçekten odaklanan bir kulak ve göz odasının baskısını hissetmiyorum” diye ekledi. “Sadece ambiyansın bir parçası olarak takdir edildiğimi hissediyorum.”

33 yaşındaki Konrad Paszkudzki, hayatını turne caz piyanisti olarak kazanıyor, ancak yolda olmadığında, Nisan ayında Yukarı Doğu Yakası’nda açılan bir bar olan Melody’s’de mesai yapmayı seviyor. Hem işveren hem de icracı olarak canlı müzik yapılan mekanları tercih ettiğini söyledi.

“Birisi canlı müzik çalıyorsa ve tam önünüzde bir piyanist çalıyorsa, bu odanın moleküler yapısını değiştirir” dedi Bay Paszkudzki.

Çalmakta olan şeye olan ilgisinin aynı zamanda New York City’deki canlı müziğin mirasını korumakla ilgili olduğunu da ekledi.

“New York bundan ibaret. Bir yere giriyorsunuz ve canlı müzik var, piyanist var, caz çalıyor” dedi. “Bu yüzden burada yaşıyorum – çünkü bu dünyadaki en harika şey.”

Haftada beş gece sık sık üç piyano barı arasında dönen Bay Buccieri, her gece kalabalığın öngörülemezliğinin adrenalinin akmasını sağladığını söyledi.

“İnsanlar ‘Ne oynamayı seversin?’ Ben ‘Ben bir Terazi’yim! Her şeyi oynamayı seviyorum” dedi. “Bu masanın bir karışımı gibi olmasını seviyorum, buradaki masa bazı eski okul, klasik şov melodileri istiyor ve çağdaş şov melodileri istiyorlar ve bu adamlar 90’ların rapini istiyor ve bu adamlar Taylor Swift istiyor.”

Duplex’teyken Bay Buccieri, T.Rex sahne adıyla tanınan bir şarkıcı olan Taylor-Rey J’Vera gibi diğer sanatçılarla da birlikte çalışacak.

T.Rex sahne adıyla tanınan Taylor-Rey J’Vera, West Village’daki Duplex’te sahne alıyor. Kredi… The New York Times için Sabrina Santiago

Stonewall Inn and the Duplex’te düzenli olarak performans sergileyen 32 yaşındaki J’Vera, kendisinin müdavimi olduktan sonra Duplex için çalışmaya başladığını söyledi.

“Yalnız gelen pek çok müdavimimiz var — her hafta Martin’i göreceğimi biliyorum; Mark’ı göreceğim; Bir aile temeli olduğu için gelen bu insanları göreceğimi biliyorum,” dedi Bayan J’Vera.

Bir süre Harlem Repertuar Tiyatrosu ve müzikal tiyatro programlarında çalışsa da, J’Vera eşinden bir bebek sahibi olduktan sonra hayatını piyano barlarında kazanmaya geçtiğini söyledi. Bu barlarda çalışmanın bir başka yararı da seyirciyle etkileşim kurmak olduğunu söyledi.

“Sahnedeyken, geleneksel olarak ışıklar kör edicidir ve önünüzde kimin olduğunu görmüyorsunuz ve onları tanımıyorsunuz” dedi. “Seni ayıran bir çeşit dördüncü duvar var.”

“Bir oyuncu olarak, izleyicilerinizin tam ortasında olmak bence oldukça harika,” diye ekledi. “En sevdiğim şey, bir nevi odayı tanımak ve ‘Ne iş yapıyorsun? Ne duymaktan hoşlanırsın?’”

Nines and Bar Nine’da çalan Behr Hanım, piyano çubuklarının sanatçılarla etkileşim kurmak için benzersiz bir yol sunduğunu da söyledi.

“Canlı müzik izlemenin yanı sıra gösteride etkileşim kurabilmek için bir fırsat” dedi Bayan Behr. Diğer caz kulüplerinde, iyi müziğe rağmen, “sanatçılar performans gösterirken dahil olmak ve onlarla iletişim kurmak için gerçekten büyük bir fırsat yok” dedi.

Ve uzun bir gecenin sonunda bile, New York’un bazı piyanistleri ertesi gün geri dönmek için sabırsızlanıyor.

“Eğer piyangoyu kazansaydım, gidip bir vardiya yapmak zorunda kalmak ister miydim? Hayır, ama en azından orada takılırdım,” dedi Bay Buccieri gülerek. “Ama muhtemelen yine de orada çalışırdım.”

Nereye Gidilir

Uptown

• Melody’s Piano Bar , 1020 Lexington Avenue, melodyspianobar.com

• Brandy’s Piano Bar , 235 East 84th Street, 21:30-3:00 saatleri arasında canlı müzik brandyspianobar.com

• Bemelmans Bar, 35 East 76th Street, rosewoodhotels.com
Midtown

• Don’t Tell Mama , 343 West 46th Street, donttellmamanyc.com

• Bar Nine , 807 Ninth Avenue, bar9ny.com

• Charlie Amca’nın Piyano Salonu , 139 East 45th Street, Unclecharliesnyc.com

• The Townhouse of New York , 236 Doğu 58th St reet, townhouseny.com

• Mimi’s Restaurant & Piano Bar, 984 Second Avenue, mimisnyc.com

• Shake Rattle & Roll Dueling Pianos , 320 West 36th Street, shakerattlerollpianos.com

• Sid Gold’s Request Room , 165 West 26th Street, sidgolds.com
Downtown

• The Duplex , 61 Christopher Street, theduplex.com

• Marie’s Crisis Cafe , 59 Grove Street, mariescrisiscafe.com

• Piyanolar , 158 Ludlow Street, pianosnyc.com

• The Nines , 9 Great Jones Street, ninesnyc.com