New Yorklular Belediye Başkanının Annesinin Bu Portresinde Ne Görüyor?

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Yılbaşı gününde, Eric Adams, New York şehrinin 110. belediye başkanı olarak yemin ettiğinde, sağ elinde annesi Dorothy Mae Adams-Streeter’in bir konyak içinde resmedilmiş çerçeveli portresini kaldırdı. keskin nişancı Sol eli, notları, mektupları ve eski resimleri sakladığı İncil’inin üzerindeydi.

Bay Adams bir röportajda, “Beni yukarı kaldırırken, ben de sağ elimi kaldırdım, onu kaldırdım” dedi. “Oğluna aşıladıklarından dolayı eninde sonunda onun Times Meydanı’na gelip belediye başkanı olarak yemin edip fotoğrafını kaldıracağını kim düşünebilirdi ki?”

Brendi avcısının portresi hip-hop, asitle yıkanmış kot pantolonlar ve plastik kaplı kanepeler kadar Amerikan. Bu tarzdaki bir fotoğraf, büyük boy omuz vatkalarının veya Jheri kıvrımının yaratacağı aynı duyguları çağrıştırabilir: buruşmak. 2001’de, Alec Baldwin ve Jimmy Fallon’un yer aldığı, “Put It in a Brandy Snifter” adlı bir skeçte “Saturday Night Live” motifi sahteydi. ”

Ancak 1980’lerde ve 1990’larda, brendi avcısı fotoğrafı yenilikçi, ulaşılabilir bir lükstü ve bazı topluluklarda yaygın hale geldi. Kültürel önemi, Amerikan işçi sınıfının emelleriyle yakından bağlantılıdır.

Sn. Adams’ın annesine olan saygısı, benim yaptığım gibi, bu görüntüyü gören ve hemen tanıyıp onunla özdeşleşen sayısız insanı da onurlandırdı. 1995’te kardeşlerim ve ben, 135. Cadde ve Broadway’deki yerel CTown süpermarketimizde kendi brendi avcısı portrelerimizi çektirdik.

O yılın başlarından kalma şeftali Paskalya elbisemi giydim. Annem saçlarımı atkuyruğu yapıp kahküllerimi yandan kıvırdı. Kardeşlerim polo tişört giyerdi. Bir gün önce, bir kutu Rude Dudes cikletinde aldığım karanlıkta parlayan geçici bir dövmeyi yanağıma uygulamıştım. Yüzüm, o gün annemin yüzünü ovuşturduğu kadar hiç ovulmamıştı.

Lekesiz olmak zorundaydık. Ctown’ımızın önü, hatırladığım kadarıyla yılda sadece bir kez bir fotoğraf stüdyosuna dönüştü.

Annem geçenlerde, Sears’tan bir fotoğrafçının portrelerimizi çektiği derme çatma stüdyonun, alışveriş arabalarının genellikle depolandığı bir giriş yolunda olduğunu söyledi. Zemin açık maviydi ve alan ekmek gibi kokuyordu. Bir süre sonra fotoğrafları geri aldığımızda, küçük melek yüzlerimiz brendi koklayıcılara hapsolmuş ve tahtaya benzeyen bir kompozitten yapılmış bir levhaya yapıştırılmıştı. Annem plaketi hâlâ şifonyerinde tutuyor.

Yazar Sandra E. Garcia, Harlem’deki bir süpermarkette brendi avcısı portresi çekildiğinde küçük bir kızdı. Kredi. . . The New York Times için Jutharat Pinyodoonyachet tarafından yapılan fotoğraf çizimi

Şu anda bir çocuğun portresini bir brendi avcısı görüntüsüne yerleştirmek kabalık gibi görünse de, annem için bize hiç sahip olmadığı bir şeyi sağlama fırsatıydı: bir fotoğraf çekimi.

Ailemin çocukken çekilmiş fotoğraflarını hiç görmedim. Büyüdükleri Dominik Cumhuriyeti’ndeki yoksullar gençliklerinde kameralar ve fotoğraflara ulaşamadılar. Annemin bizi profesyonelce bu şekilde yakalaması önemliydi. Portreler, çocuklarının ondan daha fazlasına sahip olma arzusuydu, bir fotoğrafta tezahür etti.

Geçen yıl Bay Adams’ın belediye başkanlığı seçimini kazanan, Demokratik tabanın ve New York şehrinin kalbi olan Siyah ve göçmen işçi sınıfı topluluklarının tutkusu ile aynı hırs. Fotoğraf, zafer konuşması sırasında seçmenlere söylediklerini gösteriyor: “Ben senim. Yıllarca dua ederek, umut ederek, mücadele ederek ve çalıştıktan sonra Belediye Binasına gidiyoruz. ”

O yemin ederken o fotoğrafı elinde tutma seçimi, annesine bir selamdan fazlasıydı; Bu, bazen şehir yönetimi tarafından dışlanan, ancak ilerleme için çaba sarf etmeye devam eden topluluklara bilinçli bir selamdı.

Adams, “Herkesin o fotoğrafa bakıp anne-babalarını düşünmesini ve hepimizin aynı şeyi istediğini görmesini istedim” dedi.

Bu haftanın başlarında Bay Adams, düşük ücretli işçileri “düşük vasıflı işçiler” olarak adlandırdığı için eleştirildi. Belediye başkanı daha sonra kendisini eleştirenlerin mesajını çarpıttığını söyledi. Twitter’da yaptığı yorumlardan rahatsız olanlara bir zamanlar düşük ücretli bir işçi olduğunu hatırlattı.

“Ben aşçıydım. Ben bulaşıkçıydım. Üniversitedeyken restoranıma kimse gelmeseydi, hayatta kalamazdım” diye yazdı.

Belediye Başkanı Adams, Kasım ayında Seçim Günü’nde oy kullanırken annesinin portresini taşıdı. Kredi. . . Todd Heisler/The New York Times

Bu basit, modası geçmiş portrelere bağlı olan kimliğinin bu parçasıdır. Brendi avcısı fotoğrafları özel bir durumdu, giyinmek için bir şeydi.

2013’te 75. doğum gününün kutlanmasında, o zamanlar emekli bir hizmetçi olan Dorothy Mae Adams-Streeter, siyah süslemeli ve başında gümüş bir tacı olan kemik rengi bir blazer giymiş dokuzlara kadar geldi.

Brooklyn’deki Nostrand Bulvarı’ndaki Sugar Hill Restaurant & Supper Club’ın içinde boğulmuş tavuk, kaburga, mısır ekmeği, kara lahana, hindi füme, makarna ve peynir servis ettiler. Babası Eddie Freeman’ın 1942’de açtığı restoranı işleten Aaron Freeman’a göre, O’Jay’ler hoparlörlerden çalındı.

Aaron Freeman, “Herkesi açık kollarla karşıladı” dedi. “Gördüğünüz gibi, o sadece ailenin kayası. ”

Portresinde, o akşam yakalanan gülümsemesi bir zevktir.

Bay Adams, “Günü dün gibi hatırlıyorum,” dedi. “Evleri temizledi ve çocuklarına bakabileceğinden emin olmak için her türlü işi yaptı. Bir gün ayırıp onun için yapabilmek harika bir andı. ”

Gelen N.Y.C. Belediye Başkanı Eric Adams’ın Yeni Yönetimi

<saat/>

Kart 1 / 7

Okullar Rektörü: David Banks. Herkese açık bir devlet okulları ağı oluşturduktan sonra öne çıkan New York City eğitimcisi, pandemiden çıkmak için mücadele ederken ülkenin en büyük devlet okulu sistemine liderlik edecek.

Polis Komiseri: Keechant Sewell. Nassau İlçesi dedektif şefi, New York şehrinin ilk kadın polis komiseri olacak ve Amerikan polis teşkilatına duyulan güven krizi ve şiddetteki rahatsız edici artış nedeniyle ülkenin en büyük polis teşkilatını devralacak.

Islah Departmanı Komiseri: Louis Molina. Şu anda Las Vegas’ta bir kamu güvenliği departmanını yöneten eski N.Y.P.D. memuru, şehrin güç durumdaki Islah Departmanına liderlik etmek ve sorunlu Rikers Island hapishane kompleksinde düzeni sağlamakla görevlendirilecek.

Baş Danışman: Brendan McGuire. Bir hukuk firmasının beyaz yakalı ofisinde ortak olarak görev yaptıktan sonra, eski federal savcı, belediye başkanına Belediye Binası, idari personel ve idari konularla ilgili yasal konularda tavsiyelerde bulunmak üzere kamu sektörüne dönecek.

Ulaştırma Komiseri: Ydanis Rodriguez. Manhattan belediyesi üyesi, Bay Adams’ın güvenilir bir müttefikidir. Bay Rodriguez yeni rolünde büyük zorluklarla karşılaşacak: 2021’de şehirdeki trafik ölümleri, kısmen hız ve dikkatsiz sürüş nedeniyle 2013’ten bu yana en yüksek düzeyine ulaştı.

Sağlık Komiseri: Dr. Ashwin Vasan. Dr. Mevcut komisyon üyesi Dave A. Chokshi, şehrin pandemi müdahalesine süreklilik sağlamak için Bay Adams göreve geldikten sonra görevde kalacak. Mart ayı ortasında, bir akıl sağlığı ve halk sağlığı yardım kuruluşunun başkanı olan Dr. Vasan görevi devralacak.

Milletvekilleri. Lorraine Grillo en iyi belediye başkan yardımcısı, Meera Joshi operasyonlardan sorumlu belediye başkan yardımcısı, Maria Torres-Springer ekonomik kalkınmadan sorumlu belediye başkan yardımcısı, Anne Williams-Isom sağlık ve insan hizmetlerinden sorumlu belediye başkan yardımcısı ve Sheena Wright belediye başkan yardımcısı olacak. stratejik operasyonlar.

1980’lerde, bu eski fotoğrafçılık tarzı popüler hale geldiğinde, fotoğraflar bugünkü kadar yaygın değildi. Dijital kameralar herkes için uygun değildi ve kameralı telefonlar yoktu. Basit bas-çek kameralardaki film, kolaylıkla aşırı veya az pozlanmış olabilir, bu da görüntüyü mahvedebilir – bu, film bir fotoğraf laboratuvarında geliştirilinceye kadar ortaya çıkmayan bir aksilikti.

Cincinnati’de yerleşik bir fotoğrafçı olan David Ziser’e göre, 1978’de bir çiftin düğünlerinde ilk brendi snifter portresini çeken David Ziser’e göre, başlangıçta, brendi snifter portresi düğünler için çıktı. Instagram’daki tekliflerden biraz daha karmaşık.

Cincinnati’de yaşayan bir fotoğrafçı olan David Ziser, 1970’lerin sonlarında brendi keskin nişancı portreleri çekmeye başladığını söyledi. Kredi. . . David Ziser

“20’li yaşlarımda ve 30’lu yaşlarımda müşterilerim için farklı bir şeyler yapmaya çalışan genç bir çocuktum,” dedi Bay Ziser. “Brendi avcısını duydum, bu yüzden yapmaya başladım. ”

O zamanlar Bay Ziser, mat bir kutuya bağladığı bir Hasselblad 501c kamera kullanıyordu. Brendi avcısının koyu şeffaf sürgüsünü alır ve onu mat kutuya koyardı. Daha sonra, içinde küçük bir delik olan başka bir filtre ekler ve ardından konuyu fotoğraflardı. İkinci filtre, konyak koklayıcıya sığdırmak için konunun etrafında vinyet etkisi yaptı. Filtre, fotoğrafçının bir etkinlikte gerçek zamanlı olarak portreyi şahsen oluşturmasına izin verdi.

Bay Ziser, “70’lerin sonlarında gerçekten sıra dışı bir şeydi” dedi. “Gördüklerinden ve diğer düğün fotoğrafçılarının yaptıklarından farklı görünüyordu. ”

Stil, düğünlerden bebeklerden çiftlere, eşleşen kıyafetlere, tam ailelere ve hatta Sweet 16 partilerine kadar genişledi.

Bir meslektaşımın annesi Gisela Guerrero, 1984’te Manila spor kulübündeki bir balo salonunda, kız kardeşi Monica’nın 18. doğum günündeki ilk beş yaş gününe benzer şekilde portresini çektirdi.

64 yaşındaki Bayan Guerrero, “Annem biri gelip saçımı ve makyajımı düzelttirdi” diye hatırlıyordu. “Annem harika bir aşçıydı ve tüm toplantılarımıza ziyafetler verirdi ama bu yemek yapılıyordu, bu farklıydı. ”

Bayan Guerrero, bir fotoğrafçının partide fotoğraf çektiğini hatırladı. Parti bittiğinde, çıkışa yakın bir masada birkaç görüntü vardı.

Ohio’daki Mercy Hastanesi’nin idari ofisinde geç mesaiden yeni çıkmış olan Bayan Guerrero, “Fotoğrafları çeken adam oldukça hızlıydı çünkü dışarı çıktık ve yüzümü, bir şampanya bardağındaki görüntümü falan gördüm” dedi. bu hafta başında söyledi. “Büyük bir şey gibiydi. Partideki diğer insanlar da fotoğraflarını aynı şekilde çektirdi. ”

Çifte maruz kalma eğilimi, şimdiye kadar dünyanın dört bir yanından birkaç kez dolaşan bir trend, ancak New York’ta Siyah ve göçmen estetiğinin bir parçası olmaya devam ediyor.

Bayan Adams-Streeter’ın portresi sekiz yıldan biraz daha uzun bir süre önce çekildi. Geçen yıl kalp hastalığından öldü. Bay Adams, şehrin annesine fırsat ve kaynakları sunamayarak ihanet ettiğini, ancak annesinin sadece galip gelmek için değil, aynı zamanda başarılı olmak için de azimli bir iradesi olduğunu söyledi – başarısı için bu azmi takdir ediyor. Şehrin ikinci siyahi belediye başkanı olurken onun brendi koklayıcı portresini havaya kaldırdığında, o da tarihin bir parçası oldu.

Bay Freeman, “Afrikalı-Amerikalı insanlar her zaman bir plakaya, bir bardağa, bir el ilanına resimlerini koyarlar, bizim yaptığımız da bu” dedi. “Biliyorsun, biz süper mükemmeliz. ”