New York’taki İnsanlar Şimdi Ne İçin Sıralanıyor?

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Geçenlerde bir cumartesi sabahı Brooklyn Heights’taki Montague Caddesi’nde birkaç kar tanesi dönüp eridiğinde, 13 kişi sıraya girmişti. Şişme kabanlar, örgü şapkalar ve eldivenler giydiler. Saat 07:54 ve 34 dereceydi ve lapa lapa kruvasanlarıyla tanınan bir fırın olan L’Appartement 4F altı dakika içinde açılacaktı.

34 yaşındaki Gianni D’Ovidio, alarmını sabah 5:15’e kurmuş ve Yukarı Doğu Yakası’ndan metroyla saat 7’de gelmişti. Sosyal medyada fırınla ilgili bir görüntü görmüş ve brunch’a götürmek için şekerlemeler almayı planlamıştı. bir arkadaşının dairesinde. İlk sıradaydı.

“Özel bir şey yapmak istedim,” dedi ve “bir maceraya hazırdım.”

Buna dışarıda, soğukta bir saat beklemek de dahildi. 8:05’te iki düzine insan ona katıldı.

New York, ustaca kaldırım slalom becerilerine sahip tempolu yürüyüşçülere ev sahipliği yapan yayalara öncelik veren bir metropoldür. Herkesin çok önemli bir randevuya her zaman geç kaldığı, saat kontrolü yapan Beyaz Tavşanlar şehrinde, sadece hareketsiz duran bir insan kalabalığı görmek sarsıcı olabilir.

Hatta New Yorkluların kuyruklar hakkında kendi konuşma tarzları var; Beklememiz gerekirse, sanki binmeyi tercih etmeyeceğimiz bir araca biniyormuşuz gibi sırada değil, sırada bekleriz. Kışın çizgileri belirli bir ağırlık taşır: Her ne ise, uyuşmuş ayak parmaklarının acısını göze alacak kadar önemli olmalıdır.

Yine de, şehir genellikle yolunda durur.

2020’de pandemi, New Yorkluları Covid-19 testi yaptırmak için saatlerce sıra beklemeye zorladı. 2021’de aşılar için minnetle, huysuzca sıralarda beklediler. Ancak şehir yavaş yavaş olağan haline dönerken, eğlenceli satırlar -tabii böyle şeyler olabilirse- geri döndü.

Bazı kuyruklar tanıdık geliyor: Midtown’daki Joe’s Pizza’daki aç kalabalık; NoLIta’daki Supreme mağazasının dışında kaykaylı genç erkekler; Rockefeller Plaza’daki American Girl oyuncak bebek mağazasının önünde küçük kızlar.

Bu günlerde, karışımda çeşitli sorulara yol açan yeni ve olası olmayan satırlar da var: Neden bekliyorlar? Ne kadar zamandır bekliyorlar? Daha ne kadar beklemeye devam edecekler? Ve en acil olanı: Benim bilmediğim neyi biliyorlar?

Brooklyn Heights, sabah 7: Kruvasan

Brooklyn Heights’taki L’Appartement 4F’de bir cumartesi günü yerel halktan ve şehir dışından gelenlerden oluşan bir grup kruvasan ve baget almak için bekledi. Kredi… The New York Times için Yuvraj Khanna

L’Appartement 4F geçen Mayıs ayında açıldı ve sık sık belirli ürünleri sattığı ve teslim alma, teslimat veya nakliye hizmeti vermediği için sıra alıyor. Kruvasanları tatmak istiyorsanız orada olmalısınız. Ve beklemeye hazırlanın.

27 yaşındaki Emma Mikhailoff, köpeği Cleo ile doğum gününde kral pastası ve kruvasan için sıraya girerken “Ben Fransızım” dedi. İkramların “beklemeye değer” olduğunu söyleyen ve fırının ailesinden de onay aldığını kaydeden Ayşe, “Babam bunun Fransa dışındaki en iyi kruvasan olduğunu söyledi.”

Ve L’Appartement 4F kruvasan kuyruğu şehirdeki tek kruvasan kuyruğu değil.

NoHo, 12:00: Yüce

Sosyal medya sayesinde, krema dolgulu, yuvarlak bir kruvasan olan Suprême’yi satın almak için Lafayette Grand Café & Bakery’nin önünde bekleyen insanlar sıklıkla oluyor. Kredi… The New York Times için Yuvraj Khanna

NoHo’daki Lafayette Grand Café & Bakery’nin dışında, son zamanlarda nemli bir Cuma günü öğleden hemen sonra, 38 kişi Lafayette Caddesi’nde sıraya girerek köşeyi dönerek Great Jones Caddesi’ne girdi. Sosyal medyada dikkatleri üzerine çeken benzersiz sarmal şekliyle muhallebi dolgulu Suprême’yi şehir dışından gelenler ve izinli olanlar bekliyordu.

Suprême’nin fiyatı 9,50 dolar ve fıstık, çikolata ve ayın aroması ile sunuluyor; Ocak yuzu – hindistancevizi mojito idi. Bir çalışan, Lafayette’in kişi başı yalnızca bir hamur işi satacağını ve Suprême’nin dolgusunun domuz jelatiniyle yapıldığını bekleyenlere haber vermek için ortaya çıktığında, en az beş şık genç kadın sıradan ayrıldı.

Diğerleri yılmadı.

Philadelphia’dan gelen 22 yaşındaki Mollie Garrell, “Bunu her zaman Instagram’da görüyorum” dedi. “Öyleyse neden denemiyorsun?”

Yemek bloglarının ve ikram odaklı sosyal medyanın hevesli bir takipçisi olan 21 yaşındaki Lula Desta, Kaliforniya, Oakland’dan bir kasabada, kız kardeşiyle birlikte bir fırında geziniyordu. Yakın geçmişte yaptığı tüm “stresli” Covid testlerinin aksine, bir Suprême için “mutlulukla” beklediğini söyledi.

33 yaşındaki kız kardeşi Mieraf Kahsai, “Bu çok önemliydi,” dedi.

Bayan Desta, “Bu benim için çok önemli,” diye yanıtladı.

Doğu Köyü, 10:00: Sondheim ve Radcliffe

Umut dolu Sondheim hayranları, New York Tiyatro Atölyesi’nin dışında. Kredi… The New York Times için Yuvraj Khanna

East Village’daki New York Tiyatro Atölyesi’nin hemen aşağısında, müstakbel müşteriler Stephen Sondheim müzikali “Merrily We Roll Along, Daniel Radcliffe, Jonathan Groff ve Lindsay Mendez’in oynadığı.

46 yaşındaki Tessa Deutch, “Bu yüzden harika performanslar izlemek için New York’ta yaşıyoruz” dedi ve aslında “daha çok bir Rodgers ve Hammerstein kızı” olduğunu ekledi.

Atina, Ga.’dan Sherry McCutcheon sabah 6’da gelmişti. Atıştırmalıklar, su ve katlanır bir tabure vardı. 10 yaşında, Daniel Radcliffe’i tekrar görmeyi düşündüğü için hala keyfi yerindeydi.

“Bütün oyunlarını izlemeye geldim” dedi. “Gerçekten saplantılı değilim ama onun oyunlarını genellikle muhtemelen 20 kez izlerim.” Aslında, “Merrily”yi daha önce beş kez izlemişti.

Almanya’dan seyahat eden 39 yaşındaki arkadaşı Susanne Greuel ile birlikteydi. İkili yıllar önce bir Radcliffe fan Facebook sayfasında tanıştı.

Bayan McCutcheon, sonbaharda Broadway’e gittiğinde “Merrily”yi tekrar göreceğini söyledi. “Bütün paramı harcıyorum” dedi. “Ama buna değer. Sahnede çok iyi.”

65 yaşındaki Hell’s Kitchen sakini Mimi Jefferson sabah 8:05 civarında yeğeniyle birlikte gelmişti. Ne kadar süre kalacağı belli değildi: “Biletleri alacağımızdan şüpheliyim.” Yine de, “Bir repliğin tadını çıkarıyorum. Neredeyse her zaman insanlarla tanışırım.”

Gişe açıldığında saat 11’de yaklaşık 20 kişi bekliyordu ve bir çalışan tek kişilik bir bilet olduğunu duyurmak için dışarı çıktı. Sabah 4:35’te geldiğini söyleyen 35 yaşındaki Derrick Siler’e gitti. daha fazla iptal mümkün olduğundan diğerleri oyalandı.

Bayan McCutcheon olduğu yerde kaldı ve saat 12:30 civarında altı buçuk saatlik beklemenin karşılığını aldı: O ve Bayan Greuel biletleri aldı.

Yukarı Batı Yakası, 10:00: Yumurtalar

Pazar sabahları Yukarı Batı Yakalılar, Amerikan Doğa Tarihi Müzesi’nin yanında GrowNYC Greenmarket’teki Knoll Krest Çiftliği çadırında yumurta için sıraya giriyor. Kredi… The New York Times için Yuvraj Khanna

Geçenlerde bir Pazar günü sabah saat 10’da 10 Yukarı Batı Yakalı, yumurta almak için Columbus Bulvarı’ndaki 79. Cadde Greenmarket’teki Knoll Krest Çiftliği çadırının dışında bekliyordu. Çocuklar ve köpekler, yetişkinlere boş yumurta kutuları ve tekerlekli alışveriş arabalarıyla eşlik etti.

76 yaşındaki Geoffrey Dunbar, yumurtalarını bu şekilde almayı seviyor çünkü “Kimi desteklediğimi görebiliyorum” dedi. Soğukta dışarıda beklediği tek şey çiftçi pazarıdır. “Bir balık adam var,” dedi. “Bu benim ikinci repliğim.” Elmalı turta standını da ziyaret etmeyi planladı.

Ancak yumurtalar, tiyatro biletleri ve kruvasanlar somut ödüller olsa da, bazı satırların daha az tutarlı amaçları vardır.

SoHo, 13:00: Sweatshirt?

Geçenlerde bir Cuma öğleden sonra Aimé Leon Dore giyim mağazasında, işçiler aynı anda birkaç kişiyi içeri aldı ve diğerleri dışarıda bekledi. Kredi… The New York Times için Yuvraj Khanna

Geçenlerde bir Cuma öğleden sonra SoHo’da Crosby Caddesi’nde Aimé Leon Dore giyim mağazasının önünde, içerisi alışveriş yapanlarla dolu olmamasına rağmen kısa bir kuyruk oluştu. Çalışanlar, her seferinde sadece birkaç kişinin girmesine izin vererek kapıya personel yerleştiriyorlardı.

Bir üniversite öğrencisi olan Joaquin Russell, iki arkadaşı Nicolas Kasbo ve Daniel Michel ile bekliyordu, ancak neden bekledikleri belli değildi. Günü Manhattan’da geçirmek için Summit, NJ’den trene binmişlerdi.

Bay Russell, sıraların onu endişelendirdiğini, beklemekten nefret ettiğini ve mağazanın adını telaffuz edemediğini söyledi – “Denemeyeceğim bile” dedi. Ama arkadaşları kontrol etmek istedi.

Hiçbiri bir şey satın almayı planlamadı, ancak Bay Kasbo, “Alışveriş deneyiminin keyfini çıkarmak için herhangi bir şey satın almanız gerekmiyor,” dedi.

Yaklaşık dört dakika bekledikten sonra 18 yaşındaki üç kişinin içeri girmesine izin verildi. Kısa bir süre sonra tekrar çıktılar. Bay Russell, “Orada olmaktan nefret ettim,” dedi. “Bilmiyorum. Bir kaç kapüşonlusu gördüm. Üzerinde fiyat etiketi bile yoktu. sormak istemedim Bunca zaman beklediğimiz için gerçekten üzülmüştüm.

Neden beklemek?

TikTok’ta 100.000’den fazla takipçisi olan bir komedyen olan Benton McClintock, örneğin simit için veya köşedeki restoran Jack’s Wife Freda için çeşitli sıralarda bekleyen insanlardan şikayet etmek için küfürler ve küçümseyici bir ton kullandığı videolar oluşturdu. SoHo’nun kenarındaki Lafayette Caddesi ve Spring Caddesi.

“İyi misin?” 90.000’in üzerinde beğeni alan bir görüntüde retorik bir şekilde, acılı bir ifadeyle soruyor. “Jack’in Karısı Freda’ya gitmek için sırada mı bekleyeceksin?!”

Telefonla ulaşılan Bay McClintock, Jack’s Wife Freda’da hiç yemek yemediğini kabul etti, ancak bu tür şeyler için sırada beklemenin mantıklı olmadığı konusunda ısrar etti.

Ona göre TikTok, şehir genelinde hatların çoğalmasının sorumluluğunu taşıyor ve New York’un kontrol listesi haline getirilmesine katkıda bulundu: “Bu insanların, diğer herkesin yaptığı tüm bu çok özel şeyleri yapmaları gerektiği fikri, yaptıklarını söyleyebilirler ve ne zaman ayrılırlarsa, ‘Her şeyi ben yaptım’ diyebilirler. ”

Bay McClintock beklemekten, kalabalıktan veya insanlardan hoşlanmaz, ancak bir VIP buluşması ayarlayabilir ve Taylor Swift ile selamlaşabilirse New York’ta dışarıda bir saat beklemeye istekli olabileceğini söyledi.

Şehir merkezinde, 11:00: Brunch

“İyi misin?” bir komedyen Jack’s Wife Freda restoranının önünde brunch için sıraya giren lokantacıları sordu. Kredi… The New York Times için Yuvraj Khanna

Bu arada, bir Pazar günü sabah 11 civarında, 6. tren Lafayette Sokağı’nın altından gürlerken, Jack’in Karısı Freda’nın ev sahibi, restoranın önündeki kısa bir sırayı halletmek için hızlı bir şekilde çalışıyor ve dışarıda bekleyenler için içeride masalar hazırlıyordu. 35 derecelik havada bekleyen 17 kişiyle sıra ilerliyordu ama aynı zamanda büyüyordu.

29 yaşındaki Nigisty Lulu da bekleyenler arasındaydı. Washington, DC’de doğup büyüdü, 10 yıldır New York’ta yaşıyor ve yemeğini dört gözle beklediğini söyledi.

“Kışın genellikle evde yaşayan biridir” dedi gülümseyerek ama bir arkadaşıyla brunch’a gittiği için mutluydu: “Sevdiğim şeyler için beklemeyi umursamıyorum.”