New York’un 104.000 Evsiz Çocuğunu Eğitmenin Zorluğu

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Günaydın. Bugün perşembe. Şehir okullarındaki evsiz öğrencilere ve öğretmenlerin ve yöneticilerin karşılaştığı zorluklara bakacağız. New Jersey’den Senatör Robert Menendez’in yeni soruşturmasına da bakacağız.

Kredi… Todd Heisler/The New York Times

New York City devlet okulu sisteminde geçen yıl evsiz olan 104.000’den fazla öğrenci vardı – kabaca Rialto, Kaliforniya veya Boulder, Colo’nun tüm nüfusu kadar. Bu sayı önceki yıla göre yüzde 3 arttı, hatta genel kayıt düşmüş olsa da.

Meslektaşım Troy Closson’a yaklaşık her 10 öğrenciden birinin bir sığınakta yaşamasının ya da diğer ailelerle birlikte iki katına çıkmanın ya da arabalarda ya da terk edilmiş binalarda ya da parklarda yaşamanın zorluklarını sordum.

Teksas’tan otobüslerle New York’a gönderilen evsiz öğrencilerin kaçı göçmen?

104.000 onları içermez. Bu rakam geçen eğitim yılına aitti. Ancak Temmuz ayından bu yana 6.000’den fazla evsiz öğrenci kayıt yaptırdı. Eğitim departmanı öğrencilerin göçmenlik durumunu izlemiyor, ancak büyük çoğunluğunun göçmen çocukları olduğunu biliyoruz.

Okul sistemi için büyük bir odak noktası haline geldiler – okullarda yeterince iki dilli öğretmen ve iki dilli sosyal hizmet uzmanı olmadığı bir zamanda bu öğrencileri nasıl destekleyebilecekleri.

En çok öğrenci nerede evsiz?

Geçen yıl, Queens’in salgından en çok etkilenen, ailelerin zorlandığı ve sık sık işlerini kaybettiği bölgelerde bu sayı arttı. Corona, Elmhurst ve Ridgewood gibi yerlerde çok daha fazla evsiz öğrenci gördünüz – bu mahallelerde sayı neredeyse yüzde 22 arttı.

Ve güneybatı Bronx’un bazı bölgelerinde, beş öğrenciden biri evsizdi, bu da şaşırtıcı bir rakam.

Bunun ötesinde, evsiz öğrenciler Yukarı Manhattan’da ve Brooklyn’in Brownsville ve Bushwick gibi bölgelerinde yoğunlaşmıştır.

Şehir genelinde, yaklaşık 30.000 öğrenci barınaklarda yaşıyordu. Diğer 69.000 kişi diğer ailelerle birlikte ikiye katlandı ve 5.500’ü arabalarda, parklarda veya terk edilmiş binalarda yaşıyordu, yani barınma sisteminin sunduğu sosyal hizmetlere muhtemelen daha az erişimleri vardı.

Diğer büyük şehirlerde öğrenciler arasında benzer evsizlik oranları olduğunu yazıyorsunuz, ancak New York City’nin büyüklüğü sorunu farklı bir ölçeğe koyuyor. Bu ne anlama geliyor?

Buradaki evsiz öğrencilerin oranı yaklaşık yüzde 10, Los Angeles’takiyle hemen hemen aynı. Fakat. New York’ta geleneksel devlet okullarında ve sözleşmelerde bir milyondan fazla öğrenci var. Konut satın alınabilirliği ve daire kıtlığı gibi diğer şehirleri etkileyen sorunlar burada büyütülüyor. Rakamları bir bağlama oturttuğunuzda, barınaklarda yaşayan öğrenciler, toplu konutlardaki öğrencilerden çok daha kötü durumdalar.

10 ve 15 yaşlarında iki oğluyla New York’a yeni taşınan bir anneyle konuştum. Bronx barınağında yaşıyorlar.

Günlük hayatlarının ne kadarını, barınaktaki kötü koşullar gibi okul dışındaki şeyleri düşünerek geçirdiğinden bahsetti. Bana otizm teşhisi konan en küçük oğlunun yakın zamanda yeni ortama uyum sağlamaya çalışırken bir kriz geçirdiğini ve acil servise götürülmesi gerektiğini söyledi.

Okul sistemi ne yapıyor?

Bu sorunu çözmek için okul sistemi sadece kısmen üzerindedir. Bu, satın alınabilirlik ve şehirdeki konut sıkıntısına iniyor.

Eğitim Departmanında, özellikle evsiz öğrencilerle ilgili konularda çalışan yaklaşık 350 personel vardır – sosyal hizmet uzmanları, hatta okullarda veya barınaklarda çalışan insanlar, evsiz öğrencilerin okula gitmesine yardımcı olmaya çalışırlar, çünkü bu genellikle zor olmak, sadece düzenli olarak orada olmak. Okulların rektörü David Banks, bu yıl barınaklarda çalışmak üzere 100 kişinin daha işe alınacağını söyledi. Bu önemli çünkü sığınaklarda yaşayan her 10 evsiz çocuktan altısından fazlası geçen yıl “kronik olarak devamsızlık” olarak tanımlandı, bu da okul günlerinin en az yüzde 10’unu kaçırdıkları anlamına geliyor, bu da kalıcı konuttaki öğrenci oranının iki katından fazla.

Ama gerçekten, evsiz öğrencileri daha iyi destekleme sorunu var ve sayılarını azaltma sorunu var. Eğitim Bakanlığı ilkini etkileyebilir. Diğeri söz konusu olduğunda, eğitimden ve DOE’den çok daha geniştir.

Hava

60’ların ortalarında ortalamanın üzerinde sıcaklıklarla güneşli bir günün tadını çıkarın. Akşam, rüzgar esintileri ve sıcaklıkların 40’ların yüksek seviyelerine düşmesiyle birlikte çoğunlukla açık olacak.

ALTERNATİF-YAN PARK

Salı (All Saints Day) tarihine kadar geçerlidir.

En son New York haberleri

Kredi… The New York Times için Jeenah Ay

• Ortaokulda seçici ekranlar: Yetkililer, New York’taki devlet ortaokullarının yaklaşık yüzde 90’ının öğrenci kabul etmek için piyango sistemi kullanmaya devam edeceğini duyurdu.

• Downing Parkı: Newburgh, NY’deki sevilen bir Olmsted parkına yeni bir ekleme için planlar üzerinde gerginlikler kaynamaya başladı: yakındaki mezarlığı belediye projeleri tarafından devralınan Afrikalı Amerikalılar için bir anıt.

• Bir Demokrat parti ortodoksisinden ayrılıyor: Cumhuriyetçi Temsilci Nicole Malliotakis ile Demokrat Max Rose arasındaki yarış, New York’ta ulusal siyasi kampanya temalarının nasıl oynadığına ender bir bakış sunuyor.

• Erkek futbolu, kadın koçluğu: Üniversite sporları tarihinde önemli bir an, Cuma günü New York Üniversitesi’nin Bronx’taki Chicago Üniversitesi ile karşı karşıya gelmesiyle ortaya çıkacak. Her iki takımın da kadınlar tarafından çalıştırıldığı ilk NCAA erkek futbol maçı olduğuna inanılıyor.

• “New York, New York” New York’a geliyor: 1977 Martin Scorsese sinemasından esinlenen yeni bir müzikal önümüzdeki bahar Broadway’de açılacak.
Yeni bir Menendez soruşturması

Kredi… El Drago

Bir danışman, Senatör Robert Menendez’in yeniden federal bir soruşturmayla karşı karşıya olduğunu doğruladı. Soruşturma, Adalet Bakanlığı’nın Senato Dış İlişkiler Komitesi başkanı New Jersey’li Demokrat Menendez’e yönelik yolsuzluk davasını düşürmesinden beş yıl sonra geldi.

Menendez’in iki Senato kampanyasını yöneten New Jersey siyasi danışmanı Michael Soliman, Menendez’in “soruşturmanın kapsamını bilmediğini” söyledi. Soliman, e-posta yoluyla Menendez’in “kendisinden veya ofisinden talep edilen her türlü yardımı sağlamaya hazır olduğunu” söyledi.

Semafor ve WNBC-TV Çarşamba günü, ABD’nin New York Güney Bölgesi savcılığındaki savcıların Menendez’i araştırdığını bildirdi.

Güney Bölgesi sözcüsü yorum yapmaktan kaçındı. Menendez’in Senato ofisindeki bir sözcü soruları Soliman’a yöneltti.

Fort Lee, NJ’den bir avukat olan Antranig “Andy” Aslanian Jr., bir röportajda mahkeme celbi çıkarıldığını ve kendisinin ve kendi avukatının yaklaşık iki buçuk ay önce Güney Bölgesinden üç savcıyla görüştüğünü söyledi. Müfettişlerin Menendez’in tanıdığı insanlarla olan etkileşimleriyle ilgilendiklerini söyledi. Müfettişler ayrıca Aslanian’ın bir arkadaşının dahil etmesine yardım ettiği ihracat için helal eti sertifikalandırmaya yetkili bir şirket hakkında da sorular sordu.

Menendez, 2015 yılında rüşvet suçlamasıyla suçlandı. Savcılar onu lüks tatiller, golf gezileri, kampanya bağışları ve pahalı uçuşlar için siyasi iyilikler yapmakla suçladı. Ancak Kasım 2017’de dokuz haftalık bir ifadeden sonra, Newark’taki bir federal jüri çıkmaza girdi ve Yargıç William Walls bir yanlış yargılama ilan etti.

Savcılar 2018’in başlarında davayı yeniden denemeye hazırlanırken Hakim Duvarlar, Menendez ve müşterek sanığı Salomon Melgen’i, karşılaştıkları 18 yolsuzluk suçlamasından yedisinden beraat ettirdi. Adalet Bakanlığı daha sonra Menendez aleyhindeki davasını düşürdü.

Floridalı bir göz doktoru ve Menendez’in yakın bir arkadaşı olan Melgen, Medicare’i 90 milyon dolardan fazla dolandırmak için bir plan yürütmekten suçlu bulunmuştu. Eski Başkan Donald Trump, Beyaz Saray’daki son günlerinde Melgen’in cezasını hafifletti.

BÜYÜKŞEHİR günlüğü

Chrystie Caddesi

Sevgili günlük:

Chrystie Sokağı’ndan Manhattan Köprüsü’ne doğru gidiyordum ki, seyahat çantalarının ağırlığı altında olan bir bisikletle benim yaşlarımda bir adamın yanından geçtim.

Bisikletim elektrikli olduğundan, görgü kuralları onu geçmemin uygun olduğunu söylüyordu. Yine de her ışıkta yanıma yanaşıyor ve sonra tam önümde hareket ediyor, gözlerini doğrudan önüne çevirmeden önce yan bakışlar atıyordu.

Bir an onu kaybettiğimi sandım. Ama ben köprünün girişine vardığımda o yine oradaydı ve benden önce zarif bir şekilde durmuştu.

Hafifçe gülümsedim, bariz gururuna hayran olup olmadığıma karar vermeye çalıştım. Benden önce köprüye çıktı, yolun dik virajını tırmanırken gözle görülür bir şekilde zorlandı.

Kiraladığım bisiklet beni kolaylıkla yukarı taşırken, köprünün manzarasını hayranlıkla izleyerek birkaç adım arkasında sakince sürdüm. Omzunun üstünden bir iki defa geçmişe baktı, ama ben onun önüne geçmeye çalışmadım.

Köprünün diğer tarafına doğru yokuş aşağı süzülürken gülümsedim. Downtown Brooklyn’in dolambaçlı sokaklarında bir süre birlikte dolandık, her bakışında birbirimize baktık.

Atlantic Avenue’de hiçbir veda sözü ya da jest yapmadan yollarımızı ayırdık, sadece yakınlık yoluyla hassas kentsel flört geleneğini sürdürmekle yetindik.

— Camille Jetta

Agnes Lee tarafından çizildi.
Gönderimleri buraya gönderin ve Metropolitan Günlüğü’nün devamını buradan okuyun .

Burada bir araya gelebildiğimize sevindim. Yarın görüşürüz. -JB

PS İşte bugünün Mini Bulmaca ve Heceleme yarışması . Tüm bulmacalarımızı burada bulabilirsiniz .

Melissa Guerrero ve Ed Shanahan, New York Today’e katkıda bulundu. Ekibe [email protected] adresinden ulaşabilirsiniz.

.