NYC’de Aşılanmamış Belediye Çalışanları için Son Gün

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Günaydın. Bugün cuma. Bugün 3.000 New York City çalışanının neden kovulabileceğine ve Long Island Cumhuriyetçisinin kariyerini canlandırmak için nasıl bir maske isyanı kullandığına bakacağız. Ayrıca Cizvit tarafından yönetilen Fordham Üniversitesi’nin Katolik rahip değil, sıradan bir kadın olan yeni başkanıyla da tanışacağız.

New York için Kredi…

Bugün New York şehrinin koronavirüs kapmayı reddeden 3.000 kadar belediye işçisini işten çıkarması bekleniyor aşılar.

Şehir çalışanlarının küçük bir bölümünü oluşturuyorlar – yüzde 1’den az. Ancak muhtemelen bir koronavirüs aşısı görevine bağlı olarak işgücünün azaltılmasının en sert örneğini temsil edeceklerdir. Belediye Başkanı Eric Adams, aşısızları işten çıkarmamayı tercih edeceğini, ancak öyle kalarak “bıraktıklarını” söyledi.

Sessiz gitmiyorlar. Yüzlerce kişi Pazartesi günü Brooklyn Köprüsü’nde yürüdü, kentin görevi sona erdirmesi gerektiğini söyledi ve “Aşılanmamış Hayatlar Önemlidir” ve “Yangın Fauci” yazılı pankartlar taşıdı. Adams, şehrin ültimatomunu yeniden doğruladı: En az bir atış yapmadıkları takdirde kovulanlar onlar olacak.

Meslektaşım Emma G. Fitzsimmons, Adams’ın selefi Bill de Blasio tarafından dayatılan yetkinin etkili olduğunu yazıyor. Şehirdeki 370.000 işçinin yaklaşık yüzde 95’i aşılanmış durumda ve bu, görev süresinin Ekim ayında duyurulmasından yüzde 84’e yükseldi.

Şehir kurumları arasındaki aşı oranları eşit değildi. Polis ve hapishane çalışanları en düşük uyum oranlarına sahip, yüzde 88’i en az bir doz alırken, İtfaiye ve Sanitasyon Departmanında çalışanların yaklaşık yüzde 95’i bir doz aldı.

Kredi… Johnny Milano for The New York07 Times (mtagx10908) (mtagx109)

Öne çıkmak için bir maske isyanı süren Long Island Cumhuriyetçisi (

1) (

1) (

1)

New York City modelini takip etmeyeceğim, ”dedi Bruce Blakeman, Kasım ayında Nassau County yöneticisi seçildikten sonra. Newsday’e, polis memurları ve itfaiyecilerin “doktorlarıyla aşı yaptırmamayı tercih ederlerse kovulmayacaklarını” söyledi.

Ancak Ocak ayından bu yana saldırdığı yetkiler New York’tan değil Albany’den geldi. Görünüşte tek fikirli bir görevde Hükümet Kathy Hochul’a maske düzenlemeleri yüzünden meydan okumaktı ve bu onu siyasi olarak yeniden canlandırarak eyaletteki Cumhuriyetçi Parti’nin en yeni yıldızı yaptı.

Hochul, iç mekan maskelemeyle ilgili bazı kuralların dün sona ermesine izin verdi. İlçelerin ve bireysel işletmelerin hala maskelere ihtiyaç duyabileceğini söyledi ve kararı yerel liderler için güçlendirici olarak çerçeveledi.

Nassau’da ülke çapında bir yetki devri olası değildir. Blakeman, geçen ay ilçe teşkilatlarını maske emirlerini uygulamayı durdurmaya yönlendiren yönetici emirleriyle manşetlere çıktı. Ayrıca, yerel okul bölgelerinin, çocuklara maskelerini sınıfta dökmeleri için “anayasal hak” dediği şeyin verilip verilmeyeceği konusunda oylama yapmak zorunda olduğunu duyurdu.

O ve Hochul, emirlerinin yasal olup olmadığı konusunda tartıştı. Meslektaşım Jesse McKinley, cüretkar duruşun Blakeman’ı, Fox News’de tekrarlanan görünümlerle birlikte, aranan bir ayak takımı kışkırtıcısı rolüne fırlattığını yazıyor. İlçe hükümetinin ofislerinin bulunduğu Mineola’ya belli bir kabadayılık getirdi ve kısmen eski karısı Nancy Shevell’in şimdi Paul McCartney ile evli olması nedeniyle dedikodu sütunu yemi sağladı.

Maskelerle ilgili kararnamelerin daha büyük bir siyasi sahnede yer edinme arzusundan değil, gerçek kaygılardan kaynaklandığını söylüyor. Blakeman yakın tarihli bir röportajda, “İyi hükümetin iyi politika olduğunu düşünüyorum” dedi. “Ve iyi hükümetin bir parçası seçmenlerinizi dinlemektir.”

Rakipleri, bu tür yorumların, Trump döneminin kutuplaşmasının ortasında kendi anını bulan hırslı ve sık sık engellenen bir politikacıyı gizlediğine karşı çıkıyor.

Hem Nassau County Demokrat Parti başkanı hem de eyalet partisi başkanı olan Jay Jacobs, “Denenmiş ve gerçek Cumhuriyetçi oyun kitabını takip ediyor” dedi. “Seçmenleri ya korkutursunuz ya da kızdırırsınız.”

Blakeman, Kasım ayında ikinci bir dönem arayan görevdeki Demokrat Laura Curran’a karşı kanun ve düzen ve vergi karşıtı bir kampanya yürüttü. Görünüşe göre, Demokratların Cumhuriyetçilerden yaklaşık 25.000 daha fazla olduğu bir ilçede endişeli banliyöler ve sert Trump muhafazakarlarından oluşan bir koalisyon ördü. Ayrıca yaklaşık 200.000 bağımsız seçmen var.

Marjı zayıftı: Curran’ı yüzde 1’den daha az veya yaklaşık 2.100 oyla yendi.

Cumhuriyetçi saflarda aniden öne çıkması, bir noktada Hochul’a meydan okumak isteyebileceği dedikodularına yol açtı. Blakeman, Kasım ayında yapılacak seçimlerde Cumhuriyetçi aday adayının adayı Temsilci Lee Zeldin’i desteklediğini söyleyerek bunu reddetti.

“Sıfır planım var,” dedi Blakeman. “Bu harika bir iş. Bayıldım. Ve evde kalmaya başladım.”

Hava

Sıcaklığın 50’lerin en düşük olduğu güneşli bir gün daha bekleniyor. Bulutlar, akşam 40’ların ortalarında geçici olarak görünecek. Gece boyunca rüzgar esebilir.

alternatif taraf park yeri

Bugün yürürlüktedir. Yarın askıya alındı (Lincoln’ün Doğum Günü).

En son New York haberleri

• New York City’deki üç Starbucks mağazasındaki çalışanlar sendikalaşmak için dilekçe verdiler ve 3 Mart’ta oy kullanmak istiyorlar.

• Evli bir çift, en az sekiz kadını fuhuşa iten bir seks kaçakçılığı operasyonu için koruyucu aile sistemini kullanmakla suçlandı.

• New York Eyaleti temyiz mahkemesinin bir eyalet mahkemesi yargıcının kararını geçici olarak durdurmasının ardından New York Times, Project Veritas ile ilgili belgeleri yayınlamakta serbesttir.

Fordham’a bir Roma Katolik rahip değil, bir kadın liderlik edecek

The New York Times için Carly Zavala

üniversitelerin en ünlüsü Amerika Birleşik Devletleri’nde yeni bir başkan seçildi ve meslektaşım Liam Stack, seçimin gelenekten iki önemli şekilde koptuğunu yazıyor. 1841’de açıldığından beri Fordham’a ilk kez bir Cizvit rahibi yerine meslekten olmayan bir kadın liderlik edecek.

Yeni başkan, şu anda aynı zamanda ilk kadın ve meslekten olmayan ilk kişi olduğu başka bir Cizvit okulunun başkanı olan Tania Tetlow olacak, Loyola Üniversitesi New Orleans. O, Temmuz ayında, Rev. Joseph McShane’in 19 yıllık başkanlıktan sonra görevi bırakmasıyla Fordham’da kurulacak.

Koronavirüs Pandemisi: Bilinmesi Gereken Önemli Şeyler

Kart 1/3

Bazı maske zorunlulukları sona eriyor. ABD’nin liberal eğilimli bölgelerindeki bazı eyaletler, Omicron dalgası azaldıkça maske gereksinimlerinden hızla uzaklaşıyor, ancak Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, maskelerle ilgili kılavuzunu değiştirmeye hazır olmadığını söyledi .

Aşılanmamış şehir çalışanları. New York City’nin 11 Şubat’ta korona virüse karşı aşı olmayı reddettiği için polis memurları, itfaiyeciler ve öğretmenler de dahil olmak üzere 3.000’e kadar belediye işçisini işten çıkarması bekleniyor. aşı görevi.

Dünya çapında. ABD-Kanada sınırındaki ablukalar, Ottawa’daki aşı zorunluluklarına karşı yapılan protestolardan bir taşma, büyük otomobil şirketlerinde üretimi aksatıyor. İngiltere’de Prens Charles’ın koronavirüs testi ikinci kez pozitif çıktı.

Karar, Fordham’ı bir meslekten olmayan kişi tarafından yönetilen 21. ve bir kadın tarafından yönetilen altıncı Cizvit koleji veya üniversitesi yapar. Ancak Fordham, Tetlow’un atandığını duyururken, onun Cizvit tarikatıyla olan kişisel bağlantısını vurgulamak için büyük çaba sarf etti.

Amcası, Rev. Joseph Tetlow, tanınmış bir Cizvit yazarı ve Roma’daki Ignatian Maneviyatı Sekreterliği ve şimdi Santa Clara Üniversitesi’nin bir parçası olan Berkeley’deki Cizvit İlahiyat Okulu’nun eski başkanıdır.

Babası, bir aile kurma emrinden ayrılmadan önce 17 yılını Cizvit olarak geçirdi ve ailesi, Fordham’da yüksek lisans öğrencileri olarak bir araya geldi. Tetlow, üniversite camiasına gönderdiği bir video mesajında, “Var olmamın nedeni Fordham” dedi.

Okuduklarımız

• Brooklyn Müzesi, geçen yıl ölen etkili erkek giyim tasarımcısı Virgil Abloh’a adanan bir serginin açılacağını duyurdu Temmuz ayında, Brooklyn Magazine raporları.

• Pandemi izolasyonu ve deodorantın reddedilmesi, “Pheromon”da niş bir gece hayatı sürümü buluyor – kokulu ve onlara hayran olanlar için bir parti.

• Guardian, New York’ta barınma sağlamaya çalışırken suç geçmişine sahip kişilerin karşılaştıkları mücadeleleri bildirdi.
BÜYÜKŞEHİR günlüğü

Bırak düşsün

Sevgili Günlük:

Bir sanat dersi için Bronx’taki evimden “şehre” gittiğim Kasım ayında hava kapalıydı. Hava raporu yağmur tahmin etmişti ama ben içeri gireceğim için yağmurluğumu ve şemsiyemi evde unutmuştum.

Sınıfım için 57. Caddeye geldiğimde beklenmedik bir şekilde iptal edildiği söylendi.

Ne yapacağımdan emin değildim, ama park ücretini zaten ödemiştim, bu yüzden Columbus Circle’a yürümeye, Central Park’ın girişinde oturmaya ve insanları izlemeye karar verdim.

Yaklaşık bir saat sonra hafif bir yağmur yağmaya başladı ve arabama dönmem gerektiğini düşündüm.

Gökyüzü açıldığında Central Park South’ı zar zor geçmiştim. İyi bir fırtınayı her zaman sevmişimdir, bu yüzden içeriye sığınmamaya karar verdim. Bunun yerine kendimi bir kafenin dışında iki bina arasında bir köşeye sıkıştırdım.

Fırtına gök gürültüsü ve şimşekle şiddetlendi ve ardından dolu yağmaya başladı! Köşeme çekildiğimde gülen, çığlık atan ve saklanmak için koşan insanlar gördüm, bazıları arkamdaki kafeye, bazıları da tam önümde metro istasyonuna.

Kendi kendime gülmeye başladım. Fırtına nihayet dinmeye başladığında, sonraki yarım saat boyunca duramadım.

Arabama üç blok ötede yürürken, bir pedikabın içinde bir çiftin geçtiğini gördüm. El salladığımda kıkırdadığımı görünce onlar da kontrolsüzce gülmeye başladılar.

— Pamela deVries Mullen

Agnes Lee tarafından resimlendirilmiştir.
Göndermeleri buraya gönderin ve daha fazlasını buradan Metropolitan Günlüğü okuyun .

Burada bir araya gelebildiğimize sevindim. Pazartesi günü görüşürüz. — JB

PS İşte bugünün Mini Bulmaca ve
. Tüm bulmacalarımızı burada bulabilirsiniz .

Melissa Guerrero, Geordon Wollner, Olivia Parker ve Ed Shanahan New York Today’e katkıda bulundu. Ekibe [email protected] adresinden ulaşabilirsiniz.

.