NYU, Brooklyn’deki Mühendislik Okuluna 1 Milyar Dolar Harcadı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
New York Üniversitesi Çarşamba günü, rakipler arasındaki sıralamasını iyileştirmek ve New York City’nin teknoloji sektöründeki profilini yükseltmek amacıyla Downtown Brooklyn’deki amiral gemisi mühendislik okuluna 1 milyar dolar yatırım yaptığını açıklayacak.

NYU yetkililerinin okulun kendi kasasından geldiğini söylediği para, on yıl boyunca Tandon School of Engineering’deki laboratuvarları ve öğrenci alanlarını yenilemek ve aynı zamanda siber güvenlik, kablosuz teknoloji ve yapay zekaya odaklanmayı genişletmek için kullanılacak. Yetkililer ayrıca 40 kadrolu öğretim üyesini işe almayı planlıyor.

Yatırım, halihazırda NYU Tandon için planlanan 600 milyon $’ı ve ek olarak 400 milyon $’ı yeni fonları içeriyor.

Eylül ayında üniversite, teknoloji işleri eklemede şehrin geri kalanını geride bırakan ve Etsy ve Kickstarter gibi şirketlere ev sahipliği yapan bir ilçe olan Brooklyn’de 10 katlı, 350.000 fit karelik bir bina olan 3 MetroTech Center’ı satın aldı.

NYU Tandon’un dekanı Jelena Kovacevic, yenilenen kampüsün “yetişkinler için bir şekerci dükkanı gibi” olacağını söyledi.

“Öğrenciler ilk günden itibaren bir şeyler yapmaya, bir şeyler inşa etmeye, deneyler yapmaya, hatalar yapmaya ve yinelemeye başlıyor” dedi.

NYU Tandon, NYU Mühendislik Fakültesi ile New York Politeknik Enstitüsü arasındaki bir birleşmenin ürünüydü. O zamanlar her iki kurum da şehrin mali krizinin ortasında mücadele ediyordu.

Polytechnic önce NYU’nun mühendislik fakültesini ve programlarını bünyesine kattı ve ardından 2008’de iki kurum bir bağlantı kurdu. 2014 yılında iki kurum birleşti.

Bir yıl sonra, mühendisten iş adamına dönüşen Hintli Amerikalı Ranjan Tandon ve Grammy adayı bir sanatçı ve iş kadını olan eşi Chandrika’nın yaptığı 100 milyon dolarlık bağışın ardından okulun adı değiştirildi. Para, robotik, sağlık ve veri bilimine odaklanan öğretim üyelerini işe almak için büyük bir çaba ile 370 Jay Caddesi’ndeki laboratuvar alanlarını iyileştirmek için kullanıldı.

Yatırım meyvesini verdi: 2006’da okul US News ve World Report sıralamasında 82. sırada yer aldı. Bu yıl 33. sırada yer aldı.

Okula yapılan yatırım, NYU başkanı Andrew Hamilton’ın gelecek yıl emekli olmayı planlamasıyla geldi. Yale’de eski bir kimya profesörü olan Bay Hamilton, yaptığı açıklamada, “NYU’ya, satın alınabilirliği artırmak, çeşitliliği artırmak, bilimleri geliştirmek ve Brooklyn’deki temelimizi geliştirmek gibi çeşitli önceliklere geldim” dedi.

“Mühendislik eğitimi, sosyal hareketlilik için bir güç, ilçe için ekonomik bir motor ve şehrin bir dünya teknoloji merkezi olma çabasına hayati bir katkı sağlıyor” diye ekledi.

Belediye Başkanı Eric Adams, pandemi ofis doluluğunu azaltmış olsa da, teknoloji endüstrisinin şehirdeki varlığını artırmaya çalışıyor.

Selefleri Bill de Blasio ve Michael Bloomberg de teknoloji devlerini cezbetmeye çalıştı. Son yıllarda, şu anda bir ana şirket olan Meta’nın sahibi olduğu Big Tech’i oluşturan dört şirket – Amazon, Apple, Google ve Facebook – New York’un geleceği konusunda yükseliş pozisyonu aldı.

Geçen yıl Google, Hudson Nehri kıyısında genişleyen bir Manhattan ofis binası satın almak için 2,1 milyar dolar harcayacağını ve ABD’deki bir ofis binası için son yıllardaki en yüksek fiyatlardan birini ödeyeceğini söyledi.

Daha önce yayınlanan bir rapora göre, teknoloji ve teknoloji ile ilgili işler şehrin iş gücünün yalnızca yüzde 7’sini oluştursa da, 2021’de 290 milyar dolarlık ekonomik çıktı veya şehrin toplam ekonomik çıktısının yüzde 28’ini ve 2013’tekinin iki katı kadar ürettiler. bir gayrimenkul danışmanlığı olan HR & A Advisors tarafından bu ay.

Yine de, Tandon’da bir eğitim birçok New Yorklu için ulaşılamaz olabilir: Tandon da dahil olmak üzere kampüsteki NYU öğrencilerinin katılması gereken toplam etiket fiyatı şu anda yılda 83.000 dolardan fazladır.

Düşük gelirli öğrenciler, federal verilere göre 2020-21 öğretim yılında yaklaşık 23.000 dolar olan mali yardım nedeniyle genellikle daha az tıslıyor, ancak yine de NYU’da bir eğitim için, diğer birçok yüksek öğretim kurumundan çok daha fazla tıslamayı bekleyebilirler. şehir, devlet kolejleri ve Columbia gibi bazı özel üniversiteler dahil.

Dekan Bayan Kovaceviç, son güncellemenin öğrenim ücretlerini yükseltmeyeceği konusunda ısrar etti. NYU, kendisini daha uygun hale getirmeye ve öğrenciler için mali yardımı artırmaya çalıştığını da sözlerine ekledi.

Finansmana ihtiyaç duyulduğunu, çünkü hiçbir üniversitenin uygulanabilir teknoloji okulu olmadan ulusal veya uluslararası statüye ulaşamayacağını ekledi.

Şu anda Wells Fargo’da bir teknoloji yöneticisi olan Politeknik mezunu Anthony Concolino, okulu zemin kazanmaya başlayan bir mazlum olarak nitelendirdi.

Bay Concolino, “Daha büyük okullarla rekabet ediyoruz, ancak büyüyemezseniz açıkça rekabet edemezsiniz,” dedi. “Hiçbir zaman aynı türden araştırma kadromuz, öğretim kadromuz, sınıf kapasitemiz olmadı, ancak her zaman MIT olmak isteyen bir mühendislik okulunun bu küçük güç merkezi olduğumuzu hissettik”

Okulun uzun tarihinde en az iki Nobel kazananı salonlarından geçti: Polytechnic’te eski bir profesör olan Rudolph A. Marcus, kimyasal sistemlerde elektron transfer reaksiyonları teorisine katkılarından dolayı Nobel Kimya Ödülü’nü kazandı; ve bir Politeknik mezunu olan Martin L. Perl, lepton fiziğine öncü deneysel katkılarından dolayı Nobel Fizik Ödülü’nü kazandı.

Brooklyn Köprüsü’nü tutmak için kullanılan kablolar da Politeknik öğrencileri tarafından tasarlandı. Bu kablolar daha sonra Manhattan’da inşa edilecek gökdelenlerin yolunu açarak asansör kavramını ortaya çıkardı.