Omicron, New Yorkluların Aziminde Eşini Karşılayacak mı?

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Sonbaharda çeşitli vesilelerle, Brooklyn’deki Fulton Mall’daki 17 yıl sonra büyük bir tantanayla yeniden açılan tarihi restoran Gage & Tollner’da akşam yemeği rezervasyonu yaptırmaya çalıştım ve başarısız oldum.

Şükran Günü’nden önce güçlendim ve yeni bir çığır açan Covid enfeksiyonundan kurtulduktan sonra, bu hafta yeni bir yenilmezlik ruhuyla tekrar denedim. Restoranın web sitesine ve ayrıca Resy’ye giriş yaparak, Ocak ayında her gece restoranın açık olduğunu tıkladım, iki kişilik bir masa arıyordum. 23’ü Pazar günü saat 10’da barda yemek yemeyi seçmezsem, bu da sonuçsuz kaldı; bu noktada, prestijli bir kablolu dramada uyuyakaldığım önemli sahneleri tekrar oynuyor olacaktım. İnanamayarak başımı sallayıp birkaç dakika sonra bilgisayarıma döndüğümde, o seçeneğin de artık mevcut olmadığını keşfettim. Restoran endüstrisinin aylardır müşterilerinin aşı kayıtlarını kontrol ederken gösterdiği titizlik, bu güveni körükledi.

Omicron yılın son haftalarında her şeyi alt üst ederek, vaka kayıtlarını düzenleyerek, uçuşları iptal ederek, test alanlarında uzun kuyruklara neden olarak, Ocak ayında okulların sorunsuz bir şekilde yeniden açılmasını tehdit ederek, bizleri propanın adanmışlığına geri döndürerek ülkeyi baştan başa sarmış olsa bile. ısı lambası, New York’a züppe, buyurgan, belirsiz olmayan bir takdir hissetmemek zor. Dünyanın hemen hemen her yerine rakip olan şehrin, şu ana kadar tek aşı olan yetişkinler arasında aşılanma oranı yüzde 92’dir; bu, özel sektör işverenlerinin çalışanlarına aşı yaptırmalarını gerektiren bir görevden önce bu hafta elde edilen bir rakamdır.

Kredi. . . The New York Times için Sarah Blesener

Metroda ve hatta yüzünüzü kapatmanız gerekmeyen sokakta bile maske takmak – bulut patlamalarından ot dumanı veya soğuktan kaçınmadığınız sürece – halk sağlığı bıraktığını hayal etmemiz gereken noktaya kadar sağlamdır. başka yerlerdeki yetkililer şaşkın ve kıskanç. Oyun yazarı Paul Rudnick’in geçen gün Twitter’da bu taahhütleri not ederek belirttiği gibi, “Herkesin üstesinden gelen bir gerçeklik ve sızlanma eksikliği var”.

Bu, şehri aynı zamanda pandemi kaynaklı doğruluk nöbetleri içinde birbirine saldıran insanların viral videolarından oluşan bir karmaşa üretmemesi nedeniyle de farklı kılıyor. Bunlardan en sonuncusu, Florida ve Georgia arasındaki bir uçuş sırasında, sonunda FBI tarafından gözaltına alınan eski bir profesyonel amigo kızın, yemek yerken maskesini takmadığı için arkasına yumruk atmak için hareket etmesiyle ortaya çıktı. bir de giymiyor. New York’ta insanlar birbirlerine gireceklerse, ev test kitlerine erişim bitti.

Salgının aşılama sonrası aşamasında, bu yıl, New York, kaba ve belki de tamamen gerçek bir yaşanabilirlik ölçüsüyle yeni arzu edildiğini kanıtladı; bu, burada olabileceğinizi ve acil bir durumda olsaydınız makul bir şekilde beklediğinizi söyledi. Yoğun bakıma ihtiyaç duyan bir oda olsaydınız, aşılanmamış ve Covid’e yakalanmış hastalarla dolu bir hastanede yavaş yavaş oluşan bir yatağı beklerken ölmezdiniz. Bu, bir yere taşınmak için en seksi sebep olmayabilir, ancak ortak bir değere varan çekici bir ortak değerler sistemi önerir.

Mevcut krizin erken ve en korkunç aşamalarında yapılan tahminlere rağmen, insanlar aslında New York’a taşındı. Amerika Birleşik Devletleri Posta Servisi’nden alınan verilere göre, şehir müfettişliği tarafından yayınlanan bir Kasım raporunda, bu yılın Temmuz ayından bu yana şehre yeni taşınan 6.300’den fazla kişinin tahmini net kazancı bulundu. Çoğunlukla, pandeminin en yüksek olduğu dönemde uçuşların en yüksek oranda yaşandığı Manhattan şehir merkezindeki mahalleleri doldurdular; 14 şehir mahallesi, virüsün gelişinden önceki trendlerden daha iyi performans gösterdi. Raporda ayrıca, 2020’de New York City’nin kişi başına Washington veya San Francisco’dan daha az insan kaybettiğini buldu.

Bunlardan bazıları, son aylarda New York’un birçok bölgesinde yükselen emlak piyasasının yakın takipçileri için aşikar olabilirdi. Ekim ayının sonunda, Brooklyn’deki evlerin ortalama satış fiyatları üst üste dördüncü çeyrekte rekor kırdı. Brooklyn ayrıca son 15 ayda yeni kiralama sözleşmelerinin imzalandığını gördü. Ayrıca bir toparlanmaya işaret ederek, kiralar geçen yılın aynı dönemine göre Kasım ayında şehir genelinde yüzde 23’e yaklaştı.

Bunun ötesinde, birçok yönden New York’u tanımlayan aşırılık kokusu yine keskin görünüyor. Geçen ay, emlak geliştiricisi Harry Macklowe’un eski karısıyla bir araya getirdiği sanat koleksiyonu, Sotheby’s’de satışa çıktı ve 676 milyon dolar getirdi ve müzayede evindeki bir yönetici bunu “şimdiye kadarki en değerli tek sahipli müzayede” olarak nitelendirdi. sahnelendi. 82 dolara satılan bir Mark Rothko tablosu. Tahmini 12 milyon dolardan fazla olan 5 milyon, sanatçının bir eseri için şimdiye kadarki en yüksek ikinci müzayede fiyatını belirledi. Gözlemciler, müzayedenin pandemi çağında üst düzey sanat piyasasının ilk büyük sınavını temsil ettiğini kaydetti – bu tür işlemlerden yararlananlar için haberler açıkça iyiydi.

Brooklyn’in kendi köşemde, şüpheli bir normale dönüş, pandemi öncesinde boş vitrinlerin ve kasvetli bir perakende ortamının öne çıktığı Montague Caddesi üzerinde ve çevresinde yeni bir fırsat duygusuyla dengelendi. Ancak, bazı durumlarda kendilerini mahalleye çekmek için işletmelere yatırım yapan topluluk liderlerinin ve sıradan insanların baskısı nedeniyle, yeni dükkanlar geldi ve yeni restoranlar geliyor. Geldiklerinde masa ayırtmanın kolay olmayacağından şüphem yok.