Otomotiv endüstrisi büyüyor ve bununla birlikte yetenek talebi de artıyor.

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Reuters ajansının haberine göre, Japon montaj şirketinden gelen bilgileri ortaya çıkaran kaynaklar, “bazı parça üreticilerinin işçi sıkıntısı nedeniyle üretimi zar zor sürdürebildiğini” söyledi.

Ulusal Otomobil Parçaları Endüstrisi direktörü Armando Cortés, sahip olunması gereken ihtiyacın altını çiziyor güncellenen çalışma programlarısektörün gereksinimlerine uyum sağlamak ve yeni yeteneklerin bunlara uyum sağlayabilmesini sağlamak.

“Çok değişen bir dünyada yaşıyoruz. Her altı ayda bir dünya pazarında yeni teknolojiler ve yeni gereksinimler ortaya çıkıyor ve bu anlamda Meksika'daki gençlerin şu anda pazarda ihtiyaç duyulanlara yönelik çalışmalar ve bir çalışma programı yapabilmeleri önemli.” dedi. ile ilgili Genleşme bir basın toplantısında.

Yetenek danışmanlığı firması Robert Walters'a göre şirketler esas olarak aşağıdaki alanlarda uzmanlaşmış personel arıyor: dijitalleşme ve teknolojielektrik ve elektronik yöneticileri, yazılım geliştiricileri, veri bilimi ve yapay zeka uzmanlarının yanı sıra ileri üretim direktörleri de yer alıyor.

Tedarikçi türüne göre gereksinimlere bakıldığında durum daha da özelleşiyor. Örneğin, şu durumda 1. katen çok teklif edilen açık pozisyonlar ürün geliştirme yöneticileri ve kalite yöneticileri olurken, 2. Kademe Bunlar üretim süreci koordinatörleri ve mühendislik proje yöneticileridir.

Cortés'in bakış açısına göre, şirketlerin çalışma planlarının tasarımına da dahil olmaları ve sektörün özellikle ihtiyaç duyduğu becerilerin elde edildiği ülkedeki sektöre odaklanan bir müfredata sahip olmaları bir alternatif olabilir.

Örneğin bazı otomobil üreticilerinin ülkede, şirketlerin ihtiyaç duyduğu yetenekleri daha da detaylı bir şekilde yaratmaya yönelik üniversiteleri veya eğitim programları var. Aguascalientes'te Nissan veya Puebla'da Audi.

Meksika'da yetenek konusunda daha fazla spesifikasyona sahip olmak, ülke için daha gelişmiş ürünlerin yaratılmasını ve bununla birlikte daha iyi ekonomik fayda ve bilgi transferini içeren ileri üretim süreçlerine bağlı kalma fırsatı olarak da öne çıkıyor.

Örneğin, aynı zamanda bir fırsata da dönüşebilecek bir zorluk, üretim olabilir. yarı iletkenlerşu ana kadar ulusal topraklarda mevcut olmayan bir şey. Meksika, sadece ülke içinde değil kıta genelinde halen oluşum halinde olan bu sektörde yer almak istiyor.

“Meksika'nın kendisini otomotiv endüstrisinde yalnızca üretim açısından değil, aynı zamanda teknolojik gelişme açısından da giderek daha iyi konumlandırmasına olanak tanıyan yüksek değerli projeleri teşvik etmek için tüm federal hükümetin kurumları ve özel sektör aracılığıyla katılımı gerekiyor. ” diyor Cortes.