Pandemi Sırasında Birikmiş Hizmet Faturaları. Kapatmalar İzlenecek mi?

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Pandemi, büyük iş kayıplarını tetikleyen karantinalara yol açtığında, New York City ve çevresindeki bölgedeki insanlar bir yığın borç biriktirdi. Elektrik faturaları dahil birçokları için. New York ve New Jersey sakinleri, kamu hizmetleri şirketlerine 2,4 milyar dolardan fazla şaşırtıcı bir meblağ borçlu.

Şimdi bu şirketler, iki yıldır ilk kez toplama yapmak için kapatma tehdidini kullanıyor ve savunucular, mücadele eden kamu hizmeti müşterilerinin ısı ve elektrik ile gıda ve ilaç gibi diğer ihtiyaçlar arasında seçim yapmak zorunda kalacağından korkuyorlar.

İki yıl önce pandeminin başlangıcında, milyonlarca işsiz Amerikalı faturalarını ödeyemediği için, devlet tarafından uygulanan moratoryumlar genellikle kamu hizmetlerinin elektriği kesmesini engelledi. Ancak New York dahil çoğu eyalet son aylarda bu kısıtlamaları kaldırdı. New Jersey’de yürürlükte olan son moratoryumlardan biri olan moratoryum 15 Mart’ta sona erdi.

New York’ta avukatlar, Vali Kathy Hochul ve eyalet milletvekillerine, ödeme yapamayan sakinleri kurtarmak için federal pandemi yardımı kullanmaları için yalvardılar. Bir savunma grubu olan Kamu Yararına Hukuk Projesi’nin yönetici direktörü Richard Berkley, kurtarma paketi olmadan, eyalet “New York tarihindeki en büyük kapanma dalgasıyla karşı karşıya” dedi.

Devlet korumalarının sonu, kamu hizmeti şirketlerini popüler olmayan bir konuma getirdi. Enflasyon birçok malın fiyatını artırırken ve son aylarda aylık ısı ve elektrik ücretleri yükselirken kapatma uyarıları veriyorlar.

Sorunları daha da kötüleştiren Ukrayna’daki savaş, küresel petrol arzını azalttı, benzin fiyatını tüm zamanların en yüksek seviyelerine yaklaştırdı ve doğal gaz piyasasına oynaklık ekledi.

Bir zamanlar New York City tarafından tüketilen elektriğin yüzde 25’ini sağlayan Indian Point nükleer santralinin geçen yıl kapatılması, bölgeyi daha güvenilir hale getirdiği için artan elektrik faturalarına da katkıda bulundu. doğal gaz üzerine. Bölgedeki evlerin çoğu gazla ısıtılıyor ve bölgedeki en büyük elektrik üreticilerinin çoğu gazla besleniyor.

New York City ve kuzey banliyölerindeki Consolidated Edison müşterileri, bu kış faturalarındaki keskin artışlardan şikayet ettiklerinde, şirket ana nedenin, kış talebinden kaynaklanan doğal gaz fiyatlarındaki artış olduğunu söyledi.

Ancak şüpheci seçilmiş yetkililer, Con Edison’un faturalandırma uygulamalarının soruşturulmasını talep ederek, şirketin Şubat ayında dağıttığı gücü iskonto etmek gibi alışılmadık bir adım atmasına neden oldu.

Con Edison gibi şirketler için faturalarını ödeyemeyen müşterilerin fişini çekmek, genellikle en soğuk aylarda kaçınılan son çaredir. . Ancak son iki yılın çoğunda, pandemi yaygın mali sıkıntıya yol açtığından, gecikmiş kamu hizmetleri ödemeleri arttı.

Ulusal Enerji Yardımı Direktörleri Birliği’nin yönetici direktörü Mark Wolfe, ulusal olarak, kamu hizmeti şirketlerine olan toplam gecikmiş borç seviyesinin, 2021 baharında yaklaşık 32 milyar $’a ulaştıktan sonra yaklaşık 22 milyar $ olduğunu söyledi.

Ancak bu, borcun yaklaşık 12 milyar dolar olduğu pandemi öncesine göre hala önemli ölçüde yüksek. Yalnızca New York ve New Jersey’de iki milyondan fazla müşteri elektrik, ısı, su ve geniş bant sağlayan şirketlere borçlu.

Con Edison, konut müşterilerinin ve küçük işletmelerin bağlantılarını kesmeye devam ettiğini söylüyor. Ancak bir şirket sözcüsü Çarşamba günü, New Jersey’nin en büyük elektrik dağıtımcısı PSE&G’nin birden fazla uyarıya yanıt vermeyen ve faturalarının vadesi 90 günden fazla geçmiş olan müşterilerin elektriğini kesmek için temsilciler göndermeye başladığını söyledi.

Avukatlar, özellikle yoksullar ve yaşlılar olmak üzere birçok savunmasız müşterinin karanlıkta bırakılacağından veya asla geri ödeyemeyecekleri yükümlülüklerle karşı karşıya kalacağından endişe ediyor. Büyük miktarda borçlu olanların çoğu, son iki yılın çoğunda işsiz kaldıktan sonra çok geride kalan Marisol Rivera gibi işçi sınıfından insanlar.

Brooklyn’de yaşayan iki çocuklu bekar bir anne olan Bayan Rivera’nın Con Edison’a 3.300 dolardan fazla borcu var.

New York eyaletindeki kamu hizmetlerinin suçlu müşterilerin bağlantısını kesmesi artık yasak olmasa da, şirketin sözcüsü Jamie McShane “Yapmak istediğimiz son şey herhangi birini kapatmak” dedi.

Bunun yerine, aylar hatta yıllar boyunca geri ödeme planları yapmaya çalışırlar. Veya Bayan Rivera’nın durumunda olduğu gibi, bundan daha uzun.

Kasım ayında resepsiyonist olarak iş bulduktan sonra, 35 yaşındaki Bayan Rivera, olağandışı bir ödeme süresi ayarlamak için Kamu Yararları Hukuku Projesi’nden yardım aldı. 150$’lık bir ön ödeme yaptı ve sonraki 27 yıl boyunca aylık 10$’lık taksitler ödemeyi kabul etti.

“Bu benim üzerimden çok yük alacak,” dedi, ancak aynı zamanda “küçük” aylık 1.800 dolarlık kiranın da gerisinde olduğu göz önüne alındığında, kamu hizmetlerinde nasıl güncel kalacağı konusundaki belirsizliğini dile getirdi. tek yatak odalı” 13 yaşındaki kızı ve 9 yaşındaki oğluyla paylaşıyor.

“New York’ta yaşamak için, hayatta kalmak için büyük miktarda para kazanıyor olmalısınız,” dedi Bayan Rivera. “Sürekli olarak savaşmaya ve içinde bulunduğum bir deliği kazmaya çalışıyorum.”

Drag artistlerinin kariyerlerini yöneten Jackie Huba, bu kış ilk kez elektrik faturasında geride kaldı. Geçen yaz Teksas’tan Harlem’e taşınan Bayan Huba, Con Edison’un Ocak ayında kendisine sadece iki ay önce ödediğinin iki katı olan 891 dolarlık bir aylık fatura gönderdiğinde hayrete düştü. Elektrikli ısı içerir.

“New York’un pahalı olduğunu biliyordum ama böyle bir fatura beklemiyordum” dedi. “Bu ödeyebileceğim bir fatura değil.”

Bayan Huba, Con Edison’a borçlu olduğu 1.400$’a 500$ ödediğini ve bunun bir kapatma bildirimini önleme umuduyla olduğunu söyledi.

Federal Çalışma İstatistikleri Bürosu’na göre, ılıman bir Aralık’ı izleyen soğuk havalarda, New York City bölgesindeki elektrik maliyeti Ocak ayında yüzde 28 arttı. Büronun verilerine göre, bölgedeki enerji maliyetlerindeki artış ülke genelindeki enerji enflasyon oranıyla paralellik gösteriyor.

Büro, Şubat ayında elektrik maliyetlerinin düştüğünü bildirdi ve bir faktör Con Edison’un güç sağlamak için ücretlerini 8,8 sent düşürme kararı olabilir. yüksek faturaların ardından kilovat saat başına. Şirket ayrıca, müşterileri tekrar şaşırtmamak için faturalandırma uygulamalarını değiştirme sözü verdi.

New Jersey’de de ödenmemiş faturalar birikmiş durumda. Eyaletin Kamu Hizmetleri Kurulu’na göre, yaklaşık 1 milyon müşteri, yaklaşık 700 milyon dolar borcu olan ödemelerinde geride kaldı. 15 Mart’ta devlet yetkilileri müşterileri olası kapanmalar konusunda uyardı.

“Bugünden sonra hizmetlerinin kesilmesi tehlikesiyle karşı karşıya olan önemli sayıda bölge sakini var ve bu nedenle kamu hizmeti şirketlerinden yardım için başvuran kişilerle birlikte çalışmalarını istemeye devam ediyoruz – ancak yardım için başvurmaları gerekiyor,” dedi Lt. Vali Sheila Oliver.

New Jersey, insanların kamu hizmeti borçlarını ödemelerine ve hatta ortadan kaldırmalarına yardımcı olacak programları genişletmek için 250 milyon dolarlık federal pandemi yardımı kullandı.

Bir yararlanıcı, Trenton’un kuzeyinde Lawrenceville’de cereyan eden bir kiralık evde yaşayan bir devlet okulu öğretmeni olan Mieko Inghilleri’dir. 33 yaşındaki Bayan Inghilleri, bu kış elektrik sağlayıcısı PSE&G’den aldığı ağır faturalara yetişemeyeceğini söyledi.

New Jersey’de bir devlet okulu öğretmeni olan Mieko Inghilleri, elektrik faturasının gerisinde kaldıktan sonra yerel bir savunma grubuna ulaştı. Gelecek yıl için zamanında ödeme yaparsa borcu şimdi affedilecek. Kredi… The New York Times için Michelle Gustafson

O ve nişanlısı, yağ yakan fırınların sağladığı ısıyı desteklemek için üç adet ısıtıcı tuttu. Ocak ayı elektrik faturasının sadece 600 dolar olduğunu söyledi. Üstelik her teslimatta farklı bir firmadan temin edilen yağın fiyatı arttı.

Kış devam ederken, PSE&G’ye yaklaşık 2.800 dolar borçlu olduğu için daha da geride kaldı. Moratoryumun sona ermesinden ve gücünün kesilmesinden kaçınmak için karşılaşacağı seçeneklerden korkuyordu.

“O zamana kadar ödeme almam mümkün olmazdı,” dedi Bayan Inghilleri. “Ben bir öğretmenim, bu yüzden iyi bir maaş alıyorum. Ama zengin değilim.”

Eyaletin yardım programlarını duyduktan sonra, New Jersey sakinlerine kira ve elektrik faturalarını ödeme konusunda nasıl yardım isteyebilecekleri konusunda danışmanlık yapan Monmouth County’deki Affordable Housing Alliance’a ulaştı.

İttifakın kamu hizmetinden sorumlu direktörü Kathleen Kerr, kapatma bildirimi alan insanlardan gelen çağrıların “bombardımanını beklediğini” söyledi. Pek çok insanın yardım istemek için eşiğine gelene kadar beklediğini söyledi.

Bayan Inghiller, hiçbir faturada yardım istemek zorunda kalacak kadar geri kalmadığını söyledi. Ancak Bayan Kerr, eyaletin Yeni Başlangıç programına katılmaya hak kazandığını söyleyen iyi bir haber aldı. Tek yapması gereken, mevcut faturasını bir yıl boyunca her ay zamanında ödemek ve PSE&G’ye olan borcunun silinmesidir.

“Bu son derece yardımcı olur ve üzerimden çok fazla stres alır,” dedi Bayan Inghilleri.