Rikers: Karanlık Bir Yer İçin Parlak Yeşil Bir Gelecek mi?

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Günaydın. Çarşamba. Bugün, oradaki hapishanelerin Belediye Meclisi tarafından belirlenen takvime göre beş yıl içinde kapatılacağını varsayarak, Rikers Adası için bir plana bakacağız. Ayrıca, Vali Kathy Hochul’a karşı kampanyasında enflasyon ve suçla ilgili hoşnutsuzluktan yararlanan Cumhuriyetçi vali adayı Temsilci Lee Zeldin’e de bakacağız.

Yeşil bir enerji merkezi olarak Rikers Adası’nın bir sunumu. Kredi… Andrea Johnson aracılığıyla Bölgesel Plan Derneği için

Yeşil bir altyapı merkezi olsaydı Rikers Adası nasıl görünürdü?

Önde gelen bir kentsel politika örgütünden ve orada hapsedilen insanları temsil eden grupların ittifakından gelen bir yanıtla soru, kötü şöhretli hapishane kompleksinde daha fazla şiddet zeminine karşı geliyor.

Bir şehir ıslah memuru, aynı gün, aynı Rikers biriminde bir başka tutuklunun aşırı dozda uyuşturucudan öldüğü düşünülen Pazartesi günü bir tutuklu tarafından kafasından bıçaklandı.

Olaylar, Rikers’taki reformları denetlemek üzere atanan federal bir gözlemcinin hapishanelerin “tehlikeli derecede güvensiz” olduğunu söyleyen raporunu takip etti, ancak gözlemci raporu Rikers’taki son değişiklikleri alkışladı. Yetkililer, kompleksin olası bir federal mahkeme tarafından ele geçirilmesini engellemeye çalışıyorlar.

Rikers’ı yeşil bir enerji merkezine dönüştürme fikri, Şehir Konseyi’nin 2027’de hapishanelerin kapatılmasını zorunlu kılmasından bu yana ortalıkta dolaşıyor. Bu, Rikers’ı boş bırakacak, East River’da La Guardia Havalimanı’na yakın büyük bir arazi parçası.

Rikers hakkında yeşil bir altyapı merkezi olarak bir rapor hazırlayan Regional Plan Association’ın başkan yardımcısı Moses Gates, “Rikers’ı hapse atma dönemi sona eriyorsa, bir vizyon düşünmek zorundayız” dedi. Bu fikir, “Rikers’ın Siyah, Kahverengi ve zavallı New Yorklulara verdiği zararı onarmak için nesiller alacağını, ancak bir yerden başlamamız gerektiğini” söyleyen raporda yinelendi.

Gates, Rikers fikrini, rapora rehberlik eden bir yönlendirme panelinin parçası olan ve orada hapsedilen insanları temsil eden grupların bir ittifakı olan Yenilenebilir Rikers Koalisyonu’na yeşil bir merkez olarak kabul etti. Gates, “İklim hedeflerimizi karşılamaya yaklaşacaksak, çok sayıda yeşil altyapıya ihtiyacımız olacak” dedi.

Raporda, Rikers Adası’nda 275 megavat güneş enerjisi üretecek, kabaca 45.000 eve güç sağlayacak ve 1.500 megavat daha depolayacak ekipman için yer olacağı belirtildi. Bu, ana enerji sağlayıcıları olmayan, ancak enerji talebinin zirvede olduğu her yıl birkaç gün ihtiyaç duyulan, “zirveler” olarak bilinen, yakınlardaki birkaç gazla çalışan enerji santralini devre dışı bırakmanın yolunu açacaktır.

Raporda ayrıca, yeşil endüstrilerdeki işler için gerekli teknik beceriler konusunda eğitim sağlayacak bir enstitü de tasavvur edildi.

Rapor, güçten daha fazlası için planlar ortaya koydu. Karada dört atık su arıtma planını birleştirmeyi, 182 dönümlük araziyi “toplulukların kendi ihtiyaçlarına ve önceliklerine göre yeniden geliştirmeleri ve ciddi sağlık risklerini ortadan kaldırmaları” için serbest bırakmayı öngördü.

Raporda ayrıca, şehrin organik atık akışının kabaca üçte birini işleyebilecek bir kompost ve geri dönüşüm merkezi için bir yer işaretlendi. Gates, Güney Bronx’taki atık transfer istasyonlarının yerini alabileceğini söyledi. Rikers’taki atık su arıtma tesislerinin, şu anda Bronx ve Queens’te ve Randalls Adası’nda faaliyet gösteren eski tesislerin yerini alabileceğini söyledi.

Komisyonun bir parçası olan bir komisyonun yönetici direktörü Zachary Katznelson, “New York’ta bizi iklim değişikliğiyle mücadelede ön saflara koymak için kullanabileceğimiz 400 dönümlük araziye sahip olma şansı gerçekten dönüştürücü bir fırsat” dedi. Yenilenebilir Rikers Koalisyonu, orada hapsedilen insanları temsil eden grupların ittifakı.

Rapor, Rikers’in çoğunun çöplük olduğunu, bu nedenle adanın kıyıdaki yakındaki alçak mahallelerden daha yüksek olduğunu belirtti. Sadece Rikers’in çevresi 100 yıllık taşkın yatağının içine giriyor, ancak buna rağmen rapor, gelecekteki gelişmelerin deniz seviyelerinde ve fırtına dalgalanmalarında öngörülen artışları tanıması gerektiğini söyledi.

Katznelson, şehrin rapordaki her bir unsurun “civata ve somunlarını incelediğini” söyledi. Gates, altyapı için esasen “boş bir sayfa”ya sahip olmanın “çok avantajlı” olduğunu söyledi.

Gates, “New York City’de bir elektrik santrali kurmak inanılmaz derecede zor olmalı” dedi. “Rikers, şehir ve geleceği için hayati önem taşıyan tüm bu şeyleri çevredeki mahalle üzerinde en az etkiye sahip olan yerlere koymanıza izin verirken, eskiyen altyapının çoğunu devre dışı bırakmanıza izin verir.”

Hava

Yüksek 60’ların yakınında güneşli bir günün ve düşük 50’lerin civarında sıcaklıkların olduğu çoğunlukla açık bir akşamın tadını çıkarın.

ALTERNATİF-YAN PARK

8 Kasım’a (Seçim Günü) kadar geçerlidir.

En son New York haberleri

Kredi… New York Times için Bryan Anselm

• Newark çekim: New Jersey yetkilileri, iki polis memurunun çatı katındaki silahlı bir kişi tarafından vurulduğunu söyledi.

• Suçlu kumar soruşturması: New York binaları komiseri Eric Ulrich, yasa dışı kumar soruşturmasının bir parçası olarak Manhattan bölge savcılığının müfettişleri tarafından sorgulandı.

• Trump Organizasyon davası ertelendi : Tanıklık yaparken birkaç öksürük nöbetinden sonra, Donald Trump’ın aile şirketinin kontrolörünün Covid-19 testi pozitif çıktı. Yargıç, kendisinin ifşa olduğunu düşündüğünü ve jüri üyeleri ile avukatların testlere ihtiyacı olacağını söyledi.
Daha fazla yerel haber

• En sıcak yeni bar?Pennsylvania İstasyonu’na giden yeni tren salonundaki Moynihan’daki Bar, seyahat planı olmayan bir kalabalık çekiyor.

• ağlar ateş koçu: Steve Nash, takım sahada mücadele ederken serbest bırakıldı ve yıldız guardı Kyrie Irving, Yahudi karşıtı bir belgeseli teşvik ettiği için ateş altında.

• Siyah bir balina avcısının çiftliği: Long Island’ın paralı yerleşim bölgelerindeki mülkiyet mücadeleleri yeni bir şey değil, ancak bir Kara balina avcısı, yerel işadamı ve hayırsever olan Pyrrhus Concer’ın çiftliğini koruma savaşı, kimin tarihinin onurlandırılacağına dair soruları gündeme getiriyor.
Zeldin ve kampanyasına daha yakından bir bakış

Kredi… New York Times için Hilary Swift

Temsilci Lee Zeldin, yükselişini hızlandırmaya yardımcı olan kendini yeniden icat etme becerisini gösterdi. Şimdi, anketlerdeki son yükselişi, siyasi stratejistleri şaşırttı ve Demokratları adayları Vali Kathy Hochul’u desteklemek için mücadeleye sevk etti.

Çok az kişi Zeldin’in kampanyaya bağış toplamada büyük bir liderlik yaparak giren Hochul’a bile yaklaşmasını bekliyordu.

Meslektaşım Nicholas Fandos, Zeldin’in Demokratların yanlış değerlendirdiği görünen iki güçlü hoşnutsuzluk akımından yararlanmayı başardığını yazıyor: enflasyon ve artan suç korkusu. Bu yanlış okuma, kayıtlı Demokratların Cumhuriyetçilerden daha fazla olduğu bir eyalette siyasi düzeni karıştırabilir.

Bu yılki Cumhuriyetçi ön seçimde Zeldin’e kaybeden Rob Astorino, “Doğru sorunları yakaladı ve bırakmadı” dedi.

Zeldin’in alaycıların siyasi şekil değiştirme dediği şeye yönelik içgüdüleri, Albany’de bir Eyalet Senatörü ve Long Island’dan bir kongre üyesi olarak Cumhuriyetçi saflara tırmanırken kendisine iyi hizmet eden sert pozisyonlarda oynadığı için belirgindi. Ama şimdi valilik yarışında onun için politik olarak elverişsizler. Aniden istenmeyen bu pozisyonlar arasında, kürtaj haklarını ve silah kontrolünü sınırlamak için mücadeleler ve eşcinsel evliliğin yasallaştırılmasına karşı ve Ekonomik Deva Yasası’nın kaldırılması lehinde oylar yer alıyor – hepsi New York’luların görüşleriyle çelişiyor.

Zeldin, yakın zamana kadar Trump’ın en sesli savunucularından biri olmasına rağmen, eski Başkan Donald Trump’tan bahsetmekten kaçınıyor, Demokratların milyonlarca dolarlık reklamla eve döndüğü bir gerçek. Ve gücün genellikle siyasi kulüpler ve aşırı büyük kişilikler etrafında inşa edildiği bir eyalette, Zeldin bir yabancı olarak hareket etti.

2008’de Zeldin’i yenen ve ancak altı yıl sonra ona yenilen eski bir Demokrat kongre üyesi olan Tim Bishop, “O, sizin hafif görüşlü kapı komşunuz olarak karşımıza çıkıyor” dedi. “Ama onunla tartışın – bazı zehirli kalem tipi e-postaların ve gönderilerin alıcı tarafında olun – ve o kişi o değil.”

BÜYÜKŞEHİR günlüğü

kararlar

Sevgili günlük:

Kasım ayının başlarında şehirde yürürken, bana bakan herkes için yerli olmadığımı biliyordum. Gülümsemem geniş ve saftı. Gözlerim hevesli ve kayıtsızdı.

Biliyordum ve daha az umursayamazdım.

Kış Köyü’nün faaliyete geçtiği Bryant Park’a girdim. Ailemin Noel’de New York’u ziyaret edeceği geçmiş yılları düşündüğümde nostalji süzüldü.

Pahalı bir kruvasan almadan önce biraz tembel tembel dolaştım, küçük metal bir sandalyeye oturdum ve kırıntılarımı alırken kanat çırpan serçeleri izledim.

Vermem gereken bir karar vardı: Üniversite son sınıftaydım ve çok iyi iki iş teklifi aldım. Biri beni New York’a getirirdi; diğeri, Arlington, Va.

Tamamen bana kalmış ilk büyük yaşam kararıydı. Her iki seçenek de kötü değildi ve seçmekte zorlanıyordum.

Seçimlerimi tartarken, Arlington işi için benimle röportaj yapan adamın bir gün New York’a taşınma hayalimi anlattığımda söylediği bir şeyi düşündüm.

Anladığını söyledi.

“New York’ta her şey olur” dedi. “Ben de hep orada yaşamak istemişimdir.”

Bir gün şehre taşınacağıma dair güvence verdi, ancak “Henüz oraya gidemedim” dedi.

“Her nasılsa,” diye ekledi, “hiç yürümedi.”

Duymam gereken tek şeyin bu olduğu ortaya çıktı.

— Leah Tilson

Agnes Lee tarafından çizildi.
Gönderimleri buraya gönderin ve Metropolitan Günlüğü’nün devamını buradan okuyun .

Burada bir araya gelebildiğimize sevindim. Yarın görüşürüz. -JB

PS İşte bugünün Mini Bulmaca ve Heceleme yarışması . Tüm bulmacalarımızı burada bulabilirsiniz .

Melissa Guerrero ve Ed Shanahan, New York Today’e katkıda bulundu. Ekibe [email protected] adresinden ulaşabilirsiniz.

.