Rölantide Dönen Kamyonları Çevirerek On Binler Kazanıyorlar

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Günaydın. Bugün Salı. Bugün, motorları çalışırken park etmiş kamyonları arayan şehirli ödül avcıları hakkında bilgi edineceğiz. Ayrıca bir fotoğrafçının pandemi sırasındaki karşılaşma görüntülerine de bakacağız.

Kredi… Sarah Blesener, The New York Times için

New York City, insanların park halindeki ve rölantide olan ticari araçları daha fazla rapor etmesine olanak tanıyan bir temiz hava programına sahiptir. üç dakikadan veya bir okul dışında bir dakikadan fazla. Bir video göndererek ihlalleri bildirenler, şehir tarafından toplanan para cezasının yüzde 25’ini alabilir – 350 dolar para cezasına 87,50 dolar.

Bu, belirli bir tür kentsel ödül avcısının ortaya çıkmasına neden oldu – boşta duran kamyonları avlayan ve bazen gizlice video çeken insanlar. Bunu yapan insanlar hakkında yazan meslektaşım Michael Wilson’dan açıklamasını istedim.

Çevreci mi yoksa ödül avcısı mı? Akıllarındaki en önemli şey, temiz hava mı, yoksa belediye cezaların yüzde 25’ini ihlal bildirenlere verdiği için kazandıkları para mı?

Bu “boşta kalan savaşçılar”, paranın ne kadar büyük olabileceği konusunda oldukça açık sözlüler. Ama aynı zamanda temiz hava konusunda çok tutkulular. Konuştuğum bir adam, Ernest Welde, aslında hava kirliliğini ele almak için bir çevre avukatı oldu. Bu program ortaya çıkmadan önce yıllarca boşta kalan kamyon şoförleriyle karşı karşıya kaldı. Yani her iki yöne de gidiyor.

Bu insanlar şehri, elbette ödüllerini artıracak cezaları artırmaya çağırıyorlar, ama aynı zamanda şu anki ceza takviminin Amazon gibi bir şirketin gerçekten umursayamayacağı kadar düşük olduğuna inandıkları için.

Bunu yaparak, diyelim ki bir yılda ne kadar kazanıyorlar? Kazandıkları parayla yaşamaları yeterli mi?

Konuştuğum herkes için bu bir yan iş – sadece ceplerinde fazladan para var. Örneğin, konuştuğum avukatların zaten tam zamanlı işleri var. Ve tanıştığım emekli adamlar programdan önce rahat yaşıyor gibiydiler.

Ancak içlerinden biri, Paul Slapikas geçen yıl 64.000 doları geri çektiğini söyledi ki bu kesinlikle bir şey değil. Aslında diğer insanların bundan daha fazlasını kazandığını düşünüyorum, ancak birkaç ödül avcısı bu bilgiyi benimle paylaşmayı reddetti.

Bir kestirme tahmin, geçen yıl ödenen 700.000 doların çoğunu yaklaşık 20 kişinin, bazılarının diğerlerinden daha fazla topladığı gerçeğidir.

Rölantide çalışan kamyonlar ne kadar sorun yaratır? Özellikle üç dakikadan fazla boşta kaldıklarında hava kirliliğine ne kadar katkıda bulunuyorlar?

Bu zor bir şey, buldum. Farkında olduğum – ve yanılıyor olabileceğim – bu soruyu ele alan hiçbir çalışma yok.

Ancak egzoz dumanlarıyla ilişkili kirletici türlerinde solunumun sağlık üzerindeki etkilerine ilişkin raporlarda eksiklik yoktur. Konuştuğum bir çocuk doktoru, bu dumanların yaşam boyu sorunlar yaşayabilecek çocuklar üzerindeki etkileri konusunda uyardı.

Kamyon taşımacılığı endüstrisindeki insanlar, emisyonların geçmiş on yıllardan çok çok daha temiz olduğuna dikkat çekiyor. Ancak aşırı süreler boyunca boşta durmak hala yasa dışıdır.

Böyle kamyon videoları çekmek ne kadar tehlikeli? Görüştüğünüz insanlardan bazıları saldırıya uğradıklarını söyledi.

Tehlike unsurunun oldukça nadir olduğunu düşünüyorum, ancak yüzeye çıktığında stresli geliyor, evet. Bir karşılaşma bir davaya yol açtı. Bir kamyonu filme çeken bir adam, şoförün ve iş arkadaşlarının onu yere devirdiğini iddia ediyor.

Bu gizli videoyu çekmenin ve bir kamyona fark edilmeden motor sesini yakalayacak kadar yakın olmanın adrenalini harekete geçirdiğine şüphe yok. Yaptığınız şeyi gizlemek için tüm stratejileri görmeyi sevdim. Bir adam, çekim sırasında telefonu gömleğinin cebine koyar. Bir diğeri, FaceTime görüşmesinde olduğunu iddia ediyor. Ve Paul Slapikas’ın sahne malzemeleriyle dolu bir rutini varken, kayıt yapan telefon elinde bile değil.

Hava

Sıcaklık 50’lerin üzerinde ve parçalı bulutlu bir akşam 40’a kadar düşecek şekilde çoğunlukla güneşli bir gün olacak.

alternatif park

14 Nisan’a (Kutsal Perşembe) kadar geçerlidir.

DNA veri tabanına meydan okuma

New York Polis Departmanı, dedektiflere bir suç hakkında sorguladıkları kişilere su, gazoz, sigara veya sakız gibi bir şey sunmaları ve toplamaları talimatını verir. bardak, kutu, popo veya ambalajı çıktıklarında. DNA toplanır, test edilir ve bir şehir veri tabanına girilir.

Legal Aid Society, Pazartesi günü açılan bir toplu davada, veritabanının eyalet yasalarını ve mantıksız aramalara karşı anayasal korumaları ihlal ettiğini söyledi. Dava, avukatların yasa dışı olarak toplandığını iddia ettiği DNA profillerinin silinmesini ve veri tabanının kapatılmasını talep ediyor.

Çavuş. Polis sözcüsü Edward Riley yaptığı açıklamada, yetkililerin DNA kullanımının yasalara uygun olduğuna inandıklarını söyledi.

New York Eyalet yasası, birinin DNA’sının eyalet tarafından işletilen bir veri bankasında saklanabilmesi için mahkumiyet veya mahkeme kararı gerektirir. Ancak şehrin veri tabanı, Shakira Leslie gibi tutuklanmış veya sorgulanmış ancak hüküm giymemiş kişilerin DNA’sını içeriyor. 26 yaşındaki Leslie, polisin 2019’da Bronx’ta trafik ihlali nedeniyle durdurduğu bir arkadaşının arabasında yolcuydu.

Polis onu aradı ve yasa dışı hiçbir şey bulamadı. Ancak görevliler başka bir yolcunun çantasında silah bulunca araçtaki herkes tutuklandı, silah bulundurmakla suçlandı ve karakola götürüldü. Orada kendisine bir bardak su verildi.

Saatler sonra serbest bırakıldı ve silah suçlaması düşürüldü. Daha sonra polisin DNA’sını kupadan kendisine sormadan aldığını öğrendi. Daha sonra test ettiler ve onu şüpheli olarak ekarte etmek için kullandılar.

Adli Yardım davasında davacı olan Leslie, “Şok oldum, üzüldüm” dedi. “Sadece ihlal edildiğini hissettim. NYPD’ye olan güvenimi tamamen kaybettim”

En son New York haberleri

• Üst New York Eyaleti yetkilileri, Omicron alt değişkeni BA.2’nin vakalarda ciddi bir artışa yol açmasını beklemediklerini söyledi. eyalet.

• Aşağı Doğu Yakası’ndaki bir Vietnam restoranı olan Saigon Social, yalnızca pandemi dönemi arafında var olmuştur. Sahibi Helen Nguyen ile üç ay geçirdik.

Pandemide kişisel alanı fotoğraflama

Kredi… Renate Aller

“Sosyal mesafe” terimi dile girdikten kısa bir süre sonra, fotoğrafçı Renate Aller, kalan altı şeyi belgelemeye karar verdi. ayakları diğer insanlardan ayrı gibi görünüyordu. Arkadaşlarını birer birer davet etti ya da kendilerini yaşadıkları yere davet etti. Öyle ya da böyle dışarıda kaldı. SoHo’daki binasının önündeki kaldırıma iki sandalye koydu – ya da ziyarete gittiğinde onlarınki – ve kamerasını sokağın karşısına koydu, zamanlayıcıyı her biri üç saniye olacak şekilde dokuz çekim yapacak şekilde ayarladı.

Sonra karşıdan karşıya geçti, resimlere doğru yürüdü ve oturdu. Bazen o ve her görüntüdeki diğer kişi kameraya baktı. Bazen birbirlerine bakarlardı. Bazen dans ettiler. Her zaman bir buçuk metre uzaktaydılar – bu nedenle New York Tarih Derneği’ndeki fotoğrafların bir sergisi için “Kaldırım, 6′ Apart New York’ta” başlığı.

Fotoğraflardaki insanların çoğu, haftalar sonra ilk kez dış dünyada başkalarıyla karşılaştı. Aller, pandeminin ilk haftalarını, 2001’de Dünya Ticaret Merkezi’ni yok eden 11 Eylül saldırılarından sonraki ilk birkaç haftayla karşılaştırdı. Ardından Aller, “İnsanlar dışarıda olmaktan korkuyordu. Bu tam tersiydi. İçeri girmekten korktuk.”

Okuduklarımız

• Curbed, küçük bir teknenin Gowanus Kanalı’nın en büyük teknesi haline nasıl geldiğini yazdı. son kurban.

• Marilyn Monroe’nun 1964 Andy Warhol serigrafisi, tahmini 200 milyon dolara müzayedede satılacak ve bu da onu, müzayedede satılan en pahalı 20. yüzyıl sanat eseri yapacak.

• Neye abone oluyoruz: “Nerede yemeliyiz?” asırlık sorudur. The Times’ın yemek editörü Nikita Richardson, New York’ta yemek yiyenlere cevap veriyor. Bugünden itibaren her Salı, yalnızca abonelere özel bu bülten (abone olmayanlar için dört haftalık ücretsiz deneme ile), yeni yerlerden sevilen klasiklere kadar öneriler sunacak. Buradan kaydolun.
BÜYÜKŞEHİR günlüğü

Mart 2020

Pandeminin iki yılını kutlamak için, bu haftanın Metropolitan Günlüğü girişleri, pandemi sırasında New York’ta okuyucuların yaşam hikayelerini sunuyor.

Sevgili Günlük:

Mart 2020’nin başlarında Midtown’da Grand Central Terminali yakınlarındaki bir kafede çalışıyordum. kaosta ihmal edilmiş bazı temel görevlerin icabına bakmak için sayaç.

Arkamı döndüğümde şunu gördüm: pasta kutusunun üzerine plastikle sarılmış tek bir N95 maskesi.

Sipariş ettiği kapuçinoyu bekleyen bir adama kapuçinonun kendisine ait olup olmadığını sordum.

Başını salladı. Sıradaki diğer insanlar da öyle.

Onu her kim bırakmışsa gitmişti ya da kimliğinin açıklanmasını istemiyordu – panik ve kargaşanın ortasında beni gören ve yardım etmeyi seçen bir yabancı.

— Grace Brunson

Agnes Lee tarafından çizildi.
Gönderimleri buradan gönderin ve Metropolitan Günlüğünü buradan daha fazla okuyun.

Burada bir araya gelebildiğimize sevindim. Yarın görüşürüz. — JB

PS İşte bugünün Mini Bulmaca ve Spelling Bee . Tüm bulmacalarımızı burada bulabilirsiniz.

Melissa Guerrero, Jeff Boda ve Ed Shanahan New York Today’e katkıda bulundu. Ekibe
[email protected] adresinden ulaşabilirsiniz.

.